Autor Wątek: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011  (Przeczytany 31391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Odp: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011
« Odpowiedź #270 dnia: 19 Kwietnia 2011, 16:49 »
No właśnie też chciałam napisać, że jak już to świadkową, bo kobieta, a świadek jako gentleman nie powinien czuć się urażony :)
A nie może świadek prowadzić?

No myślę,że najlepiej zawieźć do domu. Siostra PMa na pewno się nie obrazi i chętnie pomoże. Ja przynajmniej bym nie miała z tym problemu.
zaba, a skąd wiesz, że tylko wy będziecie mieć klucz do pokoju? No bo przecież w hotelu obsługa musi mieć drugi klucz, chociażby żeby posprzątać. Nie powiedziane, że coś zginie, ale lepiej dmuchać  na zimne. Albo chociaż dobrze zamknąć taki pojemnik, tak aby w razie próby dostania się do środka było widać, że ktoś próbował. To powinno odstraszyć potencjalnego złodzieja.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #271 dnia: 20 Kwietnia 2011, 18:51 »
Ale się dziś nasprzątąłam ;) Mówie Wam, porządki wiosenne pełną gębą. Umyłam i wyszoowałam wszystko cosię dało, łacznie z balkonem, no bo w końcu sezon balkonowy czas zacząć :)

Jest tak fajnie i tak cudnie na dworzu, że aż się chce już już teraz zaraz brać ślub hehe :) a tu jeszcze trzeba czekać troszkę ponad miesiąc.
Stresik rośnie :) ale jest pozytywnie :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #272 dnia: 22 Kwietnia 2011, 23:04 »
Super podsumowanie :)
A co do swiadkow...musza jechac z Wami? My tez mamy tylko 4miejsca w samochodzie i jedziemy sami, swiadek bedzie samochodem, to ma zabrac i swiadkowa :)
Moze u Was tez da sie tak zrobic?
WESOLYCH SWIAT :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #273 dnia: 23 Kwietnia 2011, 13:47 »
WESOŁYCH ŚWIĄT!  :-*

Uploaded with ImageShack.us

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 26 Kwietnia 2011, 20:47 »
No i po świętach. Całkiem fajnie minęły, ale szybko strasznie jakoś.
Z rzeczy slubnych u nas nic się nie zmieniło, poza tym, że byliśmy dziś na tańcu, ale jednak u kogoś innego. Dowiedzieliśmy się, że znajomy prowadzi szkołę tańca i postanowiliśmy do niego uderzyc. Generalnie po pierwszej lekcji mamy połowę układu i jestesmy zadowoleni :)
Poszukujemy butów dla P. to na razie na tapecie, a i mamy już wszystkie papierki dla księdza, więc jakos na dniach się wybierzemy.

aaa no i mój kompik nareszcie przyszedł :) dziś o 8 rano :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #275 dnia: 26 Kwietnia 2011, 22:11 »
I jak Twoj komputerek?
Mam nadzieje, ze dziala bez zarzutu :)
Tez mialam takie przeboje, tylko ze moj byl nowy...Naprawili przy trzecim podejsciu...Ale teraz po tylu latach dziala bez zarzutu  :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 27 Kwietnia 2011, 16:38 »
Tak, tak działa już jak trza, jakby to powiedział mój dziadek.

Powoli ludzie zaczynają potwierdzać swoje przybycie, albo nieprzybycie. W ogóle to ogarnai mnie jakas mega panika, mam wrazenie z esie  zniczym nie wyrobimy, ze ejstesmy w czarnej d.pie i w ogole ze to sie nie dzieje .... masakra jakas normalnie!
Ja nie wiem czy to tylko ja tak mam czy wszyscy ? zamiast odczuwac radosc to ja odczuwam scisniecie zoladka i mega mega strach i lęk. I pewnie jak znam siebie do samego rana dnia 4 czerwca bede zalowac, ze sie rzucilismy na takie duze wesele i ze tyle do zaltawiania i w ogole.
Mamy plan jutro isc do ksiedza ... nie wiem czy nie za pozno, bo nie mamy tej poradni zorbionej i znowu sie boje ze nie zdazymy.
dzis mam wyjatkowy zjad humoru i zaanagazowania i jeszcze mnie brzuch boli i mnie ciagle mdli ... pieprzone zajace wielkanocne. ehhh

Bylismy wczoraj na peirwszej lekcji tańca w Adelante w Forodnie, dzis pocwiczylismy sobei z rana w domku i powiem Wam, ze całkiem nam wychodzi, może nie bedzie takiej kichy.
A piosenka do tańca mega niestandardowa i nie o kochaniu ... ale to pozniej, jak juz ja ogarniemy :) Postawilismy na fajna choreografie, rytm i melodie a nie na wyciskacz łez... jak kto lubi :)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #277 dnia: 27 Kwietnia 2011, 18:08 »
A myślałam że tylko ja tak mam. Ciągle myślę że połowa spraw niezałatwiona. Im więcej jest zrobione tym więcej jest do zrobienia. Masakra jakaś.  :mdleje: 
Nie ma dnia żebym o tym nie myślała, a mój PM luuuz. Ja nie rozumiem jak on tak może. Milion rzeczy jest do zrobienia a czasu BRAK.  :Placz_1:

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 27 Kwietnia 2011, 18:26 »
Precious, nie tylko Ty tak masz...Jakbym czytala o sobie!!!
Takze trzymaj sie i pamietaj, ze sama nie jestes :przytul:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 27 Kwietnia 2011, 21:49 »
No to w sumie mnei pocieszyłyście, ze to nie jest mój autorski strach i że więcej ludzi tak ma. Na szczęście mój P. w pełni zaangażowany, więc też trochę lepiej. Dziś jedzie do kolegi dac ostatnie zaproszenie, bo zamulilismy z nim :P no ale ma jeszcze 5 dni zeby sie namyslic hihi ;)

Pocwiczylam dzis troszke, wiec jutro beda zakwasy i jak na przyszla panne mloda przystalo, do 4 czerwca jemy tylko do 18 :) i bez slodyczy ... oczywiscie jedyny wyjatek stanowia lody - moja miłośc :)

Dziewczyny mam dylemat. Jak to jest z tym panieńskim?
Nie mam zbyt wielu dobrych koleżanek, z mojego miasta zaprosilam 4 oosby i razem mamy jechac do sopotu. Dzis dowiedzialam sie jedna z nich nie przyjdzie (i tu podaje wymówkę naciąganą jak na moje). Ta osoba również jest zaproszona na wesele, poza tym uważałam ja zawsze za dobra koleżankę.... i jak to jest teraz? Czy to nie jest tak, że kulturalnie jest przyjść na panieński osoby do której jest sie proszonym na wesele ? Zaznaczam, ze koszt mojego wieczoru wcale nie jest wysoki, koszty wyjazdu i spania w Sopocie biorę na siebie.... Nie wiem co o tym myśleć, jest mi zwyczajnie przykro...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #280 dnia: 28 Kwietnia 2011, 11:26 »
Nie dziwię się,że jest Ci przykro.Tym bardziej,że z tego co napisałaś to nie zapraszałaś wielu koleżanek-to tak jak u mnie  ;)

Ciężko określić-ja jak byłam zapraszana to chodziłam,więc nie wiem czym kierują się osoby które odmawiają.

Co do nerwów to rozumiem Cię doskonale!Mnie np.strasznie wkurza już to wszystko i chciałabym mieć to za sobą  ::)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #281 dnia: 28 Kwietnia 2011, 15:08 »
Wiem co czujesz,jest to niestety bardzo przykre,
mialam ostatnio podobna sytuacje...
na szczescie laski sie jednak zdecydowaly,mialam im juz anulowac zaproszenie na slub,
przeprosily mnie itd..ale niesmak zostal..

sama bilam sie ze soba co mam zrobic..anulowac zaproszenie niby z takiej blachostki...
ale z drugiej strony czy to naprawde taka blachostka??
to tez dla  jakas taka wazniejsza impreza...bo tylko dla nas...
:*:*:*

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 28 Kwietnia 2011, 15:55 »
No właśnie Paulińcia....

moja peirwsza myśl była taka, żeby w takim razie anulowac to zaproszenie ... powiedziec jej, że skoro wymyśla jakąś głupią wymówkę i nie potrafi zrozumiec ze to nie jest JAKAŚTAM impreza tylko NASZ ŚLUB, to moze lepiej zeby nie przychodzila ?? Bo myslalm ,ze zapraszamy na slub i wesele ludzi, ktorzy sa nam zyczliwi i korzy ten wyjatkowy dzien chca z nami spedzic ... a tu wychdozi, ze dla niektorych to tylko zawracanie d.py :(

i jest mi niezmiernie przykro, bo wiecie co, czuje sie troche wyr.chana, jak małe dziecko naiwna ...
boje sie ze moja z nia rozmowa zaowocowała by kłotnią i na końcu stwierdzeniem, że jestem przewrażliwiona i walnięta.... ale może keidyś jak ta koleżanka dojrzenie do bycia żoną i zostanie już panną młodą, to zrozumie jakie to wszystko ważne ... ten JEDYNY dzień.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 28 Kwietnia 2011, 21:15 »
Precious, kompletnie nie wiem, co Ci napisac...Jeszcze nigdy nie mialam takiej sytuacji, ale znajac siebie, przejmowalabym sie tak samo. Tylko nie wiem, co bym zrobila. Wiec tylko :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #284 dnia: 28 Kwietnia 2011, 21:43 »
a ja bym się nie przejmowała. Nie każdy lubi takie imprezy. Jeśli ktoś nie lubi to ok, przyjmuję ale jeśli komuś się po prostu nie chce iść bo nie ma ochoty, to już nie jest tak całkiem ok.
Mnie dobra koleżanka powiedziała od razu żebym jej nie zapraszała na żadne wieczory panieńskie bo nie cierpi takich imprez bo kojarzą jej się z pijanymi rozwrzeszczanymi panienkami a już na pewno nie bawią ją męskie striptizy. Ok, przyjmuję, znam ją dobrze więc wcale mnie to nie zdziwiło i wcale jej nie zmuszam do przyjścia, ani nie obrażam się o to.
Natomiast inna bajka jeśli ktoś ściemnia głupio bo nie ma ochoty po prostu przyjść lub ma inne plany na ten wieczór, myślę że dla kumpeli na wieczór panieński powinno się te plany zmienić.
Kochana nie przejmuj się jedną osobą, grunt żebyś Ty się dobrze bawiła, a ona niech żałuje że nie przyszła. Ja bym to olała i nie przejmowała się tym tak bardzo. Nie to nie, jej strata, za to TWÓJ WIECZÓR  :pijaki: :disco: :drinkuje: :Mikrofon: :skacza:

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #285 dnia: 29 Kwietnia 2011, 07:44 »
Nie przejmuj się nią!! W końcu to Twój ślub i Twój dzień - Przepraszam WASZ  :D
Najważniejsza jesteś Ty i PM obok Ciebie :)

Nie przyjdzie na panieński to nie wie co tracki :pijaki:

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
  • Żadnych łez do póki śmierć Nas nie rozłączy
  • data ślubu: :serce: 26.08.2011 :serce:
« Odpowiedź #286 dnia: 29 Kwietnia 2011, 08:00 »
Hej :)
Można?:)
Nie przejmuj się tym, że kogoś nie będzie. . .  masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie :)
Powodzenia w dalszych przygotowaniach i kopniak na szczęście :*

Milego weekendu majowego
pozdrawiam
Osa

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 29 Kwietnia 2011, 09:30 »
nataliapolice - pewnie, że można :)

Dziewczyny, stał się cud ... jak juz poczytałam posty od Was i stwierdziłam, że macie racje, że nie bede sie przejmować itd to się okazało, że moja koleżanka i moja świadkowy porozmwaiały z ta kumpelą i jej powiedziały, że będzie mi przykro, że głupio jakby jej nie było itd. i ta powiedziała, że ona nie sądziła, że może tym sprawić mi przykrość i że w takim razie ona pojedize z nami :)

Także na chwilę obecną będzie nas 8 osób i jeszcze dziewiąta myśli.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #288 dnia: 29 Kwietnia 2011, 09:34 »
moze masz racje, nie mam pojecia jakas wymowke ta koleznaka powiedziala...ale ja ostatnio tez nie poszlam na panienski do kolezanki co mnie na wesele zaprosila ale dlatego, ze juz duuuzo wczesniej mialam umowiona pierwsza wizyte tesciow moich, a oni z daleka przyjezdzaja, wiec nie wiem czy to byla dobra czy zla wymowka - nie poszlam na panienski, a moj narzeczony na kawalerski - i powiem Ci szczerze, ze nawet nie przyszlo mi na mysl, ze to jakis nietakt :P...moze ze mna jest cos nie tak ale ja nie mam zamiaru sie przejmowac takimi rzeczami, jak nie chce to trudno - ja i tak bede sie dobrze bawic ;D...
eeee....w trakcie mojego pisania wyslalas swojego posta i widze, ze sie wszystko wyklarowalo ;)...w 8 osob to mozna niezle sie wybawic ;D

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
« Odpowiedź #289 dnia: 29 Kwietnia 2011, 09:37 »
No to widzisz, wszystko się ułożyło, ja sobie powiedziałam, że nie będę świadkowej owego pomysłu podsuwała, zrobi jak zechcę - jeśli poprosi o listę dziewczyn z chęcią jej napiszę:) na nic specjalnego nie liczę, w sumie nawet się boje ich ''niespodzianek'' bo dziewczyny są w różnym wieku nawet po 30... i są szalone nawet z tego względu że jeżdżą motocyklami.. i strach się bać co im do głowy wpadnie,jakiś striptizer czy ktoś o matko, nie wiem czy bym chciała, a wy jakie macie zdanie na temat striptizerów? nie miałam w sumie z tym styczności ale zdecydowanie wolę jak D. się rozbiera:) haha

a druga opcja to, że zostanę w domu albo zrobię sobie cały luźny dzień i pójdę np do kina czy gdzieś tak sama w pojedynkę...

zakładam też 3opcję że będzie wspólna zabawa kawalersko-panienski czy tam na odwrot:)

ale czas pokaze moze te niegrzeczne dziewczynki okaza sie jednak przyzwoite:)  nie nastawiam sie na nie wiadomo co;D  ale po cichu liczę na ich twórczość :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 29 Kwietnia 2011, 10:16 »
nataliapolice, ja rozmawialam otawarcie z moja świadkową - kuzynką na temat panieńskiego i jej powiedziałam, że nie chce żadnego striptizera, cała reszta mi aż tak nie robi. Generalnei kluby mnie męcza, już się swoje wychodziłam i nie widzę tam nic fajnego, także ona wie, że wielki clubbing nie wchodzi w grę, raczej jedno miejsce w mieście a wczesniej "beforek" w domu.

Jeśli miałabym panieński w Bydgoszczy, czyli tam gdzie mieszkam, to penwie zacząłby sie wspólnie z chłopakami w domu, a później bysmy sie rozeszli, ale że wyjeżdżam do Sopotu, to problem z głowy.

Ja osobiscie nie chciałabym niespodzianki, stresowałabym się, że sie rozczaruję albo w drugą stronę, że dziewczyny przegną z niespodzianką. A tak mam na to wszystko wpływ i jest ok.

Nie jestem za takim zamerykanizowaniem panieńskiego ... niestety pomysł na striptiz, czy to damski czy męski, raczej nie jest autorskim pomysłem Słowian :)
Wiem, że średnio by mi sie podobało, gdyby u mojego narzeczonego była taka atrakcja, mnie  też średnio kręci obcy facet machający mi przed oczami swoim przyrodzeniem. Z taką atrakcja łatwo o konflikt, a tego bym nie chciała. Wszystko działa w dwie strony.

Zaba może to inaczej, jeśli miałaś już na ten dzień ustaloną co by nie powiedizeć ważną wizytę ? To nie była jakaś tam wymówka tylko dość istotna sprawa. Generalnie mi się wydaje, że to tak głupio nie iśc na panieński a potem iśc na wesele, przecież te panieńskie też są po to ,żeby się dziewczyny wcześniej poznały i jako grupka znajomych razem dobrze bawiła się na weselu. A może to kwestia empatii ? Sama już nie wiem.

Najważniejsze, że wszystko się ułożyło.  :skacza:   

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #291 dnia: 29 Kwietnia 2011, 10:50 »
No widzisz nie ma co się martwić na zapas  ;)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #292 dnia: 29 Kwietnia 2011, 13:36 »
a jesli o striptiz chodzi to mnie sie wydaje, ze bawia sie dobrze "obserwatorki" ale napewno sie panna mloda! dla mnie to strasznie zenujace, sama widzialam podobne sceny i sie przekonalam w 100%, ze nie chce takiego popisu u siebie :-\...
tyle co wiem, to teraz moda jest na jakies zadania dla panny mlodej na panienskim...typu zrob sobie zdjecie z 10facetami w klubie, albo popros jakiegos kolesia zeby majty poakazl itp...mnie sie nie podobaja podobne atrakcje i tak jak Precious chyba wezme sprawy w swoje rece i zrobimy paniensko-kawalerski wieczor, zeby nasi znajomi sie poznali, bo bedzie ich sporo i to z roznych krancow kraju...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #293 dnia: 29 Kwietnia 2011, 14:58 »
zgadzam się z zaba!!! wszyscy bawią się świetnie oprócz panny młodej. i jakoś też nie widzę w tym nic ekscytującego  :-\

Precious, super, że wszystko się ułożyło  :-*

Offline nataliapolice

• Szczęśliwi
  • entuzjasta
« Odpowiedź #294 dnia: 29 Kwietnia 2011, 15:57 »
Myślę tak samo jak wy, nie jestem w ogóle zwolenniczką imprez. a tym bardziej takich ekscesów...
czułabym się bardziej skrępowana... zażenowana...

Miłego weekendy my właśnie wyjeżdżamy buziaki

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 29 Kwietnia 2011, 19:29 »
ja od razu mowilam dziewczyna ze zadnego striptizu..
co za przyjemnosc ogladac dyndajace jajka jakiegos obcego.... ???
na dzien kobiet bylam na striptizie i to co ci striptizerzy z laskami wyprawiali to masakra ??? ???
to byly dziewczyny ktore przyszly sie tam pobawic.. ???okropnosc

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 29 Kwietnia 2011, 21:20 »
Tez jestem przeciw takim rozrywkom...Mnie by to zenowalo... Serio
A co do glupich zabaw...We Francji, to sie przebieraja i robia z siebie kompletnych idiotow, zarowno dziewczyny jak i kolesie. Dla mnie masakra!!!
Na szczescie mnie to wszystko ominie :)

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #297 dnia: 30 Kwietnia 2011, 11:48 »
a ja nie mam nic przeciwko striptizom, grunt to się dobrze bawić, a jak ktoś lubi w ten sposób to czemu nie? Przecież to tylko zabawa, a striptizer to nie męska dz..., on tylko tańczy. Sama bawiłam się kiedyś na takiej imprezie i zabawa była udana, kuzynka sobie z nim tańczyła, przebrał się 3 razy i pojechał na dalsze wieczory panieńskie, dla niego to praca, a że taka no to co z tego, sam sobie ją wybrał. Przecież zabawa kończy się na tańcu, 15-30 min, bierze kase i jedzie dalej, nie wdaje się nawet w zbędne gadki. A tak na marginesie to nie rozbiera się nigdy do końca więc żadne jajka nie dyndają. Zresztą dużo zależy od samej dziewczyny, może z nim tańczyć, a może po prostu siedzieć a on będzie tańczył dla niej. Wszystko się z nim ustala. "Obserwatorki" owszem dobrze się bawiły ale główna bohaterka wieczoru również, przecież to zabawa. Sama osobiście chyba wybiorę opcję wieczoru panieńsko - kawalerskiego, bo na takim również uczestniczyłam i było baaardzo fajnie. Grill, ognisko, mnóstwo jedzonka, altanka, domek letniskowy, muzyczka, sami swoi, rewelacja. Także ta opcja bardziej mi się podoba, ale jak ktoś woli babski wieczór to why not ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 30 Kwietnia 2011, 12:43 »
Ja nie mam nic przeciwko striptizom,kazda laska ma wlasne zdanie na ten temat,
kazda z nas jest inna...
moja kumpela kiedys pokazywala mi zdjecia z takiego kawalerskiego ze gosciu byl bez majtek tylko jajka w rekach sobie 3mal...ja dziekuje za taka atrakcje...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #299 dnia: 30 Kwietnia 2011, 13:57 »
moja kumpela kiedys pokazywala mi zdjecia z takiego kawalerskiego ze gosciu byl bez majtek tylko jajka w rekach sobie
To niewielkie miał skoro mu sie w łapki zmieściły  ;D