Andziak ja jedno jajko daje do calego farszu a w jednym obtaczam ( starcza na 2 roladki )

wiec aj bym powiedziala 2 jaja na 2 roladki :)I nie przykrywam tylko smaze na wolnym ogniu. Jesli robis ztez te ziemniaki to mozesz roladki wrzucic do nich na jakies 10 koncowych minut

A co do spinania ... zadnych wykalaczek bo kiedys robiac cos podobnego zapomnialam ich wyjac i sobie ukrzywdzilam

Ziemniaki jak ziemniaki - zawsze mi takie wychodza

Jeszcze jakies pytania ? Chetnie odpowiem

Mam jeszcze jeden przepis - niestety brak zdjecia .
2 duże piersi z kurczaka
1 kg pieczarek
1 paczka makaron penne
2 Ramy do gotowania
2 zupy cebulowe w proszku (polecam Knorra)
2 serki topione kremowe (prostokąt)
żółty ser
przyprawy wg smaku
Piersi kroimy w niewielkie paski i smażymy na oleju,pieczarki w plastry i też podsmażamy w oddzielnym naczyniu (solimy),makaron gotujemy w sposób al dente. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami na przemian makaron, piersi, pieczarki, makaron...ostatni składnikiem na wierzchu powinny być pieczarki. Każdą warstwę posypujemy odrobiną pieprzu.Do garnuszka wlewamy Ramy do gotowania i wsypujemy zupy cebulowe, mieszamy i doprowadzamy do zagotowania, następnie wrzucamy do tego serek topiony i czekamy aż się rozpuści, cały czas mieszając. Tak przygotowanym sosem zalewamy zapiekankę. Na wierzch dajemy posikaną natkę pietruszki i wstawiamy na 30 minut, do nagrzanego do 180 C piekarnika, kilka minut przed końcem zapiekania posypujemy na wierzch startym żółtym serem .
P.S.Jesli macie parwdziwe lesne grzybki to bedzie to jeszcze lepsze
