Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 651901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ja tez uważam że moja jagoda to wzór do naśladowania dla wielu swoich koleżanek
zawsze pięknie dzień dobry i ładnie mówi do każdego
co prawda przerywa rozmowy i chce być centrum uwagi ale i tak jest nieźle
jest uległa i pozwala wydawać sobie proste polecenia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
No to dobrze wiedzieć jakie są wymagania dla świeżo upieczonych przedszkolaków :)
Chyba niektóre umiejętności już zaczniemy ćwiczyć.
Zastanawiam się jak to będzie z jedzeniem, bo mam synka-niejadka, którego zawsze muszę dokarmiać. Sam to on by tylko mięso jadł. A warzyw nie tknie...
Albo przy dzieciach zacznie jeść, albo będzie szczęśliwy, że nikt go nie zmusza do jedzenia ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Kinga będzie dobrze nawet z niejadkiem
nie od razu
mój synek też typowy niejadek, żadnych warzyw.Ale się nauczył-no ale zajęło mu to 2 lata
i juz je dużo lepiej
mój nie jadł nawet ziemniaków, teraz Panie mówią,ze nawet bigos je
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Moja nie jadła mięsa, w przedszkolu się nauczyła :) Czekam jeszcze aż nauczy się jeść warzywa ;D :D

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
moja w domu straszny niejadek, w przedszkolu odwrotnie. przy jedzących rówieśnikach smakuje jej wszystko

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Moje młodsze idzie od września i coś czuję że schudnie z 10 kilo ... jest tak wybredny
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ela będzie dobrze
miałam ten sam problem i nie schudł
czasem było tak,że musieliśmy go odbierać z suchą bułką, na którą się rzucął, bo to był jego pierwszy posiłek
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Moje młodsze idzie od września i coś czuję że schudnie z 10 kilo ... jest tak wybredny
szybko się nauczy i jak inne dzieci będą jadły to on też ;D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
No mam nadzieję !  :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Dziewczyny poradźcie mi, chcemy kupić jakieś upominki wychowawczyniom w przedszkolu.
Nie chcemy dawać kwiatów, ani bombonierek, tylko coś trwalszego, co będzie im mogło przypominać dzieciaczki.
Przynajmniej taki jest zamysł części rodziców - padła nawet propozycja kupienia wazonów, ale myślę, że to zły pomysł.
Budżet jeszcze nie znany, bo najpierw musimy pomyśleć co i za ile i wtedy będzie dzielone na liczbę dzieci.
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2012, 15:05 wysłana przez liliann »
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Może bransoletka Lilou z zawieszką chłopca i dziewczynki z grawerem "rocznika" ? :)

Offline masumi85

• Chuck Norris
E nie ta bransoletka to nie bardzo, bardziej myślałam o jakimś długopisie czy czymś bardziej uniwersalnym.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Lilou fajny pomysł, choć szybko się niszczy, jak się ciągle nosi. Ja też sie właśnie zastanawiam nad jakimiś drobiazgami.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
A myślicie że ta pamiątka na prawdę nią będzie? Moim zdaniem takie prezenty to lekko na wyrost. Najlepszą pamiątką jest zdjęcie a rzecz materialna, bransoletka, wisiorek, długopis itp to bardziej prezent i przyjemność dla Pani z pamiątką niewiele ma wspólnego. Czy rzeczywiście patrząc na tą rzecz będzie z rozrzewnieniem wspominała daną grupę? Nie sądzę bo takich dzieciaków, grup ma w swoim życiu zbyt dużo.

A jak już chcecie coś fajnego na pamiątkę to może wynająć fotografa i niech pocyka fajne foty dzieciom, Paniom, na wesoło ( na pewno nie podczas codziennych zajęć). I wszyscy będą mieć pamiątkę- Panie, dzieci i rodzice  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline masumi85

• Chuck Norris
Zgadzam się z Tobą w zupełności.
Ale u nas w grupie postanowione aby kupić coś paniom na koniec, bo dzieci dostaną prezenty więc żeby paniom było także miło to jakiś drobiazg. Kwiatów ani czekoladek nie za bardzo, więc stanęło na jakimś niedrogim upominku.
Jutro mamy piknik rodzinny w przedszkolu to sie dowiem co rodzice proponują.
« Ostatnia zmiana: 13 Czerwca 2012, 15:05 wysłana przez liliann »

Offline suprynka

• maniak
Zdjęcia są parę razy do roku w przedszkolu. Poza tym właśnie wydaje mi się , że Pani nie będzie chciała za bardzo do nich wracać. Sama wiem jak to jest z naszymi zdjęciami. A jakiś drobiazg, który wiemy, że spodobałby się, może być miłym zaskoczeniem. Taka Lilou jest modna i raczej się spodoba. Zresztą przez tyle czasu zna sie te panie, że można coś fajnego dobrać.

Offline masumi85

• Chuck Norris
No właśnie u nas problem ze znaniem pań, bo to dopiero pierwszy rok z dzieciakami. Tak jak widzę po naszych paniach to wcale nie nosza nic z ozdób ani na rękach ani na szyi, może dla tego, że w pracy nie wygodne, a może dlatego, że nie lubią. To już zamiast tej bransoletki wolałabym kupić wisiorek z pierwszą litera imienia (taka mi myśl wpadła, nie za drogo, a może akurat sie spodoba).

Offline kjp83

• Chuck Norris
Karolina zdjęcia są bardzo często, ale jest to sztuczne ustawianie przez z reguły bardzo kiepskiego fotografa. Mi bardziej chodziło o wesołą sesję na podwórku podczas wygłupów, zabaw itp i co najważniejsze wykonana przez profesjonalistę :)

Ale rozumiem presje wręczenia prezentu  ::) Biorąc pod uwagę moją "sympatię" do wychowawczyni Szymka sama nie wiem jak na tą presję zareaguję za 2 lata   ::)

Z całej tej biżuterii lilou najfajniejsze. Masumi ktoś jeszcze nosi literki na szyi?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline suprynka

• maniak
No ja teraz właśnie zastanawiam się co tu kupić :). Ale już chyba wiem. Akurat moja właśnie będzie zmieniać przedszkole i dlatego intensywnie myślę.
Na całe szczęście kobietom łatwiej jest coś kupić, więc pewnie rodzice wspólnie coś wymyślą.
A o takiej sesji mówisz... tylko z kolei to raczej droga sprawa, niestety.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
u nas jak odchodziły panie to dostały bon do Aparta o jakiejs tam wartości
i mogły sobie same wybrac co im sie podoba

Offline kobietka
  • maniak
Zdajecie sobie sprawe dziewczyny z tego, że wychowawczynie nie powinny przyjmować takich prezentów (bransoletki, długopisy, bony upominkowe....)?? Pracuję w szkole i wiem, że to rodzice nakręcaja cały ten cyrk z prezentami, zaczyna się w przedszkolu a już w gimnajzum to zaczyna sie narzekanie, że wymagania mamy itp.... Zastanócie się dobrze, zanim szarpniecie sie na takie podarunki- sa one często nietrafione, a wywyołują nierzadko uczucie skrepowania.
Myślę, że właśnie zdjecie (np. w formnie puzzli, jakaś miłą dedykacja) i kwiaty są takim podarkiem od serca, prawdziwą pamiątką a nie mniej lub bardziej drogie prezenty.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Liwka we wrześniu zmienia przedszkole i Panie dostaną od niej kwiatki i laurki z podziękowaniem, nawet mi przez myśl nie przeszło żeby drogie prezenty kupowac, po co ?

Offline kobietka
  • maniak
Właśnie ola888 po co?? Przecież pani na poczcie, za dobrze wykonaną pracę płaci sie pensję, a nie przynosi bon do jubilera ;) Chyba jestem inna, ale dla mnie największa radoscią i nagroda za moją pracę jest fakt, ze uczeń po skończeniu szkoły pamięta o mnie, uśmiechnie się na ulicy czy powie dzień dobry. Kwiaty sa bardzo miłe, ale już jak targają z bombonierką czy inną, nawet drobnostką to jest mi naprawde głupio i nie przyjmuję. NIE WOLNO nam i tyle.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
ja pomimo, że nie nauczycielka to czasami też dostaję w podziękowaniu jakieś drobiazgi :D nie powiem - miło mi jest ale tez za każdym razem czuję się głupio...
zdarzyło się już kilka razy, że Pani dawały mi coś droższego lub wciskały pieniążki - nawet nie przeszło mi przez myśl żeby coś takiego wziąć...

wydaje mi się, że laurka i kwiaty to świetny pomysł... jeśli nie ma jej kto zrobić to zamówcie ją u kogoś kto robi ręcznie kartki...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
no to sie nowa moda jakowaś zrobiła...
hmmm...
myslałam ze jak zwykle kwiatki sie daje, a tu prosze
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
Kobietka bardzo dobrze powiedziane. Dla mnie to też cyrk na kółkach nakręcany przez rodziców.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Unas Pani 'oddaje' dzieci innej-my skladamy sie na większy bukiet kwiatów,mysle ze przesady w tym niema.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
w roślince nigdy nie ma przesady...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
U mojej mamy co roku dostają filiżanki, ma juz caly ogromny zestaw filiżanek kazda z innej parafii  ;D

W tym roku dostaly slonika drewnianego, drzewko szczescia + obrazek namalowany przez jedną z dziewczynek w antyramce, kwiatuszki ale to od grupy ktora juz odchodzila z przedszkola.

U nas w grupie dwie laski ktore wymyslaly prezent , wymyslily po kubeczku + kwiatuszki, ja sie nie wychylalam i osobno nic nie dawalam, skladalismy sie po 20 zl ...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
fajny temat...
haczy o tzw "dowody wdzięczności" znane mi skądinąd bardzo dobrze... ;D
— Richard M. Devos