Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 695119 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #2880 dnia: 30 Sierpnia 2010, 10:58 »
Aniu ten chrzestny co miał nim być a nie będzie to wie - co prawda nie od nas, bo jak przyjechaliśmy to nie było go w domu, ale od swojej mamy - to był brat R. a z nim to dłuższa historia :)
A co chcę ubrać? Myślałam o jakiejś sukience a na to albo żakiecik albo bolerko... Najchętniej bym chciała coś z różowym akcentem aby te moje buty rózowe do tego pasowały :)

A co do kwiatków to nie chodzi o ozdobę stołu :) To tak podobnie jak ludzie przynoszą kwiaty na ślub, nie?

Setna strona :) Nieźle :)

Dzisiaj Natalka napędziła mi stracha... Wyszłam na chwilę do kuchni a ona przemieściła się przez pół pokoju i co zrobiła? Rzuła kwiata! Tzn liscia z kwiata!!! Normalnie tak mi serce do gardła podskoczyło, szybko wyciągnęłam co miała w dziobie, palcem jej gębę wypłukałam i obserwowałam. Jak na złość nie wiedziałam jak się ten kwiat nazywa ale dzięki pomocy Adiany już wiem i wychodzi na to, że to nic groźnego. Na szczęście!

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2881 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:20 »
Patrycja, w temacie paznokci, polecam moją panią od pazurków, nawet na krótkie ładnie Ci żel połozy i to teraz ma taki, co nie niszczy płytki i w każdej chwili po zdjęciu paznowkieć jest zdrowy i silny...i kładzie go na krótki i dokleja jakąś ładną końcówkę...

A kwiatki jak najbardziej :) Moja mała dostała od chrzestnej taki malutki bukiecik w mikrofonie, specjalnie na chrzest...w kolorze biało-różowym :
)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2882 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:40 »
Jeśli to nie jest kwiat z typu wiszących z białymi plamkami to pewnie nic groźnego :)

A z kwiatami na chrzest to przyznam pierwszy raz się spotykam... i mi się wydaje że to głupota.. szkoda pieniędzy.. dziecko i tak z kwiatów żadnej radości nie ma... to już jepsze by było 5 zł w kopercie... tak mi się wydaje :) ale to rzecz gustu

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2883 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:44 »
Jeśli to nie jest kwiat z typu wiszących z białymi plamkami to pewnie nic groźnego :)

O jaki konkretnie ci chodzi, bo ja mam w domu cos z plamkami, tylko nie wiszacy. Mozesz jakas fote wstawic ::)

Z kwiatai do chrztu sie nie spotkalam, ale co "kraj to obyczaj" ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2884 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:58 »
Stojący to np taki:

Zawiera strychninę, która wywołuje obrzęki i podrażnienia jamy ustnej, a w skrajnych przypadkach może prowadzić do uduszenia. Należy uważać, by sok nie przedostał się do błon śluzowych lub otwartych ran (nawet bardzo małych) na ciele. Zajmując się rośliną, należy później każdorazowo umyć dokładnie ręce.

A tu są wogóle informacje o kwiatach doniczkowych które mogą zaszkodzić zdrowiu http://ogrody.gazetadom.pl/ogrody/1,72157,2725111.html nie ma co wariować ale prz dzieciach trzeba uważać.

Chociaż chodziło mi o taki kwiat co trzyma się na szafkach i on rośnie w dół. Ale nie wiem jak się nazywa... moja babcia od wieków tłukła mi do głowy że nie powinno się go trzymać w spilani bo powoduje bóle głowy. A sok który kapie z liści jest trujący

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2885 dnia: 30 Sierpnia 2010, 13:06 »
oj ten jest trujący...u mnie stoi wysoko na szczęście

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2886 dnia: 30 Sierpnia 2010, 21:20 »
Agnieszka a gdzie ta Twoja Pani Paznokciowa przyjmuje?

Marta nie, to nie taki kwiat. W ogóle ja mam w domu 3 kwiaty na krzyż a akurat musiała ugryźć kwiata :)

Dopiero teraz oddytchnełam... Miałam iść do Ani - nie mogłam  :-\ R. musiał jechać na jakiś montaż po pracy i musiałam być z Natalką.

Ale w każdym bądź razie kupiłam sobie sukienkę na chrzciny :) Ładna, skromna, nic ekstrawaganckiego. Do tego gacie wyszczuplające, rajstopki bez palców tych mocnych i jest gucio :)

I tu mam pytanko: Czy ma któraś z Was pożyczyć torebkę taką "kopertówkę" czarną?? Nie chce kupować bo ja ogólnie nie noszę takich torebek a na jedną okazję mi się poprostu nieopłaca...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2887 dnia: 30 Sierpnia 2010, 21:46 »
No tak to jest z przemieszczającymi się maluchami.. pchają do buzi co popdanie :P ja naszczęście mam w zasięgu dzieciowego wzroku jednego kwiatka :) reszta to kaktury ustawione wysoko na szafkach :D

Ja niestety kopertówki nie posiadam żadnej :(

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2888 dnia: 30 Sierpnia 2010, 22:29 »
 ;D ja mogę Ci Pati pożyczyć ... będę potrzebować dopiero na 12 września ;D ;D ;D
Przy okazji rozliczyłybyśmy się za ciuszki ;D
Co Ty na to? :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2889 dnia: 31 Sierpnia 2010, 08:27 »
Marta no nigdy nie wiadomo co wezmą do dzioba... Natalka jak leży na ziemi to potrafi tak się przemieścić że z nienacka albo ugryzie mi palca u stopy albo zacznie gryźć kabelki lub nawet kapcie...

Ania no z nieba mi spadłaś! Świetny pomysł! Do mamy jadę w czwartek, pasuje?

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2890 dnia: 31 Sierpnia 2010, 08:44 »
pasi a jakże ! ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2891 dnia: 31 Sierpnia 2010, 08:44 »
Ja bym Ci pozyczyła, ale mam lekko za daleko :P

A pokazesz tę kiecke ???

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2892 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:00 »
tyle, że moja to nie jest taka klasyczna kopertówka... ;D ot mała torebeczka zapinana na bigiel, łańcuszek się odpina ;)
dokładnie ta:

jak będzie Tobie pasować to chętnie się podzielę  ;D

mam 3 rzeczy u Adiany ( kozaczki, kurteczka, pozytywka z Kubusiem )... jakbyś mogła je przytulić przy okazji do swojego bagażnika to byłabym wdzięczna ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2893 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:05 »
Anusia kieca jest taka zwykła - jedyna, która wzglednie leżała na moim cielsku - misię podoba bo jest taka w sam raz na chrzciny a i na inne jakieś okazzje rodzinne się nada. Postaram sie potem zrobić zdjęcie, ale pewnie na wieszaku to nie będzie wyglądać ok, ale co tam.

Ania no to super :) Fajna jest! Błyszcząca? Chyba nie będzie pasić do butków ale co tam :) Od butków do torebki duża odległość ;) a ten pasek można schować albo odczepić? Bo właśnie chyba najlepiej bym chciała trzymać w łapce tę torebkę. A doczytałam - odpina się :)
Ciuszki od Adiany przytulę do swoich ubranek ;) Muszę od niej wziąść jeszcze dla Natalii więc spoko :)

No nie wierzę! Słońce świeci za oknem :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2894 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:12 »
no jest taka jakby lakierowana, ale co tam - czarna ...pasek można schować  ;D

mam jakby co także taką beżową kopertówkę ...ale nie orientuję się jaki masz kolorystyczny zestaw na chrzciny ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2895 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:23 »
A nie, beżowa to do niczego mi nie pasuje :) Czarna będzie ok, bo czarne buty i czarny żakiecik będzie :)

Tylko jeszcze coś muszę skombinować na szyję a nie wiem co :) W ogóle ja jestem w temacie biżuterii na szyję nie bardzo bo to co nakładałam na szyję to baaaaaaaaaaaardzo rzadko łańcuszek, a korali nigdy... No nic... Coś musze wykombinować.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2896 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:24 »
jakby co poratuję także w kwestii naszyjnika - zobaczysz sobie w czwartek na żywo ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2897 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:30 »
O kurcze, Ania widzę że Ty normalnie chyba butik masz ;) A gdzie Ci jest wygodnie się spotkać? Mi by było najwygodniej koło Lidla bo ja tak Zdroi nie znam, chyba że podasz mi adres to wezmę nawigację ze sobą w razie co albo sprawdzę na mapie dokładniej.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #2898 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:43 »
Ciekawa jestem bardzo sukienki :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2899 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:45 »
wysłałam Ci prv to dogadamy szczegóły - aaaa i napisz rozliczenie za ubranka abym wiedziała ile przygotować ;) ;D ;D ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2900 dnia: 31 Sierpnia 2010, 09:53 »
Ja też ciekawa jestem sukienki - baaardzo.
Na początek wystarczy nam zdjęcie na wieszaku - ale jak tylko będzie taka możliwość - to zdjęcie na modelce też musi być.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2901 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:00 »
Anusia - my dogadane :)

Ania na modelce zdjecie to będzie dopiero na chrzcinach :) Mogę zrobić ewentualnie zdjęcie góry - czyli jak dekold wygląda na mnie, to może pomogłybyście mi co z tym naszyjnikiem - jaki model miałby być.

Natalka nie chce jeść kaszki... W ogóle ostatnio nie chce jeść niczego łyżeczką... No, jeszcze jogurcik ewentualnie zje... Co robić w takiej sytuacji? Zje kilka łyżeczek i już zamyka dzioba... Mleko dać jej normalnie, nie? Ale próbować za każdym razem z kaszką czy obiadkiem czy od razu dawać mleko a za kilka dni spróbować??

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2902 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:10 »
Ja bym odczekala, sprobowala pozniej, a teraz dala mleko.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2903 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:23 »
Dawaj fote tego dekoltu to coś się pomyśli  ;D

A co do karmienia, to może po prostu musi porządniej zgłodnieć. Może przesuniesz porę podania posiłku łyżeczką o 30 minut?
Ja zazwyczaj w takiej sytuacji przeczekiwałam i dawałam później, bez butli.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2904 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:28 »
Aneta próbowałam tak robić - nic to nie daje. Wygina się, podnosi, zamyka dzioba, płacze, wrzeszczy... No nijak nie chce zjeść...

Ania chyba właśnie tak zrobię - przeczekam narazie, dam mleko a za kilka dni ponownie spróbujemy.

A może jej nie odpowiada sposób podawania? Tzn chodzi mi o jej siedzenie? teraz siedzi w leżaczku swoim, po chrzcinach kupimy krzesełko do karmienia, może tak jej będzie lepiej?

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #2905 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:39 »
ooo sukienka na chrzciny - chętnie zobaczę - my planujemy pod koniec września i muszę coś kupić ... nie mam pojęcia gdzie i co?

P.s
Musimy się w końcu umówić na spacer :) może w następnym tygodniu jak nie będzie padało?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2906 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:43 »
Ja miałam szaro-srebrną sukienkę, chabrowa marynarkę i chabrowe buty. Bez torebki (tu Pati się dziwie, że chcesz mieć i do tego do ręki), bo dzieciaka trzeba było trzymać, a nie chciałam się martwic dodatkowymi klamotami. Torebka została w aucie.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2907 dnia: 31 Sierpnia 2010, 10:46 »
Patrycja, ona na nowym starym mieście robi pazurki. Od Odry zaraz jest taki salon piękności, coś jak nasze spa...

Od krzesełka do karmienia - u nas zwanego paśnikiem - niewiele już do samodzielnych prób jedzenia :D

Też mieliśmy taki moment, że nie chciała z łyżeczki...jakoś samo minęło. Jak po 4 godzinach nadal nie chciała jeść, to szła butla.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2908 dnia: 31 Sierpnia 2010, 11:09 »
No to pokazuje kieckę:

I coś pasuje na szyję??

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris