A ten olej kokosowy to używać jak normalny olej lub oliwę? Do lekkiego podsmażenia czegoś też? Zdziwilam się, że ma konsystencję stałą 
Tak, olej kokosowy do wszystkiego. Jest rafinowany i nie. Ten rafinowany nie pachnie wiec lepiej do mięs. Nierafinowany slicznie pachnie kokosem i na nalesniki itp pyszne.
UWAGA!Olej kokosowy nierafinowany jest lepszy niż rafinowany.
"W książce Lewandowskiej większość rzeczy "z patelni" jest robiona na maśle klarowanym.
Przepis:
kostke dobrej jakości masła wsadzić do garuszka i zalać gorącą wodą. Gotować ok. godziny. PO tym czasie wystudzić i wsadzić do lodówki.
Gdy zastygnie lekko nacisnąc i zlac ostrożnie całą wodę....a było tego sporrrrrrrrrrrrrro.
Zostaje sam tłuszcz bez wody i oczyszczony z resztek innych substancji pochadzących z mleka krowiego"
z z rekomendacji naszej anusiii 
No wyprzedziłaś mnie. 
Własnie Maja spróbuj ten bezzapachowy jeśli Ci kokos przeszkadza nic nie czuć serio .
Masło klarowane to zawsze się zagotowywało i zbierało szumowinę ale tego,że w wodzie można nie wiedziałam.
Tym sposobem na bank się nic nie przyjara

może spróbuję
Kupiłam żeberka chudziutkie samo mięsko

się dusza z cebulą i kupiłam kilo pieczarek i będą do kaszy w śmietanie i obiad z głowy .
Ale naleśniki planuję na pojutrze z tym mlekiem kokosowym.
Sylwusia z samym szpinakiem roladki

?