Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4079049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gabiś
  • Gość
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #33060 dnia: 14 Lipca 2014, 10:10 »
Miśka ot co... Ja niby pilnuję dzieci ale było pewnie setki okazji żeby mogło im się coś stać :(

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33061 dnia: 14 Lipca 2014, 10:30 »
Dziękuję za opinie o łóżkach :-*

Martka, straszna tragedia...  :(

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #33062 dnia: 14 Lipca 2014, 10:30 »
To było straszne. Od razu ogłosili przez radio,  że szukają chłopca.  Serce zaczęło mi walić i modlilam ssię,  żeby go szybkozznaleźli. Tego nie da się opisać,  koszmar i tyle.

Mąż już nie puszczał rączki małego.  

Wiadomo, że naszemu tez nie raz mogło się coś stać.  Ratownicy nie są w stanie tylu ludzi pilnować.  Od razu go reanimowali.  Ja nie winie mamy, bo to w sumie spory chłopczyk i nie da się non stop pilnowac.

Przeraża mnie ta podłośc osadzajacych.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #33063 dnia: 14 Lipca 2014, 11:06 »
dziewczyny, wiem, że dużo razy była mowa o termometrach, ale nie mogę znaleźć nic, a wątek termometrowy świeci pustkami obecnie...
Braun do ucha jest okej? czy lepsze te "pistolety" - jeśli tak - jakiej firmy warto wziąć?
Cena nie gra roli, potrzebuję konkretnego sprzętu. Jeśli tu nie miejsce na ten temat, podeślijcie priva. Dziękuję z góry.

My mamy taki http://www.ceneo.pl/24360946 jestem zadowolona :)

Natomiast jak masz kasę to bardzo polecam taki
http://www.lekizinternetowejapteki.pl/sprzet-medyczny/thermofocus-01500-termofocus-termometr-elektroniczny-1-szt-10707/

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33064 dnia: 14 Lipca 2014, 11:23 »
Straszne co rodzice musza teraz czuc :(.

Dziewczyny jak to jest z meteracem gryka kokos?
Jak dlugo Wasze dzieci spaly na stronie gryka?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #33065 dnia: 14 Lipca 2014, 11:28 »
Mój śpi cały czas i chyba jest mu wygodnie. Teoretycznie po chyba 3 miesiącu można zmienić na kokos, ale gryka tez jest ok.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33066 dnia: 14 Lipca 2014, 12:27 »
Ja gdzieś czytałam o zmianie w momencie, gdy dziecko zaczyna stawać na nóżki. Tak też zmieniłam, ale teraz powiem szczerze że nawet nie wiem na której stronie śpi Tymek, bo po wietrzeniu jak mi się ten materac położy - tak już zostaje :P Właśnie, poprzednio pytałam o łóżeczko. A jak z materacem u niespełna 3latka? Kupować gryka-kokos, pianka czy coś innego? Chyba w rozmiarze 160x70 dostanę pełen przekrój materiałów z jakich wykonane są materace i będzie z czego wybierać? Czy sprężynowy też ma wchodzić w grę?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #33067 dnia: 14 Lipca 2014, 12:38 »

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #33068 dnia: 14 Lipca 2014, 13:08 »
my też mieliśmy z Ikea, ale czy dokładnie ten model co Gabiś to nie pamiętam  :drapanie: w kazdym badż razie sprzedawca polecał do tego łóżka i to była jakaś średnia półka cenowa

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33069 dnia: 14 Lipca 2014, 13:10 »
Dla trzylatka kupiłbym piankowy tylko trochę twardszy, bez żadnych udziwnień.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #33070 dnia: 14 Lipca 2014, 14:31 »
Potrzebuję rady co dać dziecku w wózku do jedzenia, ale musi to być coś naprawdę konkretnego.
Chodzi o to, że jedzie i może jeść jak jest np pora obiadowa. Absolutnie nie wchodzą w rachubę porady typu ciasteczka, chrupki czy banan. Po prostu jak Hanka jest już naprawdę głodna to takich rzeczy nie zje. Czasem robię omleta, kroje na kawałki łatwe do trzymania w ręku i coś takiego jest dla niej ok. Pożywne i konkretne a nie jakiś tam zapychacz, którym ona nie da się oszukać.
Macie jakieś ciekawe pomysły?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33071 dnia: 14 Lipca 2014, 14:39 »
Mielone ;) placki. Naleśniki, w pudełku male pulpeciki takie na raz do buzi. A nie możesz po prostu obiadu pakować w pudełko?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #33072 dnia: 14 Lipca 2014, 14:45 »
Waśnie nie mogę bo nie mam jak podać a sytuacja ma miejsce raz czasem dwa w tyg.
Naleśniki nie, ale reszta podana przez Ciebie to świetne pomysły. Dzięki serdeczne. Od razu widać, że kreatywność to nie jest moje drugie ja :D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #33073 dnia: 14 Lipca 2014, 15:38 »
Dziewczyny nie lubię takich informacji dowiadywać się przez forum ale mam mały problem z karmieniem piersią a moja endokrynolog jest na urlopie i pechowo lekarz rodzinny też.. Spadło mi mocno tsh bo aż do 0,074 i nie wiem czy mogę wtedy karmić piersią przy tak niskim poziomie.. Biorę leki i wiem, że przy nich mogę karmić.. tylko nie wiem czy jak jest niski poziom tsh to dalej można.. jeśli któraś z Was miała podobny problem to proszę o radę..
Dodzwoniłam się w końcu do lekarza innego.. Już wiem, że mogę :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #33074 dnia: 14 Lipca 2014, 17:03 »
Dziewczynki, czy któreś z Waszych dzieci miały kupkowy problem????chodzi mi o jakiś rodzaj strachu przed zrobieniem kupki, krzyżowanie nóg, wyginanie ciała?????? jak sobie z tym radzić?????mam już namiar na polskiego psychologa, ale może jest jakiś uniwersalny sposób?????

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #33075 dnia: 14 Lipca 2014, 17:22 »
Dziewczyny czy ubezpieczalyscie na życie swoje dzieci? Jeśli tak to które firmy mają najkorzystniejsze oferty?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33076 dnia: 14 Lipca 2014, 19:38 »
Daria u nas byl problem. Później napisze ci na pw jak sobie radzilysmy i radzimy nadal

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33077 dnia: 14 Lipca 2014, 19:39 »
Dziewczynki, czy któreś z Waszych dzieci miały kupkowy problem????chodzi mi o jakiś rodzaj strachu przed zrobieniem kupki, krzyżowanie nóg, wyginanie ciała?????? jak sobie z tym radzić?????mam już namiar na polskiego psychologa, ale może jest jakiś uniwersalny sposób?????

Daruda,  żaden psycholog. Problem u nas był bardzo głęboki. Bardzo.
Po pierwsze syrop Lactulosum dawaj jakiś czas.
po drugie,  najwazniejsze- JAZDA KONNA.
Bez bólu i strachu kupka sama idzie. U nas juz po pierwszej jeździe.  Teraz problemów nie ma, ale jak się zdarzy, że jest obawa nawrotu, pakujemy się w 3 minuty i juz jesteśmy na koniach...

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33078 dnia: 14 Lipca 2014, 19:44 »
Daruda,  żaden psycholog. Problem u nas był bardzo głęboki. Bardzo.
Po pierwsze syrop Lactulosum dawaj jakiś czas.
po drugie,  najwazniejsze- JAZDA KONNA.
Bez bólu i strachu kupka sama idzie. U nas juz po pierwszej jeździe.  Teraz problemów nie ma, ale jak się zdarzy, że jest obawa nawrotu, pakujemy się w 3 minuty i juz jesteśmy na koniach...

wiesz,raczej żadnych syropów bez zgody lekarza nie będę podawała, a do psychologa chcę iść, bo to  jest problem w głowie dziecka, dlatego psycholog......to nie są zaparcia, tylko strach, obawa........a syropy to dostaliśmy od Pani ,która go zbadała dziś;-) jednak to zwykła pani doktor,a nie specjalista......
co do koni to dzięki za radę,ale raczej nie mam takiej możliwości......

Marta czekam ;-)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33079 dnia: 14 Lipca 2014, 19:49 »
K on jest najlepszym psychologiem ;') u nas zaczęło się od zaparcia i potem był ból, a z tego ogromny strach. Konkretnej pomógł, wymagając ruchy jelit.
Syrop zupełnie nieinwazyjny,  jak espumisan,  no prawie :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33080 dnia: 14 Lipca 2014, 20:00 »
Najwyraźniej jazda konna nie na wszystkich działa. Ja mam zaparcia i nigdy jazda konna nic nie zmieniała

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33081 dnia: 14 Lipca 2014, 20:08 »
Daruda u nas też był duży problem ale w końcu bez pomocy gastrologa się nie obyło.. Ten syrop u nas nie pomógł.. Oprócz leku który dostała pomógł też system motywacyjny.. Mogę Ci na priv napisać.. No i do tej pory muszę pilnować jej bardzo diety..

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #33082 dnia: 14 Lipca 2014, 20:09 »
Anulla warzywa w slupkach lub jakies krokiety lub pierogi?
Moze tez mufinki warzywne?lub takie domowe hamburgery? Tosty?
Sajgonki :D tylko to tluste :-))) mowie o domowych zeby nie bylo

Loonka moha przyjaciółka ubrzpieczyla w alianz placi 100zl za miesiec dziecko po ukonczeniu 18 lat ma otrzymac duuuza sumke

Daria to ci pewnie sie nue przyda ale ja kiedys  wysadzilam sasiadki corke na wc.. ona uwielbiala to.. no i tak sie niestety zlozylo ze przyttzasnelam jej kawalek faldki bo deska odstawala.. ok 3 miesiecy nie usiadla na kibelek duuuzo jej musielismy wszyscy tlumaczyc sadzac misie chodzila z nai wszystkimi do wc no masakra byla...

Ja bym chyba probowala u tego psychologa..

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #33083 dnia: 14 Lipca 2014, 20:13 »
Sylwia. No właśnie zaproponowano nam coś podobnego. Składka miesięczna 120 zł, pełna opieka zdrowotna i po ukończeniu 18 r.ż. 30.000 zł. na start ...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33084 dnia: 14 Lipca 2014, 20:15 »
Najwyraźniej jazda konna nie na wszystkich działa. Ja mam zaparcia i nigdy jazda konna nic nie zmieniała

Bez diety raczej nie dasz rady. Rozmawiając o dzieciach zakładam,  że mają prawidłowa dietę.  Poza tym nie musi działać na każde dziecko, jak każdy syrop czy antybiotyk, jak metoda wychowania taka czy inna, bo dzieci różnią się osobowością,  środowiskiem, mentalnością i dietą,  ale jazda konna jest jedną z polecanych metod i u nas działa bez zarzutu juz ponad 3 lata. Należy brać poprawkę na ceny osobowości owe danego dziecka, ale przy takim problemie raczej chwyta się wszelkich rozwiązań,  w naszym przypadku dało radę.  Nikomu niczego nie narzucam, tylko radzę co nam się sprawdziło zgodnie z zadanym pytaniem. Nie trzeba od razu ironicznie krytykować. Może przypadkiem komuś innemu się przyda, SKORO Daruda nie ma możliwości skorzystania z tej opcji. Poza tym to odstresowuje,  uspokaja, wycisza, a także otwiera dziecko na nowe kontakty i je osmiela,  jest milion dobroczynnych skutków korzystania przez dzieci z jazdy konnej.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #33085 dnia: 14 Lipca 2014, 20:25 »
Ilonka- ogolnie ona poleca.
Namawiala tez mnie tylko ze ja jednak sie nie zdecydowałam a to dlatego ze moze to glupia historia ale moja babcia kazdemu pierwszemu wnuki od corek (miala3) zakladala wlasnie takie cos jak ubezpieczenie czy tez fundusz. Tez miala byc meega kasa bo byla to inwestycja na lata. I mama mi powiedzials ze bylo przewalutowanie i moj brat i kuzyni dostali tyle ze kupia mu mama za to.. resoraka  ;D
Dlatego ja w to nie wierze ale wiem ze multum ludzi poleca.

Do mnie do dzis dzwonia w tej sprawie bo dostalam w szpitalu tzw niebieskie pudelko byly tam probki ankiety i inne i wlasnie po wypelnieniu tego moje dany trafily do wielu firm... przy drugim chyba za to pudelko magiczne podziekuje :')))

Najlepiej idz do pani ktora ma agencje ubezpieczeniowa i niech ona ci przedstawi oferte kilku firm.. ja mam taka babeczke sprawdzona wlasnie jutro do niej ide ale w sprawie ubezpieczen dla mnie i k. ;))

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33086 dnia: 14 Lipca 2014, 20:38 »
Ilona jak co miesiąc przez 18 lat będziesz odkładać sama to uzbierasz prawie 26 tys

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33087 dnia: 14 Lipca 2014, 20:41 »

Bez diety raczej nie dasz rady. Rozmawiając o dzieciach zakładam,  że mają prawidłowa dietę.  Poza tym nie musi działać na każde dziecko, jak każdy syrop czy antybiotyk, jak metoda wychowania taka czy inna, bo dzieci różnią się osobowością,  środowiskiem, mentalnością i dietą,  ale jazda konna jest jedną z polecanych metod i u nas działa bez zarzutu juz ponad 3 lata. Należy brać poprawkę na ceny osobowości owe danego dziecka, ale przy takim problemie raczej chwyta się wszelkich rozwiązań,  w naszym przypadku dało radę.  Nikomu niczego nie narzucam, tylko radzę co nam się sprawdziło zgodnie z zadanym pytaniem. Nie trzeba od razu ironicznie krytykować. Może przypadkiem komuś innemu się przyda, SKORO Daruda nie ma możliwości skorzystania z tej opcji. Poza tym to odstresowuje,  uspokaja, wycisza, a także otwiera dziecko na nowe kontakty i je osmiela,  jest milion dobroczynnych skutków korzystania przez dzieci z jazdy konnej.
Grama ironi nie bylo w mojej wypowiedzi. Zwykle stwierdzenie. A dietę mam odpowiednia

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33088 dnia: 14 Lipca 2014, 21:16 »
Marcelko, a Twoja córa ma zaparcia????napisz mi na priw jak znajdziesz chwile jak to wygląda u was;-))) czy jest strach/lęk/ .....
Co do jazdy konnej, to doksik nie doczytała mojego problemu, tu jazda i tak by nic nie dała, bo TO NIE JEST ZAPARCIE! to próba powstrzymania wszystkimi siłami.....to próba przezwyciężenia samego parcia!!!!!

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33089 dnia: 14 Lipca 2014, 21:32 »
U mojej były i zaparcia i strach... Napiszę Ci w nocy jak będę karmić młodego :)