Autor Wątek: 3.10.2009 ** Ewelina i Paweł ** ślubują sobie miłość  (Przeczytany 40039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
Odp: 3.10.2009 ** Ewelina i Paweł ** ślubują sobie miłość
« Odpowiedź #330 dnia: 6 Września 2009, 09:14 »
ja tylko na minutkę, więc zostawiam Wam  :-* :-* :-* na miłą niedzielę

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #331 dnia: 6 Września 2009, 15:07 »
ja tobie też buziaki zostawiam
fajnie, że masz już sukienkę
 :-* :-* :-*

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #332 dnia: 6 Września 2009, 21:32 »
Byliśmy dziś u księdza, żeby wszystko dograć a skończyło się tylko na zostawieniu zaświadczeń o zapowiedziach... Ale za to posłuchaliśmy śpiewu organisty i nam się podoba bardzo :) i mszy naszego księdza.
Poza tym dzień nie najlepszy, bo kolejne odmowy... a do tego, goście którzy potwierdzili teraz odmawiają  :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: załamka. Ależ mam doła...

Dobrej nocki Wam życzę  :-* :-*

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #333 dnia: 6 Września 2009, 21:45 »
Oj, goście są niepoważni >:(   Ale żałuję, że nie ma zdjęć z ostatniej przymiarki ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #334 dnia: 6 Września 2009, 21:59 »
Takich odmawiaczy nie rozumiem ale tłumaczę sobie tak - na weselu będą osoby, które naprawdę chcą z nami być. Reszcie widocznie na nas nie zależy i tyle.
Buziaki
 :-*  :-*  :-*

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #335 dnia: 7 Września 2009, 10:18 »
To prawda goście są strasznie nie poważni.Z niczym i z nikim się nie liczą.Ostatnio oglądałam kasetę z wesela mojej znajomej.Zaprosili 120 osób , ponad 20  osób jej odmówiło w terminie.A na weselu było około 60 osób.Reszta nie przyszła i w ogóle o tym fakcie nikogo nie poinformowali.To się nazywa katastrofa :beczy:
Na kasecie to wyglądało strasznie stoły pozastawiane a  przy stołach nikogo nie było.Sala ogromna a gości tylko garstka.Z początku myślałam ze to poprawiny.Ja bym takie osoby  :Kill: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm:
[/url]
[/url]

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 7 Września 2009, 10:39 »
Strasznie się takiej sytuacji boję...  :pogrzeb:

Chyba bym się do takiej rodziny nigdy już więcej nie odezwała...  :-X

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #337 dnia: 7 Września 2009, 10:41 »
andzelika to dopiero hardcorowy przypadek opowiedziałaś :-) chyba bym się załamała. Albo poprostu powiedziała znajomym o co chodzi i jeśli by sie nie obrazili że tak na ostatnią chwilę to bym zapraszała na szybkości :-) Mam nadzieję że nas to nie spotka, bo o ślubie i naszej dacie trąbimy już prawie dwa lata :-)

Ejotek, skoro Ci odmawiają ludzie to pozapraszaj sobie młodych znajomych. na pewno rozruszają imprezę. Satysfakcję będziesz miała i ty i oni :-)  ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #338 dnia: 7 Września 2009, 13:49 »
aaaa tam zlej tych gości i tyle ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #339 dnia: 7 Września 2009, 20:14 »
Ja juz wrocilam z urlopu ;) buziaki

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #340 dnia: 7 Września 2009, 21:23 »
Oj, ja bym też nie chciała takiej sytuacji... Nam też sporo odmówiło, z 96 z listy zrobiła się lista na 61, ale przynajmniej w terminie, po moich ponagleniach...

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #341 dnia: 7 Września 2009, 22:13 »
Witajcie wieczornie dziewczynki
Oj, nawet sobie nie wyobrażacie jaki miałam dzień... Z pozytywnych rzeczy to zamówiłam bukiety i przypinki na ślub :)
A tak to same katastrofy... pokłóciłam się z mamą... zaczęło się dziać to o czym kiedyś w którymś wąteczku pisałyśmy, czyli wtrącanie się we wszystko :( a to że 2 fotografów, a to że za wcześnie młody do mnie przyjedzie, a to kogo mam jeszcze zaprosić bo gości mało (jakieś 90) będzie i że mają to być ludzie których ja nie znam, normalnie nie chcę widzieć a co dopiero na swoim ślubie... No i sprzeczka drugi dzień z rzędu zaliczona. Nawet nie wiecie jak mi źle z tego powodu. Chciałabym żeby to był mój wymarzony dzień.
A potem jeszcze dostałam wezwanie do sądu jako świadek, służbowo, sąd pracy w bydgoszczy, mam tam być 20.10, więc nie wiadomo co będzie z podróżą poślubną...
Rozkleiłam się zupełnie i dziś to nic mnie nie cieszy  :'( :'( :'(
Macie na to jakąś receptę?

Morgan witaj po urlopie :) jak było? odpoczęłaś?
andzeliko, ależ to kosmos, przecież to ludzie bez wyobraźni. nie wiem jak można tak zrobić. Ale wiecie to jest tak, jak nie zaprosisz to jest źle. Zapraszasz to łaskę robią że odpowiedzą, a potem nie przychodzą. Nie dogodzi.
kiniadg Witam u mnie już nie mam kogo zaprosić za bardzo, znajomi Ci co zostali to albo tacy co zagranicą albo nie mam z nimi kontaktu. Poza tym nie mam już zaproszeń, i tak doprosiliśmy nieplanowane 6 osób. Katastrofa dziewczynki

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 7 Września 2009, 22:39 »
Mama się wtrąca, bo się pewnie denerwuje :(:(:(:(:(
przeczekaj troszkę a będzie dobrze :):):):)
a 0 odób to ja myśle, że to w sam raz buziaki  :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 7 Września 2009, 22:45 »
Jeśli to rodzice płacą za salę i gości to pozwoliłabym Im doprosić kogo uważają... Na pewno nie będą to ludzie, którzy będą Wam źle życzyć, a mama może zobaczyła okazję żeby zaprosić ludzi, którzy w jakiś sposób dla Niej i dla Jej małżonka są w jakiś sposób ważni? Nie wiem czy jest sens się o to spierać? :)

A reszta to na pewno stres, to minie i wszystko będzie dobrze  :)

Co do sądu. Idź i spróbuj może coś załatwić? Powiedz, że nie będzie Cię w kraju i jak taką sytuację rozwiązać, może coś da się jeszcze ugrać? :)

Głowa do góry  :-*

Twój najfajniejszy, najpiękniejszy i wymarzony dzień coraz bliżej, nie ma się co smutać!!!  :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 7 Września 2009, 22:55 »
ojjjj Mysikróliczek nie zgadzam się z Tobą :(:(:(:(:(
mimo płacenia rodzice nie maja prawa się wtracac - to jest nasz dzień i to my decydujemy!!!!!!!!!!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 7 Września 2009, 22:59 »
Nie zawsze każdy z każdym musi się we wszystkim zgadzać a poza tym ja nie narzucam swojego zdania nikomu i nigdy :)

Zauważam tylko inna stronę medalu i możliwe rozwiązanie. Jestem taką osobą, która nie da sobie w kaszę dmuchać, ale akurat jeśli o to chodzi nie miałabym przeciwko, że rodzice chcą kogoś zaprosić na wesele. Tym bardziej jeśli płacą.

U mnie nie płacą więc mniejsze pole manewru dostaną. Mniejsze, ale dostaną  ;)

Ewelinko, mam nadzieję, że się nie obraziłaś za to co napisałam  :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #346 dnia: 8 Września 2009, 07:46 »
U nas rodzice P. zaprosili 4 osoby które nie należą do rodziny, też na początku tak dziwnie to odebrałam, ale akurat Ci ludzie są bardzo fajni...mili, dobrze się bawili, poza tym dobrze nam życzą, no i najważniejsze... teściowie przecież płacili za swoich gości, a jak chcieli się podzielić swoim szczęściem z przyjaciółmi to po co się miałam kłócić?  ::)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #347 dnia: 8 Września 2009, 10:27 »
Zostawiam  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #348 dnia: 8 Września 2009, 10:40 »
ejotek zobaczysz wszystko się ułoży i będzie dobrze :przytul: :przytul:
U mnie tez tak było że rodzice chcieli pozapraszać kilka osób.Postawiałam im warunek.zaproszą tylko wtedy jak kilka osób mi odmówi i będą wolne miejsca.Na szczęście poszli na to i teraz wszyscy są szczęśliwi.
Wierze że i ty znajdziesz jakies rozwiazanie na ta sytuacje :)
[/url]
[/url]

Offline poqsaa

• Jeszcze Narzeczona
  • bywalec
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #349 dnia: 8 Września 2009, 10:49 »
Nie rozumiem, dlaczego dopiero teraz tu trafiłam... Mogę jeszcze dołączyć i wspólnie z Tobą odliczać?

Poqsaa odlicza!

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #350 dnia: 8 Września 2009, 11:01 »
poqsaa Witam i zapraszam do odliczania ze mną :)

do Waszych rad dziewczyny  :-* ustosunkuję się potem, bo mam wir w pracy...

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #351 dnia: 8 Września 2009, 11:17 »
ejotek wszystko będzie dobrze. Poukłada się. I jestem pewna, że dzień Waszego ślubu będzie piękny i szybko zapomnicie o drobnych zgrzytach jakie pojawiły się przed.
Ja też jestem zdania, że jeśli rodzice płacą to maja większe prawo zaprosić kogoś na wesele. Oczywiście po wcześniejszym uzgodnieniu tego z młodymi.

ejotek uszy do góry ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #352 dnia: 8 Września 2009, 11:42 »
Kochana wszystko będzie dobrze!

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 8 Września 2009, 13:21 »

Poza tym dzień nie najlepszy, bo kolejne odmowy... a do tego, goście którzy potwierdzili teraz odmawiają  :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: załamka. Ależ mam doła...

Dobrej nocki Wam życzę  :-* :-*

dopiero nadrabiam wątki....  jakieś konkretne powody podają ???

Angelika faktycznie hardcor... kurcze ja bym się załamała :(:(:(:(

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #354 dnia: 8 Września 2009, 16:11 »
jak bym czytala o swoich przygotowaniach ,
odmowami sie nie porzejmuj niech sie w d... ugryza bo to i tak nic nie zmeini ,kazda z nas przez to przechodzila
z mama tez sie klocilam i to nawet dzien przed bo byla podobna akcja i jeszcze podpuszczala babcie a jak to ze po blogoslawienstwie do fotografa do studia jedziemy po kosciele powinnismy tak mi cisnienie podneisli ze masakra ale powiedzialam jasno ze to jest MOJ slub i robie po mojemu i generalnei bylo ok :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #355 dnia: 8 Września 2009, 22:42 »
Wróciłam dopiero godzinkę temu, bo byliśmy w Bytomiu z jednym z ostatnich zaproszeń... To już tylko taka formalność papierkowa, bo terminów zgrać nie mogliśmy wcześniej. Nadrobiłam Wasze wątki więc jestem i u siebie :)
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :) normalnie spać nie mogę przez tych gości i mamę.... jestem wykończona, nie wiem jak dotrwam w takim stanie do ślubu...
Za żadne Wasze słowa się nie obraziłam, zakładając wątek liczyłam na Wasze i pozytywne i negatywne opinie - byle szczere.
Fakt, rodzice płacą, ale nie mogą decydować o tym ja ma wyglądać mój ślub :) to będzie mój wielki dzień i chcę by był taki jaki sobie wymarzyłam. Ludzie, których chcą zaprosić nie są dla nich nikim ważnym. To pracownicy mojego ojca, nie chcę pisać o nich źle, ale nie zniosłabym ich obecności, a potem oni na filmie czy fotkach... nie da rady, ten dzień byłby dla mnie katastrofą z ich powodu - niestety to przykre ale tak jest. I tu nie chodzi o TYCH ludzi tylko o ilość. A też uważam że nawet jak będzie 80-90 to będzie ok. Gdyby poddali jakichś gości do doproszenia i to byliby normalni ludzie to nie ma problemu. Kiedy planowaliśmy ślub to nawet założeniowa 100 była za duża, a teraz nagle problem...
Myślałam, że tylko ja mam takie kłótnie z rodzicami, zwłaszcza z mamą... myślałam że będę mogła bardziej na nią liczyć a ona poddaje wszystko w wątpliwość i mnóstwo rzeczy jej nie pasuje. Ale po tym co czytam w Waszych postach widzę, że to "normalność przedślubna" - chyba faktycznie stres.
Ja wczoraj nie wytrzymałam i wypłakałam się koleżankom w pracy, tym dwóm które zaprosiłam i które robia mi panieński....

ależ zaczęłam przynudzać ...

:-* :-* :-* dla Was Dzięki że jesteście

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 8 Września 2009, 23:15 »
Kochana, w takim razie sprawa przedstawia się inaczej - jeśli Tobie to absolutnie nie pasuje, nie zgadzaj się. Priorytetem jest Twoje szczęście w tym dniu, a jeśli to nie są ważne osoby dla Twoich rodziców to w ogóle nie ma tematu.

Ja chciałam wesele na 80 osób i wcale nie uważam żeby było za małe :) A co dopiero 90  ;)

Buziaczki  :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
« Odpowiedź #357 dnia: 9 Września 2009, 09:11 »
ejotku, no widzisz nie tylko Ty masz kłótnie z bliskimi przed ślubem ;) Ja ze swoimi nie miałam, ale za to P. miał problemy z rodzinką, co chwila coś nie pasowało... nawet dzień przed jeszcze chcieli jakieś zmiany wprowadzać, ale wiesz co? trzeba to było ze spokojem przyjąć, nie przejmować się. Na wiele rzeczy, które teraz wydają Ci się ważne, nie zwrócisz na ślubie czy weselu uwagi ;) Ja myślałam, że nie zniosę obecności jednej panny na naszym weselu, a potem już na weselu miałam frajdę, bo to było moje wesele a nie jej i ja tam byłam najważniejsza i to ona musiała się nasłuchać jak goście chwalili mój wygląd itd ;) i to ona przeżywała to, że nie ma żadnych wpadek, że wszystko nam idzie jak z płatka ;)
Taki przykład dla Ciebie, że czasami po czasie wszystko wygląda inaczej :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 9 Września 2009, 09:58 »
Ejotku, ależ 90 osób to też spore wesele.. u nas będzie ok. 30 i tez myślę, że jest ok, najważniejsze żeby to były ważne dla Was osoby. Bez obrazy ale zapraszanie jakiś dalszych znajomych tylko po to aby dobic do setki wydaje mi się bez sensu.

Buziaki na miły początek dnia :)  :-* :-* :-*

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #359 dnia: 9 Września 2009, 10:04 »
Ejotku...nie martw sie. Postaraj sie porozmawiać z mamą na spokojnie..powiedz dlaczego nie chcesz tych ludzi na weselu.. i popros o wsparcie. Ja tez miałam małe zgrzyty z mamą przed weselem...ale od razu powiedziałam, ze w tym okresie jestem przewrażliwiona i zbyt zdenerwowana organizacją i poprosiłam, żeby nie kłóciła się ze mną o jakies mało istotne rzeczy..a jak ma cos powaznego..to na spokojnie weźmy wszystkie "za i przeciw" i spróbujmy podjąc jakąs sensowną decyzję..i sie udało!! Tobie też tego zyczę!!

Miłego dnia i  :-* :-*

ps. wróciłam po kilku dniach nieobecności związanymi z załatwianiem kredytu  na mieszkanie. Od razu powiem, że załatwianie kredytu to KOSZMAR!! :-\