co do sałatki z tuńczyka to miały być 2 torebki ryżu, generalnie tyle torebek ryżu ile puszek tuńczyka.
ciasto rafaelloBISZKOPT
- 5 jajek;
- 1,5 szklanki mąki tortowej;
- 1 szklanka cukru;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 5 łyżek oleju;
Białka ubić, dodać cukier, pomału dodać żółtka i olej. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem. Piec ok 35-45 min w temp 150-170 st.- będzie widać kiedy ciasto jest już dobre.
MASA:
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe,
- mleko- ile w przepisie na budyniu;
- kostka masła lub Kasi;
Zmiksować ostygnięty budyń z masłem na puszystą masę.
Blachę najlepiej wyłożyć pergaminem do pieczenia, bo łatwiej jest wtedy wyciągnąć biszkopt.
Po wystygnięciu ciasta przekroić je, wierzch ciasta cienko posmarować masą budyniową, resztą masy rozprowadzić równomiernie na dolnej warstwie ciasta i przykryć górną.
Na pewno część budyniu wyjdzie bokiem, wtedy zbierz go i zjedz

Dzięki pergaminowi łatwo można przełożyć ciasto do blachy.
WIóRKI KOKOSOWE
- 1 paczka wiórków;
- 2 łyżki cukru;
- 1 łyżka masła lub margaryny
Rozpuścić masło na patelni, wsypać wiórki i cukier, podsmażyć wszystko na złoty kolor i ostudzonymi wiórkami posypać wierzch ciasta wcześniej wysmarowany budyniem.
Wiórki można zastąpić płatkami migdałów
smacznego
