Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Portal
Strona główna forum
Szukaj
Zaloguj się
Rejestracja
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
...
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
[
331
]
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
...
568
Do dołu
Autor
Wątek: Forumkowe gotowanie (Przeczytany 2985073 razy)
0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.
liliann
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 37559
Płeć:
data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9900 dnia:
6 Września 2014, 16:43 »
dobra...a czas i temperatura tego pieczenia?
nerwów nie mam na Brodnickiego...
już to włączyłam i wyłączyłam...
Zapisane
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos
imaginacja2
uzależniony
Wiadomości: 1104
data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9901 dnia:
6 Września 2014, 16:47 »
temperatura u mnie 200 na górnej półce jeszcze opiekanie z góry włączam ale głównie idzie o to ,żeby ta skóra popękała
ona sie czarna zrobi ale ją sie potem odparzy w worku to papryka jest czerwona
a wrzuciłam filmik bo tam drugi sposób jest al nigdy nię obierałam obieraczką więc nie wiem
Zapisane
liliann
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 37559
Płeć:
data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9902 dnia:
6 Września 2014, 16:59 »
wg mnie obieraczka za dużo miąższu zbierze...
dzięki wielkie..
Zapisane
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos
selena
Chuck Norris
Wiadomości: 5874
Płeć:
data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9903 dnia:
6 Września 2014, 17:42 »
Ja sparzam, jak pomidora
Zapisane
http://domowabajka.blogspot.com
liliann
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 37559
Płeć:
data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9904 dnia:
6 Września 2014, 18:21 »
i schodzi?
idę spróbować...
Zapisane
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos
chiquita_84
Chuck Norris
Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9905 dnia:
6 Września 2014, 18:27 »
mi nigdy po sparzeniu nie zeszła :/ wrzucałam do piekarnika, później do woreczka - może nie schodziła po naciśnięciu palcem, ale szło to dość sprawnie
Zapisane
liliann
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 37559
Płeć:
data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9906 dnia:
6 Września 2014, 18:57 »
po sparzeniu nie schodzi...właśnie sprawdziłam
z piekarnikiem spróbuję potem
chwilowo zajęty - mąż robi kurczaka z warzywami przy użyciu nowych przypraw ziołowych...
Zapisane
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos
lusi251
Chuck Norris
Wiadomości: 4193
Płeć:
data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9907 dnia:
6 Września 2014, 21:28 »
jak mi sie chce bawic to po prostu obieram nozem
jak ziemniaki i inne. Zdecydowanie szybciej mi idzie niz 15min.. tylko troche chlapania
Zapisane
Lea
Przyjaciele
Chuck Norris
Wiadomości: 5537
Płeć:
Nelcia mój kawałek nieba
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9908 dnia:
7 Września 2014, 22:07 »
Maja- jak się robi kopytka z dyni??
Zapisane
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.
Maja
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 34378
Płeć:
bono animo es
data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9909 dnia:
7 Września 2014, 22:09 »
Tak jak z ziemniaków
można dodać trochę parmezanu dla podbicia smaku
Zapisane
Lea
Przyjaciele
Chuck Norris
Wiadomości: 5537
Płeć:
Nelcia mój kawałek nieba
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9910 dnia:
7 Września 2014, 22:12 »
o- jutro spróbuję:)
Zapisane
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.
chiquita_84
Chuck Norris
Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9911 dnia:
7 Września 2014, 22:13 »
Robię listę obiadów na wrzesień i dorzucę kopytka dyniowe do rozpiski
Zapisane
selena
Chuck Norris
Wiadomości: 5874
Płeć:
data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9912 dnia:
7 Września 2014, 23:32 »
Jak nie schodzi, jak mi schodzi
. Zawsze tak obieram
Zapisane
http://domowabajka.blogspot.com
lusi251
Chuck Norris
Wiadomości: 4193
Płeć:
data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9913 dnia:
8 Września 2014, 15:33 »
dziewczyny macie jakis sprawdzony patent na to zeby nalesniki do krokietow nie pekaly jak juz zawine farsz??
jakis magiczny skladnik czy cos?
dzis mi chyba 2/3 popekalo a wcale jakies grube nie byly ani farszu duzo nie dawalam
nie wiem od czego to zalezy
Zapisane
~Ania~
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 24071
Płeć:
data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9914 dnia:
8 Września 2014, 15:38 »
Hmmm mi.nie pękają... A dodajesz do ciasta odrobinę oleju?
Zapisane
imaginacja2
uzależniony
Wiadomości: 1104
data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9915 dnia:
8 Września 2014, 15:40 »
zawijałaś świeżo smażone czy już leżały trochę .............. nic się nie dzieje jak poleżą trochę i ostygną to się robią takie "skapciałe "
łatwo się zawija
Zapisane
lusi251
Chuck Norris
Wiadomości: 4193
Płeć:
data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9916 dnia:
8 Września 2014, 16:12 »
dodaje oleju.. mleko i make na oko, 2jajka, szczypta soli i troszke wody.
smazylam wczoraj wieczorem a zawijalam dzis. Te poczatkowe (a smazone ostatnie) na ktore kladlam jeszcze cieply farsz sie nie popsuly.. ale im dalsze tym gorzej
obtoczylam w ciescie i usmazylam wszystkie.. ale co sie naobklejalam to moje :/
Zapisane
chiquita_84
Chuck Norris
Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9917 dnia:
8 Września 2014, 18:28 »
Moja babcia zawsze daje 6 jajek (białka ubija na sztywno) i naleśniki są puszyste i elastyczne
ja robię podobnie jak ty, tylko zazwyczaj zamiast mleka daję wodę gazowana lub kranówę
Zapisane
sylwiq
Chuck Norris
Wiadomości: 21329
Płeć:
data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9918 dnia:
8 Września 2014, 18:38 »
ja tez do krokiety nie daje mleka. .
mąka jajko olej sól woda.. prawie nigdy nie pekaja
Zapisane
sylwiq
Chuck Norris
Wiadomości: 21329
Płeć:
data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9919 dnia:
9 Września 2014, 12:58 »
kiedyś o to już pytałam. . ale zapytam raz jeszcze może ktoś tu zaczął dopiero zaglądać. .
kobiety posiadające thermomixa- co e nim robicie? co u was jest hitem? i czy nie opadły wam emocje po czasie użytkowania?
żeby nie było kompletnie nie na temat- wczoraj zrobiłam na obiad roladki schabowe w sosie mysliwskim i u nas mega hit... oczywiście zrobiłam tradycyjnie nie w thermo0
i jem ciągle jem.
mam 2kg na plus zaraz z diety nic nie będzie. .wszystko wraca
((
no i jeszcze jedno- dziś kalafior owa. plus wyżej wymienione roladki.. no i zostały ziemniaki wiec dla mnie i sebusia kopytka dla k. ryz a u was?
Zapisane
imaginacja2
uzależniony
Wiadomości: 1104
data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9920 dnia:
9 Września 2014, 13:37 »
nasz wet mówi ,ze jak zwierzęta zaczynają więcej jeść to znak ,ze magazynują tłuszcz przed zimą mam takie wrażenie ,ze ja też więc łącze sie w bólu z tym jedzeniem
u mnie dzisiaj "frytki" czyt ziemniaki z piekarnika z oregano a do tego filet z indyka też z piekarnika i ogór małosolny
a jeszcze w temacie tych naleśników ja też nie daję mleka albo tylko kapkę czekam az ostygną ze 2 godziny i zazwyczaj mi sie nic nie rwie z mlekiem samym nigdy nie próbowałam
Zapisane
lusi251
Chuck Norris
Wiadomości: 4193
Płeć:
data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9921 dnia:
9 Września 2014, 13:53 »
hmm no to moze efaktycznie to mleko zle wplywa.. dzieki, nastepnym razem dam wode i sprawdze czy pomoglo
u nas dzis krokiety z pieczarkami
i pomidorowa
Zapisane
mon_ka98
Chuck Norris
Wiadomości: 3673
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9922 dnia:
9 Września 2014, 14:01 »
zawsze macie dwa dania na obiad?
Zapisane
Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...
Vivka
Chuck Norris
Wiadomości: 6224
Płeć:
data ślubu: maj 2014
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9923 dnia:
9 Września 2014, 14:32 »
Ja nigdy
nie mam na to ani czasu ( no teraz może mam
) ani tym bardziej ochoty...
Zapisane
doksik86
Chuck Norris
Wiadomości: 6878
data ślubu: 06.09.2014
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9924 dnia:
9 Września 2014, 14:40 »
U nas nie zawsze, ale zazwyczaj. córka ma ochotę albo na zupę, albo na drugie danie, trudno trafic na co akurat będzie miała danego dnia....a jak nie zje drugiego, to zapycha się pół dnia zupą, bo zupy uwielbia.
Zapisane
lusi251
Chuck Norris
Wiadomości: 4193
Płeć:
data ślubu: 28 04 2012
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9925 dnia:
9 Września 2014, 15:02 »
przewaznie mam jedno
ale wczoraj dziec byl w przedszkolu to robilam na wyrost i mrozilam.. no i zostawilam 'po trochu' wszystkiego do zjedzenia.
Zapisane
:martyna:
Chuck Norris
Wiadomości: 17583
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9926 dnia:
9 Września 2014, 17:51 »
Sylwia, ja robię różne rzeczy. Wiadomo, że z czasem mniej się go używa, teraz głównie jako rozdrabniacz, do wyrabiania ciast. Niestety na parze mało robię, bo oprócz mnie nikt nie chce jeść.
Z zup to hitem jest pomidorowa.
Zapisane
chiquita_84
Chuck Norris
Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9927 dnia:
9 Września 2014, 19:06 »
u mnie cała obiadowa produkcja w najbliższych dniach:
cepeliny
naleśniki ze szpinakiem pieczarkami i serem
krokiety z mięsem
krokiety z tuńczyka
naleśniki o takie
http://www.tesco.pl/smaczna-strona/nalesniki-a-la-hortobagy/
pierogi ruskie
resztę obiadów będę robiła danego dnia
przyprawiłam już wielki kawał boczku do upieczenia i kawałek szynki
upiekłam roladę z mielonego mięsa z jajkiem w środku
Zapisane
selena
Chuck Norris
Wiadomości: 5874
Płeć:
data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9928 dnia:
9 Września 2014, 20:58 »
Wow, ciężko
. I pracowicie
Choć pysznie.
Zapisane
http://domowabajka.blogspot.com
chiquita_84
Chuck Norris
Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #9929 dnia:
9 Września 2014, 21:30 »
Cytat: selena w 9 Września 2014, 20:58
Wow, ciężko
. I pracowicie
Choć pysznie.
Zawsze część obiadów mam zamrożonych z uwagi na męża i różne sytuacje, więc to taki comiesięczny rytuał
Tym razem pomagała mi Nikola
Mieszałą, sypała itd. itp.
Zapisane
Drukuj
Strony:
1
...
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
[
331
]
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
...
568
Do góry
« poprzedni
następny »
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie