Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3330 dnia: 9 Września 2014, 18:18 »
wow Marcella super  ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3331 dnia: 9 Września 2014, 20:34 »
Patryk po powrocie z przedszkola zaczął się bawić
w końcu usiadł na fotelu, dał ręce na oparcia i mówi poważnym głosem tak:
mamo ... a myślałaś już o swojej emeryturze?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #3332 dnia: 9 Września 2014, 20:39 »
:hahaha:
Czyżby mieli w przedszkolu jakieś warsztaty z tego? ;D
No bomba!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3333 dnia: 9 Września 2014, 20:45 »
hahaha  :D
może podsłuchał jak Pane rozmawiały o emeryturze  ;D

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #3334 dnia: 9 Września 2014, 21:36 »
haha dobre :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3335 dnia: 9 Września 2014, 23:23 »
Marcela gdzie chodzi twoja córka? do Zefirka?

i co to jest szkoła upadania?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #3336 dnia: 10 Września 2014, 04:33 »
Tak do Zefirka. Mają dofinansowanie z miasta na język :)
Ogólnie w porządku przedszkole.
Szkoła upadania to zajęcia sportowe gdzie uczą się przewrotów, gimnastyka, elementy samoobrony. Teraz nazwali to Judo  :) ale do tej pory była nazwa szkoła upadania :)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3337 dnia: 10 Września 2014, 08:02 »
Moja się w końcu dostała w Polsce też i podobno nie ma problemu, żeby przytrzymali dla niej miejsce, bo jeszcze są wolne.
Tata był na zebraniu i mówił, że mają mieć: angielski, niemiecki, rytmikę i jeszcze coś, ale nie pamiętał  :P w trakcie zajęć wszystko.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3338 dnia: 10 Września 2014, 09:27 »
czyli to Panie zapisują, jak dzieci sa przyprowadzane/odbierane??? czy aż tak dyrekacja wierzy w uczciwość rodziców?  :) (to tak a propo czytników)
/color]

U nas dyrekcja wierzy widocznie bo nie ma czytników.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3339 dnia: 10 Września 2014, 09:38 »
Dzis jestem zalamana. Adas dzis nie plakal, on wyl. W zyciu nie slyszalam, zeby moje dziecko az tak wylo.
Wyrywal sie pani, kopal w drzwi zamkniete od sali, probowal wyrywac klamke... Wyl - mamusiu nie zostawiaj mnie tutaj, mamusiu wroc... Slyszalam to jeszcze wychodzac z przedszkola. Idac do samochodu... Mama wyła...

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3340 dnia: 10 Września 2014, 09:41 »
u nas za każdym razem rzuca się na szyję i mówi: mamusi tak bardzo Cię kocham, nie zostawiaj mnie tu samego

dodatkowo od kilku dni mówi, że zostawiam go w przedszkolu bo chcę się go pozbyć  :-\

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3341 dnia: 10 Września 2014, 09:50 »
Wczoraj i dziś syn rzucił się na szyje tatusia i nie chciał wejść do sali. Potem chwilę płakał.
Pierwszy tydzień był super, a teraz zaczynają się schody... Mam nadzieję, że szybko minie.
Gdy po niego przychodzę, to mówi "ja tu zostaję i będę spać" ;)

W sumie mnie to nie rusza. Gdy chodził do klubu malucha to zdarzało mu się, że trzymał mnie za nogi i nie chciał puścić i krzyczał, że nie chce tu być.
Kucałam, łapałam za rączki, mówiłam, że przyjdę po obiadku, dawałam buziaka i szybkim krokiem wychodziłam.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #3342 dnia: 10 Września 2014, 10:06 »
W sumie mnie to nie rusza. Gdy chodził do klubu malucha to zdarzało mu się, że trzymał mnie za nogi i nie chciał puścić i krzyczał, że nie chce tu być.
Kucałam, łapałam za rączki, mówiłam, że przyjdę po obiadku, dawałam buziaka i szybkim krokiem wychodziłam.

Dokladnie . Najwazniejsze moim zdaniem to szybkie rozstanie, przynajmniej u nas to najlepiej działało i działa. Jak tylko zostawałam chwilkę dłużej (chocby chcialam cos Pani zapytac) to juz widzialam mine, ze ma watpliwosci czy na pewno chce tu zostac.

Narazie Panie mowia, ze to najbardziej zadowolone dziecko z zycia jakie znaja bo jest ciagle usmiechniety. Mam nadzieje, ze mu sie nie odmieni.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3343 dnia: 10 Września 2014, 10:09 »
maggi współczuję  :-\ ale dasz radę i niedługo będzie ci smutno jak zaprowadzisz, a on złapie panią za rączkę i nawet się nie obejrzy i nie da buziaka... u nas w żłobku tak było. Na początku jak ją odbierałam to cała się trzęsła od płaczu... a potem nawet nie chciała się żegnać  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3344 dnia: 10 Września 2014, 10:19 »
ją tak mam
Karol już się nawet  za mną nie oglada
dzisiaj rzucil się Pani na szyję ;-)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3345 dnia: 10 Września 2014, 10:26 »
Marcela to moja firma prowadzi te zajęcia z robotyki  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3346 dnia: 10 Września 2014, 10:53 »
Mi duzo trzeba zebym sie rozkleila, naprawde.... Ale to jak on dzis wył to nigdy w taki az sposob nie plakal. Mi ciezko bylo dzis sie szybko pozegnac, bo akurat 2 grupa szla na swoja sale, wiec bylo zamieszanie przy wejsciu.

Skupic sie dzis na niczym nie moge, a pechowo dzis akurat zdaje egzamin... Jedyne dobre, ze jak nie zdam to dziecko szybciej odbiore z przedszkola...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3347 dnia: 10 Września 2014, 10:59 »
Ela świetny pomysł... W tym roku mogę ją zapisać bo to tylko dla starszaków zajęcia u nas.

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #3348 dnia: 10 Września 2014, 14:57 »
U nas od początku tygodnia przełom. Olka chodzi z uśmiechem i zostaje bez płaczu do 13. Kamień z serca mi spadał. I oby tak dalej.

maggi współczuje bo wiem jak to jest  :przytul:
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3349 dnia: 12 Września 2014, 17:43 »
U mnie Tymek w tym tygodniu już nie płakał (poza standardowym płaczu przy rozstaniu). Według mnie dość szybko się oswoił. I co z tego, skoro dziś został w domu i najwcześniej w środę pójdzie do żłobka... Wirusówka... I nastawiam się na ponowne płacze i krzyki...
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3350 dnia: 15 Września 2014, 12:32 »
U nas dziś prosił by go nie zostawiać, że chce do domu :(
On 2011
Ona 2013

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3351 dnia: 15 Września 2014, 12:47 »
U nas też.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3352 dnia: 15 Września 2014, 14:05 »
trochę się pomądrze  :) ale to typowy regres, po pierwszym "zachłyśnięciu" się nowym otoczeniem, zabawkami itp. dziecko zdaje sobie sprawę, że to juz taki codzienny rytuał i zostaje na te kilka godzin w przedszkolu....ale dobra współpraca na linii rodzic-wychowawca plus konsekwencja przy zostawianiu i po paru dniach powinno byc ok

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3353 dnia: 15 Września 2014, 16:27 »
U nas dalej do przedszkola w podskokach  :D
jutro Karol ma urodziny więc juz żyje tym dniem bo będzie rozdawał cukierki  ;D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3354 dnia: 15 Września 2014, 19:11 »
U nas dzis pierwszy raz bez placzu... Bo nie bylo rano pani, ktorej sie boi..

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3355 dnia: 15 Września 2014, 22:02 »
u nas okey, ale chodzi od razu do swojej pani. Na szczeście mamy możliwość zawożenia go na taką godzine że trafia od razu do swojej sali a nie do tej zbiorczej

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3356 dnia: 16 Września 2014, 04:13 »
Magda a nie ma innej grupy w jego wieku? Może poproś o przeniesienie dziecka..

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3357 dnia: 16 Września 2014, 06:17 »
jeśli to przedszkole publiczne, to co prawda sa aktualnie po dwie grupy 3-latków, ale nie taka prosta sprawa sobie dziecko przenieść....Pani mu raczej krzywdy nie robi, może boi sie jej ciemnych włosów albo okularów? I trzeba brać poprawkę na  to, co dziecko mówi, bo moja jak miała mały regres w chodzeniu to takie cuda wymyślala, zeby tylko nie wchodzic na sale, ze mozna by ksiazkę napisac  :)
Justys851 Karolek urodził sie 16 września?? to juz wiem, czemu jest taki wyjątkowy  ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3358 dnia: 16 Września 2014, 07:05 »
Miska ja pisalam wczesniej czemu sie boi pani. Ma konkretne powody... Niestety/stety moje dziecko nie wymysla. Wiem, ze pani go nie bije itp. Nie o to chodzi.

Niestety przedszkole publiczne. Probuje go przeniesc do innego, ale to mega ciezkie jest.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3359 dnia: 16 Września 2014, 10:01 »
Dziś był ryk, wycie. Zostawiłam go w sali i zamknęłam drzwi, wcześniej było 10 min. płaczu na korytarzu.
Boję się tylko czy takie zostawienia na siłę może odbić się na jego psychice, naszych relacjach.

On 2011
Ona 2013