Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3090 dnia: 1 Października 2013, 21:24 »
Kasiu- w takim razie czekam na jakąś podpowiedź- jak zacząć... może jakąś sobie książkę kupić? skrypt? karty pracy?

Offline carollaa

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #3091 dnia: 1 Października 2013, 21:28 »
Moje panny dziś pierwszy raz na cały dzień do przedszkola. Zobaczymy, jak będzie im szło. Dumna jestem, bo wróciły w tych samych rzeczach, łącznie z bielizną, w których szły ;) I nawet ;po koszulkach nie byłam w stanie powiedzieć co było do jedzenia dziś :D

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #3092 dnia: 1 Października 2013, 22:43 »
Moja córka dziś pierwszy dzień w przedszkolu. Poszła bez problemu,wróciła zadowolona,oby tak dalej  :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3094 dnia: 2 Października 2013, 15:36 »
a myu dzis w domu. Mlody w nocy mial goraczke i dopadla go chrypa. Dzis poszlam do lekarza ale osluchowo czysty. W piatek moze pojdzie do przedszkola

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #3095 dnia: 13 Października 2013, 21:08 »
Jutro Dzień Edukacji Narodowej :) Przypomniało mi się za późno i tylko zrobiłyśmy z Julką bibułowe kwiatki (niestety nie mam jak cokolwiek jutro dokupić...). Jakoś w zeszłym roku byłam lepiej zorganizowana...
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3096 dnia: 13 Października 2013, 21:14 »
Lila ma recytować wierszyk, rano chcę kupić po kwiatku dla pań

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #3097 dnia: 14 Października 2013, 06:58 »
to ja się pochwalę autorskim pomysłem naszej rady rodziców :)  tydzień temu dzieci dostały do szafek szablony rączek (mogły też odrysować swoje - wzorem były moje dzieci  :)) z prośbą do rodziców o wpisanie takich podyktowanych  życzeń od dziecka plus inwencja twórcza typu rysunki itp....w weekend  zebrane łapki wkleiłam w  formie książki, sama się wzruszyłam przy czytaniu niektórych....dziś pomagamy w grupach to wręczyć  plus dla wszystkich pracowników przedszkola będą kwiatki i tort :) a tutaj  podziękowania w formie takiej mojej rymowanki :), które znalazły się na stronie tytułowej razem ze zdjęciem grupy ( nazwę grupy i Pań celowo pominęłam ;)) :
 Za każdy uśmiech i przytulenie
W razie potrzeby każde skarcenie
Za trud wkładany w wychowywanie
Dzieci i Rodzice składają podziękowanie
A szczere życzenia od Grupy zebrane
Dla Pani... na rączkach są zapisane
przy okazji wszystkiego naj...dla naszych forumowych pedagogów :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #3099 dnia: 29 Listopada 2013, 15:10 »
Halo chciałam Was bardzo prosić o wsparcie.

Przedszkole do którego chodzi Julka bierze udział w konkursie ekologicznym. Konkurs trwa od wczoraj i można dać 6 głosów dziennie na różne prace. Sami głosujący też mają szansę na nagrody tylko trzeba się zalogować na stronę www.buliba.pl
Tutaj jest link: http://www.buliba.pl/konkursy/wielki-konkurs-ekologiczny-2013/galeria.html. Czy możecie pomóc?
Przedszkole mojej Julki to Miejskie Przedszkole nr 37 w Rudzie Śląskiej. Z góry dziękuję za pomoc.
Na dane przedszkole można oddać głos raz dziennie.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3100 dnia: 29 Listopada 2013, 21:02 »
o widze ze konkurs  bardzo modny bo gdzie sie nie odwroce to o glosy  prosza. Michasia przedszkole tez bierze  udzial przentujac EkoSmoka

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3101 dnia: 30 Listopada 2013, 10:36 »
Netulka jakie to przedszkole to zagłosuję?
japcio prosi o głos na przedszkole Przedszkolna Chatka w Bydgoszczy a moje jak pisałam wyżej. :D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3102 dnia: 30 Listopada 2013, 19:14 »
Kalety  Ekosmoka zrobili:)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Netulka głos oddany

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3104 dnia: 10 Stycznia 2014, 08:17 »
We wtorek Daria wróciła z przedszkola i opowiadała, że jedna z dziewczynek cały dzień leżała na kanapie, bo ją bolał brzuszek, bo całą noc wymiotowała. Zapytałam czy rodzice odebrali ją wcześniej, podobno Pani dzwoniła, ale rodzice powiedzieli, ze jej nie odbiorą, bo muszą być w pracy

Z jednej strony rozumiem jak jest ciężko teraz, jak krzywo patrzą na ciągłe zwolnienia w pracy, ale z drugiej wszystko się we mnie buntuje przeciwko celowemu przyprowadzaniu chorych dzieci.

Jak zareagować? Panie i dyrektorka rozmawiali z rodzicami z tego co wiem, ale w momencie jak rodzice nie chcą odebrać chorego dziecko w ciągu dnia, to co wtedy?

Ps. Daria wymiotowała dziś całą noc, mnie boli brzuch, czyli wygląda jednak na rota

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #3105 dnia: 10 Stycznia 2014, 11:15 »
Napisałam na Fb ale i tu się zwierzę bo nie wiedziałam ,że w przedszkolach jest teraz taka moda   ;D

Moje dziecko wczoraj po przedszkolu na zakupach mnie zaskoczyło
Poprosiło o zakup słodyczy do przedszkola bo po obiedzie "będzie brał ślub z Oliwką (jego dziewczyną) co mnie niesamowicie zaskoczył w końcu po 2,5 letniej miłości wczas w końcu zalegalizować związek .

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3106 dnia: 10 Stycznia 2014, 11:37 »
No, no gratulacje :D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3107 dnia: 12 Stycznia 2014, 11:53 »
Gemini i jak  sie czujecie? Ja nie mam pojecia jak bym sie zachowala...

A jak u was z dniem babci jest w przedszkolu? zwlaszcza na slasku? Ja sie zezloscilam troche bo panie wymyslily ze on wypada w ferie i nic nie organizuja a babcie czekaly...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3108 dnia: 12 Stycznia 2014, 13:59 »
wy chyba chodzicie do punktów przedszkolnych w szkole (one wtedy ida rytmem ferii, wakacji itp), bo w typowych przedszkolach ferie nie mają nic do rzeczy, u nas od początku jest dzień babci i dziadka, dzieci już w styczniu trenuja piosenki, wierszyki, robią niespodzianki,  wyjatkowo w tym roku będą dwie imprezy (bo u syna i córki)  :)
u nas problem przyprowadzania naprawdę chorych dzieci  (nie mam na mysli tu kataru czy pokasływania, ale np dziecko dostaje wysokiej gorączki albo mocno kaszle i jest osłabione) został szybko rozwiazany - jest aneks w umowie, że jesli rodzice po telefonie z przedszkola nie odbiorą dziecka, na koszt rodzica jest wzywana karetka z lekarzem...z tego co wiem do tej pory nikt nie zaryzykował takiego rozwiazania...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #3109 dnia: 12 Stycznia 2014, 14:02 »
We wtorek Daria wróciła z przedszkola i opowiadała, że jedna z dziewczynek cały dzień leżała na kanapie, bo ją bolał brzuszek, bo całą noc wymiotowała. Zapytałam czy rodzice odebrali ją wcześniej, podobno Pani dzwoniła, ale rodzice powiedzieli, ze jej nie odbiorą, bo muszą być w pracy

Z jednej strony rozumiem jak jest ciężko teraz, jak krzywo patrzą na ciągłe zwolnienia w pracy, ale z drugiej wszystko się we mnie buntuje przeciwko celowemu przyprowadzaniu chorych dzieci.

Jak zareagować? Panie i dyrektorka rozmawiali z rodzicami z tego co wiem, ale w momencie jak rodzice nie chcą odebrać chorego dziecko w ciągu dnia, to co wtedy?

To u nas w przedszkolu był lepszy numer na dyżur ( czyli ten okres przed i po swiateczne) do mojej mamy grupy ( 3 latki) przyszla dziewczynka w golfie ciągle narzekająca że ją szyja boli, panie się jej pytają co jej jest itp a dziewczynka że ma świnke  :-X, na to panie a skąd wiesz że to świnka bo mamusia mi powiedziała.
Rodzice wysłali chore dziecko z antybiotykiem do przedszkola, to jest dla mnie nie normalne, bo ja jak mi dziecko chorowało i zaczynałam dopiero pracę to nie było przeproś kombinowałam jak mogłam, a to ja brałam L4 a to moją mame prosiła aby wzieła wolne i tak przechodziliśmy ten czas kiedy trzeba było. Najlepsze bo babcia tej dziewczynki mieszka nie daleko przedszkola i nie pracuje...
Ja się bałam i młodego do przedszkola nie dałam, ja nie chorowałam na świnke a teraz tym bardziej nie mogę na to świnstwo zachorować, wiem że dziewczynka zaraziła 2 dzieci. Moim zdaniem takie rzeczy powinny być karalne nie mam litości dla takich rodziców, ja rozumiem przeziebienie ...

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3110 dnia: 12 Stycznia 2014, 18:09 »
miska28 moj syn chodzi  do najprawdziwszego panstwowego przedszkola ( nawiasem mowiac 60letniego) i niestety tam ferie pelna para obowiazuja.  Mam zagwozdke czy w  te dni syna poslac bo uparcie prosza by dzieci ktore maja opieke nie posylac a z drugiej strony syn naprawde  chce chodzic..
Jeju  jak z swinka mozna dziecko puscic?

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #3111 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:32 »
A u nas w przedszkolu jest jeszcze inny problem.. W ogóle nie informują jakie choroby panują i właśnie w ogóle nie dzwonią gdy dziecko ma gorączkę.. Przynajmniej ja mam takiego pecha, że już 3 razy mała miała gorączkę 39 stopni i nikt do mnie nie zadzwonił.. .
Teraz w grudniu był rota i nikt nie dał znać. A teraz mała jest bardzo chora, ma podejrzenie że ma szkarlatyne.. I jak znowu w poniedziałek mi powiedzą przez telefon, że od dawna w przedszkolu panuje to idę zrobić niezłą awanturę..
Prawie miesiąc była chora i teraz taka chora po 3 dniach przedszkola..

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #3112 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:36 »
U nas w przedszkolu przed świetami szkarlatyna panowała i tez nic bym nawet nie wiedziala, bo ani zaden rodzic nic nie mowil, tylko mi kolezanka powiedziala ze jej syna ma a razem z moim do grupy chodzi, pozniej jakas mamuska zglosila ale nie wiedziala czy to faktycznie to .
Ale jak dziecko ma gorączke to u nas dzwonią odrazu.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3113 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:32 »
u nas tez bezproblemu dzwonia. Sama raz po Michasia ejchalam bo im zaczol sie dusic. Odrazu do lekarza pojechalismy i .. NIC lekarka nie znalazla.. ehhh

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3114 dnia: 13 Stycznia 2014, 07:34 »
miska28 moj syn chodzi  do najprawdziwszego panstwowego przedszkola ( nawiasem mowiac 60letniego) i niestety tam ferie pelna para obowiazuja.  Mam zagwozdke czy w  te dni syna poslac bo uparcie prosza by dzieci ktore maja opieke nie posylac a z drugiej strony syn naprawde  chce chodzic..
Jeju  jak z swinka mozna dziecko puscic?
Netula oczywiście ja nie ujmuje nic z prawdziwości Waszego przedszkola ;) tylko dla mnie to trochę dziwne, bo co mają ferie zimowe do rytmu przedszkolnego? znajoma posyła dzieci do przedszkola, ktore mieści sie właśnie w szkole i wtedy faktycznie przerwy mają takie, jak w szkole (ostatnio 23 grudnia-6 stycznia), u nas nawet w wakacje sa tzw dyżury, w okresach międzyświatecznych najwyżej łączone grupy (jesli jest malo zadeklarowanych dzieci), ale zajęcia są normalnie i nikt nie sugerowal, by dzieci specjalnie zostawiac w domu (Panie nawet żartowały, ze choćby jedno dziecko przyjechalo do przedszkola, to i tak mają obowiązek się nim zająć - to ich praca...)
marcella współczuję takiego podejścia przedszkola, tym bardziej, że Zuzia podatna na infekcje...u nas przykładowo jak u jednego dziecka były owsiki to od razu informacja dla wszystkich, by obserwować swoje dzieci i na bieząco zgłaszać problem...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #3115 dnia: 13 Stycznia 2014, 08:56 »
U nas taka informacja była tylko raz gdy były wszy w przedszkolu. Ach brak mi słów.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3116 dnia: 13 Stycznia 2014, 12:18 »
U nas z racji ferii dzien Babci i Dziadka był 10-tego stycznia  :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3117 dnia: 13 Stycznia 2014, 12:23 »
To u nas w przedszkolu był lepszy numer na dyżur ( czyli ten okres przed i po swiateczne) do mojej mamy grupy ( 3 latki) przyszla dziewczynka w golfie ciągle narzekająca że ją szyja boli, panie się jej pytają co jej jest itp a dziewczynka że ma świnke  :-X, na to panie a skąd wiesz że to świnka bo mamusia mi powiedziała.
Rodzice wysłali chore dziecko z antybiotykiem do przedszkola, to jest dla mnie nie normalne,

a świnka to nie jest choroba wirusowa  ??? Po co antybiotyk  ???

U nas prywatne przedszkole. Ferii nie ma ale jest przerwa wakacyjna, informacja wisi od miesiąca także można sobie urlop zaplanować.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3118 dnia: 13 Stycznia 2014, 12:39 »
pani mnie pocieszala ze za rok znow bedzie dzien babci i pewnie zorganizuja

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #3119 dnia: 13 Stycznia 2014, 13:18 »
Moje Państwowe Przedszkole i zawsze wywieszają informacje o chorobach. O ospie było wiadomo od listopada a Bartek zachorował 31/12 :) Siedzi biedny w domu i tęskni za przedszkolem. W dniu wczorajszym Karola dostała pierwsze kropki.
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012