podzielę się z Wami pomysłem, na który wpadłam wertując stronki z dekoracjami weselnymi:D
świecznik: wysoki kieliszek do martini+ świta kula+ girlanda na żyłce z perełkami
Do kieliszka wlać trochę wody, na dnie ułożyć girlandę z perełkami i zamocować świece kulę (wymiarami ma pasować do średnicy kieliszka)
Można też tą opcję zrobić ze świecą pływającą.
Może dla niektórych to żadna nowość, ale biorąc pod uwagę najtańsze koszty tworzenia własnej dekoracji stołów, to weźmy pod uwagę, że te kieliszki później można spokojnie używać w innych celach (jeżeli przetrwają bez usterek wesele).
Wazoniki na dłuższe kwiaty można zrobić z wysokich szklanek, do których można wsypać ozdobny żwirek albo kryształki, co sprawi że łodygi kwiatów będą tez bardziej stabilne:). szklanki można obwiązać wstążką z tafty (może być taka z drucikiem) i zrobić piękną kokardę, albo jeszcze lepiej obwiązać siankiem florystycznym (zawsze zapominam nazwę - rafia?) i też zrobić kokardkę. Ta opcja z siankiem może fajnie wyglądać, bo jest ono warstwowe:) i wielu kolorach występuje, więc jak mamy przewodnie dwa kolory to sianko w jednym z nich dać i super:)
Oooo ale się nakręciłam;)
Szukam jakiejś alternatywy, aby wyglądało ładnie ale żebym nie została później z 14 wazonikami...zresztą koszt szklanek jest o dużo mniejszy niż pojedynczych sztuk wazoników małych lub takich wyższych.
Co o tym myślicie?