Autor Wątek: Ada i Przemek - zaobrączkowani - 04.09.2009  (Przeczytany 32152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Odp: Ada i Przemek - zaobrączkowani - 04.09.2009
« Odpowiedź #330 dnia: 22 Października 2009, 12:46 »
ale super zdjęcia! :) to teraz będą z gór zdjęcia? :D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #331 dnia: 22 Października 2009, 13:15 »
Ada policyjne sa podobne i maja te same kolory hehehe :) mnie tam przepraszac nie musisz ;)))
buziaki kochana

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #332 dnia: 20 Października 2009, 13:45 »
Czarownicy bardzo ładnie w okularach :)

Pozdrawiam!

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #333 dnia: 20 Października 2009, 18:58 »
super zdjecia
kochana dla ciebie :-* :-* :-* ode mnie

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #334 dnia: 20 Października 2009, 20:45 »
Świetne zdjęcia.A ta czarownica bardzo bardzo ładna i ten usmiech hmm ;)  ;)
Czarownicy bardzo ładnie w okularach :)

Pozdrawiam!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:  dziękuje Kobitki :)

Ada policyjne sa podobne i maja te same kolory hehehe :) mnie tam przepraszac nie musisz ;)))
buziaki kochana

no to nie przepraszam, no i właśnie pewnie dlatego się pomyliłam z policją ;P

ale super zdjęcia! :) to teraz będą z gór zdjęcia? :D

Dorotka jeszcze nie, jeszcez tylko jedna porcja angielskich fotek i lecimy do Zakopanego :D cierpliwości :P

super zdjecia
kochana dla ciebie :-* :-* :-* ode mnie

a dziękuje za buziaki i odwzajemniam  :-*  :-* :-* :-*

a teraz ostatnie już jakie foteczki sa godne pokazania czyli miasto Szekspira :D
mój Przemek był najlepszy :D "a kto jest Szekspir" :P

księga pamiątkowa w Kościele Szekspira

cmentarz przy Kościele, był bardzo bardzo stary, Nagrobki już miały tablice powycierane w ogóle nie były czytelne

i doszliśmy do ogrodu Szekspira

no i następne lecimy do Zakopanego, ale to już następnym razem :D
miłego wieczorku :D
spadam na "M jak Miłość" i Mężuś właśnie Żonce kolacyjkę zrobił buziaczki  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #335 dnia: 20 Października 2009, 21:09 »
o jaaa Stratford!! wracają wspomnienia :) a zdjęcia śliczne,na punkcie tamtejszych cmenatrzy to ja miałam kota, baaardzo mi się podobały, buziaki
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 20 Października 2009, 21:17 »
o rany, Shakespeare.... znaczy się Szekspir :) niedawno miałam o nim lekcje z dzieciakami :)

Pięknie jest na wyspach. Ja byłam tylko raz na wycieczce w LO :( ale jak nie zaciążymy to w styczniu lecimy z mężulkiem do znajomych do Sheffield :)

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #337 dnia: 20 Października 2009, 21:31 »
hehe ''a kto to jest Szekspir" ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #338 dnia: 20 Października 2009, 23:44 »
Ada, te fotki też cudne :)
W temacie Szekspira to u nas jeden z profesorów (prof. z Irlandii) drugiego obgadywał (prof. z UAM), że ten tak kocha Szekspira, że jego żona powinna wnieść pozew o rozwód  ::)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #339 dnia: 21 Października 2009, 12:45 »
oł je :) widze, ze kościoł Swiętej Trójcy odwiedziliście :) i sklepiki bhs i mothercare'a akurat te droższe :P
ja czekam na zakopane strasznie! :) moje ukochane miejsca! :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 21 Października 2009, 15:57 »
o jaaa Stratford!! wracają wspomnienia :) a zdjęcia śliczne,na punkcie tamtejszych cmenatrzy to ja miałam kota, baaardzo mi się podobały, buziaki

ja właśnie uwielbiam takie stare miejsca i lubie tez stare Kościoły ogladać aż miło mi na takie patrzeć, bo te nowe teraz... niczym wg mnie Kościołów nie przypominają...

o rany, Shakespeare.... znaczy się Szekspir :) niedawno miałam o nim lekcje z dzieciakami :)

Pięknie jest na wyspach. Ja byłam tylko raz na wycieczce w LO :( ale jak nie zaciążymy to w styczniu lecimy z mężulkiem do znajomych do Sheffield :)

Pani polonistka ??? Może sie kiedyś spotkamy w szkole na wywiadówce :D zabawnie by było :P
a jak zaciążysz to czemu nie lecicie ??? przecież typowych przeciwskazań nie ma :P chyab że ciąża zagrożona :(

hehe ''a kto to jest Szekspir" ;D

wszystkich nas rozbawił, tym stwierdzeniem :D strasznie mocno, taki z tego mojego Bronka głupolek Kochany :)

Ada, te fotki też cudne :)
W temacie Szekspira to u nas jeden z profesorów (prof. z Irlandii) drugiego obgadywał (prof. z UAM), że ten tak kocha Szekspira, że jego żona powinna wnieść pozew o rozwód  ::)

to mogła się cofnąć kilka lat wstecz i by mogla być zoną :D

oł je :) widze, ze kościoł Swiętej Trójcy odwiedziliście :) i sklepiki bhs i mothercare'a akurat te droższe :P
ja czekam na zakopane strasznie! :) moje ukochane miejsca! :)

Kochana nie wiem czy dam radę dzisiaj wstawic fotki, czy Małżyk mnie do kompa do puści :D
ale jak tylko będę miała mozliwość dodaje dzisiaj foteczki początkowe z Zakopanego :)
ojjj ja też pokochałam Zakopane, pięknie miasto juz nie mogę się doczekac następnego urlopu jaki spedzimy tam !!! I prawdopodbnie Kocham to miasto dlatego, że moja właśnie Fasolka tam powstala  :D

aaaaaaaa dzisiaj powiedziałam mojemu szefuniowi że jestem w ciąży nie był z tego powodu zadowolony.
Na moim slubie powiedzial do koleżanki że przez 5 lat nie moge zajść w ciąże :) a tu prosze 1,5 miesiąca :D
nie chciałam mu jeszcze mówić, ale za chwilę staż kończy stazystka i będzie ją musiał zostawić bo ona przejmnie moje obowiązki...  :-\ :-\  chociaż nie wiem czy dziewczyna da sobie rade...
W ogóle poszłam by już do domu, ale neistety mój szef może jeszcze wrócić... ech a tak jeszcze godzinka czekania...

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #341 dnia: 21 Października 2009, 16:39 »
juz blizej niz dalej :) spokojnie wytrwasz! :)
milego popoludnia

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 21 Października 2009, 18:25 »
Kochana, niestety nie polonistka, tylko anglistka :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 22 Października 2009, 01:06 »
Przepiękny ten ogród Sz. ... cudne fotki Aduś :)

Też czekam na Zakopane, bo KOCHAM to miasto. Mimo, że wiecznie zatłoczone, oblegane przez turystów... Ma coś w sobie :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #344 dnia: 22 Października 2009, 08:01 »
fotki piękne, idelane na sesję ślubną :) zwłaszcza ten ogród i aleja z drzew

czekam na Zakopane (mam nadzieję, że potwierdzi się iż to miasto Fasolek) :)

:-* :-* :-*

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #345 dnia: 22 Października 2009, 12:25 »
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #346 dnia: 22 Października 2009, 12:30 »
cudowne zdjecia
ogód rewelacyjny
[/url]
[/url]

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #347 dnia: 22 Października 2009, 12:52 »
Aduś - jeszcze raz Tobie i mężowi pogratuluje Fasolki!! ;D  :-*

..zdjęcia suuuper!! nigdy nie byłam w UK..ale jak tak sobie patrze na te twoje fotki to sobie myślę, że na jakąś wycieczkę to możnaby było się wybrać!!

..no i.. świetne zakupy!! ;D
 :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 22 Października 2009, 13:50 »
Przepraszam, nie zdołam wszystkiego przeczytac  ;)

ale foteczki sa świetne, widze że wyjazd się udal  :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 22 Października 2009, 14:51 »
Aduś co to za wpis Twój w innym wątku o straceniu pracy?  ??? ??? ???

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 22 Października 2009, 19:44 »
juz blizej niz dalej :) spokojnie wytrwasz! :)
milego popoludnia

wytrwałam wytrwałam, ale ciężko mi się siedzi w pracy, jestem sama itd mój szef siedzi w pokoju obok i nie mam nawet do kogo się odezwać  :nerwus: :nerwus: :nerwus:

fotki piękne, idelane na sesję ślubną :) zwłaszcza ten ogród i aleja z drzew

czekam na Zakopane (mam nadzieję, że potwierdzi się iż to miasto Fasolek) :)

:-* :-* :-*

też tak sobie pomyśłałam, że na plener wspaniałe miejsce, takie nie typowe :) no w czwartek za tydzień mam wizytę :)
chociaż na usg dopochwowym mam napisane że jestem w 8 tyg ciąży...  :-\ :-\ ja już sama nie wiem o co chodzi burak mówił że nie widzi żadnej ciązy a jak tak dzisiaj siedziałam na kompie w pracy i jak tak szukałam skrótów usg to to wyczytałam i o co chodzi ???

cudowne zdjecia
ogód rewelacyjny

mi się strasznie to miasto podobało, uwielbiam takie klimaty :)

Aduś - jeszcze raz Tobie i mężowi pogratuluje Fasolki!! ;D  :-*

..zdjęcia suuuper!! nigdy nie byłam w UK..ale jak tak sobie patrze na te twoje fotki to sobie myślę, że na jakąś wycieczkę to możnaby było się wybrać!!

..no i.. świetne zakupy!! ;D
 :-*

w imieniu moim i Mężulka serdecznie dziękuje :)
a co do wycieczki polecam, a szczególnie jak się ma w planach zakupowe szaleństwo, można tam fortunę normalnie wydac :)

Przepraszam, nie zdołam wszystkiego przeczytac  ;)

ale foteczki sa świetne, widze że wyjazd się udal  :D

Justynko spokojnie jak tylko bedziesz miała czas, będzie mi bardzo miło jak nadrobisz :)

Aduś co to za wpis Twój w innym wątku o straceniu pracy?  ??? ??? ???

Kochana NIEEEEEEEEEEE!!!! Ja nie straciłam pracy, by się odwazyli :)
zresztą jestem objeta ochroną przed zwolnieniem - ochroną ciążową :) więc zwolnienie mi na bank nie grozi :)

no to jedziemy z tym wyczekiwanym przez Was Zakopanym :)

najpierw lot nad chmurami w drodze do Krakowa :)

w ogóle wyobraźcie sobie dziewczyny jak się wściekłam, wychodzimy z tego lotniska i wiadomo miasta to my raczej nie znamy, i Pani na lotnisku nam doradziła abysmy jechali autobusem numer 5 czy jakoś tak, idziemy na przystanek i ani rozkladu i nic takiego, to mój Przemek wpadł na pomysł, że pojedziemy taksówką (mieliśmy mało czasu, jakieś 40 minut na pociąg do Zakopca), a że byliśmy obładowani to nie bardzo nam  się chciało czekać, na autobus i ta taksówka.... za ten mały kawałek skasowała nas 70 złotych  :-\ :-\ :-\ :-\ byłam normalnie w szoku... w ogóle jeszcze się popsztykałam z moim Bronkiem na dworcu bo on stwierdził ze szkoda pieniędzy na to Zakopane itd bo coon bedzie robił...  :-\ :-\ :-\ a mi się słuchac za bardzo nie chciało bo wiedziałam, że będzie to tak jak z morzem jak jechaliśmy że to bez sensu itd a potem nie chciał wracać... tak to wlasnie mam z Bronkiem...

za bardzo ciekawych foteczek nie bedzie, bo chciałam Wam pokazać w jakich warunkach żyliśmy :) jak mieliśmy w domku, bo mimo wszystko uwarzam że to dość istotne :)

małżenskie łóżko :-) :D

wejście na balkon :)

nasza szafa, i tak jak wygladała szafa w środku :-)

telewizor i małe łóżko :)

łazienka

i taka malutka kuchnia :-)

więcej foteczek z pierwszego dnia, ponieważ bylismy tak zmęczeni że juz o 21 spaliśmy (rano o 4:00 tego dnia wstaliśmy), a następne foteczki Krópówki & Gubałówka ale kiedy nie jestem w stanie powiedzieć... dodam że właśnie tego dnia wieczorem robiłam test ciążowy i jedna kreska była troszkę się załamałam ale potem pomyslałam sobie co tam mam urlop nie będę się teraz zamartwiac takimi duperelkami :-)

a tym czasem buziaczki  :-* :-* :-*

aaaaaaaaa bym zapomniała...

[size=11,5pt]specjalnie dla Morgan, Kochaniutka przepraszam, że na moim wąteczku, ale pragnę Ci złożyć serdeczne zyczonka urodzinowe!!!! Dużo zdrówka i jak najszybszego porodu a potem pociechy z Michalinki zdrówka zdrówka i jeszcze miłości z Twoim Kochanym zapewne Męzulkiem  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :daje_kwiatka: :daje_kawiatka: :daje_kwiatka:[/size]

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #351 dnia: 22 Października 2009, 20:19 »
Kochana NIEEEEEEEEEEE!!!! Ja nie straciłam pracy, by się odwazyli :)
zresztą jestem objeta ochroną przed zwolnieniem - ochroną ciążową :) więc zwolnienie mi na bank nie grozi :)
o ile się nie mylę to do końca trzeciego miesiąca mają prawo Cię zwolnić no ale to mam nadzieję Ci nie grozi.
A test który zrobiłaś to pewnie był jakiś przeterminowany i nie masz co się martwić ;)
mieszkanko w którym byliście bardzo ładne czekam na więcej zdjęć
buziaki
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 22 Października 2009, 20:25 »
MadziuNia Kochana ja czytałam w Internecie, bo ja chcialam powiedzieć właśnie mojemu pracodawcy wtedy kiedy będę w 3 miesiącu, ale okazało się że nie, od momentu zapłodnienia jestem chroniona, nawet jak by to była tygodniowa ciąża, nikt mnie nie ma prawa zwolnić :)

o to przykład:

Przyszłe mamy boją się mówić o ciąży swojemu pracodawcy, obawiając się np. wypowiedzenia bądź rozwiązania umowy o pracę. Wiele z nich ukrywa ciążę aż do końca trzeciego miesiąca, bo uważają, że dopiero wtedy chroni je kodeks pracy. A to nieprawda! Przypominamy: zgodnie z ogólnymi zasadami kobieta podlega szczególnej ochronie w całym okresie ciąży (art. 177 par. 1 kodeksu pracy), czyli od poczęcia dziecka do dnia rozwiązania. Nie można ci w tym czasie wypowiedzieć umowy o pracę (są wyjątki, ale o tym za chwilę) i masz prawo do pełnopłatnego okresu chorobowego. Nie ma znaczenia, czy pracodawca wie, że jesteś w ciąży - jeśli w pierwszych dniach ciąży zostaniesz zwolniona - masz prawo żądać od pracodawcy przywrócenia cię do pracy (ale powinnaś przedstawić w pracy zaświadczenie od lekarza). Jeśli tego nie zrobi - zwróć się do sądu pracy.

prawo by mnei nie chroniło jak bym była zatrudniona na okres próbny itd, a że ja mam umowę na czas określony do końca przyszłego roku wieć dlatego mogę spać spokojnie :)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #353 dnia: 22 Października 2009, 21:38 »
ooo a to widzisz nie wiedziałam zwłaszcza że jeszcze ostatnio gadałam z kumpelą z byłej pracy, która się tam boi przyznać że jest w ciąży żeby jej nie zwolnili, nie no to fajnie to nie ma się co obawiać w takim razie.
spokojnej nocy

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 22 Października 2009, 22:51 »
Madziu w tym to ja jestem teraz na bieżąco Internet to dobra rzecz :D
przydaje sie w takich sprawach, już wszystko przestudiowałam na temat becikowego, macierzyńskiego tak aby nie dac się wyrolować
(w przypadku mojej firmy wszystko jest możliwe)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 22 Października 2009, 23:17 »
To dobrze Aduś, bo się zmartwiłam  :-* Super, że wszystko gra :)

Możesz mi na PW napisać namiary na ten pensjonat w którym byliście? Ile płaciliście za noc? Warunki super :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #356 dnia: 23 Października 2009, 09:23 »
Ada tylko musisz tez wziac uwage na to, ze skoro masz umowe do przyszlego roku to ona wygasnie w przyszlym roku i nie musza Ci jej przedluzac. Wtedy wygasa automatycznie.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #357 dnia: 23 Października 2009, 14:39 »
..Ja ta jak Mysia też bym bardzo prosiła o namiary na ten pensjonat..bo bardzo mi sie podoba! ;D
...czekam na wiecej zdjeć! :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #358 dnia: 23 Października 2009, 14:43 »
Bardzo dziekuje KOCHANA za zyczenia Urodzinowe :) Buziaki

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #359 dnia: 23 Października 2009, 18:00 »
Madziu w tym to ja jestem teraz na bieżąco Internet to dobra rzecz :D
tak aby nie dac się wyrolować
he he to jak mnie wyrzucali z firmy to dzwoniłam do Państwowej Inspekcji Pracy i dzięki informacjom od Pań też wiedziałam o co walczyć i w co się nie wpakować, polecam informacje z pierwszej ręki ;)