Autor Wątek: Moim mężem M.......:)  (Przeczytany 166714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Moim mężem M.......:)
« Odpowiedź #840 dnia: 12 Lutego 2009, 21:46 »
kurde zawsze to robie na oko ;D
ale wiecej utlenionej  ;)

a na te zaparcia probowałaś colon c ?? to nie jest taki jednorazowy tylko sie go codziennie stosuje ale "rusza "

Ale Oli watek zaśmiecimy  :Daje_kwiatka:
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2009, 21:49 wysłana przez Justys851 »

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #841 dnia: 12 Lutego 2009, 21:59 »
Olu, przepraszamy :bukiet:
A ten Colon moja mam pije- ja ratuję się dużą ilością wody, activią i jogurtami- póki co działa, jak odstawię cokolwiek z tego zestawu to jest kiepsko, wiec producenci różnych jogurtowych wynalazków na pewno na mnie sporo zarabiają ;)
A z tą utlenioną spróbuję jutro, bo w domu nie posiadam mieszkam u ponad pół roku a apteczki nie mam! Poważne przeoczenie :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #842 dnia: 12 Lutego 2009, 22:02 »
A ja przez te wasze "smieci" nadrobic Oli wątku nie mogę  ;) :D
Olucha ja na Twoim miejscu nie prostowałabym włosków - masz je takie piekne  :D
Z tych 2 fryzurek wklejonych przez Justyś to druga bardziej mi sie podoba  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #843 dnia: 13 Lutego 2009, 08:18 »
Zaśmiecajcie ile chcecie  ;) jestem za  :) olej rycynowy kupiłam w aptece, 30 g 1,90 zł  :) ja akurat wczoraj zrobiłam sobie maseczkę olej rycynowy żółtko i cytryna i dzisiaj mam naprawdę ślicznie włoski, bardziej miękkie, nie mówiąc o tym że dzięki cytrynie chyba ładniejszy kolorek mi się zrobił  ;) także mogę polecić z czystym sumieniem i zareklamować, że działa już po jednym razie   :) maseczka też zadziała świetnie, trądzik się wysuszył a gdzieniegdzie zniknął  :) a dziś maraton filmowy, ciekawe czy wytrzymamy, M proponował kolacyjkę na mieście ale stwierdziłam że będziemy w domku robić pizzę przepisu Justynki Naszej  :) tak się napatrzyłam na te zdjęcia że niesamowitej ochoty na nią nabrałam  :) a wcześniej troszkę popracować muszę żeby się wyrobić ze wszystkim  :) idę zobaczyć co u was  :)

:-*piątkowe

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #844 dnia: 13 Lutego 2009, 08:28 »
to ja tez chyba wyprobuje taka kuracje
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #845 dnia: 13 Lutego 2009, 10:27 »
może ja też się skuszę na taką kurację...chociaż na włosy nie mogę narzekać 8)
najgorsze jest to, że tyle czasu trzeba to trzymać na włosach ::)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #846 dnia: 13 Lutego 2009, 10:29 »
Ja tą maseczkę trzymałam jakieś 40 minut a powinno się chyba 30  ;) czyli nie aż tak długo  :) ale naprawdę warto

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #847 dnia: 13 Lutego 2009, 11:34 »
ten olej jest też bardzo dobry na paznokcie z dodatkiem kilku kropel cytryny. :)
A fryzurka 1 bardzo mi sie podoba, szkoda, że ja mam takie krótkie włosy i nic takiego się nie uda zrobić, chłopczyca ze mnie i tyle, no ale to mój wybór i teraz kombinuj babo co z włosów zrobić krótkich do ślubu :-\

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #848 dnia: 13 Lutego 2009, 14:44 »
Dzień dobry w piątek :)
Buziaka zostawiam :-*

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #849 dnia: 13 Lutego 2009, 17:35 »
i jak tam pizza zrobiona?

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #850 dnia: 13 Lutego 2009, 18:29 »
Pizza w toku robienia  ;) M zrobił ciasto ja pokroiłam składniki, teraz czekamy aż ciasto urośnie i będziemy dalej się z nią zmagać  ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #851 dnia: 13 Lutego 2009, 18:30 »
hehe u nas jest taki sam podzial obowiazkow :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #852 dnia: 13 Lutego 2009, 22:07 »
A ja to mam tak, że uwielbiam rządzić w kuchni ;) i gdy już czuję skrajne zmęczenie nadgarstków, D. dalej ugniata ciasto :P składniki i strojenie to tak na pół, żeby szybciej było, bo gdy już widzę tą pizze, to nawet surową bym wciągnęła... ;D a w końcu jeszcze całe 12 minut pieczenia :P
Aaalle mi w brzuchu zaburczało... :hopsa:

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #853 dnia: 14 Lutego 2009, 02:12 »
No wszystkie ostatnio pizze pieką, a ta która poprosiła o przepis (czyli ja  ;)) zabrać się do tego nie może  :P
Udanych walentynek Olu  :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #854 dnia: 14 Lutego 2009, 20:11 »
 :-*walentynkowe zostawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #855 dnia: 14 Lutego 2009, 20:19 »
Ogólnie olej rycynowy jest swietny  :D Polecam również na brwi i rzęsy - sa mocniejsze , bardziej ciemne i tak jakby ich więcej  ;D
na włosach ja trzymam tak ok 2 - 3h jak mam czas a jak nie no to krócej  ;)
zgadza się mk.mika na paznokcie tez jest rewelacyjny  :D

Miłych walentynek   :Serduszka:

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #856 dnia: 15 Lutego 2009, 11:23 »
Witam  ;)

Dziękuję za życzenia walentynkowe, udane były  ;) maraton filmowy był bardzo bardzo fajny, obejrzeliśmy 2 filmy 3 też byśmy dali radę gdyby nie te chrzciny w sobotę o 11 ;) i tak wyszliśmy z kina po 4  ;) dostałam śliczny prezencik walentynkowy, bardzo mnie M zaskoczył bo mieliśmy nie dawać sobie prezentów  :) kochany  ;) chrzciny też przebiegły fajnie, były w Naszym kościółki tzn w tym w którym będziemy ślubować więc przy okazji popatrzyliśmy sobie i pogadaliśmy z księdzem  ;) a zaraz jedziemy na Naszą salę wpłacać zaliczkę i ustalać wszystko, już dziś będziemy ustalać menu  ;) ale mnie ciągnie na narty, wstaliśmy rano z M i już myślimy co by tu wykombinować żeby w góry na weekend wyskoczyć  :)naprawdę ciągnie mnie bardzo, żeby chociaż dzień pojeździć  ;) zmykam teraz bo zaraz jedziemy  ;)

:-* zostawiam

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #857 dnia: 15 Lutego 2009, 12:09 »
no to dobrze ze wszystko sie wam udalo
a co do nart to mam nadzieje ze jakos uda wam sie wyskioczyc i sobie poszalejesz na stoku

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #858 dnia: 15 Lutego 2009, 21:37 »
super ze walentynki udane :)

a z ksiedzem udalo sie juz wszystko zalatwic??? :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #859 dnia: 15 Lutego 2009, 21:47 »
Ksiądz powiedział że bierzmowanie nie jest wymagane do ślubu  ;) ale żeby  lepiej M zrobił bo może kiedyś jeszcze chrzestnym będzie, ale bez bierzmowania normalnie slubu udzieli  ;) mamy juz wstępne menu  :) zaproponowała Nam też właścicielka sali że możemy wybrać opcję z ciastem z tortem z napojami i z owocami, 60 zł droższą  :) ale stwierdziliśmy że Nam się nie opłaca to po pierwsze a po drugie to sami chcemy wybrać sobie tort i ciasto jakie ma być  ;) dekorację mamy wliczoną, będą świece tak jak chciałam, takie duże świeczniki poustawiane ba stołach  ;) to mnie ucieszyło najbardziej, marzył mi się klimat lekko przyciemniony i światło świec  ;D co do kolorów dekoracji to sugestie możemy jej zgłaszać powiedziała że wedle życzenia  :)grill jest do Naszej dyspozycji, salę na poprawiny mamy póki co do 20  :) generalnie powiedziała że wszystko jest do dogadania  :) a no i mamy problem, czy wybrać stół wiejski czy pieczonego dzika albo prosiaka, bo i to i to to już było by chyba za dużo i mamy rebus  ;) mamy też apartament gratis i stwierdziliśmy że przedłużymy sobie pobyt tam jeszcze o tą noc po poprawinach, żeby się tam spokojnie bawić i położyć się o której będziemy chcieli  ;) no i to chyba wszystkie ustalenia na dzień dzisiejszy  ;D

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #860 dnia: 15 Lutego 2009, 22:28 »
jeju-ale duzo zalatwiliscie :D i same pozytywy :D

fajnie, ze bedziecie miec klimacik na sali-mi sie podobaja tez swieczki w kosciele, ustawione wzdluz tego glownego przescia, ale tak sie zastanawiam czy bedzie widac ten efekt w srodku dnia :/

tez chcemy pobyt w naszym apartamencie przedluzyc o noc po poprawinach :)))

my na pocztaku chcielismy i prosiaka i stol wiejski-ale w koncu zdecydowalismy sie tylko na stol-pewnie bysmy mieli i jedno i drugie ale gosciu, ktory nam organizuje wesele nie ma zbytniego doswiadczenia z podawaniem prosiaczkow-i stwierdzilismy, ze jezeli to ma byc tak zwyczajnie podawane, to nie bedzie takiego efektu jaki ma byc :/

a macie juz jakis upatrzony kolor na dekoracje??

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #861 dnia: 16 Lutego 2009, 12:05 »
Cześć Olucha :)
No pięknie sobie to wszystko załatwiliście :) ale jestem bardzo zdziwiona że do ślubu nie potrzeba bierzmowania :o byłam święcie przekonana, że to jest sakrament którego nie można pominąć... ::) czy tak ogólnie to trzeba mieć, tylko po prostu ten Wasz ksiądz się na to godzi...?? Bo już nie wiem ;) My mamy od restauracji ciasto i tort ale to i tak nie jest narzucone, możemy sobie wybrać jakie chcemy :) mają akurat bardzo duży wybór, więc nie będzie problemu :)
Jeśli chodzi o pieczonego dzika, to jest to naprawdę super (sami chcieliśmy tak mieć, mój D. jest myśliwym ;D ale najprawdopodobniej zrezygnujemy bo....) ale nie w lipcu (czy tak jak u nas w sierpniu). Lepiej już wziąć prosiaka lub wiejski stół. A to z tego względu, że dziki w tym okresie (cytuję D. ;) ) "mają mniejszy stosunek mięsa do kości i skóry. Czyli nie są jeszcze przytyte przed zimą" :)
Z apartamentem to bardzo dobry pomysł, żeby zosta ć nockę dłużej :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #862 dnia: 16 Lutego 2009, 12:07 »
jesli chodzi o pieczonego prosiaka to na 80ur mojego dziadka byl i to sie srednio sprawdzilo

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #863 dnia: 16 Lutego 2009, 12:13 »
ale ksiądz super w Waszym kościółku ;D

ja bym chyba wybrała stół wiejski ;) ale to kwestia gustu oczywiście ;D
no właśnie, myślałaś już o kolorze dekoracji?? :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #864 dnia: 16 Lutego 2009, 12:49 »
Witam  ;)

Jeśli chodzi o bierzmowanie to faktycznie do ślubu bierzmowania mieć nie trzeba, w dokumentach które dostarczasz nie ma zaświadczenia o bierzmowaniu, jak któryś ksiądz żąda to już jego nadgorliwość  ;) kościółkiem Naszym byłam zachwycona, modlę się tylko żeby ktoś przed Nami nie nasrał tam że tak brzydko powiem dekoracji, bo sam w sobie jest śliczny  ;) dziś byłam na zakupach z tatą, jutro mama ma urodziny więc szukaliśmy prezentu, a teraz czekam na M bo pojechał rano do Zielonej Góry i będziemy wracali do Naszego domku  ;)
idę zobaczyć co u Was  ;)

:-* :-* :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #865 dnia: 16 Lutego 2009, 15:58 »
Byłam raz na ślubie, gdzie pan młody nie miał bierzmowania, no ale on nie był tez u komunii (bo jest ateistą) - no i mial przez to krótszą trochę przysięgę.... Nie spotkalam się natomiast żeby katolik podchodził do ślubu bez bierzmowania  ???
Mam natomiast koleżankę bez  bierzmowania, która jest chrzestną  ;)

Co do jedzonka - juz kilka razy jadłam pieczonego dzika na weselach czy innych przyjeciach i tylko raz mi smakował  :)
Wybrałabym więc stół wiejski  :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #866 dnia: 16 Lutego 2009, 16:23 »
Co do bierzmowania to do ślubu nie jest ono wymagane- to jest tylko nadgorliwość księdza- tak jak mówi Olucha :) Sam proboszcz mi to mówił, jak jeszcze interesowałam się kościelnym ;) Mówił, że bierzmowanie to nie sakrament tylko, cytuję "akt dojrzałości chrześcijańskiej". Ale na moje pytanie czy udzieli mi kościelnego bez bierzmowania stwierdził, że absolutnie, bo on teraz nie potrafi stwierdzić, czy jestem wystarczająco dojrzała w religii :shock:

Co do dzika/ prosiaka- to my będziemy mieć na weselu pieczone prosię, podane zamiast jednego ciepłego posiłku po prostu :) Mam nadzieję, że będzie dobry :D Dzika bym nie wybrała, bo nie przepadam za dziczyzną, a raczej mam opory w jej spożywaniu- dziki to ja widzę hasające na polach, warchlaczki w paski, chrumkające i rozkopujące ściółkę w poszukiwaniu buczyny itp- nie umiem tego sobie przekształcić na potrawę na talerzu ::) :glupek:

Z dekoracjami kościoła to ja bym uznawała tylko żywe kwiatki. Latem jeszcze jest jasno i takiego efektu blasku świec można nie uzyskać- a jeszcze ryzyko że jak się taki świecznik przewróci, bo np zahaczymy o niego suknią, to nam się poparzą goście, albo spłonie materiał ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #867 dnia: 16 Lutego 2009, 16:36 »
ajjj, ja dzika napisałam, a ja jadłam przeciez pieczone prosię  :glupek:

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #868 dnia: 17 Lutego 2009, 12:53 »
Weszłam tylko  :-* zostawić, coś nie mam weny na pisanie, jakaś taka nostalgia mnie dopadła,  z M się sprzeczamy sama nie wiem o co, ja cały czas nabuzowana jakbym się wyluzować nie mogła, aż nawet nie wiem jak to wszystko ująć  :-\

więc jeszcze raz  :-* zostawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #869 dnia: 17 Lutego 2009, 12:57 »
Miłego dnia  :-* :-* :-*
To napewno chwilowe, tez cos mam takiego ostatnio  :-\