Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #1230 dnia: 23 Marca 2010, 14:40 »
ceny rzeczywiście jak z kosmosu, ale z tego co się w Świnoujściu wstępnie orientowałam, to ceny takie same, przy czym kwiatek do butonierki 50 zł  :szczeka: :szczeka: :szczeka:  A ja sobie wymarzyłam, ze i świadkowa będzie mieć swój bukiecik - miniaturka mojego. No ale jak miniaturka ze 150 zł to ja muszę poważnie przemyśleć te kwestie.
czy u Was też kalie uważa się za kwiaty związane z pogrzebem i w związku z tym wyklucza się je raczej z bukietów ślubnych? Bo u mnie tak jest, ja co prawda i tak marzę o bukiecie z fioletowych, biało -różowych goździków, ale pytam z ciekawości?

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1231 dnia: 23 Marca 2010, 17:22 »
goździki fajny pomysł, też mi się podobają. byle nie czerwone bo to kojarzy się jednoznacznie :D
kalie u mnie nie są postrzegane jako kwiaty pogrzebowe. mojej mamie się podobają, teściowa mnie na nie namawiała, ale jak dla mnie te kwiaty są po prostu zbyt smutne, ja potrzebuje czegoś wesołego, kolorowego. jestem blondynką, suknia jest jaśniutka i blade kwiaty chyba by mnie postarzyły. ale ogólnie kalie są ok moim zdaniem. moja kuzynka miała je kilka lat temu na swoim ślubie i jej to pasowało, ale ona była starsza ode mnie, wyglądała poważniej i miała rude włosy, a więc nie zabrakło zdecydowanetgo koloru ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1232 dnia: 24 Marca 2010, 19:35 »
stokrotka bardzo ładny bukiet, ja się zastanawiam nad fioletowym mam kilka typów
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1233 dnia: 26 Marca 2010, 10:22 »
Cześć dziewczynki.

Wczoraj byłam w salonie slubnym mierzyć kiecki. Chciałam zwiewną muślinową, niestety wyglądam w nich jak w koszuli nocnej >:( Przymierzyłam z gorsetem z tafty, wyglądałam bosko ( mama i siostra tak mówiły), mnie też się bardzo podobało, ale jednak tafta jest sztywna a ja sobie wymarzyłam coś lekkiego. I zobaczcie co myślicie o czymś takim. I dopasowana, i na dole zwiewna ;D podoba mi się. Zmieniłabym coś w górze, na pewno ramiączka ale sam krój?

http://moda.allegro.pl/item958656458_suknia_slubna_rozmiar_36_koronka_muslin.html

Stokrota bukiet który wkleiłaś śliczny, właśnie delikatny ale bedzie go widać, i tak ma być. No już msz przeprawy z teściową? ja też niestety :-\
A ceny jakaś masakra!! Tez muszę iśc i zapytać, no i nie wiem czy już zamawiać ten bukiet?

mnie sie podoba coś takiego. Chcę połączenie ze storczykami bo będę miec jednego we włosach

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1234 dnia: 26 Marca 2010, 10:28 »
Kinia, suknia bardzo ładniutka, taka leciutka i zwiewna ;)
A bukiety śliczne, zwłaszcza ten pierwszy, również mam go zapisanego i właśnie coś podobnego też bym chciała ;)
Pozdrawiam! :-*

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #1235 dnia: 26 Marca 2010, 11:11 »
Kinia, wg mnie ta sukienka jest za skromna i za typowa jak dla Ciebie (chociaż Cię nie widziałam i nie znam), ale jak podczytuję Ciebie na forum, to mam wrażenie, ze powinnaś mieć coś bardzo wyjątkowego i wyróżniającego.
Bukiet nr 1 to też mój typ, poza oczywiście bukietem z goździków :).

pozdrawiam

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #1236 dnia: 26 Marca 2010, 13:04 »
Suknia bardzo ładna, ale też bardzo skromniutka ;) Ale prostota jest najpiękniejsza, wszystko zależy od tego w czym Tobie dobrze i co Ci się podoba :) Bukiet nr 1, jak dla mnie zdecydowanie nr 1 :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1237 dnia: 27 Marca 2010, 10:06 »
bukiety oba są ładne a suknia ładna, ja mam z tafty i wygląda ślicznie
pytałam w jednej kwiaciarni to mi powiedzieli że 2 tygodnie wcześniej wystarczy zamówić bukiet ale ja tam wolę wcześniej ale jeszcze nie zdecydowałam jaki do końca ma być i gdzie go zamówię
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #1238 dnia: 27 Marca 2010, 12:08 »
Ja mam bukiet zamawiać na początku lipca, ale to z racji urlopu ani kwiaciarki. Normalnie dwa tygodnie przed ślubem. Ale na dobrą sprawę nie wiem co chcę. ;/

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #1239 dnia: 27 Marca 2010, 19:22 »
no ja mam się zgłosić miesiąc przed.. bo w tej samej kwiaciarni zamawiamy bukiet, auto+ strojenie i strojenie kościoła.. mam mniej więcej upatrzony wzór bukietu ale kompletnie nie wiem jakie kwiaty mają być :-\ z racji skromności sukienki chcę mieć taki długi z opadającymi listkami bukiet, żeby dopełniał skromną sukienkę.. ale nic nie wiem :( za tydzień mój M. przyjeżdża i po świętach idziemy do księdza i jeszcze w kwietniu zapowiedzi wyjdą ;D a reszta przygotowań stoi :-[

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1240 dnia: 29 Marca 2010, 10:18 »
no a ja już wiem, gdzie będę zamawiać bukiet i kwiaty na samochód. u mnie w realu jest tak śmiesznie tania kwiaciarnia, że aż żal nie skorzystać :P bukiet za ok. 5 dyszek, kwiaty na samochód ok 80. aż zrobiłam duże oczy. ciekawe ile biorą za wystrój kościoła :) zmartwiła mnie tylko kwestia kwiatka we włosach, bo róże podobno nie są tak trwałe, aby wytrzymały całą noc, no i chyba będę musiałą zdecydować się na storczyk :/

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1241 dnia: 29 Marca 2010, 10:47 »
Stokrotko, a dlaczego zrobiłaś taką minkę przy storczyku? dlaczego jesteś niezadowolona?
Piękny kwiat! ;) ja chyba też się na niego zdecyduję :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1242 dnia: 29 Marca 2010, 11:06 »
Wiesz, jakoś tak nie specjalnie je uwielbiam. ładne są, podobają mi się, ale nie chciałam ich na ślub jakoś. Marzyły mi się moje piękne tulipany, ale niestety nie wydoleją w taki upał więc musiałąm zdecydować się na coś innego, a tu kolejna zmiana. nie wiem jeszcze co zrobię, ale tak ostatecznie w końcu to tylko kwiaty ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1243 dnia: 29 Marca 2010, 11:19 »
Ale Stokrotko, ja byłam na weselu w sierpniu i dziewczyna miała 3 różyczki i wytrzymały jej do końca wesela, czyli do 5 nad ranem!
Fakt, że już były lekko klapnięte, ale to tylko z bliska było widać, a tak to prezentowały się bardzo ładnie.
Więc może nie rezygnuj z róż?
Pozdrawiam :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1244 dnia: 29 Marca 2010, 14:24 »
eh no chyba muszę zapytać w kwiaciarni. najwyżej jak padną to je zdejmę albo wyrwę nową z bukietu :P moja fryzjerka będzie na weselu więc mi wepnie nowy :D

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1245 dnia: 29 Marca 2010, 19:26 »
stokrotko super że twoja fryzjerka będzie na weselu zawsze coś pomoże upiąć a o róże bym się zapytała w kwiaciarni
Dziękujemy

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1246 dnia: 2 Kwietnia 2010, 12:45 »
Dziewczynki!
Zająca świrusa
Mokrego dyngusa
Smacznego jajeczka
Jasnego poranka
I z cukru baranka !!!

życzą Agatka i Kiciuś ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1247 dnia: 2 Kwietnia 2010, 13:48 »
ja też życzę Wam wszystkiego dobrego, radosnych, słonecznych, spokojnych świąt i mokrego dyngusa (albo suchego, jak ktoś woli. ja np. wychodzę w lany poniedziałek ze strachem z domu :P)

:przytul:

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1248 dnia: 2 Kwietnia 2010, 19:41 »
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych
składamy najserdeczniejsze życzenia:
dużo zdrowia, radości, smacznego jajka,
mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego słońca oraz samych sukcesów życzy Monika i Krystian
Dziękujemy

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #1249 dnia: 3 Kwietnia 2010, 22:14 »
Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany.
Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim Wielkiej Nocy :-* :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1250 dnia: 4 Kwietnia 2010, 19:57 »
Szczęśliwych świąt oraz dni po świętach :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1251 dnia: 6 Kwietnia 2010, 08:22 »
Witajcie po świętach :) jak je właściwie spędziliście? ja w niedziele byłam w domu z rodzicami i z dziadkami na śniadaniu, a potem poszliśmy na obiad do moich przyszłych teściów ;) na szczęscie nie było to pierwsze spotkanie, chociaż i tak było lekko sztywno, bo przecież ledwo się znają. ogólnie było ok, teściowa już nawet trochę miała ochote rozmawiac o weselu :P
wczoraj przyjechała do mnie kuzynka i obgadywałyśmy kwestię ślubu i wesela, prezentów, wieczoru panieńskiego, a mój przyszły tylko biedny siedział i słuchał :D

przed chwilą się zorientowałam, że w czwartek idziemy na pierwszą lekcję tańca!! :o stresa mam jak cholera szczerze mówiąc, trzymajcie kciuki, żebyśmy to przeżyli hehe :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1252 dnia: 6 Kwietnia 2010, 09:37 »
Eee tam, nie ma co się stresować! ;) będzie dobrze :-*

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1253 dnia: 6 Kwietnia 2010, 12:37 »
Kursy tańca to przyjemność ;) Nie ma co się stresować :)

Dziewczyny, a  ja mam takie trochę nietypowe pytanie ;) Golicie włosy na rękach? a jeśli tak to czym, żeby nie odrastały ciemniejsze, grubsze i sztywniejsze? Ja mam wątpliwości czy to konieczne, chętnie poznam wasze zdanie ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1254 dnia: 6 Kwietnia 2010, 14:15 »
konieczne?? moim zdaniem na pewno nie jest konieczne, a nawet przeciwnie, bo potem tylko się narobi z tym problemu. nie dość, że pewnie pojawiają sie krostki i zaczerwieniena, jak to zwykle bywa po kilku pierwszych razach skóra jest podrzażniona. poza tym własne potem te krótkie włoski są sztywne i grubsze. według mnie nie opłaca się nawet zaczynać, co innego laserowo ale to już wiadomo jakie są koszty. pachy to co innego, ale z rękami to ja bym dała sobie spokój :) a zemu chcesz golić?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1255 dnia: 6 Kwietnia 2010, 14:48 »
Cherry można iść też na wosk, do kosmetyczki, co nie jest aż takie kosztowne, ale z własnego doświadczenia wiem, że tylko pierwsze 4-5 dni jest fajnie, gładko, a potem włoski zaczynają dziwnie rosnąć - na "sztorc" :D co mnie strasznie denerwowało! więc zrezygnowałam :P
Ale jak chcesz tak jednorazowo, tylko na jedną imprezę, to polecam... chociaż radzę iść np. już teraz wypróbować ;)
Pozdrawiam! :)

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #1256 dnia: 6 Kwietnia 2010, 15:09 »
Własciwie to mama mnie namawia, a mnie te włoski aż tak nie drażnią ;) W sumie to wiem jak jest z pozostałymi częściami ciała i niechętnie bym to zaczynąła z rękami;)  Dlatego pytam Was o opinie, bo już zaczynałam myśleć że jestem jakaś zacofana ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1257 dnia: 6 Kwietnia 2010, 15:53 »
Dla mnie to zbędne jest. A niech sobie będą te włoski na rękach

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #1258 dnia: 6 Kwietnia 2010, 21:41 »
nie jesteś zacofana. utarła się taka moda, że włosy pod pachami i na nogach się goli, okolice intymne jak kto lubi, ale ręce to dla mnie zbędna fatyga. nie sądzę żebyś miała na rękach włosy jak niektórzy faceci taki dywan na plecach :P także wg mnie trochę szkoda zaczynać, bo potem będzie Cię to denerwowało jak Agatkę i trzeba zabiegi powtarzać.

ale jak bardzo byś chciała tak bardzo to moim zdaniem najbezpieczniej właśnie spróbować wcześniej i powtarzać to do jesieni, aż będziesz nosiła długie rękawy żeby "zapuszczać" włosy do normalnego stanu ;) nie znam się na tym ale tak na logikę jak one odrastają to chyba nie wygląda to jakoś fajnie i wtedy może to irytować.

a czemu mama Cię tak namawia, jest jakiś problem z tym? ja też mam kłaczki, na szczęście jasne i wydaje mi się, że przeciętne, ale mam wrażenie jakby ciutkę dłuższe od czasu jak biorę tabletki antykoncepcyjne  ::)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1259 dnia: 6 Kwietnia 2010, 22:30 »
tez o tym myslalam :P
jak nie bede miala rekawiczek do kosciola to chyba ogole, jak sie zdecyduje na rekawiczki to sobie moze dam spokoj
jetem ciemna szatynka wiec ciemne wlosy sie rzucaja w oczy, zwlaszcza ze zdjecia potem pokazuja wiecej niz na zywo widac
ale wszystko jest jeszcze w fazie planowania ;)