Autor Wątek: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011  (Przeczytany 31521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
Odp: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011
« Odpowiedź #450 dnia: 30 Maja 2011, 12:33 »
Łaaa....!!!! :skacza: GRATULEJSZYN przyszla Pani Psycholog ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #451 dnia: 30 Maja 2011, 12:34 »
Gratulacje
 :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

dobrze, że masz to już z głowy przed ślubem, bo przynajmniej już nic nie będzie ci zaprzątać głowy w ten ważny dzień.
A obrona to pryszcz  ;D
Przejeżdzałam wczoraj obok Telimeny i tak sobie o Tobie pomyślałam, że już za parę dni tam będziecie się bawić  ;)
A jak stresik?  ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #452 dnia: 30 Maja 2011, 12:38 »
anulka, od piątku, stres ślubny zszedł na drugi plan ... zylam egzaminem i warczałam na mojego szanownego przyszłego, żeby mi nie przeszkadzał ... ehh nagrabiłam sobei troszku, będzie trzeba być dziś dobrym i kochanym przynajmniej do końca dnia :P :P

Chyba dopeiro teraz odczuję ten najwiekszy stres przedslubny, powoli ogarnianie i dopinanie na ostatni guziczek wszystkiego.
Martwię sie tylko sukienką, żeby nie była za luźna, bo przez te egzaminy mało jadlam, a dużo hmm produkowałam :P

Dziś idziemy, a przynajmniej ja - bo P. zasmarkany i zachrypniety - na WIELKIE MEGAŚNE LODY!!

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #453 dnia: 30 Maja 2011, 13:28 »
gratuluje Precious !!!  ;D super mieć już prawie wszystko za sobą :)
stresuję się tym Twoim ślubkiem trochę a co to będzie na moim własnym :P
a skoro mało jadłaś przez egzaminy teraz możesz sobie pofolgować ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 30 Maja 2011, 13:31 »
To super że zdałaś ;)

Gratuluję :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #455 dnia: 30 Maja 2011, 13:32 »
tylko uważaj na sukienkę, bo jak schudłaś, to może ci się trochę obniżyć i bedzie za długa. U mnie tak było, więc lepiej przymierz ją jeszcze i popróbuj przejść się kawałek i poobracać :)

Smacznych lodów!!!

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #456 dnia: 30 Maja 2011, 13:59 »
no, no... G R A T U L U J Ę :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #457 dnia: 30 Maja 2011, 15:24 »
GRATULACJE ogromniaste ;D ;D ;D...!!!
normalnie pozazdrosicic ;)...
u mnie to kurcze niby zdaje co mam ale jakos konca nie widac - zalamac sie mozna :P...

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #458 dnia: 30 Maja 2011, 17:21 »
super!!!!! Gratulacje!!!!!!

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #459 dnia: 30 Maja 2011, 18:02 »
gratulacje!  :brawo_2:

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #460 dnia: 30 Maja 2011, 20:43 »
gratulacje!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 31 Maja 2011, 07:55 »
Dziękuję Wam bardzo za gratulacje :)

Wczoraj lody były, i piwko było :) i nawet niespodziewani goście sie trafili, co prawda bardziej grzecznościowi, ale byli. Pół godzinki posiedzieli i poszli.

BYliśmy wczoraj na tańcu i wychodzi nam już cały układ, praktycznie bezpłednie, czasem P. gubi rytm, albo podmienia nogę :P jakby nagle miał trzecią, ale genralnie jest ok.
Zakupiłam sobie pończoszki, a dla P. podkoszulkę. Własnie, czy Wasi narzeczeni ubierają podkoszulkę pod koszulę ? Mój P. ma pas i muchę i chyba będzie miał te podkoszulkę ... no własnie nie wiem jak to ogarnać.

Byliśmy u księdza spisaćc protokół i już pozamiataliśmy sprawy kościołowe :)

a dzis idę na paznokcie, tylko wcześniej muszę się pofarbowac, bo później już nie będzie okazji za bardzo.

Anulka, wiesz u mnie to najgorzej w biodrach, bo tam mam zamek w sukni, a od pasa do cycków mam sznurowanie, to się je najwyżej bardziej ściągnie. Tak sobie myślę...

Chyba się dziś zaczynam, ra
zem z Wami, stresować tym moim slubem :)
Wykrakałyście mi stresiora :P

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 31 Maja 2011, 08:40 »
spoko, chyba będzie dobrze. Ja miałam w 2 częściach suknię, więc spódnica mi trochę zjechała, bo w pasie ubyło, ale tragedii nie było. W razie czego można suknie przytrzymać i tańcować :)
Jeśli chodzi o podkoszulkę, to mój miał, ale to było zimą, chociaż w środku i tak było gorąca i wiadomo tańczyło się, więc się człowiek pocił, ale mój nie narzekał. Jak się zdejmie marynarę to jest ok. Wydaje mi się, że to zależy od PM. Niektórzy muszą mieć koszulkę, bo się źle czują bez, bo np. włosy im prześwitują, ale w sumie jak jest kamizelka to i tak nie widać.
Widzę, że wcześnie wstajesz. Czyżby to objaw stresu. Ok, już nic nie mówie, bo znowu powiesz, że to my ci stres wmawiamy. Dobrze będzie! Wszystko podopinane na prawie ostatni guzik, pogoda zapowiada się wspaniała i na pewno wszystko będzie idealne :) trzymam kciukasy ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 31 Maja 2011, 09:21 »
hehe no pewnie tak jest, że ze stresu :) nie jestem typem rannego ptaszka, więc też mnie to dziwi :P

NO właśnie nie wiem jak z tą koszulką ... P. nie ma kamizelki, tylko muchę i pas, więc raczej nie bedzie znedmował marynarki. Nie wiem własnie ... ehhh my - kobiety - nie mamy takich problemów.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #464 dnia: 31 Maja 2011, 09:29 »
mój PM kamizelki też nie będzie miał bo nam się nie podoba poza tym to mega gorąco by mu było a z podkoszulką to nie wiem bo z jednej strony to dodatkowa warstwa odzieży ale z drugiej strony to taka bawełniania podkoszulka dobrze wchłania pot i zawsze mozna ja zdjac ;) a w ogóle to Twój kochany będzie miał koszulę na zmianę? bo mój strasznie się poci na plecach w sytuacjach stresowych wiec po kościele jego koszula na pewno będzie już mokra, myślałam więc żeby kupić 2 identyczne koszule żeby na sali mógł się przebrać w tą świeżą...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 31 Maja 2011, 10:24 »
Daisy87, nie nie kupilismy koszuli na zmianę z tego powodu, że nie ma w planach zdjęcia marynarki, teoretycznie Pan Młody powienien wytrzymac do końca w pełnym stroju. Najwyżej do kościoła będize miał koszulke pod spodem, a później ja zdjemie, jesli się przepoci.
Wiesz bawełna to nawet jak spocona to nie smierdzi, te sztuczne wszystkie to śmierdzą, ale taka prawdziła bawełna to nie.
Poza tym na jasnej koszuli, nie widać, że jest mokra no nie?

Też nie chcielismy kamizelki ze względu na porę roku :)

Mam dylemat teraz :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 31 Maja 2011, 10:56 »
Myślę, że jak koszulka będzie dobrej jakości, to raczej pomoże niż zaszkodzi.
No Precious z tą marynarką nie bądź taka pewna. Jak zabawa się rozkręci to nie wiadomo czy wytrzyma.
Poza tym z tego co wiem to tradycja jest taka, że nikt nie może zdjąć marynarki dopóki PM nie zdejmie, a nie, że PM musi do końca. Jeśli goście przestrzegają tej tradycji, to nieźle się wymęczą wszyscy faceci w marynarkach do końca.
U nas świadek zdjął marynarkę siadając do stołu na początku i wszyscy zaczęli się śmiać, że powinien poczekać aż PM zdejmie, ale odpuścili mu, bo "cudzoziemiec to nie wie" :)
Mój PM tak tańcował, że mu koszula powyłaziła, paski od kamizelki się porozpinały i koleżanka mu poprawiała.
Nie przejmuj się tak tym, że wszystko musi być oficjalnie. Tak jest tylko na początku. Potem najważniejsze, żeby się dobrze bawić  ;D 

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #467 dnia: 31 Maja 2011, 15:00 »

Poza tym z tego co wiem to tradycja jest taka, że nikt nie może zdjąć marynarki dopóki PM nie zdejmie, a nie, że PM musi do końca.

pierwszo slysze o takiej tradycji... :drapanie:

chyba, ze nie chodzi ci o Polskę.
  hmm? ;)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #468 dnia: 31 Maja 2011, 16:21 »
hahaha, znów potwierdza się że co region to inna tradycja. Ja nie słyszałam ani o tradycji że Pan Młody musi być do końca w marynarce, ani że goście nie mogą zdjąć marynarek dopóki Pan Młody nie ściągnie. U mnie jest taki zwyczaj że PM nie ściąga marynarki do oczepin, a po oczepinach już może, natomiast goście mogą i do naga się rozebrać jeśli mają ochotę  ;D

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #469 dnia: 31 Maja 2011, 21:51 »
Tez nie slyszalam o tradycji z marynarkami...
A co do podkoszulka... Moj tatko nosi zawsze...a moj PM nie, wiec na slubie tez nie bedzie mial.
4 dni ;D

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #470 dnia: 31 Maja 2011, 21:59 »
Precious, moje gratulacje w zwiazku ze zdanym egz. z klinicznej! moja droga... czy ty przypadkiem nie studiujesz na UKW? ja dzis bronilam sie z psychologii tak sie sklada :D:D  zaraz sie okaze, ze sie znamy :D to dopiero bedzie:P

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #471 dnia: 31 Maja 2011, 22:38 »

Poza tym z tego co wiem to tradycja jest taka, że nikt nie może zdjąć marynarki dopóki PM nie zdejmie, a nie, że PM musi do końca.

pierwszo slysze o takiej tradycji... :drapanie:

Bo to nie jest tradycja tylko wynika z podstawowych zasad savou - vivru, czy jak tam się to piszę :) Kiedyś o tym czytałam :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #472 dnia: 2 Czerwca 2011, 09:27 »
współczuję PM w tych marynarkach całe wesele...  ::) co tam savoir- vivre, ważniejsze zeby czuć się komfortowo więc po obiadku i pierwszym bloku tanecznym marynarke można zdjąć  :P ja bym chyba zemdlała z gorąca jakbym miała być tak grubo ubrana  ::)

Precious to już pojutrze !  ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #473 dnia: 2 Czerwca 2011, 10:13 »
2 dni  :skacza: :skacza: :skacza:

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #474 dnia: 2 Czerwca 2011, 16:40 »
2 dni.. o matko...  :mdleje:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 2 Czerwca 2011, 17:39 »
Jestem.
Dotarlam w końcu na forum :)

Kupilismy dzis owoce, popakowałam prezenty dla rodzicow i wszystko co będzie trzeba pozawozić na salę, jest już przygotowane, popakowane i ozdobione (np. nagrody).

We wtorek byłam na paznokciach, bardzo ładnie mi laska zrobiła. Miałam do niej namiar i szczerze moge polecać. Wszystko się ładnie trzyma i wyglada też fajnie.

Bylismy już na ostatnim tańcu, teraz tylko trzymajcie kciuki, zebysmy sie nie pomylili :)

No nastroje się robią coraz bardziej nerwowe, jakieś takie peirdoły, duperele, które trzeba poogarnaić, zawieźc, przywieźć, pozamiatać - urwanie d.py!! :Olaboga: :Olaboga:

Jeszcze dziś jade sobie coś kupić na poprawiny, bo jednak nie ubieram tej sukienki, która wcześniej kupiłam. Poprawiny robimy w ogrodzie, takie garden party, i byloby mi nie wygodnie w sukience takiej wizytowej.

Ehh dziewczyny, módlcie sie, żebym nie zwariowala, bo normalnie zaczynam u siebie jakieś objawy już znajdować :P Powinna być dodatkowa jednostka w ICD 10 - reakcja na stres przedślubny :P :P

Nie jest źle ... jutro jeszcze polter i potem "tylko" doczekać soboty :)

Będize dobrze, no nie ???

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #476 dnia: 2 Czerwca 2011, 17:57 »
bedzie dobrze :przytul: :przytul:

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #477 dnia: 2 Czerwca 2011, 18:18 »
matko i córko, serce mi wali jak czytam o tych dwóch dniach, jakaś masakra, ja chyba nie dożyje do swojego ślubu :pogrzeb: A może my bardziej się denerwujemy od Ciebie? Może jak ma się przed sobą te dwa dni to jest się na tak wysokich obrotach że nie myśli się o stresie, co? Powiedz że tak jest! Może metoda jest taka żeby mieć dużo do roboty, żeby nie mieć czasu na myślenie i stresowanie się?

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #478 dnia: 2 Czerwca 2011, 18:44 »
Bedzie dobrze, jakze by moglo byc inaczej ;D

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
« Odpowiedź #479 dnia: 2 Czerwca 2011, 20:26 »
matko i córko, serce mi wali jak czytam o tych dwóch dniach, jakaś masakra, ja chyba nie dożyje do swojego ślubu :pogrzeb: A może my bardziej się denerwujemy od Ciebie? Może jak ma się przed sobą te dwa dni to jest się na tak wysokich obrotach że nie myśli się o stresie, co? Powiedz że tak jest! Może metoda jest taka żeby mieć dużo do roboty, żeby nie mieć czasu na myślenie i stresowanie się?

coś w tym jest, ja też jak czytam że zostało 2-4dni do ślubu to brzuch mnie z nerwów boli...
albo do PM mowie patrz im zostaly juz 2dni i siedze przed kompem geba mi sie cieszy a ten patrzy jak na walnieta:)