Autor Wątek: niespokojne jest serce moje dopóki nie spocznie w Tobie... buraczkowe odliczanie  (Przeczytany 86033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
a ja plecam egipt, wystarczy o siebie zadbac a wszystko bedzie ok
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
margolka namiary zaraz wyślę, jak się ma okres to temperatury się nie mierzy... po pierwsze no i po co? a po drugie ja będę mierzyć w pochwie i nie wyobrażam sobie jak by to miało wyglądać podczas okresu  ??? temperaturę zacznę mierzyć zaraz po zakończeniu miesiączki czyli w okolicach niedzieli...

a ja plecam egipt, wystarczy o siebie zadbac a wszystko bedzie ok

paooolka a co masz na myśli pisząc zadbać o siebie??

Offline margolka

• Chuck Norris
No właśnie ja też chciałam w pochwie i dlatego tak zapytałam...

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Podczas @ tempki się nie mierzy  :) zacznijcie najlepiej w pierwszym dniu po zakończeniu miesiączki  :)

Offline margolka

• Chuck Norris
Dzięki Olucha za podpowiedź  ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
pic duzo wody, butelkowanej, owoce myc itp poza tym odrobina alkoholu oraz napojow gazowanych tez chroni. wiem ze to smieszne ale lakohol zabija te bakterie, wiec mały drink pomaga :) poza tym ja zawsze mam ze soba probiotyki, ogolnie biore je codziennie ale przed wyjazdem zawsze o tym pamietam. jedni to przechodza inni nie. zalezy od organizmu.
mysle ze "zemsta faraona" ;) wynika tez czesto z przejedzenia, czlowiek jak widzi to wszystko to mu sie mozg kurczy  ;)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hehe "zemsta faraona", nie wiedziałam, że to się tak nazywa  :)  kurcze jakoś sobie nie wyobrażam picia wódki przed śniadaniem w hotelu... ::)

zacznijcie najlepiej w pierwszym dniu po zakończeniu miesiączki  :)

no ja tak właśnie zamierzam zrobić  :) ciekawa jestem ile czasu upłynie zanim poznam się na NPR... tzn kiedy będę umiała określać moje dni płodne i niepłodne... wiem, że to wymaga czasu, a ja bym już chciała wiedzieć... odebrałam dzisiaj termometr i od niedzieli zabieram się ostro za NPR  ;)

poza tym poszłam dzisiaj do kosmetyczki na regulację brwi, a ona mi mówi, że przydałby się zabieg oczyszczający, a 2 dni przed ślubem zabieg nawilżający... póki co zapisałam się na zabieg oczyszczający na koniec maja, pani mówi, że on trwa 3 godziny... co ja tam będę robić tyle czasu? no i koszt pewnie koło 100 zł, no ale trudno, chcę być piękna w ten wyjątkowy dzień w roku  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
 :D :D :D :D :D dobre z ta zemstą;-)

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku ja też idę pod koniec maja jeszcze raz do kosmetyczki - ja akurat na mikro, a 3 dni przed ślubem znowu - ale na jakiś zabieg specjalny do ślubu  ;) Chyba nas trochę naciągają, no ale trudno  :P

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Ale za to jakie będziecie piękne tego dnia  :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
no mam taką nadzieję, jednak się obawiam, że taki zabieg zniszczy moją opaleniznę na twarzy...  ::) margolka a co to jest ta mikrodermabrazja na którą chodzisz, mnie się kojarzy ze zdzieraniem skóry  twarzy...

swoją drogą gdyby nie przypadkowa wizyta u kosmetyczki dzisiaj pewnie o żadnym oczyszczaniu twarzy bym nie pomyślała, bo to dodatkowy wydatek w budżecie, którego nie uwzględniłam..  :-\ no ale jestem dobrej myśli że pieniążków nam nie braknie..,

Offline margolka

• Chuck Norris
No i chyba dobrze myślisz. Z tego co zapamiętałam to jest to ścieranie naskórka i skóry właściwej  ;) Ja chciałam oczyszczanie, ale pani stwierdziła,  że nie jest źle i nie ma takiej potrzeby, ale mikro jak najbardziej - ja się w sumie na tym nie znam. Jak przyszłam to rodzice powiedzieli, że gorzej wyglądam niż wcześniej  :P No bo byłam bardzo zaczerwieniona, ale potem przeszło  ;)

Ja tez nie myślałam, że aż 3 razy pójdę do kosmetyczki, myślałam, że tylko raz  ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ja byłam na mikro i Pani powiedziala tylko jakich kosmetyków mam używać , na nic mnie nie naciągała  ::)
Tzn zaleciła za 1,5 miesiaca kolejną mikro no ale wtedy zobacze jak z kasa i nie wiem czy to nie ryzykowne z racji tego że lato idzie a po tym nie nalezy się wystawiać na słońce  ;)
Jednak postanowiłam iść jeszcze na depilację paszek bo mi tak szybko włosy rosną  ::)  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
Justyś będziesz depilować włosy pod pachami?? ja sobie tylko mogę wyobrazić jak to boli...  ::) ostatnio się właśnie zastanawiałam nad depilacją, ale ja jestem zbyt wrażliwa na ból... dziś u kosmetyczki płakałam jak mi brwi regulowała, a co dopiero jakieś wyrywanie włosów... Justyś a kiedy się wybierasz na tą depilację? koniecznie daj znać jak było!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
eee tam da się przeżyć  ;) Będę chciała depilować woskiem czyli małe zrywanko  ;D to jest tylko jeden ruch i nie ma  ;)
ja jak wyrywam brwi to tego nie czuję  ::) tylko że sama to robię więc to tez inaczej jest  ;)
Myślę że tak we wtorek - środę przed weselem żeby paszki nie były zaczerwienione  ;) jeszcze zapytam kosmetyczki kiedy najlepiej  :D

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Hej
Chwil kilka mnie nie było,a le już wszystko nadrobiłam..
Czarny samochodzik po prostu pierwsza klasa :D
Co do makijaży, które wkleiłaś, wszystkie mają swój urok (niektóre sobie pozwoliłam skopiować do komputera ;) ), ale masz rację - kosmetyczka powinna najlepiej dobrać odpowiedni dla Ciebie (bo ta poprzednia to chyba miała zły dzień..)

Hmm.. Co jeszcze.. No chyba jeszcze tylko mogę życzyć więcej zdrówka :)

Buziaki :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Kurcze a ja w ogóle o kosmetyczce nie myślałam... bo cerę ma mw miarę ładną nie ma się za bardzo do czego przyczepić... ale teraz już nie jestem taka pewna, jak widzę, że tyle Was się szykuje...
buziaki zostawiam na dobranoc :-* :-* :-*

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
ja chyba też sie zdecyduje na paszki,bo włoski doprowadzają do szału,szczególnie latem.....

Offline margolka

• Chuck Norris
Mnie kiedyś koleżanka (która teraz już jest kosmetyczką) depilowała woskiem pachy i nie tylko pachy  ;) Dało się przeżyć - choć w porównaniu do innych części ciała depilowanie pach bolało najbardziej  ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
o rany... aż ciarki mnie przeszły jak przeczytałam o depilowaniu pach woskiem... ja to jestem zbyt wrażliwa na ból żeby takie rzeczy sobie robić  ::)

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
Wysłany przez: buraczek  
Umieść cytat
arvena a możesz powiedzieć ile was wyjazd w zeszłym roku kosztował i gdzie byliście? a jakieś wycieczki fakultatywne wykupywaliście??

Więc tak, my bylismy w Sousse, płaciliśmy za 2 tyg. 1800zł/os z wyżywieniem HB, plus wycieczki fakultatywne tzn, wykupiliśmy sobie taką 2 dniową na Saharę to 170 dinarów od osoby ( w złotówkach razy 2 czyli ok 340zł), a na rejs statkiem wybraliśmy się sami - tzn. pojechaliśmy do sąsiedniego miasteczka (Port El kantoui) i kupilismy bilet na statek, bo z biura brali ok 15dinarów więcej. My jechaliśmy z biurem selectours :) bylismy zadowoleni.
Ahaa + plus to co wydacie na nazwijmy to drobne wydatki.

odliczam

Offline buraczek
  • Chuck Norris
hej, witam was piątkowo- weekendowo  :)

ja już w domku jestem, odpoczywam sobie po ciężkim dniu... przyjechała do mnie mama do Częstochowy kupić sobie kostium na nasz ślub... obeszłyśmy całe centrum, ale mama nic nie znalazła dla siebie, więc jeszcze na konopiska pojechaliśmy już w 3 a następnie prosto do domu. moja mama jest jeszcze bardziej wybredna niż ja!! nic nie kupiła... wasze mamy już mają kreacje, czy też szukają i znaleźć nie mogą??

za to dzwoniła dzisiaj pani z salonu ślubnego, że moje butki są już do odbioru, jutro po nie jadę  :D

Castia ja też myślałam, że z moją cerą jest wszystko ok, ale ta przypadkowa wizyta u kosmetyczki uświadomiła mi że tak nie jest... oczyszczanie i nawilżanie konieczne...

co do depilacji to ja się raczej nie zdecyduję, mam zbyt wrażliwą skórę na ból... i podziwiam waszą odwagę w tej kwestii  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
zapomniałabym... !!! jeszcze 50 dni do naszego ślubu !!! :serce:  

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Ty się lepiej zdecyduj buraczek bo komfort później jest bezcenny, ja sobie depiluję właśnie plastrami już kilka lat i powiem wam dziewczyny, że teraz już nawet nie ma co depilować, włosy nie rosną, no może jakaś poprawka raz na 3 miesiące i to wszystko, naprawdę ja polecam

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku gratuluję 50 dni  ;) Moja mama właśnie w tym tyg. zakupiła materiał na kieckę  :D

Offline pamela

• Chuck Norris
witaj buraczku wybacz ze tak pozno, ale juz dotarlam, jak jeszcze moge.
co do depilacji to jak najbardziej jestem za zwlaszcza na jakies imprezy, a poza tym mam spokoj potem na jakis czas, a do kosmetyczki zamierzam sie udac na co tylko mozliwe zabiegi, a nawet na masaz taki relaksujacy, podobno fajna sprawa na dzien przed slubem.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
co do kreacji to moja mama jeszcze ma troszke czasu , ale teraz jak bede w Szczceinie to z nie pochodze ale wiem ze łatwo nie bedzie bo ona to zanim sie na cos zdecyduje to ohohoo takze nie martw sie twoja mama nie jest jedyna :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
moja mam sobie kreację kupiła w orsayu zanim ja swoją zamówiłam! :) he he

co do kosmetyczki to się okaże co zdecyduję ::)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
sobotnie  :-* :-* :-*
Moja mam sie naszukała tyle że hoho, aż w końcu kupiła materiał na sukienkę zaniosła do znajomej żeby ta jej uszyła  ;) Zupełnie przypadkiem trafiłyśmy ostatnio do CH Pogoria i tam znalazłam jej sukienke taką jaką chciała od poczatku  ;D I kupiła  ;) Jeszcze oprócz naszego ma 2 wesela w tym roku więc ta szyta tez sie przyda  ;)

Ale moim zdaniem bardzo mało jest jakiś fajny kreacji dla naszych mam, wszystko jak z przed 10 lat i na jedno kopyto - porażka, nie wspominając o cenie za takie badziewie  :P

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Depilacja pach woskiem? o nie, ja podziękuję ;) ja golę maszynką. Tylko nogi odważyłam się depilatorem i polecam, do bólu idzie się przyzwyczaić, ja już go nie czuję, a włoski odrastają delikatniejsze, jaśniejsze, tak że muszę mieć chyba z centymetr żebym je zauwazyła  :)

A co do kreacji dla mam to się zgodzę. Moja mam już się martwi czy sobie coś znajdzie. Co prawda ma 50 lat, ale wcale na tyle nie wygląda, ani się na tyle nie czuje, i na pewno nie chce takich typowo babciowych kiecek a takich jest pełno. Ale my akurat mamy jeszcze sporo czasu wiec na pewno się znajdzie cos ciekawego :)