Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Portal
Strona główna forum
Szukaj
Zaloguj się
Rejestracja
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
...
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
[
81
]
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
...
568
Do dołu
Autor
Wątek: Forumkowe gotowanie (Przeczytany 2937447 razy)
0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.
madziq
Chuck Norris
Wiadomości: 6009
Płeć:
data ślubu: 26.04.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2400 dnia:
21 Października 2009, 10:10 »
przybiegam z pytaniem czy macie jakiś sprawdzony przepis na gulasz
wstyd się przyznać ale jeszcze nie robiłam, a mąż mnie o to napastuje od miesiąca
Zapisane
Fotograficznie...
Gosiaczek80
Chuck Norris
Wiadomości: 8055
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2401 dnia:
21 Października 2009, 10:20 »
a do czego stosujecie taki pieprz
Zapisane
.:Anka:.
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 23667
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2402 dnia:
21 Października 2009, 10:31 »
Madziq - wklejam gulasz by Ninka
Składniki:
1. Filet z indyka
2. 2 cebule
3. 3-4 łyżki mąki
4. 2-3 łyżki oleju
5. 2 kostki rosołowe
6. Sól morska
7. Grubo mielony pieprz kolorowy
Filet z indyka kroisz w kostkę
Solisz solą morską
Pieprzysz grubo mielonym pieprzem kolorowym
Dusisz pod przykryciem do kruchości
Zagotowujesz ok 1l wody
Wrzucasz 2 kostki rosołowe
Podduszone mięcho wlewasz wraz z wywarem z niego do garnka z rosołkiem i gotujesz.
Na patelni rumienisz dwie cebule pokrojone w półkrążki.
Dosypujesz 3-4 łyżki mąki i rumienisz nadal, ciągle mieszając, na koniec wlewasz ciut wody i rozprowadzasz mąkę.
Po około 3-5 minutach okładasz cebulkę z mąką do garnka z gotującym się rosołem i mięsem.
Wszystko razem gotujesz około 15 minut i gotowe.
Zapisane
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2403 dnia:
21 Października 2009, 11:11 »
Gosiaczku, ja dodaję na przykład do sosów śmietanowych (np. polędwiczki), do mięs pieczonych (po prostu sypię po wierzchu), lubie go tez z pleśniowymi serami, mój tata to nawet schabowego obsypuje tympieprzem, już na talerzu
Zapisane
Morgan
Gość
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2404 dnia:
21 Października 2009, 12:54 »
ja z kolei bardzo lubie pieprz cytrynowy i stosuje go do ryb, jest super
Zapisane
madziq
Chuck Norris
Wiadomości: 6009
Płeć:
data ślubu: 26.04.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2405 dnia:
21 Października 2009, 14:40 »
ja ogólnie używam pieprz kolorowy, jakoś bardziej mi pasuje niż sam czarny. a do ryb obowiązkowo sól ziołowa
Zapisane
Fotograficznie...
sarunia
bywalec
Wiadomości: 328
Płeć:
data ślubu: 31.12.19
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2406 dnia:
22 Października 2009, 08:55 »
Pieprz kolorowy stosuję przeważnie do różnego rodzaju sałatek i surówek, a cytrynowy to przeważnie do ryb no i czarny oraz ziołowy to do wszystkiego.
Zapisane
Gosiaczek80
Chuck Norris
Wiadomości: 8055
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2407 dnia:
22 Października 2009, 10:48 »
ale taki marynowany ? tego marynowanego chyba sie nie mieli ? tylko tak posypuje potrawę ?
Zapisane
marta082008
Chuck Norris
Wiadomości: 14122
Płeć:
data ślubu: 16.08.2008
Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2408 dnia:
22 Października 2009, 11:06 »
Dziewczyny to juz pisza o suszonym chyba, bo marynowany to faktycznie zawsze w całości
Zapisane
madziq
Chuck Norris
Wiadomości: 6009
Płeć:
data ślubu: 26.04.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2409 dnia:
26 Października 2009, 10:24 »
teraz zauważyłam że ostatnio zjadło mi posta w którym dziękowałam Ani za przepis
a ja znowu z zapytaniem czy macie sprawdzony przepis na fale dunaju
Zapisane
Fotograficznie...
.:Anka:.
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 23667
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2410 dnia:
26 Października 2009, 10:31 »
a jak robicie mięso zapiekane w folii?
jakie warzywa dodajcie i na ile do pieca? bo jakos takie danie za mną chodzi..
Madziq, proszę bardzo. sama się czaję na ten przepis - muszę tylko indyka kupić
fale dunaju - to ciasto?
Zapisane
Morgan
Gość
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2411 dnia:
26 Października 2009, 10:51 »
Fale dunaju to ciasto
Ja robilam raz tylko na podstawie tej torebki gotowej, bo tez nie mam sprawdzonego przepisu
Zapisane
andzelika
Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
Chuck Norris
Wiadomości: 4931
Płeć:
data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2412 dnia:
26 Października 2009, 11:06 »
moja tesciowa robi ale ja nie mam przy sobie przepisy żeby go Ci napisać ale może to pomoże
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/fale_dunaju/
ja z tej strony korzystam dosyc czesto
Zapisane
[/url]
[/url]
isiaczek
entuzjasta
Wiadomości: 800
Płeć:
data ślubu: Long time ago
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2413 dnia:
27 Października 2009, 08:34 »
A to moja ulubiona stronka i przepis na Fale Dunaju:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/Fale-dunaju.html
Zapisane
renia1986
użytkownik
Wiadomości: 60
Płeć:
data ślubu: 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2414 dnia:
27 Października 2009, 15:11 »
kochana !! uratowałaś mnie ! szukałam chyba miesiąc czasu tą stronkę. Jestem tak zadowolona że już znaleziona. Teraz idę
piec to ciasto "Fale Dunaju"
«
Ostatnia zmiana: 27 Października 2009, 15:11 wysłana przez Maja
»
Zapisane
isiaczek
entuzjasta
Wiadomości: 800
Płeć:
data ślubu: Long time ago
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2415 dnia:
28 Października 2009, 08:22 »
No i jak ciacho? Udało się?
Zapisane
Morgan
Gość
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2416 dnia:
28 Października 2009, 11:43 »
isiaczku ta stronka jest super... mam zamiar zrobic wlasnie babke orzechowa z niej
Zapisane
isiaczek
entuzjasta
Wiadomości: 800
Płeć:
data ślubu: Long time ago
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2417 dnia:
28 Października 2009, 12:34 »
Ach wiem. Ja z niej robię popisowy piernik przekładany i sernik królewski. To są ciasta, po których upieczeniu cała rodzina (łącznie z babcią) okrzyknęła mnie ciasteczkową królową. A mi troszkę wstyd bo ja tylko wszystko robiłam wedle przepisu Dorotki.
Naprawdę jeśli lubicie pierniki to Piernik Przekładany by Dorotus będzie waszym królem.
No i jeszcze z przepisów Doroty piekę Chleb najprostszy z najprostszych, ciasto z owocami, rolady, bułeczki... och i jeszcze wiele innych
Zapisane
loona
Chuck Norris
Wiadomości: 10572
Płeć:
data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2418 dnia:
28 Października 2009, 12:44 »
Isiaczku?
A czy robiłaś sernik z brzoskwiniami z przepisu Doroty?
Zapisane
isiaczek
entuzjasta
Wiadomości: 800
Płeć:
data ślubu: Long time ago
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2419 dnia:
28 Października 2009, 13:10 »
Niestety, ale nie...jeszcze, bo i na niego przyjdzie pora
Zapisane
Maja
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 34378
Płeć:
bono animo es
data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2420 dnia:
28 Października 2009, 13:15 »
Ja polecam ten sernik tzn. mam przepis praktycznie identyczny (moja piana jest różowa bo dodaję do niej kisiel) i to jest ulubione ciasto mojej teściowej i babci.
Także z czystym sumieniem polecam - jeszcze tylko sprawdzę co u mnie jest inaczej ale z wyglądu to samo
Zapisane
Gosiaczek80
Chuck Norris
Wiadomości: 8055
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2421 dnia:
30 Października 2009, 10:22 »
słuchajcie..na tej stronce jest sernik pod kokosową pierzynką. Z wiórkami kokosowymi zawsze mam problem...wsypuje sie je prosto z opakowania czy wcześniej trzeba je parzyć/moczyć wewrządku tak jak rodzynki, orzechy , morele ?
osobiście z chęcią spróbowalambym upiec sernik. po raz kolejny. ale się boję, bo żaden do tej pory mi nie wyszedł...
Zapisane
vonka
Chuck Norris
Wiadomości: 11307
data ślubu: 2008
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2422 dnia:
30 Października 2009, 11:27 »
ja zawsze dosypuje do piany z bialek, pomieszam i na blache
Zapisane
isiaczek
entuzjasta
Wiadomości: 800
Płeć:
data ślubu: Long time ago
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2423 dnia:
30 Października 2009, 13:42 »
Ja robiłam sernik królewski. Był boski i tez pierwszy raz go piekłam. Robiłam tez sernik śmietankowy. To taki lekki jak piórko i rozpływający się w ustach serniczek. Poezja dla wielbicieli lekkich serników
Zapisane
Gosiaczek80
Chuck Norris
Wiadomości: 8055
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2424 dnia:
30 Października 2009, 13:58 »
ten sam problem co z wiórkami mam też z migdałami. parzyć aby zmiękło czy nie ?
Zapisane
isiaczek
entuzjasta
Wiadomości: 800
Płeć:
data ślubu: Long time ago
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2425 dnia:
30 Października 2009, 14:26 »
Skoro Dorotus nie napisała że wiórki kokosowe trzeba wcześniej namoczyć to znaczy, że nie trzeba tego robić. Ona na pewno by napisała. Skoro nie ma o tym wzmianki to nalezy postepować wedle przepisu, a na 100% sie uda.
Zapisane
.:Anka:.
Global Moderator
Chuck Norris
Wiadomości: 23667
Płeć:
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2426 dnia:
30 Października 2009, 14:34 »
isiaczek a jaki to twaróg jest w serinku królewskim?
taki zwykły biały w kostce czy taki w wiaderku co się do serników daje?
Zapisane
Gosiaczek80
Chuck Norris
Wiadomości: 8055
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2427 dnia:
30 Października 2009, 14:47 »
pewnie może być i taki z kostki tylko najpierw go ze 2-3 zmiel
Zapisane
martulka
Chuck Norris
Wiadomości: 10275
Płeć:
2+2+2=nasza rodzinka :)
data ślubu:
18-06-2005
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2428 dnia:
30 Października 2009, 20:50 »
Gosiu ja parzę migdały, żeby je później obrać z tej brązowej skórki.
Zapisane
boberek
użytkownik
Wiadomości: 70
Płeć:
data ślubu: 14.08.1982
Odp: Forumkowe gotowanie
«
Odpowiedź #2429 dnia:
31 Października 2009, 20:07 »
Czy macie jakieś fajne przepisy na potrawy z tofu
Zapisane
Drukuj
Strony:
1
...
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
[
81
]
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
...
568
Do góry
« poprzedni
następny »
e-wesele.pl
forum
różności
Pogaduchy
Forumkowe gotowanie