Autor Wątek: Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!  (Przeczytany 76830 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Marca 2006, 00:00 »
Tak jakoś lżej się robi na sercu na myśl, że obywateli przybywa :D

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Marca 2006, 09:37 »
Bedziemy mieli wyż demograficzny  :wink:  :id_juz:  :jupi:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Marca 2006, 09:41 »
Wiecie dziewczyny mnie się podobają takie rodziny, gdzie jest więcej dzieci np. troje albo czworo czy pięcioro. Tak sobie myślę, że jedno lub dwoje dzieci będziemy mieli własnych a kolejne dwoje bedziemy starać się o adopcję, albo przynjamniej będziemy chcieli być rodziną zastępczą, ale lepiej byłoby mieć dzieci na zawsze, bo powstaje wtedy więź i dziecko czuje się bezpiecznie.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Marca 2006, 09:45 »
Dziewczyny !!! :) Dziękuję za wszystkie mile słowa :):):) kurcze jeszcze do mnie nie doszło chyba...
Cieszę się z tego że mam za sobą już badania i że ich wyniki są ok ... Jestem spokojniejsza że dzidzia jest w "zdrowym domku" :):):) Mam nadzieję że te moje przygotowanie do ciąży np. kwasem foliowym... wystarczy.? Ale przecież są takie kobiety co wcale nie dbają o siebie i rodzą zdrowe maleństwa!
 W czwartek mam wizytę u ginekologa :) jej... ale jest mi dziwnie z tą wiadomością :) jeszcze wczoraj zrobiłam taki zwykły test ciążowy no i wyszło :):) czyli jak nic dzidzia :):):) Wiecie co ... troszkę się boję... czy wszystko będzie ok... czy sobie poradzę... :) Niby chciałam i cieszę się że jestem ale ....to chyba są te huśtawki nastrojów co ? :):):)
Wczoraj powiedziałam najbliższej rodzinie:) mama się popłakała ze szczęścia i wypomniała mi że wypiłam kieliszek wódki na urodzinach u dziadka (dodam że podzieliłam go na 4 razy )... babcia tak się cieszyła że myślałam że ktoś ją łaskocze :) teściowie są dumni jak pawie że będą "młodymi dziadkami" :):) i cały czas mnie pytają czy nie mam ochoty czegoś zjeść czy mi wygodnie itp :) Oczywiście wszyscy wróżą nam bliźniaki :)
Mój los jest jednak przekorny :) często tak mam że jak się boję czegoś lub martwię to łatwiej mi to przychodzi:) Moja mama mówiła że musze się"wymartwić" "wydenerwować" i wtedy się uda:) Tak chyba było i teraz!! W życiu bym się nie spodziewała że uda się za pierwszym razem!!!!!!!!! :):):):)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Marca 2006, 09:46 »
Moje gratulacje Marta  :dzidzia:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 7 Marca 2006, 09:47 »
Becikowe działa :):):)

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Marca 2006, 09:52 »
Widzisz, jak ta wieść mobilizuje rodaków do działania. ja osobiscie bardzo ci gratuluję (co już pisałam) a sama mam nadzieję, że w lutym lub marcu 2007 sama zostanę mamusią :D

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Marca 2006, 14:40 »
:!:  :!:  :!: SUPER WIADOMOŚĆ :!:  :!:  :!:

Serdecznie gratulujemy kolejnej forumkowej przyszłej mamusi. Po tym jak ostatnio Mariolka urodziła synka zostałam jedyną forumką w ciąży. Na szczęście nie na długo.

Marto - imienniczko - bardzo się cieszę, że się Wam udało. Dbaj teraz o siebie i odzywaj się często.

Pozdrawiamy
MiTiW

P.S. Ja po zrobieniu testu nie robiłam, żadnych badań krwi na beta-Hcg. Nawet nie wiedziałam, że trzeba takie robić.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #38 dnia: 7 Marca 2006, 16:23 »
Martuś  GRATULACJE!!!!
Włączam foruma po pracowitym dyżurku, a tu taaaki neeews. Tylko dzień mnie tu nie było a tu taaaakie wieści....
Starszliwie sie cieszę razem z Tobą!!!!!! Mam nadzieję, że będe mogła to samo napisać w październiku tego roku....
Jejku jak fajnie...Nawet nie wieszj jak mi serducho załopotało jak przeczytałam tytuł wątku...
serduszko dla Ciebie i Fasolki  :serce:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Marca 2006, 10:33 »
Nie wiedziałam,że trzeba sobie robić jakieś badania, jeść kwas foliowy itp. Moja mama nie robiła nic z tych rzeczy i urodziła dwoje zdrowych dzieci. A moja jedna babcia aż trzy zdrowe córki. Naprawdę bez tych badań się nie da?? Naprawdę trzeba się przygotowywać do ciąży, jak do wojny?
Wydaje mi się, że im bardziej świadoma (a często wykształcona) kobieta, im bardziej na siebie chucha i dmucha tym trudniej zajść jej w ciążę. Dlaczego u marginesu "co rok prorok" chociaż chleją wódę, palą papierosy przez całą ciążę, warunki w domu mają fatalne i dzieci rodzą się zdrowe jedno za drugim.
A u tych wychuchanych mamusiek, w wyczesanych domostwach dzieciaki są słabe, zaraz chorują na alergie, astmy i tym podobne.

Nie kojarzę, aby którekolwiek z dzieci, jakie znałam na wsi miało alergię. A w mieście w każdej klasie znajdzie się po kilku alergików. Może należy wrócić do natury?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Marca 2006, 10:35 »
Dziękuję dziewczyny :) Będę pisać codziennie co tam u NAS :)
Wczoraj odebrałam kolejny wynik Beta-hcg i sama nie wiem który to tydzień :)
normy sa takie:
poza ciążą do 5.3 U/I
ciąża:
3 tydzień - 5.8 - 71.2
4 tydzień - 9.5 - 750
5 tydzień - 217 - 7138
6 tydzień - 158 -31795
itd a ja mam teraz 239.8000... a poprzedni 2 dni wcześniej był 41.1200
i sama nie wiem który to tydzień :):):)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 8 Marca 2006, 11:56 »
groszek,  jak widzisz w moim przypadku da się "przygotować" i zajść w ciążę :) no dobra małam cholerne szczęście :):):) ale ciszę się że przebadałam się i wiem ze nie musze się martwić o jakieś paskudne choróbska bo jest ze mną ok :) to mi daje odrobinę spokoju że zanim zaszłam w ciążę byłam zdrowa i więc dzidzia ma zdrowy domek :)
zgadzam sie ze keidyż kobiety nie badały sie jak oszalałe ale to chyb a już nie te czasy... a mając świadomość że mogłam zrobić badania i tego nie zrobiłam stresowały by mnie dodatkowo :) a tak mogę tylko martwić sie co zrobić "zdrowego i pożywnego" na kolacje :)

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Marca 2006, 13:32 »
moje serdeczne gratulacje Martuś!!!!

super że bedziesz ooisywać swoją ciążę przebieg i wszystko!
śledzę Twoje i innych przyszłych mamuś i obecnych mamuś potyczki i normalnie chyba sama wezmę się do roboty :roll:

ale podjąć decyzję trudno  - a to praca a to może za rok .......
a ja sie boję że jak bedę tak odkładać to wejdze mi w krew a potem bedzie problem
mam 26 lat moze jeszcze nie tak dużo ale czas leci.........

pisz dużo bo bedę czytac i może przekonywać się :oops:

dbaj o siebie!! :serce:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 8 Marca 2006, 14:09 »
alex,  ja też myślałam że może później... że moze nie teraz ...że moze powinnśmy nacieszyc sie soba... do momentu aż nie uświadomiłam sobie że rocznik 1979 jest tuż tuż przed trzydziestką i nie ma na co czekać :) do momentu aż nie usłyszałam o tych wszystkich problemach jakie mają dziewczyny z zajściem w ciązę i pomyślałam: Boże jak ja będę musiała tyle czekać to lepej zacznę już teraz :) No i stało się :) Udało się :) Inaczej jest jak planujesz a inaczej jak jesteś :) Teraz boję się o dzidzię... i o 100 rzeczy :) ale wiem ze nie jestem sama i dam sobie radę bo przecież mam jeszcze przżynajmniej 30 tygodni aby oswoić się z tą myślą :):):)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Marca 2006, 14:14 »
z tego wynika, że zaraz po ślubie zaciążyłas i nawet nie wiedziałas kiedy ...  :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Marca 2006, 14:18 »
okruszek,  oj no miesiąc po :):):)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 8 Marca 2006, 14:19 »
Cytat: "Martaxyz11"
oj no miesiąc po

to i tak dobry wynik :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 8 Marca 2006, 14:23 »
HA ! :) Dobry?! no wiesz ?! :) Mój mąż by się obraził :) :):):)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 8 Marca 2006, 15:22 »
Kurcze jestem głodna :( a w lodówce mam takie pyszne szprotki śmierdziuszki... i kapustę kiszoną...a tu jakiś ryz na mleku ... :evil:  a na kolację zrobimy sobie placki ziemniaczane  :mrgreen:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 8 Marca 2006, 15:24 »
No, i zaczęły się zachcianki! :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 8 Marca 2006, 15:28 »
to juz trwa jakiś czas... ogórki kiszone w ilościach nieograniczonych.... śledzie w majonezie i z czosnkiem... kapusta kiszona..... parówka z jajkiem.... a na słodkie patrzeć nie mogę :)

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Marca 2006, 15:38 »
Cytat: "Martaxyz11"
HA !  Dobry?! no wiesz ?!  Mój mąż by się obraził  

a czemu? mój to by się zadławił takim wynikiem :)  :P

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Marca 2006, 16:02 »
okruszek, no wiesz on uważa to za wielki wyczyn że udało się za pierwszym razem :) a dokładniej za pierwszym cyklem :):):) a najważniejsze według niego jest to żę on był mądrzejszy niż wszystkie książki i testy bo: test owulacyjny pokazał że nie ma owulacji a była ... test ciążowy mówił że nie jestem a byłam już w ciąży i to powtarzał mi cały czas :) Jest kochany :) a jak gada z brzuchem to mówię Wam mam kupę śmiechu :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Marca 2006, 13:57 »
Jejciu Martus jak to czytam, to aż mnie ściska w środku....mam takie "parcie" na dzidzię, że nie wiem co. Bardzo jej oboje z Misiem chcemy, ale planujemy sie wstrzymać do ślubu....oby tylko do września...
A teraz dbaj o siebie, śpij, zdrowo się odżywiaj, co nie znaczy dużo, tylko racjonalnie i z głową.
I jeszcze kilka słów do Okruszka. Pewnie, że do ciaży nie trzeba sie wcale przygotowywać. Mozna ja sobie fundnąć w biegu i nie widze w tym nic złego...może wszystko wyjść ok, a moze coś sie sypnąć i wtedy pretensje tylko do siebie.
A co do tych dzieci z rodzin, co to co rok to prorok...fakt dużo ich i nikt ich nie planuje, ale jaki z nich pożytek dla społeczeństwa, rodziców??? Ilośc jest....tyle że z jakością nie bardzo... :|
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Marca 2006, 14:52 »
Gratulacje a co to wogóle jest ten wynik który robiłaś ??? i gdzie sie taki robi ?? :roll:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Marca 2006, 22:07 »
Cytat: "liliann"
I jeszcze kilka słów do Okruszka. Pewnie, że do ciaży nie trzeba sie wcale przygotowywać. Mozna ja sobie fundnąć w biegu i nie widze w tym nic złego...może wszystko wyjść ok, a moze coś sie sypnąć i wtedy pretensje tylko do siebie.
A co do tych dzieci z rodzin, co to co rok to prorok...fakt dużo ich i nikt ich nie planuje, ale jaki z nich pożytek dla społeczeństwa, rodziców??? Ilośc jest....tyle że z jakością nie bardzo...

Mróweczko, to ja pisałam o tym, że "co rok prorok", a nie okruszek, już nie pierwszy raz nas mylą ;-)
Po prostu zauważyłam taką złośliwość losu, że jak ktoś się bardzo stara to często nic nie wychodzi, kończysz studia, dorabiasz się, chcesz dziecku nieba przychylić i juz wszystko masz... ale nie możesz zajść w ciążę. A jak się nie planuje to sie wpada, jako nastolatka,. albo właśnie, jak u tych "biedaków" dziecko za dzieckiem. Chodzi mi o to, że one często sie rodzą zdrowe... mimo, że matka nie jest pod opieką ginekologa, nie wie, co to kwas foliowy, nie robi żadnych badań. Zachodzi w ciążę, rodzi i jakoś tak jest...

ps. nie mówię o tych alkoholiczkach- ponoć bardzo potrafi wpłynąć to na rozwój psychiczny dziecka, po prostu upośledza je w łonie matki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Marca 2006, 22:14 »
Sorki groszku za pomyłkę z okruszkiem - i to małe, i to okrągłe :mrgreen:  :mrgreen: .....prosze o usprawiedliwienie z racji nadmiernej liczby dyżurów w tym tygodniu, okresami nie stykam na złączach neuronów;
A co do niesprawiedliwości losu to fakt...ale podobno sprawiedliwość jest tylko w słowniku pod literą "s".
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Marca 2006, 22:18 »
Hoho... to "pojechałaś" okruszkowi.. ta kruszynka nosi rozmiar 34 (o ile pamiętam) a ja 48 ! Małe i okrągłe, powiadasz :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Marca 2006, 09:03 »
cicho BABY   :Rezyser:   :)

Ja tak myślę że pewnie zaszłam w ciążę dlatego że "odpuściłam" sobie ... ze chciałam zajść dopiero jak wrócę z Wenezueli czyli od kwietnia :):):) Chciałam też przed ciążą usunąć narośl (taki ganglion) co mam na ręku... i już byłam umówiona na zabieg ...że zajęłam się czymś innym niż zachodzeniem w ciążę :):) a tu proszę :):):) za raz i bez pytania :):)
Byłam wczoraj u lekarza ... Troszkę mnie ostudził ze szczęścia.... :(  Zbadał mnie i powiedział że wszystko jest super i nie mam co się martwić ale nie chce zakładać karty ciąży do póki nie upewni się że bije serduszko bo będę tylko rozczarowana :(
Powiedział kiedy i dlaczego są samoistne poronienia... rozrysował wszystko... dał mi Douphaston 2 x dziennie na wszelki wypadek... i Dzisiaj o 12.40 idę na USG posłuchać serduszka... mam nadzieję ze będzie...nie mam żadnego plamienia ani nic takiego poza tym że troszkę boli mnie brzuch na dole ... tak kłuje i troszkę ciągnie... Może to nic takiego...

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Marca 2006, 09:07 »
Te bole brzucha -to podobno sa normalne. Moja kumpela jest w mniej wiecej tym samym tygodniu ciazy co Ty i tez tak ma. Wszystko bedzie dobrze :D Nie stresuj sie tylko bo to zupelnie nie potrzebne-a dzisiaj uslyszysz piekne puk puk :serce:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076