Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 53226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
wypoczywajcie ile wlezie ;) pogody życzę :-*

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Udanego odpoczynku :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Witam serdecznie :)
Właśnie niedawno wróciliśmy z Dziwnówka. Było super:) Niestety w piątek była okropna pogoda w sobotę do południa też ale za to niedziela była wspaniała:)
Dziękuję za tyle miłych słów od Was. A przyszłym Parom Młodym doradzam takiego odpoczynku:)
Przydaje się to bardzo tymbardziej, że im bliżej wesela tym mniej czasu a warto trochę wyluzować:D
kasia

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
to dobrze,że wypoczęliście :) zostawiam  :-* :-* :-*

Offline marta86star

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009

Pozdrawiam :)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
trzeba wypoczywać kiedy się da, bo najliższy długi wekend dopiero chyba w sierpniu ..;)
pozdrawiam

odliczam

Offline Diankusia

• entuzjasta
U mnie długi weekend bedzie w cale wakacje ale niestety bez wypoczynku.

Zgadzam się pary młode powinny wypoczac przed slubem, i nauszyc sie czerpac radosc z przygotwan.

Offline katrishja

• entuzjasta
Kochane wczoraj zakupiłam sukienkę na poprawiny  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
Po 5 godzinach chodzenia po sklepach w końcu udało się znaleść coś ślicznego. Postaram się w najbliższym czasie zrobić fotkę i wkleić. Mogę jedynie napisać że sukienka nie jest biała tylko ma taki kolor nie wiem troche malinowy trochę brzoskwiniowy... hmmm sama nie wiem jak go nazwać ale jest bardzo żywy i optymistyczny!  :D :D Takiej kiecki właśnie szukałam!!!!!!!!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D
I nawet udało mi się kupić różę do włosów białą za jedyne 10zł.
jeszcze kupię mniejsze dwie jak się uda coś znaleść i zobaczymy co powie fryzjerka jak w sierpniu się do niej wybiorę na próbną :D :D
Także teraz będę zabierać się za winietki powoli (dla pewniaków już mogę zacząć je robić) i skupię się na szukaniu preznetów dla rodziców i świadków.
No i trza skończyć w końcu te nauki przedmałżeńskie bo ciężko nam to idzie! hihi
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
obowiazkowo musisz wrzucic fotki kiecki :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline katrishja

• entuzjasta
Na pewno niedługo zdjęcie kiecki pojawi się na forum :) obiecuję!!
A tymczasem przygotowałam "plan zajęć" na najbliższe tygodnie!
oto on: JEŚLI CZEGOŚ ZAPOMNIAŁAM TO PROSZĘ KOCHANE MI TU PODPOWIEDZIEĆ  ;D

RZECZY DO ZROBIENIA W CZERWCU:

1.   ZŁOŻYĆ WNIOSKI O PASZPORTY.
2.   ZAŁATWIĆ ZESPÓŁ DO KOŚCIOŁA
3.   WYBRAĆ I ZAREZERWOWAĆ LOKAL NA PANIEŃSKIE

RZECZY DO ZROBIENIA W LIPCU:

1.   OBRĄCZKI!!!!
2.   KUPIĆ BIELIZNĘ
3.   ODEBRAĆ BUTY DO ŚLUBU
4.   PRZYMIARKA SUKNI
5.   SKOMPLETOWAĆ MENU NA WESELE I ZAWIEŚĆ DO WYCENY
6.   ZAMÓWIĆ CZEKOLADKI DLA GOŚCI
7.   KUPIĆ WÓDKĘ
8.   ZAMÓWIĆ NAKLEJKI NA WÓDKĘ
9.   PRZYGOTOWAĆ WINIETKI
10.   PRZYGOTOWAĆ „ZASADY ZABAWY” DLA GOŚCI NA STÓŁ (KUPIĆ PODSTAWKĘ I SZTUCZNE RÓŻE BORDOWE I BIAŁE)
11.   ZAMÓWIĆ GARNITUR DLA PAWŁA
12.   ZAMÓWIĆ PREZENTY DLA RODZICÓW I KSIĘGĘ GOŚCI
13.   POSZUKAĆ PREZENTÓW DLA GRZESIA I JULKI
14.   ZAKOŃCZYĆ NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE

RZECZY DO ZROBIENIA W SIERPNIU:

1.   ROZSADZIĆ GOŚCI
2.   PORADNICTWO RODZINNE
3.   ZAKUPY CIUSZKÓW NA PANIEŃSKIE
4.   TRZEBA WYBRAĆ SIĘ DO URZĘDU STANU CYWILNEGO PO DOKUMENTY
5.   PRZYGOTOWAĆ AKTY URODZENIA I ZAWIEŚĆ RAZEM Z DOKUMENTAMI Z USC DO KOŚCIOŁA

RZECZY DO ZROBIENIA WE WRZEŚNIU:

1.   ZAMÓWIĆ KWIATY NA BUKIET DLA PANNY MŁODEJ ORAZ KWIATY DLA PANA MŁODEGO ŚWIADKA I ŚWIADKOWEJ.
2.   SPOTKANIE Z ORKIESTRĄ I USTALENIE SZCZEGÓŁÓW.
3.   PRZYGOTOWAĆ PŁYTĘ Z NAGRANIEM NASZEGO PIERWSZEGO TAŃCA I ZABRAĆ W DNIU ŚLUBU ZE SOBĄ ( NA ZAŚ )
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
jeju powinnam sobie skopiowac ta liste

całkiem nowa JA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Kasia daj namiary gdzie teraz warto chodzić po Szczecinie za fajną sukienką bo wiesz ja nie na czasie jestem jak tylko dwa razy w roku w Polsce

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline katrishja

• entuzjasta
anulla
to zależy ile chcesz przeznaczyć na tę sukienkę. Bardzo duzy wybór sukienek niepowtarzalnych jest w salonach sukien slubnych (ja ładne widziałam w CMS zaś koleżanka bardzo wychwalała suknie z salonu Nikol). Niestety ceny wiekszości tych sukienek to kilkaset złotych (nawet 800-900zł.)
Szkoda mi tyle kasy na 1 sukienkę!
Wzbraniałam sie bardzo od pójścia do galaxy czy Fali bo od kilku tygodni śledziłam co się tam dzieje i wszystkie kiecki są na "jedno kopyto"  :-\
Ostatecznie jednak na samym końcu skierowałam się do Fali i o dziwo po obejściu całego centrum (w każdym sklepie było to samo!!) weszłam do sklepu w którym nigdy nic nie kupiłam bo raczej uważałam że jest on dla naszych mam  :D i... tam było ukryte moje cudeńko!!! Żaden sklep w Fali jej na pewno nie miał a i panie mówiły że to sukienka z Wrocławia a nie z Łodzi jak większość w tym centrum.
Ten sklep to drugi od prawej strony kierując się od razu po wejściu do Fali (na przeciw jest obuwniczy).Cena sukienki 280zł.

JEŚLI CHODZI O "LISTĘ" TO CALY CZAS DOPISUJE
NP. DO SIERPNIA...ROZPOCZĄĆ KURS TAŃCA....  :D
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2009, 13:14 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
fala, galaxy, centrum na turzynie a czasami nawet rynki.
ja czesto zagladam do orsaya bo maja fajne kiecki czasami. ja jak czefos szukam to najpierw chodze po sieciowcyh typu promod, orsay itp

całkiem nowa JA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
kiedyś bardzo lubiłam właśnie orsay i miałam mnóstwo rzeczy właśnie stamtąd  ale ostatnimi czasy stwierdziłam, że teraz to mają tam jedno wielkie g... nie wiem takie mam odczucia

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline katrishja

• entuzjasta
Ja też tak myślę. Coś w ogóle te sklepy się strasznie popsuły. Ja kupuję wtedy gdy naprawdę natrafię (czasami przypadkiem) na coś ciekawego po dobrej cenie. Ale jednak często odwiedzam Falę-  jesli kupuję jednak już w Galaxy to w Mango, Telly Weijl i ewentulanie ale to rzadko w H&M no i czasami w Camaieu  ::) ::) ::)
kasia

Offline anulla_p

• Chuck Norris
powiem Ci tak wyjeżdżałam z Polski 4 lata temu to Reserved i Orsay były rewelacyjne H&M często, po T-shirty Ravel i czasem coś innego, nie pamiętam co tam jeszcze w tej chwili. Teraz to H&M ale tylko w Londynie, zupełnie inne kolekcje mają, nic się nie pokrywa ze sklepami polskimi i jakość tych rzeczy również inna; NEXT, którego chyba w Polsce nie ma albo tylko w Warszawie, a nie mogła bym bez niego już przeżyć, Mark&Spencer ubrania raczej klasyczne i nie dla 18-20 latek, ale ja w sumie tyle już dawno nie mam i czasem też muszę się w różnych okolicznościach ubrać poważniej. Ewentualnie inne jak coś upoluję. Kasia ja przestałam przywozić ubranie z Polski bo stwierdziłam, że nie ma sensu i z całą pewnością cena nie miała tu żadnego znaczenia, przywożę czasem buty od Lasockiego bo jakość fantastyczna i to tyle

Offline katrishja

• entuzjasta
Mam przyjaciółkę której siostra mieszka w Londynie i zawsze jak jeździ do niej  to przywozi takie cudeńka za dosłownie pare groszy!Ostatnio na zimę zrobila furorę kaloszami bodajrze w trupie czaszki (sweet!!) ::) ::)
Z pewnością w Polsce nie ma wiele ciekawych sklepów które ty masz tam u siebie - także gdybym była na twoim miejscu to również bym się ubierała w Londynie :D Ja ciągle szukam czegoś nietypowego innego jednakże takie rzeczy kosztują....
Pozazdrościć moja droga  :-* :-*
kasia

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..bo wiecie z "Falą" jest tak, że została ona jakos zdegradowana odkąd pojawiło sie Galaxy..a bardzo szkoda, bo do tej pory mozna w Fali kupić fajne, oryginalne, i przede wszystkim tańsze rzeczy niż ww. centrum handlowym na litere "G" (i w sumie jak widzę nie tylko ja uważam, że w ogole to jest WIELKIE G-ie) ;D
A co do sklepów, to muszę obronić Orsaya - bo lubie i uważam ze jesli chodzi o Galaxy to jeden z nielicznych sklepów z FAJNĄ odzieża...a co do H&M'a...całe szczęscie że zrobili "przemebel" bo juz taki tam był burdel, że prawie "lej po bombie"..i nic nie dawało sie znaleźć! Poza tym te ciuchy z H&M-u jak dla mnie, niektóre wyglądaja GORZEJ  niz w lumpexie...
Lubie tez Teranove - mimo, że to sklep dla "5-10-15" i lasek typu "plastic-fantastic" ..ale czasem mozna cos fajnego upolować.
No i na koniec New Yorker. Dziny są najlepsze z Fishbona i nikt mi nie powie. Rozmiarówka równa i jesli mam rozmiar "taki a taki" to biorę kilka podobajacych mi sie spodni...i ZAWSZE pasują!! a w innych firmach muszę brać czasem do przymierzalni całą rozmiarówkę..
 ;D
..dzizassss..tyle się napisać o sklepach! wstyd!!  ;) ;D :P

Offline anulla_p

• Chuck Norris
o Agulek właśnie New Yorker zapomniałam i dorzucę jeszcze Carry - mam naprawdę kilka świetnych rzeczy z Carry
wstyd o sklepach?? o tym nigdy nie wstyd  ;D a jak mówisz, że teraz już lepiej w H&M to odwiedzę przy okazji  ;D i muszę się zgodzić dosłownie ze wszystkim co napisałaś

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
hehehhhe..wstyd miał być w cudzysłowie...ale jakoś mi się tips obsunął po klawiaturze..czy coś  ;D ;)

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Ciesze sie znalazlas swoja sukieneczke :) Tylko koniecznie nam ja tu zaprezentuj :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline Diankusia

• entuzjasta
A może opiszesz nam sukieneczkę, coś więcej niż kolor? ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
fajnie że sukieneczka na poprawiny kupiona  :) będą fotki??  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Kasie proszę Cię przestań zazdrościć bo nie ma czego, nie słyszałaś że jak jest naj, naj to przereklamowane zawsze  ;)

Offline katrishja

• entuzjasta
Umieszczę umieszczę tylko w końcu muszę z moim Miśkiem się spotkać (od rana do wieczora w pracy niestety  od pon) i dziś jest szansa że będzie mógł mi zrobić fotkę:)
kasia

Offline katrishja

• entuzjasta
Cały czas się głowię co tu kupić tym świadkom i rodzicom ... ??? ??? ???
Od grzebania w tym Internecie to już mnie głowa boli.  :-\ :-\ :-\
Jest pomysł na kieliszki  :pijaki: :pijaki: ale tu by trzeba by było po dwa dać(pod dwa dla świadkowej i świadka plus rodzice żeby mieli z kim wypić no bo przecież jeden kieliszek to niebardzo wręczać co oni se z nim zrobią prawda?)  i na obydwu musiałby być grawer więc zastanawiam się czy na przykład nie lepiej by było kupić piękny wazon (są w szczecinie dwa wspaniałe sklepy) i na nich wygrawerować np.

Dla Zosi
                                      K&P 18.09.09r.

K-Kasia P-Paweł  ;D
a "zosia" to tylko przykład  ;D
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2009, 13:18 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
hmmm rodzice prędzej się ucieszą z czegoś takiego niż świadkowie moim zdaniem  ::) nie wiem ile lat mają Wasi świadkowie ale pomyśl czy sama chciałabyś dostać coś takiego... nie wiadomo co z tym robić, kurz łapie itp... nie obraź się ale młodzi ludzie chyba wolą inne rzeczy dostawać bo z takimi pamiątkami czasem kłopot jest  ::) pomyśl czy sama chciałabyś coś takiego dostać i czy byś tego używała  ;)

a poza tym bardzo jestem ciekawa Twojej poprawinowej sukienki... jeżeli kolor jest taki jak opisujesz to na pewno mi się spodoba :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Ja jako świadek nic nie dostałam...nawet nie oczekiwałam tego ale fajnie by było czymś ich uraczyć a taki dyplom...hmmm. no cóż nie sądzę żeby sobie go powiesili na ścianie więc uważam że to też niebardzo pasuje ale teraz wpadłam na inny pomysł... może po slubie i całym tym zamieszaniu wręczyć im w pieknej z mosiądzu ramce  hmmm ...już to widzę.... ::) ::)będzi im pasować wmieskzankach!! nasze zdjęcie wspólne (my jako Para Młoda i Świadkowie  na sesji w Studio bo takowe będziemy robić). I to będzie dla nich piękna pamiątka na pewno znajdą gdzieś miejsce aby postawić takie zdjęcia... ja bym się bardzo ucieszyła z takiego upominku... tymbardziej że ja nawet ani jednego zdjęcia nie dostałam....
a co do sukienki to dziś postaram się zrobić fotke ale za cholerę nie jestem w stanie nazwać tego koloru...w każdym świetle wygląda inaczej  :drapanie: :drapanie:
kasia

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
też fajny pomysł z tym zdjęciem.
My dla naszych Mamusiek mamy grawerowane wazony. Na prawde mi sie podobają. są ze szkła, kwadratowe i z grawerka (moj P napisał fajnych kilka zdań ode serca...)I myślę, ze nie tylko będą sie kurzyć na meblach..ale będą mogły śmiało z nich korzystać.
A dla Świadków zamówiliśmy koszulki ze zdjęciami(świadkowa sama - jedna fotka i ja ze świadkową - druga, to samo Moj P) i fajnymi napisami typu: NAJLEPSZA ŚWIADKOWA POD SŁOŃCEM!! data, nasze imiona itp  ;D