Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 646777 razy)

Offline franekkimono
  • bywalec
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2550 dnia: 16 Stycznia 2013, 14:59 »
Franek nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Moje zdanie na ten temat nie jest przez to że ktoś mi powiedział że ktoś miał autyzm, a na podstawie rozmów z pediatrą, koleżanką lekarzem. I przede wszystkim nie twierdze że szczepienia są złe. Żle są tylko dawkowane, no i niektóre mają wątpliwy skład.
tylko ja nie mowiłam tego o Tobie, a jedynie wyraziłam swoje zdanie wynikające z obserwacji piaskownicowych mam. jeżeli ktos interesuje się tematem i szuka wielu źródeł, ale nie  plotek sąsiadek, to takie decyzje w pełni szanuję. a co do autyzmu, ludzie szukają przyczyn nie znając choroby i zazwyczaj zwalają na szczepienia, mimo, że dziecko już wcześniej miało pewne objawy, których zwyczajnie nie zauważali, sądząc, że mają niegrzeczne/ przewrażliwione/ dzikie dziecko.  nie każdy przypadek wiąże się z autyzmem, za to propaganda antyszczepieniowa często jest powiązana z niewiedzą rodziców.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Czy Wasze przedszkola normlanie pracuja w ferie.

U nas jest dyżur, czyli dzieciaki ze wszystkich grup razem, w zaleznosci jakie zainteresowanie bedzie.

Kuzwa 2 tyg...jaja se robią >:(
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
normalnie
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
normalnie, w wakacje też.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
u nas czynne cały Boży rok ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ania może nie ma "zainteresowania"...

szczerze powiedziawszy ja czasem nawet nie wiem, że są łączone grupy...moja Ewka zna wszystkie panie z przedszkola, wszystkie ją znają, wszędzie jej dobrze...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Gabiś
  • Gość
u nas normalnie ale t prywatne.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Nie wiem ile dzieciaków z grupy Zu jest zapisanych bo jeszcze dziś jej nie puściłam po chorobie, ale mnie to irytuje...

Jak będzie duzo dzieciaków od Zu to ją puszczę i niech chodzi, ale nie chciałabym żeby z 6-latkami siedziała w jednej  grupie. Nie wiem jakie jest wtedy podejście przedszkolanek...aczkolwiek Zu lubi starsze dzieci ???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
moja z 6-latkami była szczęśliwa...
miała "specjalne" traktowanie i pławiła się w tym jak pączek w maśle
— Richard M. Devos

Gabiś
  • Gość
Anusia ja tam jakoś nie widzę w tym problemu... ważne żeby dziecko miało dobra opiekę i żeby ja nie musiała w związku z tym jechać na drugi koniec miasta... skoro miejsce to samo i dziecku to odpowiada ...

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
u nas też zdarzają się zajęcia łączone i ja nie mam nic przeciwko, a Majka tym bardziej (po jej opowieściach).

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Dziewczyny mam pytanie odnośnie żłobka (wiem, że to wątek przedszkolny, ale żłobkowego nie znalazłam) - szukam dla mojej córci dobrego i sprawdzonego, najlepiej państwowego, ale biorę pod uwagę również prywatny,  możecie jakiś polecić?

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
u mnie w ferie normalnie,natomiast w wakacje przerwa 9 tygodni
tzn są dyzury na które ja nie specjalnie chce zeby moja Madzia chodzila,więc bede na pewno musiala cos wykombinowac

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Zapisałam Zu na tydzien z dwóch dyżuru. Widzialam, ze na liscie są jej wszystkie funfele więc nie powinno byc źle ;)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Lovisa

• maniak
ja jestem za, moja za rok szkole zaczyna to chetnie poczytam :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Ja nawet nie wiem jak to u nas było, bo szczerze mówiąc nie pamiętm już co to jest przedszkole... Moja Zuzka jest non stop chora..... Raz poszła do przedszkola na 4 dni i raz na 2 dni.. za każdym razem wróciła choroba... koszmar :(

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Dziewczyny mam pytanie odnośnie żłobka (wiem, że to wątek przedszkolny, ale żłobkowego nie znalazłam) - szukam dla mojej córci dobrego i sprawdzonego, najlepiej państwowego, ale biorę pod uwagę również prywatny,  możecie jakiś polecić?

Rozumiem, że nie możecie nic polecić, więc może macie jakieś na tapecie do odradzenia?
Czasu jeszcze trochę zostało, bo chcę córę posłać od września, ale już po nocach nie śpię przerażona jak to będzie  ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Ja żłobek mogę polecić ale w Policach... :) bardzo fajny i tani URWISEK :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Ja Wyspe Malucha, ale drogi...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
A tak przy okazji, może wątek o..."szkolniakach"  ;)

a tak przyda się...

mi kilkanaście dni temu spadł kamień z serca - ostatecznie wybrałam szkołę oraz podjęłam decyzję gdzie Ewa pójdzie do zerówki - mam nadzieję, że mi się nie odwidzi, bo to, ile to nerwów mnie kosztowało to wiem tylko ja; mąż scedował wszystko na mnie - nie wtrąca się, nie komentuje, będzie wykonywał...

*Ewcia* nie pomogę...dla mnie żłobek dla takiego malucha to "samo złoooo"
a po doświadczeniach moich koleżanek, złoooo do kwadratu - przestaje nim być kole drugiego roku życia  :)

— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Tu Lila sie z Toba zgodze. Moja poszla na pol etatu jak miala 2 lata i 4 miesiace, wiec go zupelnie inna historia. No ale sa niestety sytuacje, gdzie zlobek jest nieunikniony...

Lila a na jska szkole sie zdecydowałaś, jeśli oczywiście można wiedzieć ;).

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
No wlasnie Lila? Ta panstwowa o ktorej rozmawialysmy? I dajesz do zerowki juz od wrzesnia? Ja mam fazy,raz chce raz nie chce..a czasu niewiele na decyzje
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Ja też mam problem ze szkołą...byłam zdecydowana na szkołę 5 km od naszej wsi i 1 klasę. Po ostatniej rozmowie z innymi mamami chyba zrezygnuję z 1 klasy, mimo, że panie zapewniają mnie, że zrobię błąd dając do zerówki. Dzwoniłam też do szkoły oddalonej o 12 km, gdzie koleżanka daje swoją córkę i odbierałaby nasze razem, ale...jest rejonizacja i nie ma szans  :-\ :-\ także znów jestem w punkcie 0.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Tak z ciekawości co takiego złego jest w zlobkach?

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
może nie tyle złego co po prostu  chodzi o to,ze ja nie oddałabym maluszka do żlobka.
Moja Madzia poszla jak miała   2 lata,a niestety nie którzy rodzice muszą oddawac 5,6 miesięczne maleństwa....

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
temat szkoły to i my mamy na tapecie  ::)
- przedszkole obecne i znowu zerówka
- zerówka w innym przedszkolu przy docelowej szkole
- 1 klasa w szkole

ciągle zmienia mi się zdanie...

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
Jest takie powiedzenie że domy starców to zemsta dzieci za żłobki ;)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Ania ja tylko wiem, ze moja zegna sie z tym przedszkolem (Alleluja!!)...a co dalej to czarna dziura.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
No wlasnie Lila? Ta panstwowa o ktorej rozmawialysmy? I dajesz do zerowki juz od wrzesnia? Ja mam fazy,raz chce raz nie chce..a czasu niewiele na decyzje

nie ta nie...
ale to moja rejonowa, więc jak się na wszystkich obrażę, to do tej mi MUSZĄ Młodą przyjąć, bo jest ta nieszczęsna rejonizacja, która dla mnie jest totalną głupotą, ale w razie W nie omieszkam z niej w majestacie prawa skorzystać...
...takie to trochę dupą do wiatru, ale cóż takie życie i taki system...

na 90% Ewa w zerówce zostanie w obecnym przedszkolu...
z czystej naszej wygody - dziecko zaopiekowane do 17-tej, 5 posiłków itp...a poza tym to jest porządna placówka i mniemam, że przygotują ją do szkoły stosownie;

Co do szkoły to decyzja również podjęta na 90%...bo nie gwarantuję, że mi się nie odwidzi...
Generalnie zatoczyłam koło - bo tą szkołę skreśliłam na samym początku z racji....parkingu i lokalizacji  ::) ::). No niestety, merytorycznie wydaje się jednak najsensowniejsza.
Tak publicznie na forum nie chcę pisać zgodnie z moją nową osobistą polityką "kreowania wizerunku" ;D, zainteresowanym mogę na priva napisać.

Tak z ciekawości co takiego złego jest w zlobkach?

nic...
jedyne co, to układ immunologiczny niemowlaka nie jest na starcie ze żłobkiem gotowy...
— Richard M. Devos