Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 83714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja Ewy nie kąpię, chyba nawet bym nie wiedziała jak ??? ???
Trudno odmoczy się w niedziele, chyba przez dwa dni brudem nie zarośnie, i tak codziennie kilka razy ląduje w zlewie ;D ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
dzień dziecka znaczy się....
moja też zaliczyła dzisiaj... ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Ja na poczatku nei lubilam kapac bo sie balam ale ja nie mialam wyjscia bo jak maz ma popoludniowki to bym musiala caly tydzien jej nie kapac...a teraz kapiel to sama przyjemnosc dla mnie:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja nie chce odbierać mężowi tej przyjemności obcowania sam na sam z córka, dlatego tez na czas kąpieli wychodzę z łazienki, żeby mieli przyjemnie sam na sam. Wracam tylko na oliwienie, bo jakoś oliwka mu nie podchodzi :P, potem dziecko jest przynoszone do cyca i zabierane do łóżeczka. Z tych względów nie zabieram się za nie swoje zadania  ;D to prawie tak jakbym miała wiercić z udarem (nie to, że nie potrafię - mój ojciec stwierdził, że skoro jestem dziewczynka i na synu mu zbrakło muszę umieć takie i podobne chłopięce rzeczy)  ;D ;D ::) Właściwie jak jest mąż moja funkcja sprowadza się tylko do cycowania  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Mój jeszcze oliwi...świetnie mu idzie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
I fajnie niech kąpie, zawsze masz lżej mój też kąpał i zadowolony i od A do Z nic mu nie pomagałam jak na jego pierwszą solo kąpiel byłam dumna :D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
Jak tatus ma ranna zmiane to tez zawsze on kapie z ych samych wzgledow co u Ciebie anetko niech sie nacieszy corcia:)Ja mu tylko szykuje w co ja ubrac :)i pozniej przynosi mi na karmionko ale jak ma popoludniowki to nie mam innego wyjscia  bo nie chce jej kapac rano:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A Ewka przespała dziś w nocy 9 godzin  ??? Byłam w szoku jak obudziła mnie o 6 rano. Wzięłam ja do siebie na cyca i tak przespałyśmy razem do 9.
Zaraz przychodzi moja mama na szkolenie z zakresu zmiany pieluch, bo mama (mama Ewy oczywiście) rusza w tango - na 17 do fryzjera i potem na balety z psiapsiółami, po fryzjerze wskoczę na chwile do domku dać dziecku trochę cyca pociągnąć i lecę dalej. Maż bawi się na szkoleniu w Zakopanem  :piwo_2:, to mi też wolno,  a co !!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
nooo a jak należy się :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
baaa należy Ci sie....
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Babcia się spisała  :brawo_2: Jak wrodziłam od fryzjera dziecko słodko spało po obciągnięciu w trzech turach 280 ml maminego mleczka (nie wiem czy nie za dużo?? ale nic nie wyciekło mi z dziecka), wiec na cyca nawet nie spojrzała. Ciekawe jak długo dziś pośpi, bo wcześniej niż zwykle poszła w kimono, bo zasnęła babci na kolanach po ostatniej porcji ze smokiem w pysiu. Ploty nie powiem tez udane  ;D szkoda tylko że na procenty mogłam tylko sobie popatrzeć :piwko: o obejść się smakiem

A tak z ciekawości to ile mniej więcej taki trzy-miesięczniak powinien mleczka obciągać  ???

Jutro wraca tatuś wiec i kąpiółka będzie  ;D
Tak znowu się nie zapuściła bo musiałam ją prawie całą, prawie bo nie miała mytej głowy, w zlewie wykapać., bo oczywiście najlepszym miejscem do zrobienia mega kupska okazał się przewijak gdy tyłek był wytarty i nalinomagowany i najlepiej było jeszcze w to wszystko wsadzić pięty  ::) :glupek: :glowa_w_mur:

Tak czy siak dzień zaliczam do udanych.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Trochę Ewci na dzień dobry

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
no cudna jest :D te jej oczka duuuuuże i bystre ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Aneta, ja chyba Ameryki nie odkryję jak napiszę, że Ewa jest cudna...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Dziękuję w imieniu Ewy za słowa uznania, niestety bądź stety jest to głównie zasługa dobrych genów mojego męża, bo Ewcia jest do mnie prawie wcale nie podobna ;D

A tu coś dla Was na dzień dobry, można obejrzeć tu:
http://video.fotki.com/ratkowscy/

lub tu:

Offline BETI

• maniak
Przepiękne macie te fociaki Ewci.
A elfowa rodzina jest bombowa!!!! Może zapisze się i ja na taki świąteczny kurs tańca?
A tak w ogóle to gdzie można coś takiego zrobić? Chodzi mi głównie o ten pierwszy filmik

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Tu:
http://www.elfyourself.com/

Ściągniecie filmiku kosztuje 4 $, a zawsze można przez www

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wczoraj byliśmy z Ewa u neurologa, ze względu na tego porodowego krwiaka musi być pod opieka neurologiczną. I mogę to podsumować krotko: co idziemy do jakiegoś lekarza to Ewa jest co raz bardziej chora  ???

Po ostatniej wizycie stwierdzono u niej zwiększone napięcie w pleckach i słabiej rozwijającą się prawa rączkę, pani doktor zaleciła rehabilitację. Ze względu na fakt, ze terminy rehabilitacji w Wawie z NFZ są tak odlegle (oczywiście tez się zapisałyśmy) zamówiłam rehabilitantkę do domu (będzie jutro) - koszt sesji z dzieckiem 80 PLN. Jednak nie ma takiej ceny której bym nie zapłaciła żeby Ewka była zdrowa.

Staram się tym nie martwic, bo wiadomo zmartwienia nie wplywaja dobrze na laktacje. A z mleczkiem jest co raz lepiej, godzinę po karmieniu odciągam ponad 150 ml.

Dziś wieczór dyżur z dzieckiem ma moja mama - Babcia, my śmigamy na zakupy  ;D ;D Chcemy kupić resztę prezentów i może upoluje coś dla siebie. Już mogę, bo moja nadwaga zmalała z trzech do dwóch kg, wiec jest prawie (choc prawie robi dużą różnicę) jest to moja waga sprzed ciąży.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Aneta wiele dzieci ma problem z napięciem mieśniowym....
poproś rehabilitantkę żeby nauczyła Cię ćwiczeń, one są naprawdę proste....
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Właśnie taki mam plan.
Swoją drogą może to być fajna forma zabawy z Małą.

A tak by the way to nie wiesz może ile czasu potrzeba takich ćwiczeń, żeby się wszystko wyrównało ??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wszystko zależy od zaburzeń...
ale mogę Ci napisać, że córka mojej psiapsiółki w ogóle nie trzymała głowy, nienawidziła leżenia na brzuszku min dlatego....
w 4m-cu życia psiapsiółka poszła na rehabilitację - ćwiczyła 2 x dziennie w domu i po trzech tygodniach główkę trzymała jak stary, a przy okazji polubiła brzuszkowanie....
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Cieszę się bardzo i mam nadzieję, że nam tez szybko pójdzie  :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
Pewnie że będzie ok i szybko nie martw się to najważniejsze bo mleczko też potrzebne :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
Trzymam kciuki zeby poszlo sprawnie...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Moje dziecko dziś padło, dosłownie, o 1915. Dziewczyna zmęczona, bo dziś miała dużo atrakcji. Rano 3 godziny spędziła ze mną na pracowej wigilii, gdzie obskoczyła kolana i ręce kilkunastu cioć i wujków, była uszczęśliwiona, bo w końcu na raczkach najlepiej, a jak znalazła frajerów co chcieli ją nosić to czemu nie miałaby skorzystać.
Muszę przyznać ze sprawowała się nad wyraz grzecznie kilka razy popiła z cycuszka, nawet nie domagając się podania napitku w bardzo zdecydowany sposób.

Po wczorajszej wizycie rehabilitantki trochę mi lepiej, jej diagnoza była mniej dramatyczna niż neurologa, tylko pytanie komu wierzyć, przyjmę ze w tę bardzie optymistyczną wersję. Mamy zestaw ćwiczeń i kilka poleceń, które obowiązkowo musimy stosować, jak np. nie podnosić pod paszki, często przetaczać, zmieniać stronę w łóżeczku ... Mamy się spotkać znowu za dwa tygodnie, mam nadzieje, że będzie lepiej.

Kupiłam Bebilon HA  :( :( bo możne i mleczka więcej, ale ona tez więcej zjada i tego więcej jest jej mimo wszystko za mało niestety.

Pierwsze Święta nadchodzą, kiedy nie utonęłam w ferworze porządków. Poza rutynowym cotygodniowym sprzątaniem - nie sprzątam  ;D ;D ;D A nie sprzątam bo nas w domu na Święta nie będzie, najpierw do teściów na Wigilię a potem do moich rodziców, więc również pichcenie wiktuałów mi odpada  ;D ;D
Pewnie głównym tematem podczas Wigilii będą chrzciny Ewki, które odbędą się w pierwszy dzień Świąt Wielkiej nocy, prawda, że ładny termin, w rodzinnym mieście mojego męża, w Płocku ?? Chrzciny będa w Płockiej Katedrze.

A impreza w Cierszewie pod Płockiem

Trochę mnie natchnęło i przeszukałam net za ubrankami, pozniej powklejam kilka moich typów.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A co tu tak cicho ???
Czyżby wszyscy rzucili się w wir Świątecznych porządków, zakupów ... ???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
chyba... ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline sandrunia

• Chuck Norris
no dopadła magia świąt choć mnie jakoś nie coraz mniej mi się ich chce, nawet nie gotowa w 10% jestem na święta...a te 10% to prezenty...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Magia Świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojne rozmowy z bliskimi,
zaspany budzik, rozleniwiony telefon i śnieg, który nie jest utrapieniem...

Magicznych Świąt Bożego Narodzenia!

Wszystkim Forumkom i Forumowiczom życzą Aneta i Ewunia

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a dla Ewuni imieninowe i świąteczne życzonka....
— Richard M. Devos