Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 84233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ewa tez na początku gryzła raczki jak była głodna ale nie był to jeszcze świadomy ruch, po prostu jak machając raczkami któraś przypadkiem wpadła jej do buzi to ja żuła i zdarzało sie to sporadycznie, teraz widzę ze ruchy są bardziej skoordynowane i łapki wędrują do buzi bo ona ma na to ochotę. Z reszta moja córka jak jest głodna to ma lepsze sposoby komunikowania o tym niż pakowanie rąk do pysia ;D ;D ;D

A jednodniowy kryzys mleczny został zażegnany :) :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A dla chętnych wczorajsza Ewa

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
To i my wreszcie się ujawnimy, bo podczytujemy od początku!!Ewunia jest prześliczna!!!A zdjęcia robisz genialne!!buziaki dla Was!!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
Śliczna i teeee wielkie oczka the best  ;D ;D ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
śliczności...
a jak pięknie brzuszkuje....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Ale oczęta :) pięknie  ;D

A bodziak najlepszy z tym napisem o pieluszce :D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Uwielbiam ubranka z GAP'u, niestety w Polsce, a przynajmniej w Wawie nie ma sklepu, na szczęście moja przyjaciółka mieszka w Anglii o co jakiś czas przysyła mi świerzą dostawę, ostatnio przywiozła bodziaka z napisem Little Stinker  ;D i sporo innych fajnych rzeczy, w tym czerwoną sukienusię na święta.

A moje dziecko wczoraj pięknie samo zasnęło. Najpierw przykimała przy cycu, ale odkładana do łóżeczka obudziła się i zaczęła marudzić i trochę popłakiwać, jednak po 10 minutach zasnęła, brawa dla mnie ze nie posłuchałam tatusia - a możne ona jeszcze głodna. Głodna nie była bo już nie połykała mleczka, i jak ja odstawiłam to mleczko ciekło jej po buzi  ;D :D ;)

Wczoraj zrobiliśmy sobie rekonesans prezentowy, dziecko było z butelką u babci - spisała się pierwsza klasa, babcia oczywiście. Jak wróciliśmy mała była zadowolona otoczona przez rozradowaną babcie i dziadka.

Wybrałam sobie prezent - do kompletu do pierścionka, który M sprezentował mi z okazji urodzenia Ewci.
Pierścionek:

Do kompletu kolczyki i zawieszka:

Moje obawy odnośnie wpływu pigułek na ilość mleczka się nie sprawdziły, na szczęście. A mleczko idzie falami, raz jest rzeka mleka, raz go mniej ale dziecko się najada, a to najważniejsze czy to z cyca czy pije moje z butli, jest git, no i wazy 4900  ;D ;D :skacza:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Ciesze sie że obawy sie nie sprawdzily  odnosnie mleczka a prezencik sliczny sobie wybralas:)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
piękny pierścionek...
skopiowałam na kompa...
pokażę mężowi, żeby zobaczył jakim jest wałem...ja nic nie dostałam...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja niczego się nie spodziewałam, ale Małżonek stwierdził, że jak Ewa dorośnie to powiem jej co dostałam od Taty na pamiątkę jej urodzenia  ;D ;D Tu brawa dla Andrzeja sam poszedł, wybrał wzór i rozmiar  ;D :D

Ja tym czasem lecę po dziecko, które ma dziś spacer na balkonie bo dla mamy pogoda ewidentnie nie spacerowa. Przy okazji wolnego trochę odgruzowałam mieszkanko, świąt co prawda nie spędzamy w domu, ale drobne prace porządkowei trzeba przeprowadzić.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anetko, a ten pierścionek to jaka firma????
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Apart  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dzięki....idę poznęcać sie nad mężem..........
« Ostatnia zmiana: 8 Grudnia 2008, 18:08 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
Śliczny.... ja też się nad swoim mężem trochę poznęcam ;)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A Ewa ma dziś dzień dziecka - męża nie ma, nie będzie kąpieli  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
moja będzie miała w czwartek...maż jedzie do Wa-wy
a co do znęcania się nad mężem....
to wyobraź sobie, że powiedział...."mogłaś z tym poczekać jeszcze ze dwa tygodnie...."....

czy to coś znaczy? ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Piątek i sobota tez będą dniami dziecka, mąż wyjeżdża, a mama idzie w tango  ;D (przynajmniej w sobotę) Ewka zostaje z babcią  ;D
a co do znęcania się nad mężem....
to wyobraź sobie, że powiedział...."mogłaś z tym poczekać jeszcze ze dwa tygodnie...."....

czy to coś znaczy? ;D ;D

Pewnie znaczy ze przygotował coś extra pod choinkę  ;D ;D
Nie molestuj go, niech się cieszy, ze może zrobić żonie niespodziankę  :) ;)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No to 2:0,5 dla mnie.

Te 0,5 dla Ewki to za wczoraj, bo ryczała zanim zasnęła i została wzięta na ręce, bo decybele się nie zmniejszały i było jasne, że jednak sama się nie uspokoi. Gdy zmieniła pozycję na półsiedzącą na kolanach, zaraz wyszła mega KUUUUPA, po czym dziecko przytuliło się do cycusia i odłożone do łóżeczka, pogadało 10 minut do misia na ochraniaczu i błogo zasnęło i pospało do 6 rano  :skacza:

Dziś tak samo tylko bez części z kupą i rykiem.

A tak a propos kupy, to czy powinnam się martwic śluzem w kupie ??? Kiedyś czytałam, ze jak dziecię jest na cycu tylko, to może coś takiego wystąpić, a jak kupa nie ma podejrzanego koloru, nie ma w niej krwi lub nie jest dziwnie wodnista to nie ma się czym martwic, co Wy na to ???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
pojedyńczy śluz jak ja to mówię zanotuj....u mnie też się jednego dnia trafiły dwie kupy ze śluzem....
jeśli się powtórzy i do tego coś Cie zaniepokoi, to wtedy warto się nad tym zastanowić..
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A Ewka wczoraj jakby się szaleju najadła.
Jak teraz o tym myślę, to w końcu miała prawo zrobić sobie imprezę - wczoraj były jej trzy-miesięczne urodziny.
Ewka za nic nie chciała zasnąć, nic nie pomagało. Odkładana do łóżeczka najpierw śmiała się, a potem jak nikt się nią nie interesował darła się jakby ja ze skóry obdzierano. W koncu po 2 godzinach wyciągania i wkładania poddaliśmy się i zaczęliśmy jej zapewniać entertaiment, oczywiście godzinna 2330 okazała się najlepsza porą na zabawę karuzelą, matą edukacyjną i innymi zabawkami  ??? ??? ??? ??? Potem obciągnęła setę maminego mleczka i zaległa nieprzytomna, a była już północ.

Szczęście w nieszczęściu - przespała 8 godzin, także nie mogę nawet mówić o zarwanej nocy.

Jak każde jej miesięczne urodziny będą tak wyglądać to ja się wyprowadzam ;D ;D

A tak poważnie to jak ten czas leci, jeszcze niedawno narzekałam, że chce żeby mi ją wreszcie wyciągnęli ta tu proszę minęły już trzy miesiące jej życia.
Nadszedł czas na małe podsumowanko:
  • moje dziecko prawie zawsze (patrz wczorajsza noc) umie samo zasypiać
  • moje dziecko zaczęło wreszcie ładnie przybierać, choć i tak jest poniżej średniej, cóż lepiej żeby była wysoka i chuda niż mała i gruba (wzrost powyżej normy)
  • niestety ilość pokarmu wraz z jej zwiększającymi sie potrzebami niestety nie zwiększa się - trzeba odciągać, dlatego cyc traci wyłączność z chwila ukończenia 6 miesięcy, zostają tylko nocne karmienia
  • mamie zostało trzy kilo nadwagi, co w kontekście 17 ciążowych jest sukcesem, a i tak uważam, że 62 kg przy wzroście 172 nie wygląda najgorzej, ale tak tęsknie za moimi 59
  • kołysanki śpiewane przez Turnała podobają się tylko mamie, bo Ewce i Tacie absolutnie nie
  • moje dziecko odkryło raczki i to ile fajnych rzeczy można z nimi zrobić - wsadzić do buzi, dotknąć mamy lub taty, walnąć w zabawkę lub próbować ja złapać

Offline sandrunia

• Chuck Norris
Hehe te molestowania męża dobry pomysł :D skopiuje go hihihi :)

no buziaki dla Ewci z okazji 3-miesiecznicy :* no a imprezka musiała być :D ale jak ładnie noc przespała, i podsumowanie świetne a te 3kg nie takie straszne :P

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No to odsypia wczorajszo-nocne balety  ;D :D
Nie dam jej pospać dłużej niż trzy godziny, niech się kobita zmęczy to może pójdzie spać normalnie. A wczorajszym harcom winna jest dwu godzinna drzemka z mamą i potem jeszcze 1,5 godziny na dworze, a jak doda się do tego jeszcze fakt ze wstała o 9 to wszystko jasne. Dziecko było wyspane i ostatnią rzeczą na jaka miała ochotę w swoję urodziny to zalec w łóżeczku, nie mogę powiedzieć ze tego nie rozumiem, aż strach pomyśleć co zrobi w swoja osiemnastkę  ;D ::)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wczorajsza urodzinowa Ewa

Offline kuchasia

• Chuck Norris
Śliczna masz coreczke,buziaki dla niej:)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
Prześliczna jest ta twoja córcia, piękne oczka !!!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
cudna niunia :-*

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Bosssska jest!! Cudo!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
ŚPI  :skacza: :brawo_2: :hopsa:

Zasnęła jak Pan Bóg przykazał przed 21 !!:hopsa:

Juto mąż wyjeżdża na szkolenie, zostajemy same  :'(
Na szczęście moja mama przyjdzie z nami nocować, bo jakoś się boje być z nią sama w nocy. Ciekawe jak mamy dziecko - Kot Kłopot - to niesie  ??? Ewka będzie miała dwa dni dnia dziecka - nie będzie kąpieli  ;D

A dziś przyszedł zamówiony Świat Odkryć - Ewkowy prezent gwiazdkowy, póki co ja z mężem tym się bawiliśmy, Ewa jest jeszcze za mała, choć patrzyła zaciekawiona jak poruszaliśmy kolorowymi zabawkami.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
Ja bardzo dlugo sie balam byc sama z Lena w nocy ale nie mialam wyjscia bo maz na nocki chodzil,tylko musialam miec lamke zapalona cala noc...A moge spytac czemu dwa nid  nie bedzie kapana?:)My jeszcze nie mamy prezentu dla leny  i nie mamy pomyslu...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
dwa dni bez kąpieli ???
 biedna ewa