Autor Wątek: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!  (Przeczytany 92234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Odp: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!
« Odpowiedź #930 dnia: 28 Maja 2009, 10:05 »
Jak bede miala chwilke to wkleje jakas foteczke,mam nadzieje ze tym razem trafie z rozmiarem.Ostatnio mało pisze bo nie mam czasu a jak juz mam chwilke to szczerze mowiac ani mi sie do kompa nie chce siadac. ostatnie dni mam jakies beznadziejne,jestem zmeczona i szczez mowiac nei moge sie doczekac urlopu.
Lenka daje nam mnustwo radosci:)Co raz wiecej rozumie i potrafi sie sama bawic  juz dluzszy czas:)No i powoli sie bierze za raczkowanie tzn na lozku juz sie kawaleczek posunie do przodu na kolanach ale na dywanie to sie kladzie na brzuchu a nogi i rece do gory hehe:)Ale wszystko w swoim czasie:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #931 dnia: 28 Maja 2009, 11:44 »
Ale wszystko w swoim czasie:)

No właśnie, nie ma co poganiać, sama dobrze wie co kiedy ma zrobić.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #932 dnia: 29 Maja 2009, 08:35 »
My mamy ciezka nocke za soba a teraz szykuje sie ciezki dzien,Lena sie bardzo duzo budzila w nocy z placzem musialam wstac przytulic i po chwili dalej spala,nie wiem co jej było czy to zeby czy cos sie snilo ale mysle ze wplyw moze miec tez pogoda u nas strasznie lało i wiało  ale teraz sie wypogadza.Mimo wszystko dzien bedzie ciezki bo Lena jak nie wyspana to marudna;)I tak sie kolko kreci:)Dzisiaj musze jechac cos kupic młodej na dzien dziecka i nie mam  pomysłu...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #933 dnia: 29 Maja 2009, 10:30 »
Asia, u nas noc dokladnie tak samo wygladała...nawet musialam mała na raczkach nosic i uspokajac, co sie bardzo rzadko zdarza...

ja kupiłam na dzien dziecka aktywne klocki z fisher price'a i grające pianinko..na razie mala interesuje sie wszystkim i nie wyrobiła sobie jeszcze gustu, co woli, a czego nie lubi :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #934 dnia: 29 Maja 2009, 13:41 »
Takiemu maluchowi to ja tez nie wiem co

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #935 dnia: 17 Czerwca 2009, 18:06 »
Co tam u Was dziewczyny ?

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #936 dnia: 19 Czerwca 2009, 13:53 »
Anetko ostatnio nie mam czasu dosłownie na nic...dopadło nas zabkowanie ale jeszcze nic sie nie przebiło wrrr w kazdym razie ostatnie dni sa bardzo ciezkie zwlaszcza ze sa jeszcze takie pogody a nie inne,Lena bardzo duzo "marudzi,popłakuje" stsouje żel,masuje,czasem w nocy podaje nurofen ale tez nie chce przesadzac z tym nurofenem..musimy jakos to przetrwac i tyle...choc nie jest łatwo,ja jestem strasznie zmeczona tym bo praktycznie nic nie moge zrobic.Jesc tez zabardzo nie chce ale daje jej duzo wody do picia i herbatki rumiankowej.W nocy tez mi sie budzi co godzine z krzykiem,ale na szczescie pomasuje chwilke i zasypia dalej ale noc przerwana to juz wiadomo jestem do du...cały dzien.A do tego za tydzien przyjezdza moja siostra z Niemiec i mam troszke roboty w domu a mieszkanie ostatnio tak zapuscilam ze chyba nigdy tak nie mialam...To tak w telegraficznym skrocie:)tego co u nas.Jutro jedziemy do dziadkow na weekend wiec troche moze odpoczne bo szwagierka bedzie bawic Lenke a wieczorem chcemy gdzies wyskoczyc ze znajomymi wiec moze troszke odzyje:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #937 dnia: 24 Lipca 2009, 11:47 »
Chyba się nie doczekam tych fotek, co??

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #938 dnia: 24 Lipca 2009, 22:03 »
Witajcie po dłuzszej przewie mam nadzieje ze wkoncu uda mi sie na biezaco prowadfzic watek bo jak teraz znikne na dluzej to juz chyba sie zdecyduje go zamknac ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie... U nas ostatnio duzo sie działo iec nei bede o wszystkim pisac,troche dobrych rzeczy troche złych ale mam nadzieje ze teraz sie wszystko jakos unormuje...Nasza kochana Lenka robi ogromne postepy, jak jej strzeliło 9 miesiecy to jak by nie ta sama dziewczyna tyle sie zmieniło...Zaczeła ładnie raczkowac czyli dupka w gorze a nie tylko czolganie ale na dzien dzisiejszy wszystko zalezy od dnia,bo czasem ma ygusa i woli sie czolgac:),na 9 miesiecy wstała sama przy stoliku od telewizora i przeszła kawałek trzymajac sie go,co dało poczatek wedrowek przy meblach:) Wspina sie wszedzie gdzie sie tylko da,czasem cos jej przeszkodzi i zrobi sobie AŁA ale jest twarda kobitka i nigdy nie płacze:)Wszystko ja ciekawi,kto przechodzi,kazdy nowy dzwiek,nic nie moze ja ominac hehe...Na moje urodziny uslyszalam magiczne słowo MAMA i oczywiscie łzy poleciały dosc mocno:)Oczywiscie moje hihi nie Lenki:)
Dokladnie 07.07.2009 przebił sie pierwszy zabek-wkoncu-tak długo na niego czekałam hihi...No i gada jak katarynka:)Tylko jedno idzie nie po mojej mysli,nie moge jej odzwyczaic picia w nocy i  nie wiem co z tym fantem zrobic...A tutaj jedna fotka jak narazie bo zaraz małz przyjedzie wiec postaram sie reszte juto wkleic:)
Oto Lenusia na kocyku po kapieli w swoim basenie:)

A i zapomniałam napisac ze bylismy z lena nad jeziorem i nic sie nie boi wody a wrecz przeciwnie czuje sie jak rybka w wodzie:)A najwieksza frajde jej sprawia jak sobie pluska nogami tak zeby na nia woda pryskala hihi

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #939 dnia: 24 Lipca 2009, 22:43 »
Rany jaka ona już duża :) Zazdroszczę Ci tego słowa mama :) Moja Daria wczoraj zaczęła powtarzac....tatatatatata

Tatuś pęka z dumy ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #940 dnia: 27 Lipca 2009, 10:35 »
Ale ślicznotka z Lenki  ;D I jakie postępy robi  :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #941 dnia: 27 Lipca 2009, 11:38 »
ślicznośći!!!!

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #942 dnia: 28 Lipca 2009, 11:18 »
Bardzo dziekuje za miłe słowa:)
Gemini ona tez tata juz mowi bardzoi dlugo a ja tak sobie ciagle czekalam i czekalam hihi az wkoncu sie doczekalam:)Mnie dzis czka ciag dalszy zrywania wisni,ktore mi juz bokiem wychodza:)Ale juz tylko kompociki mi zostaly i troche zamroze i koniec:)
A z nowyk umiejetnosci Lenki moge napisac ze od kilku dni potrafi robic "halo halo",bic brawo i przesylac buziaka.Ciagle powtarza te czynnosci:)No i wczoraj sie przebil drugi zabek:)Narazie tak ciutke wystaje ale juz troche sie przebilo:)No i nie wiem czy Wasze dzieci tez sie tak wierca w nocy?Bo tak jak moja zawsze spala ładnie(tak jak zasnela tak sie obudzila)Tak od kilku tygodni przyjmuje wszystkie pozycje w czasie snu i w nocy tylko slysze jak sie obija o łózeczko(az sie dziwie ze to ja nie boli):)Jak mi sie uda to wieczorkiem bedzie kolejna porcja fotek i postaram sie nadrobic zaleglosci w Waszych wateczkach:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #943 dnia: 30 Lipca 2009, 09:48 »

ja to mam szczescie zawsze jak chce wkleic fotki to mi image zaczyna strajkowac wrrr...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #944 dnia: 30 Lipca 2009, 09:53 »
Piękne :)

To drugie rewelacja :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #945 dnia: 30 Lipca 2009, 10:30 »
Dziekujemy:)My w sobote na 3 dni wybieramy sie nad jeziorko i mam metlik w głowie co musze zabrac:)Tu niby robie to co musze w domu ae myslami jestem co musze zapakowac a o zakupach to juz nie wspomne przed wyjazdem:)Zabieramy ze soba szwagerke to troszke sobie odpoczne hihi,chociaz lena w wodzie czuje sie swietnie i  nie marudzi:)Kurde Wasze dzieci tez tak sie rzucaja w czasie snu?Bo ja juz zaczynam sie zastanawiac czy to normalne o Leny,czy cos nie tak a moze to przez zeby juz sama nie wiem...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #946 dnia: 30 Lipca 2009, 11:04 »
Śliczna mała pannica  ;D

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #947 dnia: 3 Sierpnia 2009, 13:31 »
Ale panieneczka z niej już

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #948 dnia: 9 Sierpnia 2009, 19:48 »
Jaka ona słodka!!!  :-* :-* :-*

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #949 dnia: 10 Sierpnia 2009, 07:16 »
Witam po urlopowo  :-* ale Lenka rośnie  ;D  a druga fotka ekstra  :-* :-* :-*

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #950 dnia: 13 Sierpnia 2009, 14:09 »
Ja rowniez witam pourlopowo,bylismy pare dni nad jeziorkiem a pozniej u nas byla szwagierka ktora bardzo czesto okupowal kompa stad ta moja nieobecnosc,zawsze zdazylam tylko przeczytac co u was i musialam zmykac bo a to ktos przyszedł a to tel a to Lenka mnie "wołała"Pogode nad jeziorkiem mielismy super,Lena spisała sie na medal,zero problemow z nia na plazy,w wodzie pływała a na plazy sie bawiła piaskiem,ludzie nie mogi sie nadziwic ze taka mała a tak sie umie sama zabawic i ze sie wody nei boi ale to to po mamusi akorat ma hihi.Za to po tatusiu odzidziczyla wspinaczke,wszedzie gdzie sie da to wchodzi,wczoraj mi weszla na 4 stopien schodow,trzeba było widziec jakie dostalam przyspieszeni gdy ja tam zobaczylam:)Mamy zrobione zamykanie na schody ale te idace w doł a do góry ja do tej pory nie ciagło wiec nie robilismy ale juz trzeba o tym pomyślec.
A no i zapomniałam sie pochwalic Lenka od 3 dni spi w swoim pokoiku,przenieslismy ja bo liczylismy na to ze bedzie sie mniej budziła w nocy ale niestety nie,ale skoro juz przenieslimy i obyło sie bezproblemowo to juz tam zostanie bo chyba pozniej było by z tym wiecej problemu.
Lenie strzeliło juz 10 miesiecy wiec mamusia powoli zaczyna myślec o roczku tylko jak narazie mam zero pomysłu co przygotowac do jedzonka itd...Chciala bym stworzyc klimacik dzieciecy ale zobaczymy czy mi sie uda...
I oto nasza 10-cio miesieczna panna:)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #951 dnia: 16 Sierpnia 2009, 20:19 »
Asiu 10 miesięcy ??? Boże kiedy to zleciało.... szok..
Lenka jest słodka!!
ciesze się że urlop wam sie udał :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #952 dnia: 17 Sierpnia 2009, 08:32 »
Panna jak się patrzy  ;) Całuski dla Lenki  :-* :-* :-*

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #953 dnia: 17 Sierpnia 2009, 10:42 »
Witam poweekendowo:)Gabiś ja sama nie wiem kiedy to zleciało,z jednej strony  fajnie jest patrzec na postepy lenki i na to jak ladnie si rozwija a z drugiej strony bym hciala zatrzymać czas w miejscu bo to naprawde cudowny okres:)
My w sobote bylismy odwiedzic ciocie co mieszka przy granicy z Niemcami i przy okazji Lenka piewsy raz była poza granicami kraju hihi,pochodzilismy troszke po parku co czesc lezy po naszej stronie a czesc w niemieckiej  i z przykroscia stwierdzam ze Polacy nie potrafia o ten park zadbac:(Do domku wrocilismy koło północy  wiec wczorajszy dzien spedzilismy na biwakowaniu w ogrodzie oczywiscie w samo poudnie bylismy w domku  o był tai upał ze wytrzymac nie szło.A wieczorkiem Lena dostała goraczki:(ale mysle ze to od zebow bo strasznie dzionsla szorowała.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #954 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:57 »
Madziu nic nei szkodzi ze nei pisalas doskonale wiem co to znaczy brak czasu,chciało by sie wszedzie cos skrobnac tylko pytanie kiedy....Ja mam dzis dzien do d...bo @ mnie odwiedziła i sie czuje jak by mnie ktos pogryzł i wypluł:)Wiec czekam az maz przyjedzie z pracy i sie chyba walne do lozka na drzemke.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #955 dnia: 17 Sierpnia 2009, 16:10 »
Ale wygoda, co?  ;)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #956 dnia: 18 Sierpnia 2009, 07:52 »
Magda ale Ci zazdroszcze tego braku @ :) Do mnie wrocila bardzo szybko po porodzie bo juz po 3 miesiacach wrrr...no ale jest dla mnie w miare dobra hehe bo znacznie lepiej sie czuje niż w czasie @ przed ciażą,wtedy piersze 4 dni zwijalam sie z bolu i zadne tabl nie pomagałay a teraz nie dosc ze mam krocej  to jeszcze raczej mnie nie boli tyle ze czuje sie jak bym patelnia w mordke dostala hehe...No i wiecie co mam ostatnio LENIA GIGANTA....Normalnie nie umiem wpasc w swoj rytm i do szału mnie to doprowadza...

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #957 dnia: 19 Sierpnia 2009, 10:29 »
Pewnie to przez pogodę

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #958 dnia: 20 Sierpnia 2009, 11:03 »
Witam po urlopie.
Lenka to śliczna pannica, a może Ty Kuchasiu też się nam ujawnisz  ???

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #959 dnia: 20 Sierpnia 2009, 12:22 »
Witaj anetkoo a ujawnie sie ujawnie:)Niedawno wklejaam fotke gdzie ja tez bylam ale dzis wieczorkiem cos nowego Wam wkleje a co hehe:)
Mam pytanko czy wasze dzieciaczki przechodzily trzydniowke?Bo wydaje mi sie ze lena wlasnie to przechodzi,w niedziele miala wysoka temp,poniedzialek i wtorej lekki stan podgoraczkowy a dzisiaj juz nie ma goraczki tylko ma plamki na ciele,to napewno nie sa potowki bo to nawet nie czuje sie reka ze cos tam jest jak po tym przejade.Nie bylam u lekarza bo ja naleze do tych spokojnych matek i nie panikuje,zadnych objawow nie ma.Kiedys lekarka mi wspominala na pierwszej wizycie ze dziecko moze takie cos przechodzic dlatego wydaje mi sie ze to wlasnie to..Czy spotkalyscie sie z tym?Moja mama tez stawia na trzydniowke.