Obiecany przepis na zupę z cukinii jeżeli się jeszcze przyda

1 ząbek czosnku
300 g cukinii
50 g cebuli
50 g masła
250 ml wody
1 kostka rosołowa
100 g białej czekolady
100 ml śmietany 18
przyprawy: sól, pieprz, listki mięty
100 g prażonych płatków migdałowych
ząbek czosnku zmiksować )wrzucając na wirujące noże) 4 sek/ obr 8
w naczyniu miksujacym umieścić cukinie i cebule, zmiksować 20 sek/ obr. 4 przełożyć do miski
nałożyć motylek, do naczynia miksującego włożyć masło i gotować 7 min/ VAROMA/ obr 3
dołożyć zmiksowaną cukinię, wodę, kostkę rosołową i gotować 10 min/ 100 C/ obr 2
dodać czekoladę sól pieprz i gotować 3 min / 90C/obr. 3
wlać do bulionówek posypać migdałami i ozdobić listkami mięty
To tyle przepisu

bardzo fajna zupa dla lubiących delikatne i fikuśne smaki, ja następnym razem dam tylko troche mniej czekolady bo jak dla mnie wyszło ciut za słodko i uważajcie przy gotowaniu masła mnie sie odrobinę przypaliło ale nie ta odrobina nie zepsuła smaku - może te 7 minut to za długo lub nie takie obroty.
Pozdrawiam i życzę smacznego
