Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 678815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #10470 dnia: 7 Listopada 2012, 10:55 »
etam...czepiacie się ;)))))))  ;). Ważne ,że mówi i podoba się dzieciakom  ;D ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #10471 dnia: 7 Listopada 2012, 11:11 »
Nawet nie zwróciłam na to uwagi :)

Ale faktycznie to psy też chyba stopy nie mają  ;D Stopę to ma człowiek a pies ma łapę ;) albo nogę ;)

Reklamujemy?  8)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10472 dnia: 7 Listopada 2012, 11:12 »
 Reklamuj ....tylko co na to Twój słodziaczek?  ;) ;D. Chyba nie odda swojego nowego przyjaciela;)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10473 dnia: 7 Listopada 2012, 11:17 »
A ja mysle, ze dzieci takie malutkie jeszcze nie rozrozniaja czy pies ma stope czy lape bo dla nich kazde zwierzatko jest uczlowieczone, gdyby tak sie trzymac prawdy to bajki bys musiala zabeonic ogladac, bo przeciez tam psy gadaja ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10474 dnia: 7 Listopada 2012, 11:27 »
Bajki to co innego :) każda bajka żyje swoim życiem a ja tylko potem wysłuchuję albo słówek po angielsku czy chińsku jakie były w bajce - po chińsku Kai Lan, po angielsku Dora i Diego :) albo jakieś całe kwestie - ma skubana pamięć :)

Hania nie wiem co ona na to, bo jeszcze mi nie powie ;) ale może wyrazić swoje niezadowolenie w inny sposób ;) a może w ogóle by nie zauważył ;) no, ale nie ma co się czepiać - już nie będę taka, niech się bawi tym co ma ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10475 dnia: 7 Listopada 2012, 12:59 »

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #10476 dnia: 7 Listopada 2012, 21:36 »
Szczeniaczka chcę na prezent dla Ninki pod choinkę, ale cenę to on ma :P Jak trafisz gdzieś PAti na promocję to daj znać ;)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #10477 dnia: 7 Listopada 2012, 22:14 »
Bartek dostał szczeniaczka na mikołajki jak miał 6 miesięcy i nie pałał wielka miłością do niego. Mam problem z prezentem dla Karoli bo wszystkie te zabawki ma po Bartku :( czyli szczeniaczka, Gąsienice, garnuszek - masz jakiś pomysł?Co dostała Natalka na pierwsze święta? Bartek w tym roku dostanie Duplo ma fazę na klocki już od pol roku :)
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #10478 dnia: 7 Listopada 2012, 22:31 »
Ada  moja na pierwsze święta dostała fontannę piłek z playskool, był też Pan Metka i ten Kubuś Puchatek na grzechotkę

No właśnie to jest ten problem jak się ma większość zabawek po pierwszym dziecku,ale jako że inna płeć to będzie można bardziej wymyślać później.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #10479 dnia: 7 Listopada 2012, 23:11 »
u nas szczeniaczek uczniaczek okazal sie wielkim kitem. Michas go omija wielkim lukiem a byl nawet czas jak plakal jak sie go wlaczylo...
Ehh zabawek w gazetkach masa i ciezko cos wybrac by nie zagracic mieszkania a by sie dzieciaczkowi podobalo. Mnie juz boli glowa na sama mysl ze mam cos wybrac. Choc w sumie ja sama wole wybrac niz miec "nietrafiona niespodzianke" od kogos z rodziny. Moja szwagierka kocha sie wtakich nietrafionych prezentach i nie da sie jej wytlumaczyc ze my dla mlodego wolimy cos ciut drozszego ale trafionego ( nawet jak bysmy sami mieli dolozyc )..'
Fajnie ze macie sasiadow z takimi szkrabami. Moze kolega Dominisia woli kobietki i dlatego nie wykazal zainteresowania? (zart)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10480 dnia: 8 Listopada 2012, 09:34 »
Ewa akurat szczeniaczka w każdej ulotce omijam wzrokiem bo mamy, ale jak gdzieś zobaczę to dam Ci znać :)

Ada już dokładnie nie  pamiętam co dostała Natalka ale tak czy siak to ona miała już wtedy 11 miesięcy a nie połowę mniej co nasze maluchy ;) a kula do raczkowania? Pchacz? Pilot FP... Dużo tego jest :)
O! I ta fontanna też jest super! My mamy, co prawda bez piłek ale dołożyłam tam pingpongowe i też jest ok a do tej pory Natalka to lubi :) I na all widziałam tańszą wersję za ok 25zł + przesyłka, bo nówka jakoś ponad 100zł kosztuje ale teraz już nie pamiętam.

Ewa no bardziej poszalejemy może na przyszłe święta jak już chłopaki większe to może jakieś najprostsze garaże piętrowe czy kolejki?

Netula no fakt, lepiej jest wybrać samemu ale nie każdy lubi mieć narzucane. Dla mnie to jest ok bo wiem, że będzie to prezent trafiony. Gorzej, jak ktoś sobie zażyczy coś, co znacznie przewyższa mój założony budżet ;)
hehehe, dobry żart :P kolega Dominika jest jeszcze tylko leżący na pleckach więc może za jakiś czas będzie lepiej ;)

A ja wczoraj już zmieniłam typy upatrzonych prezentów. Miałam na liście Natalkowej wpisanego laptopa dla dzieci - one niby są od lat 3 i stwierdzam, że one będą dla niej za ciężkie. Wzięłam się za tego vtecha ale kurcze ja tam się pogubiłam ;) hahaha, więc zostawiam to na następny rok :)

Za to chyba dostanie samochód dla Barbie.

A na urodziny był plan takiego prezentu:

http://allegro.pl/smoby-sklep-elektroniczny-supermarket-kasa-wozek-i2742207263.html

Jest super! Ale stwierdziłam, że miejsca brak... Fajnie by było to mieć, ale dostanie teraz domek dla lalek, który jest duży. Ten sklep zajmuje kupę miejsca a przecież niedługo dojdą jakieś garaże czy inne samochody Dominika.

Więc chyba to zamienię na to:

http://allegro.pl/sklep-kasa-sklepowa-akcesoria-wozek-i2745813444.html

Chodzi mi tylko o typ. Kolor napewno nie różowy ;) Zdaje mi się, że wczoraj w Auchanie widziałam takie coś firmy Smoby ale na allegro tego nie ma.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #10481 dnia: 8 Listopada 2012, 09:40 »
takich kas sklepowych jest mnóstwo (5 lat temu kupowałam chrześnicy R.) i tez uważam, że to fajny prezent.
zresztą lubię takie uniwersalne zabawki i myślę, że w przyszłym roku Tosia też dostanie :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #10482 dnia: 8 Listopada 2012, 09:44 »
Patrycja, na pewno takie coś jest w Auchanie, bo sama widziałam, kasa z akcesoriami i wózkiem, nie pamiętam tylko jakiej firmy, być może tej ich, ale ona też jest ok. I założę się, że za rok to oboje będą się tym bawić równie dobrze, jak nie szybciej ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10483 dnia: 8 Listopada 2012, 10:03 »
kas sklepowych jest mnóstwo ale ja bym chciała właśnie żeby było od razu w zestawie z takim wózkiem.

Karola może masz coś takiego fajnego na oku? Ty zawsze wyszukujesz fajne rzeczy :)

Adiana no mi się właśnie zdawało, że to Smoby ale na necie tego nie widzę więc pewnie mi się pomyliło. Kosztowało napewno 101zł.
Ja czekam z utęsknieniem, kiedy oni zaczną się razem bawić i mam nadzieję że nie będzie z tym żadnego problemu :) ale już teraz widać, że Natalka chętnie siada przy Dominiku, czyta mu książki no i trochę się z nim bawi :)

Nie pamiętam tylko jak było w zeszłym roku - po świętach już zwinęli cały majdan z zabawkami czy jeszcze jakoś po sylwestrze to stało? Natalka ma urodziny w styczniu i zastanawiam się, czy lepiej kupić teraz skoro jest taki wybór czy coś zostanie w nowym roku?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #10484 dnia: 8 Listopada 2012, 10:50 »
Zostawało, ale były poprzebierane, lepie kup teraz czy za miesiąc i schowaj - no i może trafisz na te przeceny świąteczne.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10485 dnia: 8 Listopada 2012, 11:37 »
Może faktycznie...

Zbankrutuję :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #10486 dnia: 8 Listopada 2012, 12:09 »
Byłam wczoraj w Auchan i widziałam własnie kasę z wózkiem i produktami itd... Bo zastanawiałam się nad prezentem dla siostrzenicy :) Tak więc zaglądaj może znajdziesz :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10487 dnia: 8 Listopada 2012, 13:21 »
Moja Zuza też styczniowa i zawsze kupuje prezent przed świetami bo i promocje i większy wybór.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #10488 dnia: 8 Listopada 2012, 14:43 »
Moja dostała taką kasę w tamtym roku pod choinkę i cały czas się tym bawi,także polecam  :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #10489 dnia: 8 Listopada 2012, 15:32 »
Pojawiam się  :-* pewnie nie dam rady ogarnąć wszytskich zaległości  :blagam:  postaram się bywać częściej  ;) nareszcie mam ludzkie podłączenie do ludzi z mojego końca świata - net po kablu, porządny i niezawodny  ;D

Słodziaki masz w domu, do schrupania  ;D diagnozę okulistyczną też bym sprawdziła u innego okulisty.

W kwestii zabawek... śpiewak u nas też się nie sprawdził, a niektóre znajome dzieci wręcz się go boją... może jest lepszy efekt jak jest ich więcej, bo wtedy razem w chórze śpiewają czy coś... zamiast tego  może jakieś zabawki z ikei???

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10490 dnia: 8 Listopada 2012, 18:14 »
Madzia ja pojechałam dziś jeszcze raz do Auchana i też obejrzałam tę kasę z koszykiem i to jednak nie jest firma Smoby - hehehe, więc już wiem czemu mi tego nie znajdowało tylko ich firma Rik i Rok czy jakoś tak. Bardzo fajna, ale jeszcze poczekam z zakupem. Było ostatnie pudełko trochę pokiereszowane więc spokojnie z tym poczekam :)

Anusia no tak - można skorzystać :)

Chlebosia dobrze, że piszesz - kolejny zwolenniczka kasy :)

Kasiu wieki Cię nie było! Zapraszam częściej :) To może jednak nie kupię tego śpiewaka... Wszyscy narzekają na niego to jednak coś innego kupię.

Za to kupiłam dla Natalki samochód Garbus razem z Barbie :)

A nie wiecie czy Lego Friends pasuje do Lego Duplo??

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #10491 dnia: 8 Listopada 2012, 19:46 »
Całe szczęście,że "moja" Lena jednoznacznie wypowiada się w kwestii prezentów bo zagwozdek typu "czy Duplo pasuje do lego" czy tym podobnych, na trzeźwo bym nie "zniesła" ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10492 dnia: 8 Listopada 2012, 20:10 »
Zniesłabyś, zniesła  ;) nie jedną rzecz da się znieść ;)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #10493 dnia: 8 Listopada 2012, 20:24 »
Wierzę Ci Patrycja bo Ty masz już w pełni rozwinięty instynkt macierzyński, wiec jesteś wiarygodna ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10494 dnia: 8 Listopada 2012, 21:20 »
hehehe, no niech Ci będzie ;)

Dziś musiałam wysłuchiwać śpiewania Natalki piosenek:
1. szczotka, pasta, kubek, ciepła woda...
2. piosenka z bajki Dora - "bepak, bepak, plecak, plecak, jestem plecak..." i dalej już nie pamiętam bo się wyłączałam ;)

Albo usłyszy jakiś dźwięk i "co to było?" i tak tysiąc razy co chwilę  ;D ;D ;D

Także Ilonko da się wytrzymać  ;D ;D ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10495 dnia: 9 Listopada 2012, 00:12 »
Heh, loona, ladnie napisane ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #10496 dnia: 9 Listopada 2012, 11:35 »
Nie no, fajne są takie gadające dzieci, i wiadomo o czym marzą itd itd :P a tak to człowiek się głowi: spodoba się czy nie? :P ;)
No ja z tego Rik Rok czy jakoś tak kupiłam komplet naczyń dla siostrzenicy i są fajne :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10497 dnia: 9 Listopada 2012, 14:32 »
Madzia niby tak, ale ja wiem np po mojej Natalce że owszem - jej oczy się świecą do lalek a w domu pobawi się nimi przez 5 minut i to koniec... Więc na zakup lalek jest zakaz - muszę to jeszcze tylko przed świętami mimochodem każdemu jakoś w rozmowie przypomnieć. Zresztą już i tak część lalek oddałam do domu samotnej matki bo u nas już za dużo tego.

A zamiast lalek to już lepiej coś do nich - domek, samochód albo jeszcze co innego w zależności od finansów.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10498 dnia: 9 Listopada 2012, 14:37 »
Wiesz co moi znajomi robia z nadmiarem zabawek, ktorymi dziewczynki sie znudzily? Chowaja na strych, po pol roku wyciagaja i dzieciaki znowu ciesza sie jakby dostaly cos nowego :D to jest swietny pomysl, jezeli masz miejsce

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #10499 dnia: 9 Listopada 2012, 15:04 »
Chowaja na strych, po pol roku wyciagaja i dzieciaki znowu ciesza sie jakby dostaly cos nowego :D to jest swietny pomysl, jezeli masz miejsce
Robimy podobnie, tyle, że nie na strych. Jest szał :)