Dodam jeszcze przepis na pyszne ciasto brzoskwiniowe.
Biszkopt
5 jajek
5 czubatych lyzek cukru
5 lyzek maki
plaska lyzeczka proszku do pieczenia
Oddzielic zotlka od bialek, bialka ubic z cukrem na sztywna piane, dodac zoltka i ubijac dalej, dodac make i proszek do pieczenia, wymieszac wszystko w jedna strone, foremke wysmarowac olejem i wylozyc papierem, wlac ciasto piec w temp 180 przez 20-30 min do uzyskania zlotego koloru.
Krem
1 puszka brzoskwini
1 budyn waniliowy
szklanka cukru pudru
kostka masla
Oddzielic brzoskwinie i sok, sok przelac do szklanki w razie potrzeby dodac wody (tak zeby byla cala szklanka), budyn ugotowac z sokiem, ostudzic, dodac cukier puder i maslo, wymixowac, pokroic brzoskwinie, dodac do masy i polozyc na biszkopt.
Beza kokosowa
3 jajka
10 dag kokosu
pol szklanki cukru
Bialko ubic z cukrem, dodac kokos, wymieszac, przelozyc na wysmarowana i wylozona papierem blache, wsadzic do piekarnika na 180 i piec ok 20-30 min, polozyc na ciasto
Pycha, mowie wam, jest przy tym troszku roboty, ale warto
