Ja zrobiłam z kwaśną, było ok, wygladała normalnie, też robiłam z kesem 18 %, ale powiem, Wam szczerze że dla mnie trioszkę za słone, mnie jakoś nie zachwyciło to danie.
Ale za to zrobiłam wczoraj ciasto pyszne
Brownies3 tabliczki czekolady
kostka masła
jogurt naturalny
4 łyzki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
Czekoladę rozpuściłam z masłem, kiedy troszkę ostygło dodałam jogurt naturalny i zostawiłam do ostygnięcia, kiedy było juz zimne, żółtka, mąkę, porszek do pieczenia zmiksowałam z ta masą czekoladową, osobno ubiłam białko i na koniec dodałam białko do masy czekoladowej delikatniemieszając łyżką, nawtedo końca się nie połączyło. Wylałam na blachę wysmarowaną masłe (nie obsypałam jej, ale chyba lepiej obsypać bułką albo mąką, bo mi sie tłuszcz lekko skraplał na początku i kapał)
Do piekarnika na jakieś 30 minut 180 stopni.
Na początku bardzo podrosło, potem opadło i takie lekko opadniete już zostało.
Przepyszne, zwłaszcza ciepłe podane z bita śmietaną, choc na zimno tez wszamałam już dzisiaj 3 kawałki

Ciasto jest bardzo wilgotne i mięciutkie, na wierzchu robi się taka delikatna skorupka bezowo-czekoladowa.
Na prawdę polecam.
Przepis jest wymyslony przeze mnie

Moje pierwsze autorkie ciasto
