Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 654669 razy)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1500 dnia: 21 Listopada 2011, 13:57 »
To moze dla chłopcó po jakimś samochodziku, a dla dziewczynek po laleczce/kucyku?

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1501 dnia: 21 Listopada 2011, 14:01 »
u Tosi w przedszkolu w zeszłym roku dla chłopców były samochodziki z vikinga, a dla dziewczynek właśnie kucyki. do tego jakaś kolorowanka.
skoro drobnostki to mogą być też książeczki, puzzle lub układanki.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1502 dnia: 21 Listopada 2011, 14:03 »
Caril własnie miałam pisać że kolorowanki, kredki, puzzle przyszły mi do głowy :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1503 dnia: 21 Listopada 2011, 14:05 »
wiecie u nas przedszkole jest nowe wiec maja duzo zabawek i to nowych i nie zniszczonych.
Jeszcze myślałam, że może jakieś puzzle takie duże dla dzieci, albo jakieś gry (ale nie patrzyłam cen).
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1504 dnia: 21 Listopada 2011, 14:39 »
Są fajne puzzle z Trefla w ramce 15 puzzli. Tylko nie wiem czy nie są za duże na taką ilość. Moja już 2 miesiące temu je układała. U nas są po 9,99 zł.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1505 dnia: 21 Listopada 2011, 14:41 »
Caril ten żłobek jest nawet niedaleko mnie.. wiesz coś więcej o nim???
Prosiek tak do Promyka na Grodzkiej ale chyba nie ma już wolnych miejsc.. a ile Twoja mała ma teraz?

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1506 dnia: 21 Listopada 2011, 14:43 »
Marcelka jest nowy i nowoczesny.
tu możesz poczytać: http://www.warszewo.pl/dzielnica/3217-rekrutacja-do-obka-zamiast-kolejki-losowanie

Tosia miałaby 5min, do niego :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1507 dnia: 21 Listopada 2011, 14:44 »
U nas w żłobku na Mikołajki dzieci dostaną puzzle  - tylko nie wiem, która grupa.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1508 dnia: 21 Listopada 2011, 14:50 »
Hmmm muszę tam zadzwonić i się wypytać..
A Zuza po 3 dniach w przedszkolu ma katar i to mega zielony....

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1509 dnia: 21 Listopada 2011, 14:51 »
Caril super ten żłobek, też o nim słyszałam i już pisałam Marceli. Ale ona nie chce do żłobka tylko woli do przedszkola, zresztą już znalazła. Chociaż ten wygląda fajnie i mają super grupy wiekowe. Myślę, że dla Twojej Tosi to będzie super rozwiązanie.

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1510 dnia: 21 Listopada 2011, 14:57 »
gdyby tam startowała to pewnie miałaby super :)
ja napisałam o rekrutacji tak w ogóle, może ktoś skorzysta.

Marcelka, a co z Promykiem?
jeśli teraz się nie zdecydujesz to Twoje miejsce przepada?

ja nie wiem co dzieci dostaną od mikołaja. wiem, że 6.12 przed obiadem przyjdzie przebrany Pan od j. niemieckiego ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1511 dnia: 21 Listopada 2011, 15:05 »
Zuza od 1 grudnia idzie na stałe do Promyka..
Nie sądzę by w tym żłobku było lepiej.. grupa 2 latków 32 dzieci.. dla mnie to jakaś maksara.. tyle dzieci.. chyba, że to podzielą.. musiałabym się dowiedzieć..

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1512 dnia: 21 Listopada 2011, 15:10 »
Nie chyba nie będą dzielić...pewnie dadzą 2 panie na 32 dzieci. No tak, nie doczytałam, że tam takie grupy. Myślałam, że maja mniejsze...Cos mi się wydawało, że czytałam na innym portalu, że robią kameralne grupy po 20 dzieci, co jeszcze nie jest złe, zwłaszcza u 2,5 latków. Ale tak to lipa...

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1513 dnia: 21 Listopada 2011, 15:20 »
U nas w żłobku było 30 dzieciaków i uwierzcie mi NIGDY się nie zdarzyło żeby tyle było obecnych. Z reguły ok 20. W żłobkach są na grupę 2 panie + jedna pomoc, dzieciaki były rozdzielane na 2 podgrupy. Grupa Szymka miała do swojej dyspozycji 3 sale. 30 sztuk to nie tragedia- ważne jakie są opiekunki.
Teraz też jest ich 30 i jedna Pani + pomoc.

Nowy żłobek prezentuje się świetnie :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1514 dnia: 21 Listopada 2011, 15:24 »
Cytat: "Opiekę nad dziećmi będzie sprawował personel złożony z 21 osób."

tam jest za dużo sal żeby były tylko trzy grupy. budynek z zewnątrz wygląda na spory.
podejrzewam, że będą "pieścić" tą placówkę i obchodzić się z nią jak przysłowiowym jajkiem. przynajmniej na początku  ;)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #1515 dnia: 21 Listopada 2011, 15:27 »
No i pewnie będą jeszcze praktykantki. Ale na pewno będą baaaardzo się starali, skoro startują. Wszystko kwestia telefonu tam i porozmawiania pewnie z dyrektorką.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1516 dnia: 21 Listopada 2011, 17:33 »
A moje dziecko jest w tym roku szkolnym pierwszy raz chore, od piątku w domui dr powiedziała że dobrze by było gdyby posiedział cały tydzień. Mam nadzieję, że moje nerwy to wytrzymają  :P :P :P

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1517 dnia: 21 Listopada 2011, 18:45 »
A mój Oskar ledwie wraca do przedszkola po chorobie i 2-tygodniowej przerwie i nie mija tydzień i znowu przeziębiony  :-\

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1518 dnia: 21 Listopada 2011, 18:49 »
~anulka~, to jak u nas:) Filip złapał jakąś herba-anginę czy jakoś tak ale i tak jestem zadowolona, bo od 1 września chodził non stop .... w tamtym roku co chwilę chorował.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1519 dnia: 22 Listopada 2011, 21:48 »
u Zu w przedszkolu dzieci dostają od mikołaja słodycze. Każde dziecko dostaje reklamóweczke z łakociami.  Ale te łakocie grzecznie czekają sobie po odejsciu Mikołaja na kocyku, aż do momentu jak dziecko idzie do domu. Wychodzi z grupy to paczka w dłoń. I aby dzieci nie kusiło do rozrywania toreb to mają mały poczestunek oraz dostają zabawki do przedszkola, np. jakiś samochodzik albo kuchnie, albo klocki.
cena jednej paczki to 20 zł. I myślę ,ze kilka złotych z tych 20 idzie na ten wiekszy, zabawkowy prezent.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1520 dnia: 23 Listopada 2011, 08:33 »
A ja właśnie nie wiem co tam u nas na Mikołajki. Szymek na razie w domu, jak wróci po chorobie to się podpytam.

A powiedzcie mi - jak Wasze dzieci są zapraszane na urodziny do koleżanek/kolegów z przedszkola to w jakiej kwocie kupujecie prezent? Mój Szymek to srednio raz w tygodniu chodzi na jakieś urodziny (czasem 2xtyg a czasem 1x2tyg). Ja tak zawsze do 50zł kupuję ale widzę że rodzice raczej tańsze prezenty kupują (ok 30zł) i nie chcę się wychylać że takie drogie żeby potem któś nie czuł się zobowiązany jak do Szymka przyjdzie.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1521 dnia: 23 Listopada 2011, 08:48 »
Ja też nie mam pojęcia, co u nas w przedszkolu będzie na Mikołaja..?

odnośnie prezentów na urodziny, to chyba prezent o kwocie pomiędzy 30 a 50 zł, nie jest jakiś wygórowany
zabawki teraz sa naprawdę drogie,
poza tym te urodziny najczęściej organizowane są w klubikach, na kulkach itp
a to koszt mniej więcej 30zł za dziecko dla rodzica organizującego

pamiętam,ze dziewczyny tu proponowały kredki w prezencie na urodziny albo skarpetki z hello kitty np
Ale jakos tego nie widzę

tu nie chodzi o drogie wypasione prezenty, no, ale niech to nie będzie jakis badziew, co się rozwali zaraz
przecież puzzle, gry planszowe...nie są chyba mega drogie?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1522 dnia: 23 Listopada 2011, 09:29 »
No właśnie ja też tak myślę Mariola. Np dla dziewczynek zawsze kupowałam coś z Littlest Pet Shop a to jest dość drogie, bo za mały zestawik z jednym zwierzątkiem 50zł, ale samego zwierzątka przecież nie kupię... A jakiś badziew z kiosku kupować co się zaraz rozwali to bez sensu. Dla chłopców jakieś małe Lego czy Carsy to też kosztuje. Ale wolę wydać więcej na coś porządniejszego.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1523 dnia: 23 Listopada 2011, 10:19 »
my się pytamy...ostatnio kupowaliśmy książeczkę, bo takie było życzenie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1524 dnia: 23 Listopada 2011, 11:49 »
moje dziecko po powrocie z przedszkola znowu zaczęło trzeć ucho ::) po tygodniowej przerwie wróciło zapalenie...
na szczęście wczoraj wieczorem jak i dzisiaj rano nie było gorączki więc mała powędrowała do przedszkola z watą w uszach :D
rano się nie skarżyła, że bolą ja uszy. Dzwoniłam też do przedszkola i pytałam pań jak wygląda sytuacja i podobno nie ma żadnych oznak, bo nie dotyka uszu i się nie skarży więc mam nadzieje będzie dobrze...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1525 dnia: 23 Listopada 2011, 11:57 »
słuchajcie kupujcie na ile was stac
moja póki co była tylko u takich bliższych koleżanek z którymi spotykamy się o wiele częściej
ale jakby szła do koleżanki z grupy to napewno nie kupie nic za 50,-
uważam że to za dużo

ja dla dzieci z rodziny kupuje prezenty do 50,- pod choinke a mam ich 6 do obkupienia

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #1526 dnia: 23 Listopada 2011, 18:13 »
ja nie posłałam dziecka na urodziny dzieci z przedszkola.
potem będę musiała całe przedszkole zaprosić do kulek czy innej bawialni - a to koszt niemały
do przedszkola daję jakieś słodycze, żeby poczęstował dzieciaki, a przedszkole od siebie kupuje tort
urodzinki robię mu w domu dla dzieci - maluchów z osiedla i od znajomych.

myślę, że kwota 30-40zł jest jak najbardziej ok. Ja ostatnio się składałam z kumpelą i kupiłyśmy razem duży zestaw klocków z jixin
50zł to z jednej strony dużo kasy, ale jak się coś chce w tej kwocie to pojawia się duuży problem

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1527 dnia: 23 Listopada 2011, 18:50 »
U nas w przedszkolu na Mikołaja będzie przedstawienie dla dzieci, w którym wystąpią rodzice (Tomek oczywiście) i panie wychowawczynie, pani dyrektor będzie narratorem.

A w piątek jest dzień pluszowego misia i jutro dzieci mają przynieść misiaki do przedszkola, będzie wystawa. W zeszłym roku było ok.120 misiów :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1528 dnia: 23 Listopada 2011, 18:58 »
eee tam, przecież przyjęcie zaproszenia nie oznacza że trzeba samemu zapraszać. Ja swojemu w kwietniu mam zamiar podstawić zdjęcie grupowe i niech wybiera kogo zapraszamy + niemała osiedlowa banda  :)
Ja kupuje prezenty za ok 30-40zł. Można wyhaczyć fajną grę lub puzzle.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1529 dnia: 23 Listopada 2011, 23:16 »
ale z drugiej strony przecież nie trzeba też chodzić na wszytskie urodziny z przedszkola

jakies puzzle czy nawet ksiażka to koszt 20-30zł
chodzę po sklepach,to znam ceny zabawek
niestety tanio nie jest
generalnie nie miałabym pojęcia co kupić w prezencie urodzinowym poniżej tej kwoty?(20-30zł)

"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein