Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 654242 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
… co sie daje na zakonczenie roku paniom w przedszkolu? Kwiatek? Pan jest az 4 bo to grupa poczatkowa …
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
maggi-80 priv poszedł :)
aadaa to zalezy, jak zgranych macie rodziców - my akurat w tym roku sie zebraliśmy i trzem głównym Paniom kupujemy kwiatka doniczkowego (plus sa przewidziane duże czekolady od rady rodziców), a dla całek kadry pedagogicznej (bo w maluchach rózne Panie maja dyżury, włacznią z Panię Dyrektor) tort na poczęstunek

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
Zgrani nie jesteśmy ... nie skladamy sie :( wiec dumam co kupic tym bardziej ze juz jutro ostatni dzień bo potem czeka nas szpital :(

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
to w zasadzie jest funkcja trójki grupowej, żeby ogarnąc temat (w dobie maili jest to do zrobienia :)), ale jak chcesz indywidualnie to chyba symboliczna róża lub coś słodkiego i np. laurka od dziecka wystarczą

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
U nas składka na wiązanki dla Pań , dyrektorki oraz  prezent dla wychowawczyni ...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
Jagna ale to zerówka w szkole czy zakończenie przedszkola? Bo u nas syn miał to drugie i było "na bogato" - ale to zasłużone podziękowanie dla kadry pedagogicznej za 4 lata zaangażowanej pracy z naszymi pociechami :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Zakończenie zerówki w przedszkolu ( 4 lata tam chodził) tak więc na bogato ... jutro piekę ciasto na imprezke   ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
no to szykuj na jutro chusteczki - ja już się wzruszyłam na polonezie ;) ale potem imprezka na wesoło, az trudno uwierzyć, ze nasze chłopaki od września do szkoły :) bawcie się dobrze, na pewno to będzie jeden z  tych wyjątkowych dni....

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
aa dzieki ze mi przypomnieliscie o zakonczeniu roku.. Musze sie dopytc o skladke. Syn 2 tyg chorowal wiec do tylu z wszystkim jestem

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Ja zawsze na każdym występie się wzruszam ...  :'(

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
To i ja dołącze do watku bo moje malenstow okazalo sie ze nie jest juz takim malenstwem i od wrzesnia idzie do przedszkola na pelen etat (do tej pory chodzi do klubiku na kilka godzin) i dopiero dzis dostalam ostateczne potwierdzenie, ze został przyjety

:skacza:

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
U nas dzis oficjalne pozegnanie przedszkola bylo. Ńa szczescie moj synek zostaje w przedszkolu i idzie po staremu. Ale nie powiem emocje byly. Dostali tablo wiec pamiatka bedzie :-)
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Netula

• Chuck Norris
Michas dzis poszedl do przedczkola pierwszy raz po zapaleniu pluc i to byla bardzo dobra decyzja . Mieli wizyte jednostki desantowej z Lublinca. Ogladali z bliska dziala, spadochrony i pokazy zolniezy. Swietny dzien za nimi. Jutro beda ich silmowac w przedszkolu wiec"smerfowa bluzke" musze mu ubrac. Pozegnanie najstarszej grupy maja w piatek.
Jak przedszkole czyne do poniedzialku to w ten dzien tez wysylacie dzieci?czy juz robicie wakacje?

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
o kurczę to aż zapalenie płuc mu się przyplątało? Ja dziś w imieniu rady rodziców dziękowałam całej kadrze pedagogicznej plus w najmłodszej grupie u córki była ta niespodzianka z kwiatkami i tortem - Panie były autentycznie zaskoczone i wzruszone :) ale moim zdaniem zwłaszcza pierwszy rok jest wyzwaniem i dla Pań i dzieci, więc podziękowania w pełni zasłużone... my akurat wybywamy już wakacyjnie, więc dzieci chodzą do piątku włącznie :)
ps. tablo fajna sprawa - u nas była stylizacja jak na studentów amerykańskich ;) dziś też dostaliśmy płytkę z pożegnania w grupie syna, Pan dołączył przyniesione fotki z 4 lat plus nagrany dzień starszaków w przedszkolu i oczywiście występy na pożegnanie z polonezem na czele - to dopiero się łezka w oku kręci, za parę lat to bedzie rewelacyjna pamiatka :)

Offline Netula

• Chuck Norris
ehh  bezobjawowe zapalenie pluc mial Michas. Wyszlo przez przypadek jak nie moglismy poradzic sobie z goraczka przy anginie.
 Fajna taka pamiatka z filmem i zdjeciami i cala ta otoczka. U nas tak fajnie nie maja niestety
Dzis wywiesili liste kto ile makulatury nazbieral i Michas najlepszy w swojej grupie byl. Kolejna osoba z 200kg mala mniej. Na cale przedszkole byl 5:)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
no to gratulacje, bardzo ładny wynik :) co do tej "otoczki" to efekt zaangażowania i rodziców i całej kadry pedagogicznej, samo nic się nie zrobi ;D ale nie bez kozery nasze przedszkole na ręce Pani Dyrektor dostało nagrodę jako  najlepsze publiczne w Szczecinie (brano pod uwagę inicjatywy przedszkolne, gospodarność itp)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
Kupilam gerbera. Pani ladnie udekorowala i pomaszerowal do przedszkola :)

Offline Netula

• Chuck Norris
masz racje miśka28 ze to panie tworza calosc. U nas ukochana pani 2 mies temu poszla na L4 i niestety juz tak fajnie nie ejst w przedszkolu. Modle sie by od wrzesnia znow sie pojawila

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
aadaa no i super :)
Netula moim zdaniem praca z dziećmi to rodzaj powołania, nie każdy się niestety nadaje....ale współpraca na linii przedszkole - rada rodziców też jest bardzo ważna, dzięki temu można wiele zdziałać, nasi absolwenci powracają przy okazji różnych imprez to przedszkole bo dla nich niczym drugi dom :) trzymam kciuki za powrót tej fajnej Pani

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
Masz Miśka rację,gorzej tylko jak współpraca z rodzicami jest bardzo trudna - oj książkę bym na ten temat napisała ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
faktycznie rodzice są różni-  u nas na szczęście o najważniejszych sprawach przedszkola decyduje rada rodziców w porozumieniu z dyrekcją i tworzą ją dosyć sensowni ludzie :) 

Offline masumi85

• Chuck Norris
Moi 30 lipca w poniedzialek nie ida do przedszkola zaczna juz wakacje

Offline Netula

• Chuck Norris
Michas w poniedzialek jeszcze idzie ale juz dzis wszystkie rzeczy przyniosl do domu. Zostaly tylko pantofelki.
Dzis dzieciaki dostaly dyplomy za zbieranie makulatury i pochwale sie ze Michas nazbieral najwiecej w swojej grupie. Dzielnie pomagal nam pakowac i wywozic od przedszkola wiec nagroda mu sie nalezala. Dostal taki fajny spory zestaw zabawek do piaskownicy:)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
Dziewczyny ze Szczecina :)
Przychodzę do Was z pytaniem - czy znacie ( z własnych doświadczeń, czy też z opinii znajomych ) przedszkole Promyk na Grodzkiej ? Podzielicie się opinią na jego temat ? :)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3234 dnia: 10 Sierpnia 2014, 20:30 »
Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę wszywek do ubranek dla przedszkolaka?
Z góry dziękuję za jakieś dobre namiary  ;D
On 2011
Ona 2013

Offline danuta001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.05.2005
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3235 dnia: 18 Sierpnia 2014, 16:26 »
Witajcie dziewczyny!
Szukam ośrodka na Ursynowie, który prowadzi zajęcia ogólnorozwojowe z małymi dziećmi.  Słyszałam, że takie istnieją, ale w internecie na razie nic nie znalazłam.   Bardzo proszę o pomoc.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3236 dnia: 18 Sierpnia 2014, 16:33 »
joannaM to nadal aktualne? bo mam takiego sprawdzonego, tylko przeoczyłam post  :)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3237 dnia: 18 Sierpnia 2014, 21:02 »
miśka28 dzięki za zainteresowanie. Już nie aktualne, czekam na przesyłkę.
On 2011
Ona 2013

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3238 dnia: 19 Sierpnia 2014, 09:22 »
Jeszcze niecale 2 tyg i znow witaj przedszkole. Ja i syn nie mozemy sie doczekac. jdnak brakuje mu  tego miejsca. Powoli kompletuje wyprawke. Kredki, farbki, plastelina juz czekaja:) A jak u was?

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3239 dnia: 19 Sierpnia 2014, 13:37 »
u mnie też chłopcy już odliczają dni do pójścia do przedszkola, zresztą ja też :-D