Autor Wątek: Ada i Przemek - zaobrączkowani - 04.09.2009  (Przeczytany 32233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Ada i Przemek - zaobrączkowani - 04.09.2009
« Odpowiedź #270 dnia: 13 Października 2009, 08:39 »
I jak wizyta u lekarza ??
[/url]
[/url]

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #271 dnia: 13 Października 2009, 11:43 »
Dziewczyny już Wam wszystko pisze :)

Poszłam wczoraj do tego ginekologoa i byłam jeszcze bardziej wściekła niż myslicie wydałam 100 złotych bez żadnego rezultatu juz nigdy więcej nie pójdę do Niego niema co!!!!!
No, ale po kolei :)

Jak weszłam do Niego mówie mu, że zrobiłam dwa testy ciazowe i że wynik jest pozytywny :) a On co ja sama zreszta powiedziałam stwierdził, że jestem w ciązy, ale zrobił mi USG dopochwowe i powiedział, że On nic tam nie widzi. No ok, może jeszcze za wcześnie, ale jak powiedziałam, że ostatnia miesiaczka była w połowie sierpnia, to On powiedział, że coś jest nie tak bo ciąża już musi być widoczna, ja mu próbowałam powiedzieć, że miałam problem z miesiączką itd, że dostałam luteine a On do mnie "To wszystko co Pani mówi jest mało istotne, Pani by za pieniadze chciałaby wiedzieć dzisiaj wszystko" no zamurowało mnie zapłaciłam mu 100 złotych i wyszłam taka byłam zła, że kupiłam dwa tetsy jeszcze aby zrobić je rano.

Rano jak wstałam pierwsze co zrobiłam poleciałam do łazienki zrobić testy i pozytywnie :) nie wiele czekając poleciałam do telefonu i zadzwoniłam do mojego normalnego ginekologa i się zapisałam na 29.10.2009, ale się zapytałam czy nie ma mozliwości szybciej. Babeczka mnie poprosiła, żebym dzwoniła codziennie i się dowiadywała. Po chwili dzowni do mnie połozna i mówi "Ale Pani jest na dzisiaj zapisana" a "Nie ja byłam na dzisiaj ale mnie Pani przerejestrowała na 23.09", "No ale ja Pani nie wykreśliłam" "To niech mnie Pani nie wykresla, ja będę za 15 minut" i polecialam jak na skrzydłach, pan doktor mnie zbadał i nie wykrył ciąży.... ale pod mikroskopem zbadał moje komórki i powiedział do mnie "Mogę Pani tylko pogratulować, ciąża jest 100%, ma Pani komórki... (i nie wiem jakie ale takie które gwarantują ciąże" więc zaczyna się moje błogie 9 m-cy :):):):)

relacyjka urlopowa się opóźnia, nie mam jeszcze komputera, postaram się moze jutro bedzie relacyjka, nawet w pracy, bo być może po komputer pojadę ja sama jutro zobaczymy :)

aaaa i dziekujemy Kochane za gratulację  :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #272 dnia: 13 Października 2009, 11:49 »
Aduś, a to nie powinnaś mieć badania krwi na .. bete hcg? Zlecono Ci takie badanie?

Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!!  :D

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 13 Października 2009, 11:52 »
Mysikróliczku spokojnie do ginekologa wybieram się za dwa tygodnie i wtedy będę miała komplet szczegółowych badań do zrobienia :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 13 Października 2009, 11:54 »
A to, to na pewno :)

Ale coś mi się obiło o uszy, że pierwszym badaniem po teście ciążowym, które stwierdza ciążę jest badanie na betę. Może się mylę :) Jesteś pod opieką lekarza, ten na pewno wie lepiej  :)

Aa, no i nawet nie skomentowałam tego IDIOTY co byłaś u Niego prywatnie... ale szkoda słów.

Offline andzelika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #275 dnia: 13 Października 2009, 12:03 »
Co za dupek z tego ginekologi  :ckm: :ckm: :ckm: :Kill: :biczowanie:...szkoda słow na takich ludzi
Najważniejsze że wszystko juz jest ok.
Jeszcze raz gratuluje  :-*
[/url]
[/url]

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #276 dnia: 13 Października 2009, 12:55 »
weszlam nadrobic zaleglosci, a tu taaaaaaaaaaakie wiesci, kochana gratuluje ci z całego serduszka :)  no i życze spokojniutkiej ciąży!!! buziaki :P plan sie udał :P

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #277 dnia: 13 Października 2009, 13:27 »
zapomnij już o tym ginie, ciesz się, że jesteś w ciąży :) tylko o tym myśl :) i dbaj o siebie teraz!

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #278 dnia: 13 Października 2009, 13:48 »
No to jeszcze raz gratuluje, teraz już na 100%. Prywatny lekarz, no cóż...nie widział, to może nie chciał wprowadzać w błąd. 

Ja miałam kiedyś bardziej stresującą sytuację. Poszłam do lekarza bo mi się @ zatrzymała. Ale wiedziałam że nie jestem w ciąży, bo od wielu miesięcy nie było ku temu okazji ;)  A ta mi mówi że jak dla niej to ciąża, a ja jej mówie, że to niemożliwe...a ona, że wszystko jest możliwe :mdleje:... Tak, mnie zestresowała, że poszłam na badanie z krwi... :glupek:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #279 dnia: 13 Października 2009, 15:09 »
Gratuluje raz jeszcze :)
A na bete to sobie mozesz isc w kazdej chwili, beta powiedzialaby Ci na 100%. Badania bedziesz miala ale inne.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #280 dnia: 13 Października 2009, 15:19 »
Gratuluję serdecznie :skacza:

To wspaniała nowinka bo tak bardzo tego chcieliście :-* :-* :-* :-*Dbaj o siebie :przytul:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #281 dnia: 13 Października 2009, 16:06 »
SUPER! GRATULACJE!!!!

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #282 dnia: 13 Października 2009, 16:08 »
no teraz na 100% gratuluję a o tamtym lekarzu już nie myśl bo po co się masz niepotrzebnie stresować, nie wolno! bo dzidzia też będzie zestresowana, odpoczywaj relaksuj się i ciesz się!!
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 13 Października 2009, 19:07 »
Gratuluję serdecznie ! Dbaj o siebie Aduś !

Offline syla:)

• forumowicz
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #284 dnia: 13 Października 2009, 19:35 »
No nieźle...Nie ma mnie trochę na forum, a Wy już działacie i to z jakim rezultatem :D :D Serdecznie gratuluje :* :*

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #285 dnia: 13 Października 2009, 19:53 »
gratuluję

a ten prywatny lekarz to jakiś palant, nie ma co sobie nim głowy zawracać
ciesz się tym że jesteś w ciąży
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #286 dnia: 14 Października 2009, 10:45 »
proszę opisać reakcję męża!!!   :-* :-* :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #287 dnia: 14 Października 2009, 12:09 »
kurde myslalam, że zrobilam fotkę tych kranów ale jednak nie a tak przynajmniej by wiśniowa sobie zobaczyła :D

;D ;D ;D

Morgan trzymam za słowo bo ja nadal nie mogę sobie wyobrazić tych kranów  ;)

Aduś gratuluję  :) :) :) cieszę się, że tak szybciutko się Wam udało :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #288 dnia: 14 Października 2009, 13:10 »
Kurcze w związku z porodem zapomniałam wogóle o tych kranach :)
Juz Wam wstawiam fotkę :)

kuchnia

lazienka

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #289 dnia: 14 Października 2009, 14:13 »
ja tu czytam o badaniach, ciąży, przyszłej mamusi a to zdjęcia kranów i umywalek fajny przeskok ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #290 dnia: 14 Października 2009, 19:35 »
śmieszne te krany
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #291 dnia: 14 Października 2009, 20:04 »
Ja również składam serdeczne gratulacje! :D

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 14 Października 2009, 20:29 »
więc tak:
Mysikróliczek; Angelika; Castia; KaKa85; Morgan; Izabelle13; Japcio; Madziara07; Julenka; Syla; Moniq; Wiśniowa bardzo bardzo Wam dziękuje, za te gratulację, dla mnie to jeszcze jest przyjemny szok :)

A to, to na pewno :)

Ale coś mi się obiło o uszy, że pierwszym badaniem po teście ciążowym, które stwierdza ciążę jest badanie na betę. Może się mylę :) Jesteś pod opieką lekarza, ten na pewno wie lepiej  :)

Aa, no i nawet nie skomentowałam tego IDIOTY co byłaś u Niego prywatnie... ale szkoda słów.

moge zrobić takie badanie, ale po co jak ciąża jest i tak i tak stwierdzona na 100% :D

Gratuluje raz jeszcze :)
A na bete to sobie mozesz isc w kazdej chwili, beta powiedzialaby Ci na 100%. Badania bedziesz miala ale inne.

Renia Kochana a może mi jakoś przybliżysz jakie to będą badania itd :D aaaaaaaaaa i dziękuje za foteczkę tych zaczepistych kranów :D

weszlam nadrobic zaleglosci, a tu taaaaaaaaaaakie wiesci, kochana gratuluje ci z całego serduszka :)  no i życze spokojniutkiej ciąży!!! buziaki :P plan sie udał :P

ojjj tak plan się udał, tylko jeszcze nie wiem kiedy się mi to udało czy przed urlopem czy po ??? do wiem się nie bawem :D

weszlam nadrobic zaleglosci, a tu taaaaaaaaaaakie wiesci, kochana gratuluje ci z całego serduszka :)  no i życze spokojniutkiej ciąży!!! buziaki :P plan sie udał :P

przyjemna niespodzianka przynajmniej :)

No to jeszcze raz gratuluje, teraz już na 100%. Prywatny lekarz, no cóż...nie widział, to może nie chciał wprowadzać w błąd.  

Ja miałam kiedyś bardziej stresującą sytuację. Poszłam do lekarza bo mi się @ zatrzymała. Ale wiedziałam że nie jestem w ciąży, bo od wielu miesięcy nie było ku temu okazji ;)  A ta mi mówi że jak dla niej to ciąża, a ja jej mówie, że to niemożliwe...a ona, że wszystko jest możliwe :mdleje:... Tak, mnie zestresowała, że poszłam na badanie z krwi... :glupek:

o jeny KaKa normalnie szok :mdleje: :D ale się pewnie przestraszyłaś :) ważne że się udało, i skoro nie chciałaś i wiedziałaś że nie może być to nie było :)

Gratuluję serdecznie :skacza:

To wspaniała nowinka bo tak bardzo tego chcieliście :-* :-* :-* :-*Dbaj o siebie :przytul:

w końcu jak to się mówi "cierpliwość popłaca" dbać musze... i chce!!

SUPER! GRATULACJE!!!!

Japciowa a ja dziękuje jeszcze raz :)

no teraz na 100% gratuluję a o tamtym lekarzu już nie myśl bo po co się masz niepotrzebnie stresować, nie wolno! bo dzidzia też będzie zestresowana, odpoczywaj relaksuj się i ciesz się!!

nie no lekarz to masakra Teściowa mi o Nim trochę opowiedziała to z automatu żałowałam, tych 100 złotych które wydałam :)

Gratuluję serdecznie ! Dbaj o siebie Aduś !

słowo harcerza!!! że tak będzie :)

No nieźle...Nie ma mnie trochę na forum, a Wy już działacie i to z jakim rezultatem :D :D Serdecznie gratuluje :* :*

rezultat jest i to czarno na bialym nawet mam fotke z taką mała plameczka :D

gratuluję

a ten prywatny lekarz to jakiś palant, nie ma co sobie nim głowy zawracać
ciesz się tym że jesteś w ciąży

Monisiu ja się normalnie popłakałam ze szczęścia jak zobaczylam ten test :)

proszę opisać reakcję męża!!!   :-* :-* :-*

Przemek jak usłyszał, że test pokazał diwe kreski to normalnie nie uwierzył, potem dzwonił po całej rodzinie i wszystkim powiedział, ale ostatecznie chyba jeszcze do Niego nie dociera :)

No krany to naprawdę masakra...
Ja podziwiam Anglików, za to że mogą z czyms takim wytrzymać :)

aaaaaaaaa teraz przedstawiam Wam foteczkę która odmieniła moje życie i mnie diamentalnie :D

i teraz tak troszkę urlopowo....

25.09.2009 nasz wylot na lotnisku juz bylismy dość szybo,jakieś dwie godzny orzed czasem, odprawa i wszystko dobrze poszło, nawet o szerokością torby nikt się nie zainteresował  :) tak jak pisałyście :) i wsiadamy do samolotu leciało się super tylko troszkę nudno, i usnełam. W  pewnym momencie się budze i czuje jak samolot sie obniza obudziłam Bronka i wysiadamy wszystko dobrze, i nagle patrze, że ludzie okazują dowody, no to ja zaczynam szukać, ale nie mam... Masakra krzycze do Przemka czy ma dowód... On mi mówi, że nie ma... Masakra Babeczka do mnie podchodzi gada po angielsku a ja nie wiem o co chodzi taka zdenerwowana byłam, ze nic nie rozumiałam naszczeście bratowa mojego Przemka pogadała z ta klientką itd ale.... myślałam, że będzie mi kazała wracać do Polski ale na nasze szczeście nas przepuściła... Tak jak pisała Morgan prędzej aż dziwne że przepuscili... No ale nie ważne przynajmniej "Podróż z przygodami"

a teraz Wam pokazuje foteczki z naszej okolicy Angielskiej :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #293 dnia: 14 Października 2009, 21:03 »
hehe ja mam takie widoki na codzien.  :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 14 Października 2009, 22:13 »
Te krany to jest totalna porażka, naprawdę, nie mam pojęcia jak się umyć w tym ;D

Aduś, bardzo ładną miałaś tą okolicę angielską ;D

Ja cały czas mam nadzieję na fotki zakupów! :D Prooooszę, ja taka zakupomaniaczka  :D  :blagam: :blagam: :blagam:

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #295 dnia: 15 Października 2009, 00:24 »
he he tam są same takie okolice, a jak trafisz na takie przedmieścia i "wioski" podmiejskie zamieszkałe tylko przez emerytów to już całkiem super zadbane, ja na szczęście kontaktu z takimi kranami nie miałam, za to wodę podgrzewał piecyk gazowy który bardzo często nie działał.. ;)
czekam na dalszy ciąg relacji i mnóstwo zdjęć...

a tak wogóle to Aduś... najpierw Natalka teraz Ty... kupiłam kwas foliowy i niech ja swojego eMa w końcu dorwę! (tak za jakiś miesiąc mniej więcej ;) ) będziemy mieli najwyżej nieślubne dziecko i guzik nas to obchodzi!! buziaki dla wszystkich forumek :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #296 dnia: 15 Października 2009, 07:01 »
Ada, zachowaj test na pamiątkę :)
ładna ta angielska okolica :)

Offline andzelika

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 15 Października 2009, 08:24 »
Tak test zachowaj na pamiątkę ;) ale masz śliczna okolice pozdrawiam
[/url]
[/url]

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #298 dnia: 15 Października 2009, 10:44 »
wiekszosc okolic w uk tak wyglada ;) gorsze tez sa oczywiscie te murzynskie raczej ;)
Adusia bardzo chetnie pomoglaby Ci z badaniami, ale ja nie mieszkam w PL jak wiesz i mam inne badania i inny przebieg prowadzenia ciazy niz w PL, wiec tutaj Ci nie pomoge. Lekarz wysle Cie na badania itd, pobiora Ci krew, zrobia badanie na glukoze itd... ale o konkretnie jakie robia w PL mnie nie pytaj, bo ja nie wiem ;) gdybys mieszkala w UK to moglaby CI napisac, a tak niestety odpada :) Tu napewno hiv rozyczka syfilis itd :)
A co do kranow, to ja sie przyzwyczailam ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #299 dnia: 15 Października 2009, 17:50 »
Morgan to mi napiszesz, jak kiedys sie uda nam dzidziusia zrobic.  ;D
a do kranow - kwestia przyzwyczajenia, tez mnie to draznilo na poczatku, ani garow umyc, nie ma letniej wody, albo zimna albo goraca, ale teraz juz ok jest.