Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2280 dnia: 4 Września 2012, 22:40 »
Żaneta to trochę odetchnęłam :) uf....

Bałam się leżakowania, a widzę, że niepotrzebnie. Nikodem jest bardzo dumny z tego, że śpi (!!!!) na swoim leżaczku. Dziś był bardzo podekscytowany tym, że Julcia go obudziła, a sam mógł obudzić Roksankę ;) w ogóle rozbawił mnie dziś setnie jak w szatni podszedł do swoich ulubionych koleżanek (Julę u Roksanę zna z podwórka), jedną i drugą obejmuje ramieniem i mówi: "No cześć moje dziewczynki, widzimy się jutlo, plawda?" :mdleje: Nadmienie tylko, że Nikodem jest już od wielu miesięcy ogniwem zapalnym pomiędzy tymi panienkami- obie są szalenie w nim zakochane i baaaaardzo mocno potrafią się wykłócać między sobą o jego uwagę ;) Mają też już za sobą jedną ostrą WALKĘ z rękoczynami w przedszkolu :mldeje: A dopiero drugi dzień za nami...

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #2281 dnia: 5 Września 2012, 08:37 »
U nas po miesiącu nie ma płaczu z rana w żłobku. Młody ogólnie chodził z chęcią, ale co rano był 5 minutowy płacz. Teraz nawet się nie obejrzy za mną :-D.
Starszy syn mimo, że zaprawiony w boju (wcześniej żłobek, przedszkole) i mimo, że poznał w lipcu nowe przedszkole i chodził do niego miesiąc to rano z dystansem idzie. Nawet zapłacze ciut, ale później podobno super. Pani mów, że jak zapłacze to jest kilka sekund i spokój i do zabawy biegnie. Cóż nowa grupa, nowe otoczenie - przyzwyczai się. Najważniejsze, że lubi nowe przedszkole i chce bardzo do niego chodzić.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2282 dnia: 10 Września 2012, 11:58 »
Jak tam radzą sobie przedszkolaki?

Moja po tygodniu dziś w domu z glutem po pas ;)

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.03.2008
« Odpowiedź #2283 dnia: 10 Września 2012, 12:14 »
 u mnie tak:
- od poniedziałku stachu antybiotyk nr 1 - angina z kaszlem oskrzelowym
- od środy jelitowka
- niedziela maz jelitowka poczatek
-dziś stachu antybiotyk nr 2 - zapalenie oskrzeli

oszaleje - drugi tydzien na zwolnieniu!!!!!!!!!!

lekarz juz chcial stachowi przeswietlenie płuc robic (bo miał ostre zapalenie oskrzeli i byliśmy w szpitalu pod koniec maja) ale to za krótki okres między jednym prześwietleniem a drugim... buuuuuuuuuuuuuuuuuu

ale czy to przedszkolne? nie wiem,  może ale możliwe że i nie w przedszkolu załapał - w przedszkolu był tylko 3.09. - w nowej grupie był aż parę godzin...

on chodził całe wakacje do przedszkola, także nie jest to spotkanie z zarazkami - po prostu chyba musiał zachorować.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2284 dnia: 10 Września 2012, 14:14 »
O fak Magda, to niezły sajgon.

Moja dziś po tygodniu bez lezakowania zaczyna przygode ze spaniem przedszkolnym...mam mega stres jak to dziś było ::)
Jakiś malusi smark się zacżął, ale już znikł po inhalacjach i mam nadzieje, ze nie wróci.

Zastanawiam się co Mlodej zacząć aplikować tj. jakie witaminy, a może tran...nie mam pomysłu na ten rok ;)
Zaczelyscie cos dawac.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2285 dnia: 10 Września 2012, 14:21 »
U nas wszystko OK, Paula kocha swoje nowe przedszkole. Aż żal ją będzie stamtąd zabierać :(

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2286 dnia: 10 Września 2012, 14:55 »

Zastanawiam się co Mlodej zacząć aplikować tj. jakie witaminy, a może tran...nie mam pomysłu na ten rok ;)
Zaczelyscie cos dawac.

moj tranu nie przelnie wiec te zelki  vibovity z tranem dawalam w zeszlym roku i szczepionke uodparniajaca - pol roku po nie chorowal - musze znow zaaplikowac

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #2287 dnia: 10 Września 2012, 15:53 »
a my dziś dopiero wystartowałyśmy z przedszkolem i młoda jest zachwycona - od razu była rzucona na głęboką wodę i leżakowała -wierciła się i wierciła aż w końcu zasnęła na sam koniec i musieli ją budzić (nadmienię że nie śpi w dzień od roku  ::) ) mam nadzieję że nie będzie problemów z zaśnięciem wieczorem  ::)
hmm ja nie podpisywałam żadnych ubranek...

Magda co to za szczepionką uodparniająca? ja daję małej tran - do tej pory raz tylko była chora od urodzenia i mam nadzieję że nie będzie teraz nadrabiać  ::)

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2288 dnia: 10 Września 2012, 15:57 »
Miałam pytac własnie o ta szczepionke... i jeszcze mi powiedz czy moge ja kupic normalnie w aptece, czy to na recepte czy nie... i czy prywatnie u pediatry mi zaszczepia? Bo ja mam karte europejska wyrobiona tutaj w UK, ale ona jest honorowana tylko w naglych przypadkach gdyby dziecko zachorowalo, na nia tez wtedy dostane antybiotyki. Bylabym wdzieczna za informacje....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2289 dnia: 10 Września 2012, 16:05 »
Jesli mowisz Magda o Ribomunylu to u nas nie pomogła ::)

Moja dziś zasneła w predszkolu :o ale więcej nie wiem bo mi mąż nie przekazał (pewno sie nie zapytał).
Ciekawe o ktorej dziś zasnie...w łóżku wyląduje jak zwykle, ale czy jak zwykle zaśnie w 10 sek....

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2290 dnia: 10 Września 2012, 17:07 »
Anusia co to za szczepionka? Jest na recepte?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2291 dnia: 10 Września 2012, 17:38 »
Z tego co kojarze to nie jest szczepionka do wkłucia tylko doustna, jakis jest tam schemat brania. Chyba na recepte.

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2292 dnia: 10 Września 2012, 18:18 »
wygooglowalam sobie... dzieki

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2293 dnia: 10 Września 2012, 19:14 »
Moja Zuzia jeszcze ani jednego dnia była w przedszkolu.. :( Dopiero co wyszliśmy z zapalenia płuc a już ma chrype i podejrzewam lekkie zapalenie krtani u niej.. A nie chodzę z nią w ogóle po bawialbiach, centrach handlowych.. Ma zwolnienie z przedszkola do końca września... :(

O tej szczepionce to mówicie o Broncho Vaxom??? Zuza właśnie 2 listek wybrała.. Za 20 dni pójdzie ostatnia seria... Oby to coś dało..

A ja jutro mam spotkanie w przedszkolu.. Nie była ani jednego dnia ale co tam idę.. Przynajmniej lepiej poznam panią..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2294 dnia: 10 Września 2012, 20:30 »
Rybomunyl, Bronochovaxon, Luivac...jeden pies...

mi na "zawodową" skrzyknę pocztową coś nowego podrzucają Ismigen bodajże... też jeden pies...

póki co jak już to zacznę od szczepionki na grypę, może w tym roku starczy mi samozaparcia by zaszczepić rodzinę...

Babcia kupiła mi tran w żelkach, te które najbardziej lubię bo śmierdzą tranem czyli Vibovitu (fuuujjj aż mnie odrzuca)....reszcie nie wierzę... będę bacie naciągać na nie przez cały katarowy sezon. Ponieważ nie pozwalam jej kupować słodyczy to sobie odbija w żelkach. Parawie jak słodycz nie?

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2295 dnia: 10 Września 2012, 20:34 »
Nasza babcia też kupuje nam zelki zamiast slodyczowych ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2296 dnia: 10 Września 2012, 20:42 »
moja przez pól roku sponsorowała nam misie - witaminki KinderBiovital
jak się kończyły to delikatnie sugerowałam Ewie, żeby do babci dzwoniła...
no i dzwoniła wybierając numer moimi ręcami  ;D ;D ale gadała już sama...
baaaardzo skutecznie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2297 dnia: 10 Września 2012, 23:11 »
Też mamy te "misie " i rybki do wyciskania omega med :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2298 dnia: 11 Września 2012, 00:50 »
Marcela strasznie to przykre, że Zuzka taka chorowita jest :(

Aniu i jak ze spaniem? U nas Nikodem cały tydzień spał w przedszkolu, a mimo to padał jak kawka ok 20tej ;)

Ja swojego przedszkolaka zostawiłam dzisiaj w domu- rano miał gile po pas i brzydki kaszel, który do wieczora ustąpił... jutro już chyba pójdzie, bo drugiej histerii pt. "JA CHCĘ DO PRZEDSZKOLA ŁEEEEEEEEEEEE" nie zniosę ;) Tak, moje dziecko na przedszkole reaguje z goła inaczej niż większość- bardzo mu się podoba i z radością tam idzie :) Nawet nie macie pojęcia jak mnie to cieszy... to co widzę rano przed salą naszych pszczółek to jakiś horror...

Nawet nie będę opisywała coś ostatnio widziałam, bo aż serce ściska... biedne te maluszki...

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2299 dnia: 11 Września 2012, 06:58 »
my mielismy bronchovaxom

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2300 dnia: 11 Września 2012, 08:44 »
Moja Zu wczoraj zasnęła o 20:15  ;D czyli 15 min pozniej niz zwykle....KOCHAM JĄ ;D

W przedszkolu spała, ale nie wiem ile bo dla Grzesia to mało istotna informacja, ale traumy nie ma.
Poszla dziś chętnie.

Robie zamówienie na witaminowe żelki, z tranem jeszcze ciut poczekam, zeby mi znowu Zuzia rybą nie smierdziala, slonca jeszcze u nas sporo ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2301 dnia: 11 Września 2012, 08:53 »
no to super :) mój dziś otworzył oczy i pierwsze co powiedział "wstajemy! przedszkole czeka!" ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #2302 dnia: 11 Września 2012, 09:11 »
Dziewczyny, niektóre dzieci tak właśnie zbierają wszelkie infekcje. Moja córcia była jedną z tych co ciągle chorowała, tydzień w przedszkolu, potem drugi jak i nie trzeci w domu. Też mnie szlag trafiał, co ja podleczyłam to zaraz gile po pas :)
W końcu lekarz przepisał nam ten Bronochovaxon i muszę przyznać, że zauważyłam poprawę. Druga połowa zimy i wiosna minęła nam już na spokojnie. Bez wielkich infekcji jak nie, w ogóle, bez problemów. A na wiosnę czekałam ze strachem w oczach, bo wiadomo, nie ma mrozu, więcej się budzi tego paskudztwa.
Kupiłam też inhalator i w chwilach kiedy coś zaczynała ciągać nosem, nawilżałam jej śluzówkę sola fizjologiczną  a gdy katar łapał, to solami Zabłockiej ?

Lovisa - tak, to jest na receptę - zamawiałam przez aptekę doz. Cena była bardzo atrakcyjna w porównaniu ze stacjonarnymi aptekami.

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2303 dnia: 11 Września 2012, 09:45 »
Adiana dzieki... w takim razie doopa... nie mam skad wziac recepty na szczepionke :-/ chyba, ze prywatnie dostane...
Ja inhaluje mgielka zablockiego albo mucosolvanem tym do inhlalacji.

Anusia - czy te witaminowe zelki z tranem sa tylko od 4 roku zycia? (takie znalazlam) mozesz podac linka?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2305 dnia: 11 Września 2012, 09:56 »
Dziekuje :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2306 dnia: 11 Września 2012, 09:58 »
Zły link wrzucilam, to zelki witaminowe, nie tranowe

http://www.doz.pl/apteka/p53172-Vibovit_Omega-3_zelki_30_szt

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #2307 dnia: 11 Września 2012, 15:37 »
U nas dzisiaj byl dzien, ktorego od 3 miesiecy tak sie balam. Zuza poszla do nowego, publicznego przedszkola. Poprzednie uwielbiala i dlatego tak sie obawialam, jak zareaguje na wszystko nowe. No i po raz kolejny moje dziecko mnie zaskoczylo. Chetnie poszla, byla do 14 i odbieralam ja z usmiechem. Ani razu nie bylo grymasu, smutku. Tak mowily ciocie, nawet pozwolily tak na siebie mowic. Czulam ze bedzie dobrze, ale nie wiedzialam ze az tak. Oby tak dalej :). Atmosfera jest rewelacyjna, wiec w sumie jej sie nie dziwie.

Moja zuza tez przyjmowala broncho.. Miala zalecone po zapaleniu zatok. Nie chorowala po nim, tylko wczesniej, oprocz tych zatok nie chorowala, wiec nie wiem jakby bylo, gdybym jej nie podala.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2308 dnia: 11 Września 2012, 16:05 »
Moja też nas zaskakuje....zasnęła dziś pierwsza i wstała ostatnia - pani jest z niej dumna, mama tez ;D

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkol
« Odpowiedź #2309 dnia: 1 Października 2012, 21:26 »
U nas narazie tylko 3 dni w zlobku przy oddawaniu poplakuje, ale panie mowia ze szybko mu mija i do konca jest grzeczny, no i ladnie je, spi od 2 dnia i panie sa bardzo zadowolone z niego, a ja jestem bardzo dumna :-)