Elisa Day..są tak na słodko- ostro, idealne na przekąskę, do mięś, a nawet jako dodatek do sałatek

A papryczki mówisz..idę poszukać..ale ja jeszcze ze 2tyg zanim będę miała paprykę z ogródka, a właśnie szukam czegoś ciekawego
aaaaa!! odnośnie tej śliwkowej nutelli...wyszła pyyyyyyszna!!! wię dzielę się przepisem:D
śliwkowa ,,nutella"składniki:
2,5kg śliwek
od 0,5 do 1kg cukru
2 cukry waniliowe
opakowanie (200g) kakao -takie zwykłe, gorzkie
Przygotowanie;
Śliwki wypestkować, zmielić przez maszynkę. Smażyć ok.2godz. z dodatkiem połowy cukru i cukrami waniliowymi.
Pod koniec smażenia (kiedy masa zgęstnieje) dodać opakowanie kAKAo i w razie potrzeby dosłodzić. Kłaść gorące do słoików.
,,Nutella" wyszła pyszna- można jeść od razu lub przechować na zimę, ja polecam. A tak w ogóle- zmielone śliwki- to jest to!!! jak się szybko smaży, n ie ma takich skór i człowiek nie martwi się -czy czasem nie stanie mu na żołądku. Ja - polecam:D