Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 138498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #1890 dnia: 18 Maja 2009, 11:06 »
A Ty na tym zdjęciu wyszłaś bosko ;D
i ja sie  z tym zgadzam :)
no to dobrze ze sie wybawilaś, ja tez za klubami nie przepadam wole domoweczki :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1891 dnia: 18 Maja 2009, 12:01 »
Hej  :D

A dziękuję ślicznie za komplement  :-* :-* Wybrałam najlepsze zdjęcie - to przecież oczywiste  :P

Moze podpowiesz kilka konkursów, w sierpniu swiadkuje i jezeli mloda zdecyduje sie na panienski to bym tez os smiesznego chciała zrobic :)

No to tak - zadania wymyślone przez organizatorki były takie :
- panna młoda musiała w pól minuty znaleźć kapcie dla męża, zimne piwo, pilot do telewizora, papierosy, zapalniczkę , popielniczkę i przynieść mu (jedna  z dziewczyn była mężem)
- musiała w minute przyszyć mężowi guzik do koszuli (j.w)
- w dwie minuty przygotować dietetyczny posiłek dla teściowej (tu jedna  z nas w roli teściowej)
- następnie musiała bawić dziecko (lalkę), przewinąć, opowiedzieć bajkę i zaśpiewać kołysankę
- musiała wypisać wady i zalety swojego przyszłego męża (na każdą literkę alfabetu - no chyba że nie mogła nic do niego dopasować)
- miała ulepić z masy solnej idealnego penisa
- miała nałożyć ustami prezerwatywę na ogórka - nie zrobiła tego, nałożyła rękami
- miała odpowiadać na pytania, na które wcześniej odpowiadał jej narzeczony, taki test na zgodność pary  ;)
No i więcej nie pamiętam  :P
Za każde zadanie dostawała prezent. Jednym z nich były takie karty na wieczór panieński z zadaniami dla panny młodej. Te karty wzięłyśmy do klubu. Tam zadania były takie:
- panna młoda musi przyprowadzić do stolika trzech facetów i zapytać o rozmiary członków
- panna młoda musi tak zbajerować jakiegoś kolesia, żeby jej postawił drinka
- ma wejść na stół i krzyknąć że wychodzi za mąż
- ma znaleźć faceta z wąsami i dać mu buziaka
No i nie wiem co tam jeszcze było  ;)

Tak jak anulka _211 zauważyła, jeszcze

No i wiecie co, myślę, że już czas zamówić bukiet. No i tak, Justyś, a także moja świadkowa polecają mi tę samą kwiaciarnię w Będzinie  :)
Nie wiem tylko, czy stroją tam samochody. No ale jak tam pojadę to się dowiem.
Tylko że teraz wpadłam na inny pomysł. Może lepiej kwiatki zamówić w Zawierciu, mieście mojego M. ? No bo chyba łatwiej mu będzie stamtąd je odebrać... Jak myślicie, czy kwiatki wytrzymają drogę 40 km?? Czy mój bukiet i te bukiety dla mam nie padną w aucie ? No i czy dekoracja z kwiatów na aucie nie odleci ? No i czy w ogóle można jechać 40 km na rejestracjach ślubnych ?

Napiszcie mi proszę gdzie wy byście zamawiały na moim miejscu  ::) U mnie, w Będzinie czy u niego, w Zawierciu  ???
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2009, 12:03 wysłana przez margolka »

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1892 dnia: 18 Maja 2009, 12:22 »
Ja bym zamówiła u Ciebie :) Chyba martwiłabym się nie o trwałość kwiatów jako takich (w końcu na ślub wybiera się gatunki trwałe), ale o stan bukietu podczas trasy 40 km, gdzie wiadomo- hamowanie, przyspieszanie, skręcanie i czasem gwałtowne manewry są możliwe. Bałabym się, że kwiaty jakoś się zgniotą podczas tej trasy, bo przecież twój narzeczony nie będzie wszystkich bukietów trzymać w ręku, tylko je raczej położy w bagażniku albo na tylnej kanapie :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1893 dnia: 18 Maja 2009, 12:27 »
moj bukiet bedzie jechal jakies 80 km, mysle ze to nie jest problem. sprawa kwiaciarki zeby dobrze go przygotowała.
hmm z tablicami nie wiem,zawsze moze je zalozyc gdzies w okolicy Twojej
a dekoracja hmmm popytaj, nie mam pojecia
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1894 dnia: 18 Maja 2009, 12:48 »
super ta fotka z panieńskiego... ślicznie wyszłaś  :) już się nie mogę doczekac Twojej relacji bo na pewno będziesz wyjątkowo piękną Panną Młodą :)

gratuluję 40 dni do ślubu... zobaczysz, szybciutko zleci  :)

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #1895 dnia: 18 Maja 2009, 14:01 »
Imprezka całkiem fajna, zadania pomysłowe :)
Tak jak wiśniowa nie mogę się doczekać Twojej relacji, a przede wszystkim zdjęć :)
Buziaczki  :-* :-* :-* i gratuluję 40 dni do... ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1896 dnia: 18 Maja 2009, 14:45 »
U mojego brata bukiet Panny Młodej przejechał 220 km .
Samochód ze starszymi  jechał 110 km , oni wieźli bukiet , zatrzymali się przed osiedlem i nałożyli dekoracje  ;D mój brat wychodził z domu już z bukietem dla Panny Młodej no i spowrotem 110 km , wyjechaliśmy z osiedla i znowu ściągnęli dekorację żeby na trasie nic się z nią nie stałą .
W sumie to obojętne gdzie to zrobisz no ale jeśli chodzi o dekorację auta to lepiej zamówić w Zawierciu , bukiet to tam w sumie nie wazne przeciez może być u Ciebie, zrezsta jak nie zroisz tak będzie dobrze  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1897 dnia: 18 Maja 2009, 15:03 »
hej wpadlam zostawic buziaki pozdrowionka, bo jakos niemam weny do pisania... :*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1898 dnia: 18 Maja 2009, 15:59 »
hej. może lepiej zamówić u Twojego PM-a, skoro dekoracja autka tam będzie robiona to bukiecik też mógłby być, 40 km to nie jest aż tak dużo, napewno przetrwa  :) co do tablic rejestracyjnych to nie wiem niestety  ::)

super udała wam się impreza panieńska, ślicznie wyszlaś  :)  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1899 dnia: 18 Maja 2009, 17:19 »
witam margolko ale diablica z ciebie, slicznie wyszlas, a konkursy super, musze swojej swidkowej podsunac w razie gdyby nie wiedziala co wymyslic.
a co do kwiatow, to mysle, ze bukiet mozna zamowic daleko, bo przeciez taki bukiet nawet pare dni wytrzyma, ale co do dekoracji to bym nie radzila, zwlaszcza z zywych kwiatow, bo jak to spadnie, albo cos odleci to juz nie poprawisz, chyba, ze kierowca bedzie jechal baardzo wolno i uwazal, ale to nigdy nie wiadomo czy bedzie wiatr czy slonce.
pozdrawiam :-*

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #1900 dnia: 18 Maja 2009, 21:43 »
suuper te diablice ;]
chyba muszę coś podpatrzeć na przyszłość ;)

Aaa i  margolka jak tam spotkanie forumek ?? :)

odliczam

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #1901 dnia: 18 Maja 2009, 21:44 »
No super fota! Do twarzy Ci w tych rogach  ;)
samochód chyba lepiej u ciebie, chcoiaż w sumie wszystko można jakoś rozwiązac

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1902 dnia: 18 Maja 2009, 22:49 »
oj tak bardzo ładnie wyszłaś na fotce z różkami;-)))nawet ci pasują .hihiihiihi jednym słowem służy Ci pobyt w domku;-)))

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1903 dnia: 18 Maja 2009, 23:52 »
Dziękuję Wam za miłe słowa i za wyrażenie opinii w sprawie kwiatów  :przytul: :przytul: :przytul:

Dalej nie wiem co mam zrobić  :P Wasze zdania też są podzielone  ;)
Na pewno i dekorację na auto i bukiet dla mnie zamówię w jednej kwiaciarni - chcę by pasowały do siebie  :D Poza tym chcę jeszcze bukiecik dla świadkowej, kwiatki dla mam i płatki róż do sypania  :brewki:

No i teraz tak, jeśli zamówimy wszystko u mnie, to PM będzie musiał wyjechać nieustrojonym samochodem - jemu to nie przeszkadza, no ale nie wiem co jego mama na to powie  ::) Poza tym po błogosławieństwie u siebie, przed przyjazdem do mnie, musiałby podjechać do kwiaciarni i poczekać aż ubiorą samochód - a jego rodzice musieliby czekać razem z nim w swoim samochodzie  :P (pozostali goście są proszeni pod kościół). Ale są plusy - świadkowa mogłaby odebrać bukiet dla siebie, dla mam i płatki - więc on nie musiałby mieć tego na głowie... I dekoracja z kwiatów na aucie jechałaby krótko  ;)

Jeśli jednak zamówimy kwiaty w Zawierciu, to PM odbierze wszystko na spokojnie, jeszcze przed swoim błogosławieństwem. No i fajnie, że autko będzie miał już ustrojone. Niefajnie, że wszystko będzie miał on - te kwiatki dla mam, te płatki - za dużo tego  ::) Poza tym - tak jak napisała Fasolek- wszystkie bukiety położy pewnie w bagażniku i nie wiem czy się z nimi nic nie stanie  ::) Poza tym kwiaty na aucie i cała dekoracja może nie przetrwać podróży, jak pisze Pamela...
A jakoś nie podoba mi się pomysł, żeby kwiaciarnia ustroiła auto, a on po wyjechaniu z Zawiercia, chował ją do bagażnika i potem, przed wjazdem do mojego miasta wyciągał to i ubierał auto na nowo  :-\ Może to nie jest taki zły pomysł, ale ja chciałam jakąś ładną dekorację, nie tylko wiązanka na środek maski i tyle - takie coś mi się nie podoba  ::) No i nie wiem czy samemu dałby radę ją na nowo założyć...

No nic, tak źle i tak niedobrze ;) Jutro idę do tej kwiaciarni w Będzinie, potem jadę do Zawiercia, bo się umówiłam z siostrą M. - i tam też pójdziemy do dwóch kwiaciarni. Zobaczę w ogóle jakie będą różnice w cenie  :) No i popytam o trwałość dekoracji  ;) I o to jak są mocowane - brat sobie zastrzegł, że mamy kupić takie dekoracje na magnes, bo się boi, że jakieś inne mogą spowodować, że lakier odpryśnie. A auto, które nam (chyba) pożyczy nie jest jego.

No to się rozpisałam  :D

Aaa i  margolka jak tam spotkanie forumek ?? :)

Było nas 3 - Ala (myszkasc), Ewelinka (evelaz) i ja  :D I było bardzo sympatycznie  ;D A pizza była pyszna  ;) A zdjęcia oczywiście zapomniałyśmy zrobić  :P
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2009, 23:55 wysłana przez margolka »

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1904 dnia: 19 Maja 2009, 08:44 »
popytaj w kwiaciarni, moze tam Ci doradza :)
pozdrowionka

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1905 dnia: 19 Maja 2009, 09:24 »
hej. fajnie że spotkanie wam się udało i żałuję, że nie mogłam z wami być  :(

może faktycznie lepiej u Ciebie zamówić całą dekorację i bukiety jak się obawiasz? zapytaj w kwiaciarniach i wtedy zdecydujesz  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1906 dnia: 19 Maja 2009, 10:37 »
Może to nie jest taki zły pomysł, ale ja chciałam jakąś ładną dekorację, nie tylko wiązanka na środek maski i tyle - takie coś mi się nie podoba   ::) No i nie wiem czy samemu dałby radę ją na nowo założyć...

ale ta dekoracja auta nie była brzydka  :( :( :(
były motywy kwiatowe na klamki , na masce były kwiaty ale tak fajnie porozkładnane- nie taki typowy bukiet, wszystko się komponowało z bukietem Panny Młodej, ja tez podeszłam zeby pomóc to ustroić - nie było z tym problemu wszystko było na przyssawkach i tak jak było w oryginale tak my przypieliśmy ją spowrotem  ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1907 dnia: 19 Maja 2009, 11:34 »
oj tez bym nie wiedziala co zrobic , no ale mam nadzieje ze po rozmowach w kwiaciarni łatwiej bedzie zadecydowac

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #1908 dnia: 19 Maja 2009, 12:07 »
Ja też niestety nie umiem pomóc. trudny wybór. Mam nadzieje, że rozwiąże się po wizycie w kwiaciarniach. 

:-* :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1909 dnia: 19 Maja 2009, 12:20 »
Dawno mnie nie było ale:
1. bardzo podoba mi sie korona taka niewybujana, nie lubie jak jest za duzo wstazeczek balonów
    i we  wszystkich kolorach, podoba mi sie skromnie w jednym koloze, przemyslanie.
2. nie moge sie doczekać zobaczyć Twoją suknie, bo jest przepiekna, naprawdę jak ja ją przymierząłam
     czułam   sie jak księżniczka.
3. autko- hmmm ładniejszy chyba peugot.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1910 dnia: 19 Maja 2009, 13:57 »
margolko najlepiej popytać w kwiaciarni... na pewno Ci doradzą coś z tą dekoracją auta, ja bym raczej nie jechała tyle z ustrojonym samochodem  ::)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1911 dnia: 20 Maja 2009, 08:45 »
pozdrowionka srodowe :)

całkiem nowa JA

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #1912 dnia: 20 Maja 2009, 09:07 »
 :-* :-* na środę

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #1913 dnia: 20 Maja 2009, 10:32 »
Było nas 3 - Ala (myszkasc), Ewelinka (evelaz) i ja   I było bardzo sympatycznie   A pizza była pyszna   

to może jeszcze kiedyś uda się skrzyknąć większą grupką :)

Pozdrówki

odliczam

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #1914 dnia: 20 Maja 2009, 10:33 »
Witam:) Tak sobie czytam Twoje dylematy kwiatowe i ja chyba zdecydowałabym się na przystrojenie auta tu, zakładanie dekoracji nie trwa specjalnie długo, jeśli wszystkie ozdoby są juz gotowe :)
Buziaczki  :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1915 dnia: 20 Maja 2009, 14:49 »
Cześć dziewczyny  :D

Wczoraj byłam w kilku kwiaciarniach, w Będzinie i w Zawierciu  :)
Powiem Wam jeszcze, że ceny w kwiaciarniach bardzo różnią się od siebie  ::) W jednej kwiaciarni ( w Zawierciu) pani miała bardzo fajne zdjęcia dekoracji samochodów - te które spodobały mi się najbardziej kosztowały ok 350 zł! No ale to była droga kwiaciarnia - za bukiet ślubny, powiedzieli mi od 160 zł, przy czym taki sam bukiet w innej kwiaciarni ok 100 zł - więc jest różnica. Ale co najlepsze, ja myślałam, że te dekoracje aut, które pokazała, to są robione przez nich, a to były zdjęcia ściągnięte z neta i wydrukowane. Wczoraj w nocy prawie wszystkie te dekoracje znalazłam na różnych stronach internetowych  :P
Wszędzie pytałam o trwałość dekoracji - no i wszędzie właściwie powiedzieli, że nie powinny odlecieć czy coś, tyle, że trzeba jechać dosyć wolno - a ja wiem, że oni nie będą jechali wolno przez 40 km...
No i jeszcze jedna rzecz  - zapytałam, czy jakby kwiaciarnia udekorowała nam auto, to potem można by zdjąć dekorację, schować do bagażnika, a potem nałożyć na nowo - tak się da, ale nie z dekoracjami, które wskazałam, że mi się podobają. Później Wam powrzucam zdjęcia dekoracji, które wpadły mi w oko. Musze tylko pozmniejszać zdjęcia do dobrych rozmiarów  :)

No i tak, żeby już nie przeciągać  (już i tak się bardzo rozpisałam), powiem Wam, że podjęłam decyzję  ;) -> Wszystkie kwiaty zamówimy u mnie w mieście  :) Ja sama tak zdecydowałam. Później byłam w domku M. i rozmawiałam na ten temat z przyszłą teściową  ;)
Uzgodniłyśmy, że żeby auto nie wyjeżdżało od M. gołe, bez dekoracji, poprzywiązują jakieś kokardki na klamki, jakieś wstążki - taka prowizorka  ;D A potem, przed przyjazdem do mnie podjadą do kwiaciarni ubrać autko w kwiatki  :D Teściówka powiedziała, że spokojnie poczekają te parenaście minut, jak nasze auto będzie dekorowane  :)

Tak więc ta sprawa jest załatwiona  :)
W przyszłym tygodniu, jak już będę po przymiarce, pójdę złożyć zamówienie do kwiaciarni w Będzinie. Wtedy mam nadzieję, będę miala wybrany bukiet i tę dekorację na auto  :D

A teraz druga sprawa  :) Korzystając z tego, że byłam wczoraj w Zawierciu, umówiłam się z jednym kolegą M. w celu zaproszenia go na wesele. Od razu powiedział, że będzie, wraz z jakąś koleżanką. Drugi kolega, którego doprosił M. - też już potwierdził swoja obecność. Co więcej, inny kolega M. , który myśleliśmy, że będzie sam, napisał, że przyjdzie z jakąś znajomą. A liczyliśmy, że go "połaczymy" z taką koleżanką M. , która przychodzi sama... No ale nic, jak chce z kimś innym, to trudno... Liczba osób na weselu wynosi teraz 73 - czyli chyba akurat, jak na naszą salę  :) Tylko, że tak - wzrosła nam liczba młodzieży z Zawiercia, no i postanowiliśmy, że w tej sytuacji dobrze będzie jak jednak zamówimy busa  ::) Szkoda tylko, że moi rodzice wyrzucili namiary na tego, który chciał tylko 600 zł za całą trasę - teraz wszędzie gdzie dzwonimy, życzą sobie więcej. No ale może znajdziemy coś w przystępnej cenie  ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2009, 14:51 wysłana przez margolka »

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1916 dnia: 20 Maja 2009, 14:54 »
czyli sprawa dekoracji i bukietów się wyjaśniła  :D dobrze, że teściowa jest wyrozumiała i na wszystko się zgodziła  ;)

niecierpliwie czekam na fotki dekoracji i bukietów   :-* :-*

fajnie, że znajomi wam dopiszą i będziecie mieć tyle osób ile chcieliście  ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1917 dnia: 20 Maja 2009, 14:59 »
super ze decyzja juz podjeta :) tak myslalam ze po odwiedzeniu kwiaciarni bedzie Ci o wiele latwiej

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1918 dnia: 20 Maja 2009, 15:35 »
Moim zdaniem słuszna decyzja :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1919 dnia: 20 Maja 2009, 16:07 »
To super że decyzja podjęta  ;) Przynajmniej z dekoracją napewno nic się nie stanie  ;)

I na którą kwiaciarnie się zdecydowałaś ??