Autor Wątek: niespokojne jest serce moje dopóki nie spocznie w Tobie... buraczkowe odliczanie  (Przeczytany 85697 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
hm..... jeżeli chodzi o perły to jest przesąd, ze na slub nie powinno się zakładać pereł.gdzies tak ostatnio czytałam, ale nie pamietam gdzie :-\

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
ja jestem tutaj od konca stycznia i chwilowo sie obijam ,(przez kryzys no i taka slaba znajomosc jezyka , chwilowo pracy brak),moj N. jest tutaj kierowca autobusu i tak raczej na stale tu zostaniemy , a ja po powrocie tzn 26 jedziemy do polski i jak w kwietniu wrocimy to zaczne znow poszukiwania pracy, i pujde dalej szkolic swoj norweski :)
a jak ty w wakacjie tu pracowalas to w jakim miescie i co robilas?

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Bardzo ładnie Ci w tej sukience. Bardzo dobrze, że ja jednak wybrałaś :D
Co do biżu to chwilowo nie mam pomysłu, ale jak coś mi się nasunie to na pewno dam znać ;)

Buziaki :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
pracowałam i w tym roku też będę  :D
mieszkamy w miejscowości Laerdal i pracujemy w fabryce czereśni.
podziwiam Cię, że chcesz zostać na stałe w Norwegii, mnie się Norwegia bardzo podoba, ale nie mogłabym tam mieszkać na zawsze... za bardzo bym tęskniła, ale na rok czy dwa to może bym się zdecydowała

a wracając do tematu... czekam na opinie w sprawie biżuterii do mojej sukienki, jaka by pasowała i jaki kolor??? mile widziane zdjęcia  :)

Offline dolores81
  • nowicjusz
  • *
ja też czytałam że nie zakłada się perły na ślub...no ale to tylko przesąd...

Offline buraczek
  • Chuck Norris
ja tam nie wierzę w przesądy, jak się ludzie kochają, to przecież się nie rozstaną z powodu biżuterii włożonej na ślubie!!! perły pięknie się prezentują :) ale czy pasują do mojej sukienki? a jeśli nie perły to co?

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
achh te przesday jak by tak we wszystko wierzyc to maskara by byla :P

ps.to bardziej moj N. chce zostac , wiadomo chcieli bysmy zyc w polsce ale te nasze realna....

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
perły, sama chcialam ale rezygnuje choc baaardzo mi sie podobaja!
ale jednak, ogolnie nie wierze w przesady ale dziewczyna mojego brata, po rozwodzie mowi zebym nie zakładała. znajde cos ladnego

a wolisz srebro czy zloto?
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
nio ja bym nie założyła pereł na ślub  ;D ;D hehehe

nio własnie wazne jest co luibisz: srebro czy złoto, mocna bizuterie czy delikatną.  :drapanie:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ach te przesądy - to mi juz chyba wogóle powinno sie nie powieść  ;D ;D ;D
Ślub w maju, o niepełnej godzinie i PM iwdział suknie (nie na mnie ale widział )  :D :D :D
mam to głęboko w.....  :P :P :P

Poza tym perły ale prawdziwe a te wszystkie to raczej prawdziwne nie są  ;)

Własnie wolisz złoto czy srebro ??
Ja bym kupiła jakiś delikatny wisiorek cos takiego (to zdjecie mojej szwagierki )

i kolczyki tez dleikatne w sensie nie wiszące  ;)

Aha no i garuluje podjecia decyzji co do sukni  ;D
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2009, 13:48 wysłana przez Justys851 »

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ja mam perełki nawet na sukience i też nie wierzę w te przesądy... gdybym wierzyła to pewnie nie brałabym ślubu w maju  ;)

ja bym dała perełki albo coś z kryształków... raczej delikatnego żeby Cię nie przytłoczyło  :)

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
A masz już jakeis zdjęcia tej drugiej sukienki ?? ciekawa jestem jak wygląda... jaki ma dekold...  ps. tak trzymaj... nie co wierzyc w przesądy... perełki ślicznie wyglądają :-)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
Ach te przesądy - to mi juz chyba wogóle powinno sie nie powieść  ;D ;D ;D
Ślub w maju, o niepełnej godzinie i PM iwdział suknie (nie na mnie ale widział )  :D :D :D
mam to głęboko w.....  :P :P :P

:brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: nie ma się co przejmować takim gadaniem!!!

jeśli chodzi o to co wolę    ::) to raczej srebro, bo złoto jest dużo droższe, zresztą ja zawsze srebro nosiłam... kryształki też mogą być...
Justys851 ten łańcuszek na zdjęciu jest poprostu śliczny!!! a masz zdjęcie kolczyków i bransoletki? ja lubię duże i długie kolczyki... od dawna mam fioła na punkcie kolczyków, ciągle bym kupowała  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Jak wróce do domu to poszukam na zdjeciach czy gdzies nie widać kolczyków i branzoletki  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
Justys851 czekam na fotki kolczyków i bransoletki  :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
napewno cos znajdziesz z bizuteri, teraz jest tak wybór, moze nawet trafisz na cos wyjatkowego całkiem przypadkowo
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
szczerze to ciezko znaleźć mi coś zeby było dobrze widać, znalazłam jedynie coś takiego ale z bransoletką to nie mam  :(

Offline buraczek
  • Chuck Norris
przyznam szczerze, że jestem zawiedziona, kolczyki bardzo ładne,  ale też bardzo delikatne, dla mnie zbyt delikatne...
jakiś czas temu jedna z dziewczyn z naszego forum posłała mi zdjęcia biżuterii swojej roboty, może coś z tego by pasowało?
[http://img91.imageshack.us/my.php?image=perelkiecruszklo.jpg]

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ja własnie wolę takie delikatne  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris

Offline margolka

• Chuck Norris
Buraczku czasem udaje Ci się wkleic dobrze zdjęcie, to nie wiem czemu za każdym razem masz inaczej  ;) Najlepiej sprawdzać na podglądzie wiadomosći czy zdjęcie jest wyświetlone  :)
A tak w ogóle to bardzo podoba mi się biżuteria 1 i 4  :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Oj ja nie pomogę bo ja używam fotosika  ;)

Co do biżuterii - dla mnie za duże , ja lubie mniejsze rzeczy  :D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
Buraczku czasem udaje Ci się wkleic dobrze zdjęcie, to nie wiem czemu za każdym razem masz inaczej  ;) Najlepiej sprawdzać na podglądzie wiadomosći czy zdjęcie jest wyświetlone  :)
następnym razem tak właśnie zrobię  ;)
dziękuję za rady i czekam na więcej opinii, ewentualnie nowe propozycje.

Jutro wracamy na weekend do domku, w sobotę rozdamy pierwsze zaproszenia, czuję, że będzie dużo emocji :Zakochany: pierwsze osoby, które zaprosimy na nasz ślub, to będzie siostra mojego PM z mężem i jego mamą (jego siostra będzie świadkową), a następnie jego ciocia z wujkiem, kuzyn i kuzynka z narzeczonym. strasznie się cieszę z tego zapraszania  ;) mam nadzieję, że nie będą zadawać krępujących pytań...
Jeszcze tego samego dnia chcemy pojechać do naszej restauracji porozmawiać z kierowniczką, bo mamy jeszcze kilka pytań, m.in. o kieliszki do szampana dla nas (czy oni dają, czy musimy się sami zaopatrzyć), o przywitanie chlebem i solą, o cennik na ten rok, może jakieś menu przykładowe, no i chciałam sobie zapisać układ stolików, bo zastanawiam się nad winietkami na stół (żeby je zrobić musimy wiedzieć dokładnie ile jest krzeseł w danym rzędzie). relację zdam w niedzielę na spokojnie.

I jeszcze jedno, zapomniałam wam powiedzieć: 7 kwietnia mam egzamin na prawo jazdy. miałam nikomu nie mówić, ale wam nie mogłam nie powiedzieć  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
W takim razie będziemy trzymac kciuki  :D tylko przypomnij jeszcze  ;D ;D ;D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ojjjj tak, kciuki będą zaciśnięte  ;D ;D ;D

Pozdrawiam czwartkowo :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
. jeżeli chodzi o perły to jest przesąd, ze na slub nie powinno się zakładać pereł
o ranyyyyyyyyyyy dziewczyny przecież jak miałybyśmy wierzyć w te wszystkie przesądy to pewno żadna z nas by nie wyszła za mąż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo labo czarny samochód,albo pełna godzina,perły,upadające obrączki,trzeba troszkę wyluzować i patrzeć na to z przymrużeniem oka;-)))) ;) ;) ;) ;) ;) ;)a jesli chodzi o perełki to ja się tez na nie czaję i bodajże w którymś wątku je wklejałam,chociaż jeszcze nie znalazłam idealnych,te są całkiem spoczko dla mnie-teraz nie moge znaleźć fotki,ale jest prawdopodobnie w wątku u hanii acha najlepiej przymierz sukienkę i weź ze sobą i złotą i srebrną biżuterie,ja strasznie lubię srebro,ale niestety do mojej sukienki wcale nie pasuje,kolor sukienki mam waniliowy i srebro wygląda przy niej jak przybrudzone.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Buraczek, a propos biżuterii ręcznie robionej dam Ci rade, ponieważ miałam z tym do czynienia od strony technicznej. Jeśli chodzi o zdjęcia 2 i 3 to tam są takie wygięte druciki, rurki pomiędzy tymi kulkami lub na zdjęciu 3 pomiędzy kamykami wygląda to fajnie ale nosi się fatalnie  :dno:, jest to bardzo lekkie i w ogóle się nie układa na szyi tak jak na rysunku, a wiadomo ze człowiek się rusza. Jak byś chciała to mogę Ci nawet wysłać coś w tym stylu żebyś sobie zobaczyła co to za cudo. Zdjęcie nr 1 ok, zdjęcie nr 4 bardzo ładne (głosuję jak margolka ;))

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline hania3033

• Chuck Norris
Witaj buraczku :D wybacz, ale jakoś przegapiłam Twoje odliczanko... :oops: no ale jestem - przygarniesz mnie jeszcze?? ;D
No więc po kolei - zawiadomienia baaardzo mi się podobają, bo mamy takie same :P + zaproszenia. a Ty jak widzę masz już inne, ale również ładne :) Suknia... Kurcze, no trochę przebojów miałaś, ale najważniejsze że już sie zdecydowałaś i że jestes zadowolona :D :D :D jest co prawda trochę nie w moim stylu (heh, może ta druga by mi przypadła do gustu bo lubię rybkowate ;) ) ale trzeba przyznać ze bardzo do Ciebie pasuje :) Czyli generalnie super ;D
Co do biżuterii, ja właśnie jestem na etapie wyboru swojej (tzn. już kupiłam, ale chyba skuszę sie na coś jeszcze ;) ) piszesz że gustujesz w srebrze i że mogą być kryształki, więc jak będę miała fotki mojej, to wkleję i sobie zobaczysz, może akurat spoodba ci się coś w tym stylu :) albo jeszcze lepiej - zapraszam do mojego odliczanka, więc tam sobie zobaczysz ;D a jeśli chodzi o wklejone u Ciebie to baaardzo podoba mi się naszyjnik wklejony przez justyś :) jest bardzo delikatny, ja takie lubię :)
A! No i jesteś buraczku chyba pierwszą Forumką, która też nie ma zbyt dużego wesela i jednocześnie nie ma poprawin! U nas podobnie - ok. 60 osób bez poprawin :) ale co tam - impreza i tak będzie super!! ;D
Buziaki wieczorne :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
Ja też musze wypytać właścicielkę sali o takie różne rzeczy, jak powitanie chlebem i solą, kieliszki, itd itd - przy podpisywaniu umowy nie zwracałam uwagi na szczegóły  :P - bo byłam taka szczęśliwa że salę znaleźliśmy  :D
No ale ja dopiero jak zjadę na stałe do Polski to się wybiorę do naszej restauracji  :)
A 7 kwietnia będę wracać z krótkiego urlopu w Polsce, to będę pamiętac o Twoim egzaminie  :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
Justys851  :Daje_kwiatka:
nataliaxp :Daje_kwiatka:
Daruda gdyby udało Ci się znaleźć zdjęcie perełek to bardzo proszę... :Daje_kwiatka:
anulla_p dziękuję za rady i głosowanie :Daje_kwiatka:
hania3033 fajnie że z nami jesteś :Daje_kwiatka:
margolka ja miałam tak samo jak Ty... byłam tak przejęta że mamy salę, że wtedy zapomniałam zapytać o wiele rzeczy  :) teraz to nadrobimy. Dla Ciebie też kwiatuszek :Daje_kwiatka: