Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #270 dnia: 27 Sierpnia 2011, 15:55 »
Ja wychodziłam od rodziców a mój R. szykował się u nas w mieszkaniu  :)
Uważa,że każdy powinien robić tak aby jemu było dobrze  ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #271 dnia: 29 Sierpnia 2011, 10:42 »
a my wybraliśmy takie rowiązanie:
nockę spędzamy w naszym mieszkanku - bo u rodziców bedzie na full bo goście przyjadą juz w piatek - więc z ranka  :Zakochany: buziaczka na wyjście i lece do fryzjera i później do domku rodziców tam też bedzie makijarzystka (pomaluje wszystkie chętne panie ) i tam też się ubuierać bedę  bo sukni u siebie w domku nie chcę mieć bo moj narzeczony by nie wytrzymał z ciekawości :P a on wyszykuje się u nas - podjedzie po rodziców i przyjadą po mnie gdzie zobaczy mnie w pełnym rynsztunku :D oby tylko dotarł hehehe  ;)
dodam tylko że wszytskie 3 kwatery są jakies 5 min drogi od siebie hehe tak że bliziutko i szybko i sprawnie to pójdzie  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #272 dnia: 29 Sierpnia 2011, 13:40 »
Buus to tez jest dobre rozwiazanie... aj musze sobie to wszystko chyba napisac hehehhehe ;] i zobaczyc co w anszym przypadku bedzie najlepsze ;p zaczelismy sie zastanawiac czy nie szykowac sie w hotelu bo w anszych domach tez full ludzi.... i kazdy cos chce itp itp a my pewnie bedziemy chcieli chociaz troche ciszy zeby pomyslec heheh ;p

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #273 dnia: 29 Sierpnia 2011, 14:01 »
u nas gości w domku nie będzie, bo lokujemy wszystkich w Jachtowej :) i z góry zapowiedziałam, że u nas w mieszkaniu nie będzie nikt spał, bo i tak będzie zamęt, a ja nie chcę tego pogarszać - mogłabym stać się bardzo nerwowa:D, lubię ogarniać się i szykować w spokoju;).
Zapowiedziałam, że nasze mieszkanie to świątynia w tym dniu hehe. Do rodziców szykować się nie jadę, bo kawałek do siebie mamy, więc postawimy na szykowanie razem:). Mój PM powiedział, że nie będzie przecież w amoku sukni szukał, aby ja zobaczyć na wieszaku;)

Spisuję sobie kwiaciarnie będące w sąsiedztwie mojego nowego adresu (już za 1,5 miesiąca juppi:D ) i ponieważ uwielbiam mieć kwiaty w domu w wazonie, to będę je testować;) odnośnie cen i świeżości:)
Rozglądam się też za hurtowniami oferującymi kwiaty cięte, bo będę sama robiła dekorację stołów i innych mniejszych rzeczy na sali, więc wolę kupić kwiaty w hurtowni cięte niż zamawiać florystkę:), tym bardziej że marzą mi się białe goździki z dodatkami w małych wazonikach, a pomiędzy nimi świece w szkle (też białe). Jednak co będzie to czas pokaże;). Napisałam dziś także do firmy zajmującej się dekorowaniem sal, może jak mnie cena nie powali to skorzystam z ich usług? W każdym bądź razie są dwie opcje:), jak cena zwali z nóg to zajmuję się wszystkim sama;)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 29 Sierpnia 2011, 14:12 »
Nusiak prosba taka mala- jak tylko dostaniesz od nich jakies info odnosnie cen za dekoracje... cokowliek ;p daj znac na prv ;) ja tez musez sie tym zajac ale dzisiejszy dzien ejst dla mnei mega przygnebiajacy wiec anwet nie mysle o slubie..... ide spac bo to najlepsze lekarstwo an smutki.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #275 dnia: 29 Sierpnia 2011, 14:20 »
dam znać:), na razie pani od wycen jest na urlopie, ale zapewnili mnie że odpiszą (bo dzwoniłam), więc trzeba będzie troszkę poczekać:)
Napisałam co bym chciała, bo jak określili cena zależy od materiałów itp, itd:)

Przykro mi, że masz zły nastrój - czytałam, że przez tą pracę, a raczej jej brak... Pamiętaj, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:)
Pozytywnie myśl, październik tuż tuż
[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #276 dnia: 30 Sierpnia 2011, 08:57 »
Nie załapałam się na fotki ;( wyślesz mi na priv? Pliz ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #277 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:12 »
Będę taka miła i zamieszczę jeszcze raz zdjęcia:P

Demetria
Przód:
Halka jest malutka, więc jak będzie szersza to dół będzie się układał inaczej:).
Jak pisałam wcześniej, dół będzie wykończony koronką z takim zdobieniem jak na całej sukni:)

Tył:
Rezygnuję z trenu (za ciężko mi z nim) na rzecz w/w koronki:)

Góra:
Nie widać tak zdobienia, ale jest śliczne i takie delikatne

Tutaj suknia Safona (pani ucięła mi głowę;), ale nie szkodzi) chciałam Wam pokazać, jaki dekolt (kształt) chcę zrobić w Demetrii - mam mały biust,a to podobno powiększa;).
Zresztą PM widział to zdjęcie i bardzo mu się ta suknia podoba, ale ja nie czuję się w niej komfortowo bo opina biodra i jakoś sztywno się w niej czuję, mimo że w biodrach mam te 90cm to nie lubię ich pokazywać;)

[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:20 »
Wyglądasz przepięknie! I też bym zrezygnowała z tego trenu, jest go jakby za dużo... i dekolt w serduszko będzie pięknie wyglądał :) jak dla mnie bomba! Gratuluję znalezienia tej jedynej ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #279 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:20 »
Teraz jeszcze jedno zdjęcie, wyszukałam takie cudeńko:
Kolczyki albo te, albo moje wkręcane perełki:)

Tą biżuterię, którą zamawiałam wcześniej dostałam, ale nie będzie jako ślubna, bo pewne elementy są ruchome i tak cyrkonie przekręcają się i naszyjnik jest ciągle potargany na szyi;). Na zdjęciach ze ślubu nie chciałabym mieć źle ułożonej biżuterii:).
Jednak ten zestaw cudowny i zostawiam go, bo mierzyłam go do małej czarnej z satyny i pasuje świetnie:), może będzie mi towarzyszył na sylwestra tego roku?;)

[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:21 »
No i dzięki za foty  ;)  :-* :-*

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #281 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:28 »
a tutaj jeszcze jedno, bo niektórzy mają problem z wyobrażeniem sobie tej koronki na dole, więc będzie coś takiego:

Zrobiłam ostatnio na szybko rysunek, aby pamiętać co dokładnie w sukni chciałabym zmienić:)
Nie jest to może arcydzieło, bo ja plastykiem nie jestem ;) ale jakoś wizualnie widać o co chodzi:P

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #282 dnia: 30 Sierpnia 2011, 09:32 »
nie ma za co:)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #283 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:00 »
niusiak to sama to rysowałaś?? na szybko ?? :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
o kurcze w szkou jestem ;D widziałam twoje albumy i były super ale tym rysunkiem mnie dobiłas  :brawo_2:
jednym słowem artystyczna dusza jeste  i talent masz jak cholercia :) to ja nie mam watpliwości że Twoje pomysły na przeróbkę sukni się udadzą i będą super wyglądać bo naprawdę masz duszę artysty i "czujesz" piękno  :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #284 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:30 »
Ty tą suknię na szybko rysowałaś :o mi by to zajęło pół dnia, a pewnie i tak by wyszły jakieś bohomazy :P

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #285 dnia: 30 Sierpnia 2011, 11:36 »
rysowałam patrząc na swoje zdjęcie, dlatego nawet fałdy prawie w tym samym miejscu hehe, tylko talię sobie węższą walnęłam;)
Przyznam się, że rysowałam w wolnej chwili w pracy, póki miałam świeżą wizję sukni;). Pierw rysowałam ołówkiem, więc nie obeszło się bez wielu poprawek:)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #286 dnia: 30 Sierpnia 2011, 13:21 »
 :o :o :o :blagam: :blagam: :blagam: błagam nie rozbrajaj mnie - co za umiejętności   :D
a myslałaś może o tym żeby iść w kierunku plastycznym? kosmetyki to rozumiem - każdej kobietce ta wiedza się przyda ale nie marnuj się kochana i zacznij artystycznie działać - bo ja tam na twoje dzieła chętnie bym patrzała i myslę że nie będę w tym twierdzeniu odosobniona :) naprawde podziwiam  :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 30 Sierpnia 2011, 13:39 »
nusiak masz talent dziewczyno tylko pozazdroscic, z mojego rysunku nikt by nic nie wypatrzyl hihi :P moja mama tez ma artystyczna dusze tylko czemu ja nie mam :( ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 30 Sierpnia 2011, 14:42 »
mi to już słów brakuje na oddanie podziwu dla Twoich talentów plastycznych...:-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #289 dnia: 30 Sierpnia 2011, 15:24 »
eee weźcie bo mi aż głupio:P Mój tata chciał abym szła do liceum plastycznego, a ja poszłam do ogólniaka. Później jakoś się potoczyło...:)
Mój tato też potrafi zrobić coś z niczego, a moje rysunki przy jego za czasów młodości (bo zaniechał swój talent) to nic nadzwyczajnego.
Ja w kosmetykach i tak nie siedzę;), ogólnie zmieniłam kierunek całkowicie;), ale mam ciągotki to przeróżnych prac manualnych:D
Ogólnie to jakaś mi się taka twórcza dusza trafiła, bo i mam sporo wierszy na swoim koncie;), ale to już inna bajka.
Szkoda, że głosu nie mam dobrego:P bo bym chętnie pośpiewała na swoim weselu z grupą PM, jak będą dawali przedstawienie.
Co najwyżej mogę się poduczyć grać na gitarze basowej (padła taka propozycja od PM) i zagrali byśmy coś dla rodziców, ale w swój talent muzyczny nie wierze do końca:P, a co do grania to wolałabym się na perkusję wepchnąć:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 30 Sierpnia 2011, 19:36 »
Nusiak czyli ty jestes ukryty talent ;D zmien branze kochana ;D

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #291 dnia: 30 Sierpnia 2011, 19:53 »
W pełni popieram dziewczyny masz wielki talent przez wielkie W :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #292 dnia: 30 Sierpnia 2011, 21:29 »
 :blagam: :blagam: :blagam: rysowałaś to na szybko? :)
Ja nawet jakbym miała z kalki przerysować to nie był by to nawet porównywalne do Twojego rysunku:)
TALENT ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #293 dnia: 31 Sierpnia 2011, 10:36 »
platyka a do tego śpiew i granie... ooo nie kochana to już za dużo :P tyle talnenów byś chciała mieć? wszechstronnie byś już była uzdolniona i w kompleksy byś nas kompletnie wprawila ;) bo inne -jak ja - nie mają w cale :P ... no co najwyżej granie na nerwach  :los:

a wspólny występ dla rodziców a la podziękowanie - fajny pomysł :D a pioseneczka też przez was ułożona czy jakaś znana ?

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #294 dnia: 31 Sierpnia 2011, 11:16 »
z tekstem piosenki to się zobaczy;), jak wena przyjdzie to będzie i nasz tekst:)
Dla Babci na 80 urodziny też wiersz napisałam, to się Babcia popłakała i ja też. Nawet jej przeczytać tego nie mogłam, więc czytała mama która też płakała hehe, więc nie wiem czy ryzykować bo ja się zaraz rozkleję jakbyśmy mieli śpiewac teks własny).
Jak pisałam wcześniej faworyci na podziękowania to Preludium - to dzięki Wam (z inną muzyką), albo na śmiesznie fasolki - smutne regge:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 31 Sierpnia 2011, 11:48 »
dobrze ze nie cudownych rodzicow mam...... ;/ nie cierpie tej pisoenki ;p
my tez sie zastanawialismy miedzy ta pisoenka a ta http://monia8787.wrzuta.pl/audio/2yDFa1K7Xnh/w_podziekowaniu_dla_rodzicow_.mp3 Ata je wkleila na zniecierpliwionych.. najpierw wydawalo mi sie glupia i glos tej dziewczyny mnei dratznil ale im dluzej slucham tej pisoenki tym mi sie bardzioej podoba i nawte glos tej dziewczyny mi sie zaczcal podobac ;D hm.. troche taka za wolna ale zauwazylam ze wszystkie te piosenki w podziekowaniu sa takie jakies smutne hehe ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #296 dnia: 31 Sierpnia 2011, 13:59 »
podzielę się z Wami pomysłem, na który wpadłam wertując stronki z dekoracjami weselnymi:D
świecznik: wysoki kieliszek do martini+ świta kula+ girlanda na żyłce z perełkami
Do kieliszka wlać trochę wody, na dnie ułożyć girlandę z perełkami i zamocować świece kulę (wymiarami ma pasować do średnicy kieliszka)
Można też tą opcję zrobić ze świecą pływającą.

Może dla niektórych to żadna nowość, ale biorąc pod uwagę najtańsze koszty tworzenia własnej dekoracji stołów, to weźmy pod uwagę, że te kieliszki później można spokojnie używać w innych celach (jeżeli przetrwają bez usterek wesele).

Wazoniki na dłuższe kwiaty można zrobić z wysokich szklanek, do których można wsypać ozdobny żwirek albo kryształki, co sprawi że łodygi kwiatów będą tez bardziej stabilne:). szklanki można obwiązać wstążką z tafty (może być taka z drucikiem) i zrobić piękną kokardę, albo jeszcze lepiej obwiązać siankiem florystycznym (zawsze zapominam nazwę - rafia?) i też zrobić kokardkę. Ta opcja z siankiem może fajnie wyglądać, bo jest ono warstwowe:) i wielu kolorach występuje, więc jak mamy przewodnie dwa kolory to sianko w jednym z nich dać i super:)

Oooo ale się nakręciłam;)

Szukam jakiejś alternatywy, aby wyglądało ładnie ale żebym nie została później z 14 wazonikami...zresztą koszt szklanek jest o dużo mniejszy niż pojedynczych sztuk wazoników małych lub takich wyższych.

Co o tym myślicie?
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #297 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:04 »
co najważniejsze, to girlandy czy ozdobny żwirek można używać później wielokrotnie:), tworząc wspaniałe kompozycje w domu na stół:)
Ja 2 lata temu robiłam u siebie wigilię i moja Babcia, która myślała że jest najlepsza w te klocki, to zaniemówiła:D powiedziała, że więcej świąt nie robi u siebie, bo powaliłam ją dekoracjami hehe. To były tylko miski szklane+żwirek ozdobny+złote pływające świece;), ale przyznam że efekt super.

Dlatego będąc przy temacie ozdób, myślałam także aby na stół słodki na weselu też coś wymyślić:). Nie wiem jak się nazywa to naczynie, ale chodzi mi po głowie taka miska na nodze, jest szklana (będzie wyżej niż ciasta) + kamyczki+woda+ świece pływające+ kwiaty pływające między świecami (same główki;) - pourywam im, a jak!)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:07 »
Nusiak widze ze zabralo cie ;D pozytywnie ;D tez od kilku  godzin ogladam dekoracje weselne, i doszlam ze na pewno nie bede dekorowac samochodu bo mi sie to nie podoba ;D napisalam meila do dekoratorni o cene i jaka maja dla mnei oferte ;D co do twoich pomyslow sa fajne ;] ze ty masz checi czas i sile na robienie tego sama.. ehh ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:09 »
nusiak Twoje pomysły z dekoracjami ze świeczkami pływającymi bardzo fajne :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.