Autor Wątek: 3.10.2009 ** Ewelina i Paweł ** ślubują sobie miłość  (Przeczytany 41387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Odp: 3.10.2009 ** Ewelina i Paweł ** ślubują sobie miłość
« Odpowiedź #60 dnia: 6 Sierpnia 2009, 10:39 »
super pomysł na randkę w kopalni soli :) kiedyś zabierzecie dzieci na wycieczkę i opowiecie im jak tata z mamą tam randkowali ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 6 Sierpnia 2009, 12:25 »
wow :)) niezla randka :) fajnie opisujesz! :))

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #62 dnia: 6 Sierpnia 2009, 13:46 »
Świetna opowieść. Pomysłowego będziesz mieć męża..skoro miał takie pomysły na randki... ;D

i powiem Tobie, że ja swojego męża też poznałam przez internet (przez portal randkowy na onecie).. :D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #63 dnia: 6 Sierpnia 2009, 14:24 »
Ale romantyczna opowieść :)

Dużo par poznaje się prze net.... my też :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 6 Sierpnia 2009, 18:38 »
to romantyczny ten Twój P. hmmm... dobrze masz z nim :D
no bo wiadomo w końcu Internet górą :P

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #65 dnia: 6 Sierpnia 2009, 19:00 »
Ale romantyczna historia  ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #66 dnia: 6 Sierpnia 2009, 20:17 »
Na pewno kiedyś zabierzemy dzieciaki do kopalni i powiemy im że tam tatuś pokochał mamusię :) ech...rzeczywiście to miło brzmi   Mój PM jest romantyczny i wiele razy mnie miło zaskoczył, ale jest bardzo skryty więc to i tak nie szczyt jego możliwości... A pomysły ma super np. na 3 dni w poprzednim roku pognaliśmy z Krakowa nad morze, żeby pospacerować przy zachodzie słońca...

Staram się pisać tak, żebyście mi nie zasnęły w wątku :-* poza tym wstyd by było z racji wykształcenia gdybym niefajnie pisała...
ciąg dalszy romantycznej internetowej znajomości - dla Was :) - do poczytania na wieczór

W związku z tym, że to mój PM ma samochód, to on przyjeżdżał do mnie po pracy, ale to było szaleństwo bo niby odległość dzieląca nas to ok. 2km ale w linii prostej, a drogą to niebotyczne korki. Więc niby miłość kwitła, ale męczarnia była straszna, bo każde z nas kończy pracę o innej porze, do tego te korki i domowe obowiązki. Na szczęście we wrześniu jechaliśmy na urlop, wspólnie. Najpierw opalanie nad Balatonem a potem zwiedzanie Budapesztu i Pragi, to były urocze 2 tygodnie. A dodatkowo poznaliśmy siebie 24h na dobę, nie tylko na chwilę, byliśmy ze sobą non stop i to nas jeszcze bardziej zbliżyło. Mimo nieśmiałości mój PM zaproponował wtedy, że może byśmy ze sobą zamieszkali... :) czyli chyba było mu dobrze... I tak oto po powrocie, zaraz po upraniu wszystkich rzeczy zaczęłam... się pakować. 2 października, czyli po niecałych 7 miesiącach bycia razem, wprowadziłam się do niego, urządziliśmy sypialnię tak jak zawsze o tym marzyłam... a przy okazji poprzestawiałam mu dosłownie wszystko.... po mojemu.
Gdyby chcieć podsumować nasz związek to powiedziałabym, że u nas wszystko jest takie zwyczajne, bez młodzieńczej euforii, dość szybko się dzieje, ale to chyba dlatego, że dojrzeliśmy. Doświadczenia życiowe dużo nas nauczyły.
Cdn.

:-* :-* :-* wieczorne dla Was

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #67 dnia: 6 Sierpnia 2009, 20:35 »
Romantycznie i cudownie - piękna ta Wasza historia!!!
Buźki zostawiam!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #68 dnia: 6 Sierpnia 2009, 20:41 »
full romantic :) czad normalnie :) mój już dawno romantyczny nie był :( chyba, że romantycznością można nazwać puszczanie bąków na balkonie a nie w sypialni :) chociaż ostatnio nawet o tym zapomina  :skacza:
« Ostatnia zmiana: 6 Sierpnia 2009, 20:43 wysłana przez japcio »

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #69 dnia: 6 Sierpnia 2009, 20:51 »
Ale romantycznie-więc czekam na c.d. :) ;) ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 6 Sierpnia 2009, 21:05 »
ja się kręcę jak najpriwdziwszy romans :)
super że Was tak szubko połączyło uczucie :):)
ja również czekam na cd

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #71 dnia: 6 Sierpnia 2009, 21:14 »
japcio -  nie zawsze jest tak romantycznie, kwiatka to już dawno nie dostałam, czasem mówi mi że nie tęskni, albo wkurza się o byle co i nawet nie mówi dlaczego... Ale chyba nie ma idealnych związków i całe szczęście bo byłoby nudno. No i już nie uwierzę, że Twój PM przestał być romantyczny... Może potrzebny mu jakiś bodziec? na początek słowny albo Ty zaaranżuj jakiś miły wieczór a wcześniej mu napomknij że mógłby coś miłego od siebie do tego "dorzucić" :) do facetów trzeba jasne komunikaty wygłaszać, oni nie myślą tak jak my. Dowiedziałam się tego podczas super nauk przedślubnych a co najważniejsze - mój P. zrobił mi lekcję.

Ale mimo wszystko dostaję wiele rzeczy, które bardziej wolę niż kwiatka np. czasem śniadania do łóżka, robi mi kanapki do pracy, jak bolą mnie nóżki (co jest związane z moją chorobą) to klęka przed łóżkiem i smaruje maścią :)

Aha i pochwalę się, przedwczoraj mojemu chrzestnemu urodził się wnuk - Wiktor, drugi wnuczek, ale pierwszy który będzie nosił jego nazwisko :) Tyle, że z powodu narodzin możliwe że maleństwo i jego rodzice nie przylecą z Anglii na nasz ślub....

Dobrej nocki Wam życzę i przesyłam  :-* Ciąg dalszy historii jutro

P.S. wszystkich którzy podczytują moje odliczanko - serdecznie zapraszam :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 6 Sierpnia 2009, 21:20 »
mój też ma tyle romantyzmu w sobie, że jak wracam z pracy a on już jest w domku to codziennie mam obiadek podany i śniadanko do łóżeczka w sobote i niedziele.
 no ale wybaczysz rodzicom Wiktora na pewno są wytłumaczeni :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Sierpnia 2009, 23:14 »
 rany Japciowa monitor przez Ciebie oplułam  :D :D :D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Sierpnia 2009, 23:45 »
romantyczny PM ? zazdroszczę, zazdroszczę, zazdroszczę...
mój na bodźce nie reaguje, twardy jest ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #75 dnia: 6 Sierpnia 2009, 23:52 »
Kadżdy jest romantyczny na swój własny sposób.. ;D grunt że czujemy sie kochane, piekne i jedyne... ;D

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 7 Sierpnia 2009, 08:30 »
Agulek ma rację ;)

;)Zostawiam piątkowe   :-* :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 7 Sierpnia 2009, 09:52 »
Japcio  :hahaha: :hahaha: :hahaha: To jak dla mnie jest tekst miesiąca  ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #78 dnia: 7 Sierpnia 2009, 10:54 »
Witajcie piątkowo  :-* :-* :-*
na szczęście do środy niedaleko i wreszcie rzucę się mojemu PM na szyję :) po 3 tygodniach rozłąki

faktycznie japcio nas zakasowała tym tekstem  ;D
I jak najbardziej nie sposób się nie zgodzić a Agulkiem, że niezależnie od poziomu romantyczności, najważniejsze jest to że każda z nas jest tą JEDYNĄ dla swojego PM :)

Później Wam napiszę znowu kawałek naszej historii, a teraz tak trochę tematyki ślubnej... Myślicie, że jesteśmy dziwolągami, bo nie chcemy księgi gości, bo nie robimy prezentów dla świadków, gości (choć jakieś małe np. czekoladki rozważam)  ani dzieciaków, bo nie kupujemy ubranek na butelki czy nie robimy winietek? Ale jakoś dla nas to tchnie nowoczesnością albo to tradycje innych regionów, bo my się z księgą czy prezentami dla wyżej wymionionych nigdy w praktyce nie spotkaliśmy. Fajnie że ktoś u siebie to robi, ale dla mnie to chyba za dużo by było...
Jak tylko wrócę do domku to wkleję Wam foteczki zaproszeń i obrączek. Póki co spróbuję wkleić salę i pierścionek może będzie widoczny, bo kiepsko się jego fotki robi :( Bo tekst z zaproszenia ściągnełam razem z wierszykami o kasie i zamiast kwiatów z forum - chyba że chcecie :)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:12 »
Nie jesteś dziwolągiem- my też nie mamy prezentów dla śwadków(już to że nimi zostali powinno byc wyróżnieniem ;) ),też nie mam ubranek na butelki-kupujemy tylko zawieszki, a o winietkach to nie było mowy, więc spokojnie jesteś normalną przyszłą żonką :D :D

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:25 »
to pewnie objawia się moja panika...  :o no i naczytałam się czego to ludzie nie mają...
jestem normalna, jestem normalna, jestem normalna..... będę sobie powtarzać - może pomoże hihihi

zawieszki na alkohol też mamy, bo dostaliśmy 50szt. gratis do zaproszeń, wybrałam więc pod kolor sali :) którą zaraz Wam pokażę

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:33 »
czekam.... ;)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Sierpnia 2009, 11:42 »
Oto sala do tańców - tak będzie ustrojona i bardzo mi to odpowiada, że nie ma bibuły ani baloników :) Strojenie jest w cenie sali i robią to właściciele
I sala gdzie będziemy siedzieć - kolory biało-złote, bez przesadnego wystroju :) Ja jestem tą skromnością zachwycona, a jak Wam się podoba Kochane? Pod kolor złoty będą zawieszki na alkohol i kotyliony dla gości :)

Skojarzyłam właśnie przeglądając fotki "ślubne", że nie pokazałam Wam jeszcze - do oceny - bukietu... Podoba mi się coś w tym stylu, tylko nie wiem czy pomarańczowy będzie pasował. Suknia śnieżno biała, makijaż oczu w różu, garnitur grafitowy przetykany różową nitką, więc ma fajny poblask. Do tego biała koszula (fular i kamizelka nie mam pojęcia jeszcze? w jakich barwach myślicie że będzie ok?). Więc może zamiast pomarańczu w bukiecie zrobić róż  ??? ??? ???

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 7 Sierpnia 2009, 12:57 »
To My w takim  razie też musielibyśmy być dziwni bo mieliśmy tylko winietki i z takich pierdół nic więcej, żadnych podziękowań, żadnych prezentów, żadnych zawieszek  ;) Najważniejsi na weselu są Młodzi, zespół, jedzenie i wódka, a reszta to tylko duperele które nie wszyscy nawet widzą  ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 7 Sierpnia 2009, 15:56 »
ee tam... to są tylko dodatki Ewelinko, które wcale nie są konieczne  :)

- my mieliśmy ubranka na kieliszki bo jak je zobaczyłam na allegro to oprzeć się im nie mogłam  ;)
- księgę gości tez mieliśmy bo u nas w rodzinie się taki wynalazek wcześniej sprawdzał... goście naprawdę fantastyczne rzeczy nam w niej wpisali (ale nie odczułabym zupełnie gdyby jej nie było)
- winietki to dla mnie była konieczność znając nasze rodziny i rozkład naszej sali a zawieszki zrobiłam bo zostało mi materiałów z winietek  ;)
- prezentów dla gości nie mieliśmy... wysyłam tylko podziękowania (karta ze zdjęciem) po weselu ale taka jest tradycja u nas w rodzinie więc wyjścia nie było  ;)
- za to mieliśmy prezenty dla świadków... owszem to że są świadkami powinno być wyróżnieniem ale bądźmy szczerzy nasze wesele to dla nich ogromny wysiłek... muszą kupić sobie ekstra ciuchy (zwłaszcza świadkowa, która musi się jeszcze przy tym konsultować z młodą), zorganizować wieczory panieńsko-kawalerskie (i jakoś je sfinansować), pomagać w organizacji (co wymaga dużo czasu, który mogliby przeznaczyć na fajniejsze zajęcia) oraz bardzo aktywnie uczestniczyć w weselu.. do tego cała masa stresu.... dlatego wolałam nie kupować drobiazgów dla wszystkich gości a przeznaczyć tą kasę na prezenty dla naszych super świadków (a spisali się na medal)

co do bukietu to jak chcesz w pomarańczu to nie ma co rezygnować z tego koloru... raczej nie będzie się gryzło bo tego różu na oczach też pewnie za dużo nie będzie :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #85 dnia: 7 Sierpnia 2009, 17:32 »
ja tez uwazam ze te dodatki sa fajne ale nie konieczne, podziekowania dla gosci mam tylko dlatego, ze mama sie uparla i chciala i uleglam, winietek nie mam, a k g mam bo mi sie podoba ten pomysl. bukiecik wydaje mi sie ladniejszy by byl  w rozu, chociaz ja kalii nie lubie.
a co do swiadkow to tez nie mamy prezentow dla nich, bo nie za duzy biora udzial w przygotowaniu, wiec nagroda bedzie wyrpoznienie na weselu siedzeniem kolo nas  :P

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 7 Sierpnia 2009, 18:09 »
ejotek jesteś najnormalniejszą dziewczyną na świecie!!!!!!!!!!!!!!!
ja też mam nie mam absolutnie nic z tych rzeczy żadny winietek (nasze rodziny się znają, moze nie wszyscy ale w większości a mogę dać sobie głowę ściąć że mój teściu da radę aby wszyscy się bawili), nie mam też żadnycg ubranek i żadnej księgi gości i żadnych prezentów dla gości i świadków tylko i wyłącznie mamy pamiatke dla rodziców jako podziękowanie a tak nie mamy absolutnie nic z tych rzeczy :)
a bukiecik jest naprawdę śliczny :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #87 dnia: 7 Sierpnia 2009, 20:16 »
Dzięki dziewczyny :)
teraz to należą się buziaki:
izabelle - bo to w jej wątku się przekonałam do odliczanka  :-*
tym, które mnie tam do niego przekonywały  :-* :-* :-* :-*
i Wam wszystkim które tu ze mną jesteście  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

gdybym sama się nad tym wszystkim głowiła i stresowała to wylądowałabym w szpitalu a nie w kościele....

Prezenty dla rodziców oczywiście będą, razem z piosenką. Znalazłam u którejś dziewczyny fajny tekst z podziękowaniem - oni mieli się tego nauczyć na pamięć, ja wiem, że będę tak zestresowana, że zapomnę, dlatego wymyśliłam sobie że na jakimś ładnym papierze się je napisze i przeczytamy a potem rodzicom wręczymy. Do tego może by tak podarować im coś w stylu takiego czeku co to go w tv dają zwycięzcom, tyle że to byłoby nie czekiem tylko pokwitowaniem na album z fotkami, ponieważ nasi rodzice nie chcą żadnych płytek, tylko wydrukowane fotki. Więc kupiłabym takie ładne albumy (np. takie jak wyszukała niezawodna izabelle) i po ślubie by je otrzymali. Do tego po różyczce, bo my kwiatów nie chcemy na ślub więc rodzice też by nie chcieli całych koszów. Zamiast tego można by kosz z kawą czy łakociami czy ...  ??? kupić. Co myślicie?

A świadkowie też nie będą mieli aż takiego wkładu (jak do tej pory to nawet szczegółów żadnych nie znają...) żeby prezentować im coś. Poza tym u nas sytuacja świadkowo-drużbowa jest bardziej skomplikowana. Moją świadkową jest kuzynka (mama małych druhenek), która będzie świadkiem, ale na weselu żadnej roli już nie pełni ze względu na to, że w grudniu zmarła jej siostra. Świadkiem mojego P. jest jego brat, który będzie siedział obok nas przy stole ze swoją osobą towarzyszącą. Z drugiej naszej strony będzie mój brat, którego wrobiłam w czynności drużby z jego dziewczyną, żeby też czuł się wyróżniony. Tak więc obaj będą nam pomagać na weselu, ale nie aż tak jak u wiśniowej.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Sierpnia 2009, 08:25 »
Ważne, że bedziesz miała w tej chwili kogos kto napewno Ci pomoże :)) więc nie martw się na zapas!

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Sierpnia 2009, 12:08 »
napewno mama i tesciowa Ci pomoże :P
a te podziękowania czyżby ode mnie :P