Autor Wątek: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011  (Przeczytany 31636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011
« Odpowiedź #360 dnia: 14 Maja 2011, 11:39 »
madziaw moja paczka się potłukła a nie zaginęła teraz muszę czekać na nową ... dobrze, że do wesela jeszcze trzy tygodnie, bo bym się załamała gdyby to było już!!

My nie tańczymy do piosenki stricte miłosnej i weselne, mamy łączoną choreogarafię (elementy szybcie i wolne) do piosenki Toxic (yael naim łaczona z B.Spears).

Wiele razy słyszałam, że to nie jest piosenka weselna. Ale szczerze to mam to gdzieś. Dla nas piosenka weselna to taka, do której nam sie wygodnie tańczy, w tekście której nie jest o rozstawaniu czy niekochaniu (jak na przykład w RH+ Po prostu miłaość) gdzie jest cały kawałek :

"Lecz ty odchodzisz zostawiasz Mnie samego,
Rzuciłaś mnie dla innego,
Jak mogłaś odejść z Tamtym ,
Ja Teraz płacze, nie jestem taki twardy.. "

A jednak wielu ludzi uważa ją za piekną piosenkę weselną...

No cóż. .. nasz piosenka jest o uwodzeniu i uzależnieniu od faceta, ale jak kto sobie to przełoży to już jego sprawa.
Ja tam osobiscie jestem uzależniona od mojego P. i nawet dobrze mi z tym.

Tłumacząc nasz wybór staram się wyprzedzic pytania na temat piosenki. Już tyle razy musiałam tłuamczyć i opowiadać na nie innym ludziom.

Oczywiście taniec i piosenka to kwestia gustu. Jeden chce miłosny wyciskacz lez, inny chce coś luźniejszego.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #361 dnia: 14 Maja 2011, 13:23 »
Co do paczki to chciałam tylko nawiązać do tego że różnie z nimi bywa, że albo giną albo są uszkodzone.
Absolutnie się z Tobą zgadzam w kwestii piosenki. Co to znaczy "weselna"? To chyba taka którą grają na 90% wesel, Feel i Paula to mnie już o mdłości przyprawia, oczywiście nie chcę urazić nikogo kto wybrał te właśnie piosenki. Każdy tańczy to co chce, to jest taniec Pary Młodej a nie koncert życzeń kogoś tam. My mamy kilka "swoich" piosenek z którymi mamy bardzo miłe wspomnienia lub które często nam towarzyszą i są nam bliskie i zdecydujemy się na jedną z nich i nie mam zamiaru patrzeć na to czy to weselna jest czy nie, dla mnie może jej nawet nikt nie znać, najważniejsze że jest nasza  ;D Także popieram Cię w 100%  ;)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #362 dnia: 14 Maja 2011, 20:58 »
Precious, zgadzam sie z Toba w 100% jesli chodzi o piosenke na pierwszy taniec. To ma byc Wasza piosenka!!! I nikomu nic do tego :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #363 dnia: 14 Maja 2011, 22:14 »
Bardzo dobrze,że wybraliście taką piosenkę jaka wam się podoba!Nie ma co się oglądac na innych bo to wy będziecie tańczyc  :)

Ja najchętniej wzięłabym TEDE"jakby jutra miało nie byc" to jest typowo nasza piosenka i o nas...ale ni jak da się do niej tańczyc  :'(

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #364 dnia: 15 Maja 2011, 09:11 »
Świetna piosenka! W końcu coś oryginalnego :) Najważniejsze, że tekst jest pozytywny. Nie ma nic gorszego jak pierwszy taniec do piosenki o rozstaniu, co niestety bardzo często się zdarza. Nam za to zadetykowano piosenkę, która nie pasowała kompletnie: Roxette "It must have been love... but it's over now" :) No i musieliśmy do tego tańczyć. No ale przynajmniej mieliśmy niezły ubaw z tego faux pas i w sumie się nie przejęliśmy.

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #365 dnia: 15 Maja 2011, 22:07 »
melduję, że nadrobiłam cały wątek, suknie masz przecudną, przeboje z wlascicielką sali nie do pomyslenia, ładna z was parka, fryzurka mi się podoba.

a zatem: czy mogę przyłączyć się do twojego odliczanka? :blagam: :blagam: :blagam: :brewki:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 15 Maja 2011, 22:18 »
netka0003 - zapraszam :) Widzę, że dzielnie wszystko nadrobiłaś :)

Fryzurka jest juz inna, ale nie mam zdjęć, cała reszta pozostaje ;)

Zamówiliśmy ramki dla rodziców i dziadków na nasze zdjęcie, jutro jeszcze muszę domówić medale dla świadkow i będzie posprzątane.

Kupiliśmy roleczki, na razie tylko mi, ale jutro zamówię dla  P :) i będziemy smigać po Bydgoskich asfaltach :) hehe

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 16 Maja 2011, 12:06 »
Jestem os.ana ze strachu!!
Przerażona ... myślę sobie MATKO JESZCZE 19 DNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ogarnę!!   :boje_sie:

Dziś przyszła przesyłka moja pobita, generalnie nie jest tak źle, bo okazało się, że pobił się tylko jeden wazon i jutro powinni nadać nowy także uff uff.

Czekam długo i szczęśliwie na drugą paczuszkę w której są czekoladki i wstążeczki i inne pierdołki ... już się nie mogę doczekać.

Idę dziś na makijaż próbny, zobaczymy co nam z tego wyjdzie, mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądać.

W buty wsadziłam prawidła, niech się ciule rozpychają ... bo o ile z tyłu ani nigdzie mnie nie cisną, tak  przodu jest tak se... ja mam szeorką stopę w palcach i właśnie widzę czym to skutkuje - wpijaniem sie buta ...

Nie mam czasu ani odwagi nic zjeść, ze stresu wszystko przeze mnie przelatuje i schudłam już 3 kilo od zeszłego tygodnia! żeby to tak ta waga spadała jak się chce ... a teraz to się martwię o sukienkę, że znowu będzie za luźna. Ale plus tego taki, że sama ze sobą czuję się lepiej, wszytsko co było w sam raz zorbiło się fajnie luźniutkie.
Przez to całe zamieszanie, nie mam kiedy pojeździć na roleczkach... no ale może dziś by się udało? tylko jakoś zimno w tej Bydgoszczy naszej. Jkoś tak dupowato, pochmurno ... zastanawiam się jaką bedziemy mieli pogodę, najważniejsze byle nie padało, bo mi się suknia ufajda.

Ehh zwariuję - zachciało mi się ślubu :P    :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 16 Maja 2011, 13:20 »
Pamietaj o fotkach makijazu ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 16 Maja 2011, 13:22 »
Spokojnie, pooddychaj głęboko, może jakaś joga, albo medytacja? A może pojeździj sobie na tych roleczkach, to się odstresujesz  ;D 

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #370 dnia: 16 Maja 2011, 13:38 »
a ja łączę się z Tobą w stresie, a co tak sama będziesz  :-\ Nie mam dla Ciebie żadnej rady ani pocieszenia, bo ten stres jest po prostu nie do uniknięcia. Też się stresuję

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #371 dnia: 16 Maja 2011, 13:59 »
czekoladę wcinaj!  :P poprawi nastrój no i nie schudniesz tak dużo. A na uspokojenie - może meliska?

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #372 dnia: 16 Maja 2011, 18:43 »
tez bym chciala sie troche postresowac, zeby schudnac ;D

czekam na zdjecia probnego :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #373 dnia: 16 Maja 2011, 19:11 »
hehe czekolada to moze i poprawi humorek i samopoczucie ale zdecydowanie pogorszy kondycje skory, moga wyskoczyc niespodzianki, a tego przed slubem nie chcemy :P...
na stresa to dobrze wysilek fizyczny dziala - przynajmniej u mnie, a i kondycja przed tancowaniem calonocnym sie polepszy ;D...

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
« Odpowiedź #374 dnia: 16 Maja 2011, 19:59 »
jesli mowa o czekoladzie to a zapraszam na fontanne czekolady bo jutro ja testujemy  :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #375 dnia: 16 Maja 2011, 23:01 »
niech się pani psycholog tak nie denerwuje ;) nie znasz jakiś magicznych pscyhologicznych trików na stres?  :P ja np. codziennie piję melisę i uważam, ze pomaga mi zasnąć, ale ja ją piję na stres w pracy więc może na stres ślubny nie działa ;)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 16 Maja 2011, 23:56 »
A na mnie melisa nie dziala!!! Za to czekolada dziala cuda ;D Choc tak jak zaba pisze, pozniej mam problemy z cera :-\

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 17 Maja 2011, 00:22 »
Oj kochane, jak bym jadła tyle czekolady, to bez rolek na pewno bym sie nie zmieściła w sukienkę ... niestety tak mam :)

Co do meliski, to praktykowałam keidyś i znowu zaczęła, wczoraj udało mi się dzięki temu jakoś zasnąć.
Dziś mamy z moim kochaniem drineczki z pepsi light ;P czyli kalorycznie to się jakoś tam trzyma w ryzach :)

Włąsnie ogarnęliśmy ustawienie dokładnie stolików i zamieściliśmy to na stronie ślubnej i ogarnęlismy nasze menu na mniejszą liczbe osób.

Daisy słonko, jakby to tak madrze działało, że wszystko co wiemy - my psycholodzy, bezpośrednio przekłąda sie na nasze życie to naprawdę żyć nie umierać !! Kazdy ma w sobie jakieś wątki które mniej lub bardziej stresują i rizpieprzają i o ile jakoś to ogarnaisz to się nie rozwalisz na kawałki, właśnie dzięki swojej wiedzy ... ale jak Ty tego już dokonasz to Twoja brocha ... niestety. Nie oszukujmy sie studia niestety nie dają jakiegoś magicznego warsztatu praktycznego ...

A zaba, faktycznie, trochę ruchu zawsze pomaga na rozładowanie, dziś sobie posmigałam po wsiowych asfaltach u rodziców i od razu lepiej :)

Co do makijażu to fakt, cud miód i w ogóle, Pani Monika jest super. Zdjęcia mam zdupne, ale Wam wstawię, bo mnie potem powiesicie :)

Minę mam taką se, bo zmęczoną i jeszcze parę razy sobei w oczy lampą strzeliła, także wybaczcie, że bez uśmiechu :)

« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2011, 14:46 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #378 dnia: 17 Maja 2011, 00:59 »
o kurcze :o :o :o...jesli to ta sama pani Monika to sie strasznie ciesze, ze i mnie bedzie malowala ;D...
pieknie wygladasz, baaardzo mnie sie podoba ;D...a powiedz czy mialas doklejane kepki rzes?
p.s. minke mozemy wybaczyc, to pewnie z tego stresu i niewyspania ;)...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 17 Maja 2011, 02:23 »
w ogóle jakoś wyszło, że mam krzywe oczy :P nie mam tak w rzeczywistości :P

Tak miałam doklejane 4 kepki na każdym, ale to chyba tak w standardzie jest. Wieczorem zmywasz makijaż i one się tak smiesznie odklejają.

Fajnie, że Ci się podoba :)

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
« Odpowiedź #380 dnia: 17 Maja 2011, 09:38 »
Piękny makijaż !!

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #381 dnia: 17 Maja 2011, 13:23 »
Precious ja wiem, że psycholog to nie człowiek który pstryknie palcami i jest dobrze ale z meliską zawsze można spróbować ;) ja myślę, ze sama melisa aż tak na mnie nie działa ale sugeruję swojemu umysłowi, że tak jest i on mi wierzy ;) W ogóle to składałam też papiery na psycho ale w końcu wybrałam filologie ang. ;)

A makijaż śliczny, piękne rzęski, jednak fajny efekt dają te kępki, chyba też się zdecyduję chociaż mam długie rzęsy

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #382 dnia: 17 Maja 2011, 15:10 »
makijaż bardzo Ci pasuje!

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 17 Maja 2011, 18:38 »
Bardzo ladny makijaz :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 18 Maja 2011, 12:19 »
Dziś przyszły nasze packi.
Nowy wazon (zamiast tego rozbitego), wstązki, tasiemki, konfetti w tubach, bańki i rolki dla P. ;)

Zaraz Wam powstawiam zdjęcia, bo już ogarnęłam.

« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2011, 14:47 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #385 dnia: 18 Maja 2011, 13:41 »
Świetne!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #386 dnia: 18 Maja 2011, 16:07 »
no, no, no ale zakupy ;D...
jesli moge zapytac to ile daliscie za ta organze? tak sie zastanawiam czy by tez nie kupic ale na krzesla, bo u nas na sali wszystko jest biale i jakos tak mdlo mi sie wydaje :-\...
wazoniki super sprawa, bo dla rodzicow to ciezko cos ciekawego wymyslic niestety...
i jeszcze powiedz prosze gdzie i za ile kupowaliscie ten koszyk - jest SUPER ;D strasznie mi sie podoba, taki piknikowy...!!!
heh banki tez mam zamiar kupic dla dzieciakow, beda mialy dobra zabawe i nie beda marudzic rodzicom :P...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Maja 2011, 16:24 »
no co do prezentów dla rodziców to naprawdę było ciężko ... jest dużo opcji, ale co drua to jakiś koszmarek świecący albo sztucznokwiatowy ehh...

Organzę kupiłam na ul. Szajnochy w hurtowni dekoracyjnej, ale nie wiem ile dałam około 8 -9 zł chyba, ale nie wiem dokładnie, b orazem zawszystko płaciłam. Organza ma 40cm szerokości, jest obszyta... udało dobrać nam sie dokąłdnie taki kolor na jakim nam zależało.

Koszyk - na allegro za 38 zł z aprzesyłką 47zł. Generlanie jest dość spory, także wszystko sie spokojnie zmieści - mam nadzieję :)

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
« Odpowiedź #388 dnia: 18 Maja 2011, 17:55 »
ja wlasnie wedruje w poszukiwaniu kosza i po reszte wodki jak nie znajde to bylabym wdzieczna gdybys wyslala mi nick osoby u ktorej kupilas i czy  maja jeszcz.e..

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #389 dnia: 18 Maja 2011, 21:09 »
ten koszyk jest genialny!