Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 83735 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
fajny ten fotelik.Też powoli myślę o zmianie. A jak ten w testach wypada ? macie jakieś rozeznanie?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
ogólna ocena 4
a w cząstkowych ma dwie 4 za bezpieczeństwo i czyszczenie i dwie 5 za obsługę i komfort
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
czyli jeden z najlepszych w tym przedziale wagowym...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No i ma tę zaletę ze pasuje do dwóch typów samochodów.

I muszę się Wam pochwalić - zrezygnowaliśmy kaszki z butli kolacyjnej na rzecz kaszki z łyżeczki. Rozstanie poszło bez oporów.

Natomiast zaczął się nam chyba okres histerii. Na szczęście nie wieczornych ale przy okazji dziennych drzemek. Czasem daje się przeczekać i po 5 minutach zasypia, ale czasem tez wrzeszczy na stojąco  :buu: :buu: :buu:, do tego stopnia, że dostaje spazmów, nerwów starcza mi na 15 minut słuchania (bo ona nie płacze tylko się drze) i kładzenia do pozycji horyzontalnej, no i niestety  :glupek: :glupek: w ruch idzie gumowiec. W innych sytuacjach w ogóle może go nie oglądać, a w momencie histerii tylko to ją uspokaja, mały nerwus mi rośnie - i to niestety ma po mnie, szkoda że nie odziedziczyła siły pokoju i opanowania po tacie.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Aneta, u nas było tak samo. Taki okres, kiedy mały darł się nieprzeciętnie przy zasypianiu dziennym. A jeszcze było tym gorzej, że wstać umiał, z położyć się już nie...to się wściekał.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Ho ho! Gratki, że Małą tak pięknie sobie radzi. Książeczki zacznie lada dzień dokładniej czytać. Daj Jej czas. Marika też jest na tyle ciekawa wszystkiego, co Ją otacza, że rzadko skupia się nad czymś na dłużej. Choć ostatnio to się zmienia.

Pokój rewelacja. Fajnie, że nie typowy landrynek. Sama głowię się nad projektem dziecięcego pokoju. Może mnie zainspirujesz.

ps. Wszystkiego szczęśliwego dla Twojej Śliczniastej Panienki!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Mnie właśnie zależało, żeby było bardzo kolorowo.
W planach (jak Ewa będzie rysować itd.) jest zakup stolika i kilku krzesełek (seria MAMUT z Ikei) każdy w innym kolorze.

Jutro przyjdą samolociki i zawisną pod słoneczkiem, jak mąż zamontuje to Wam pokażę. A poza tym to mama zrobiła mi poduszeczki z tego rękodzieła, co przywiozłam dwa lata temu z Panamy - są pstrokato kolorowa, a jednocześnie oryginalne i jedyne w sowim rodzaju - niepowtarzalna indiańska robota, wylądowały na skrzyni pod oknem.

Ewa pięknie wcina bez protestów kaszkę na kolację. Znaleźliśmy też sposób na wieczorne "nie chce mi się spać", no dobra Tatuś znalazł, wczoraj jak wyszłam na wieczorne tetate z koleżankami, tata usypiał Ewę czytając jej Mikołajka - podziałało. Z nią jest taki problem, że jak nie do końca chce spać to wstaje, jak jest sama, a jak my jesteśmy to leży, a czytanie usypia. dziś nie testowaliśmy, bo pięknie zasnęła.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
a o której Ewcia chodzi spać?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wieczorem jest odkładana do łóżeczka o 2000 - 2015 i zazwyczaj śpi 15 minut później (wczoraj zasnęła po 5, a przed wczoraj z czytaniem po ok 15). Budzi się miedzy 0630 a 0730.
W dzień z kolei albo ma dwie drzemki krótsze po 1 godzina do 1,5 godziny - o 1030 i o 1400 albo 2,5 godziny od 1300.
Pochwalę się, a co.

http://picasaweb.google.pl/aratkowska/EwaMovies?authkey=Gv1sRgCKqdu-qKhJS22wE#5342701618278979250

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
niezła jest..pięknie maszeruje..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
fiu fiuuuuu zasuwa lepiej od mojej....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Ale fajnie Ewcia maszeruje

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ojej jak ładnie :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Dwa tygodnie temu byliśmy na Pierwszej Komunii Chrześniaczki mojego męża, tak prezentowała się Ewa:

Tak mamusia:

A tak obie:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
ale macie obie śliczne ciemne oczka..do pozazdroszczenia :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
fajnie wyglądałaś!

Offline martulka

• Chuck Norris
Ładne z was kobitki :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mamuśka fajnie wyglądasz
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
śliczne dwie  :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
U nas trochę zmian, bardziej w zasadzie u mnie - mam krótkie włosy, ostatnio tak krótkie miałam w liceum. Niestety obcięcie okazało się konieczne, bo karmienie piersią i pociążowe zmiany hormonalne okazały się zabójcze. Moje włosy wyglądały okropnie  :( tak jakbym dopiero wyszła spod prysznica  :dno: :dno: Mój mąż na szczęście nie ma jakiegoś ogromnego przywiązania do dłuższych włosów, a i tak odetchnął, bo jak wychodziłam, to postraszyłam go, że będzie na króciutko, na chłopaka.

Ewa ma okres próbowania wszystkiego. Ostatnio przyłapałam ją na żuciu herbaty lipton  :-\ a następnego dnia poczęstowała się ogórkiem z kanapki tatusia. Aż strach pomyśleć co zjada, jak nie widzę.

Weekend mieliśmy bardzo udany. W sobotę przyszedł kolega Andrzeja, z którym chodzi na kurs szybowcowy i zajmowali się Ewą prawie przez cały dzień. W niedzielę Ewa została pod opieka babci, a my wyrwaliśmy się na cały dzień na picnic lotniczy do Góraszki. Fajnie było.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nawet się nie zastanawiaj co ona je jak nie widzisz....
ja już przestałam...
— Richard M. Devos

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Anetko a mogla bys mi napisac jak teraz wyglada jadlospis Ewci,co je o ktorej i jaka ilosc:)oczywiscie tak mniej wiecej:)no i moze jakas foteczka mamusi co?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Plan dnia Ewy z grubsza wygląda tak:

0700 - 0730 - mleczko na 180 ml wody
1000 - 1030 - mały słoiczek owoców - 130 gr

tu drzemka ok 1100, albo bez drzemki, jeśli spała po porannym mleczku
w między czasie idą w ruch chrupy, generalnie zjada 2-3 krótkie, albo dostaje 1-2 plasterki polędwiczki sopockiej

1300 - 1400 - mleczko na 180 ml wody

potem spanko krótsze lub dłuższe

1700 - 1730 - obiadek - 210 gr albo 190 gr + 1/3 bananka do pogryzienia (mama trzyma, bo Ewa sobie całego pakuje) albo 1/4 startego na grubej tarce, na wiórki, jabłuszka

w między czasie - jak nie jadła wcześniej - je bananka albo jabłuszko w ilości jak wyżej

1930 - 2000 - kąpiel i zabawy wodne z tatusiem
2000 - 2030 - kaszka na gęsto na 180 ml wody

A mama po tuningu wygląda tak:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nieźle Ci po tym tuningu  ;D ;D ;D tak młodzieńczo...jak licealistka...

A Ewka to Ci się odkarmiła jak widzę...pulpecikowo wyszła na tych fotach
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
To, że Ewka się odkarmiła to jedno, bo już nie jest chudzielcem - awansowała powyżej 50 centyla, ale buzie to ona zawsze taką puciowatą miała. Ona jest raczej, jak tata, wyżyłowana, ja się cieszę będzie szczupła. Nie ma w zasadzie tłuszczyku, takiego do tulenia, jest szczupła (choć już nie jak kiedyś chuda) i bardzo długa, tylko te poliki ma takie, każdy kto ją widzi tylko z buzi to myśli, że grubasek  ;D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
O kurczaczki ;D ale rewelacyjnie wygladasz w tej fryzurce i chyba łatwa do ułozenia...Dzieki za plan dnia Ewy:)
Musze wprowadzic u siebie małe zmiany;)A co do policzkow Ewci to mi sie zawsze podobały takie papulasne buzki u dzieci:)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no tak ma puci-puci...to tak jak moja...
ale moja nadal 25 centyl  ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ech nie gadaj, twoja Ewcia, widziałam na wcześniejszych zdjęciach, też ciałka nabrała, a 25 to nie 10. A poliki to obie mają, że ho ho, jakby popatrzeć na same buźki to można pomyśleć, że tłuścioszki jakie czy co   :-\ ;D
A jak stoi ze wzrostem, pytam z ciekawości.

Kuchasiu wrzuć u siebie jakieś fotki Lenki, bo dawno Panienki nie widziałam.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie mierzę jej...bo się nie da...
jak będzie już chodzić to będę robić sznyty na framudze od drzwi  ;D ;D
ciuchy nosi 76-80cm...ale te teskaczowe np to 6-9 mieś są nadal dobre (no nie wszystkie ale część tak)...ale ona jest drobna i w tych większych mi się topi...
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
Fajnie mamusiu wyglądasz po tuningu :) Mamy teraz podobne fryzurki :)

A pyzunie Ewcia ma słodkie. Moje dzieci też są pyzate (po mnie zresztą  :P ).