SKŁADNIKI:
-200g ryżu
2piersi z kurczaka przyprawione ziołami aromatycznymi (ja dałam przyprawę do gyrosa)
1.op mrożonki chińskiej lub bukiet świeżych warzyw (ja miałam mieszankę mrożona marchewka, brokuły ,kukurydza i coś białego tam było
1/2l wody
SOS
sól, pieprz
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej (ja dałam vegetę)
1serek topiony ( nie napisali ile ja dałam 100g)
1mt śmietany (ja dałam slodką 12 %)
1 łyżka mąki
WYKONANIE:
-wlać wodę do naczynia , na dolnej części Varomy ułożyć pokrojonego kurczaka
-na górnej części ułożyć mrożonkę
- ryż umieścić w koszyku
- gotować -czas 25min temp. varoma, obr. poz. 2
-pozostały po gotowaniu wywar uzupełnić wodą do 1/2l, dodać składniki na sos i gotować , czas 5min, temp. 100C, obr. poz 3