"Ponieważ jestem na bezrobotnym. . . . " "Jesteśmy zapracowani. . . "
Bezrobotny czy zapracowany? Jeśli podpisałeś umowę z Vorwerk to chyba masz działalność gospodarczą, od której odprowadzasz podatki, więc nie jesteś 'na bezrobotnym'?
"Jednakże momentami szokują mnie wypowiedzi sugerujące, że nie warto kupować bo drogie, bo za głośny, bo za mały, bo nie mam miejsca w kuchni, bo się psuje, bo komuś pękła pokrywa i się popsuł nóż (czyżby mu łyżeczka metalowa wpadła podczas pracy?). "
Co jest takiego szokującego w tym, że komuś jednak się zepsuł ten sprzęt? To że Tobie jeszcze nie (może za krótko używasz? może masz lepszy egzemplarz), i dlaczego sugerujesz od razu, że ktoś to musiał zepsuć sam, na przykład wrzucając przez nieuwagę łyżeczkę.
Niby piszesz:
"Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania, tylko że jeśli nie nie zbadamy czegoś dokładnie i szybciutko przystępujemy do oceniania i wyrażania swoich opinii to w ten sposób mieszamy w głowach innym ludziom. "
To skoro każdy ma do tego prawo, to daj spokój ludziom, którzy mają swoje zdanie i niestety nie jest ono takie jakbyś sobie życzył- napisz, że Tobie się nie zepsuł i nic Ci nie pękło, i przestań sugerować, że ktoś w ten sposób miesza ludziom w głowach - każdy ma subiektywne podejście do zalet i wad, osobą która ma namieszane w głowie jesteś Ty - świeżo po 'szkoleniach' sprzedażowych z $ w oczach na myśl o przyszłych zyskach i teraz pewnie serwujesz Colesława, lody i cappuccino całej okolicy.
"Najmłodszy syn jest atopowcem nie będę się rozpisywał o poprawie skóry" - napisz coś o tym, bo to akurat interesujące, jak TM wpływa na skórę dzieci.
"A ci którzy pukają się w czoło i Wam mówią że przepłaciliście, że jakiś SpeedCook jest lepszy, kiedyś się obudzą ręką w nocniku - wierzcie mi, to tylko kwestia czasu. SpeedCook vs TM to jak Daewo vs Mercedes. " - proszę o więcej szczegółów. Nie wątpię że o termomixie wiesz wszystko i umiesz nim zrobić wszystko, ale chciałabym więcej szczegółów na temat speedcooka - dlaczego jest tak dziadowski jak daewoo? i dlaczego ktoś kto go ma obudzi się z ręką w nocniku? Na jakiej podstawie tak sądzisz? bardzo proszę o odpowiedź bo puste gadanie najaranego przedstawiciela handlowego do mnie nie trafia.
pozdrawiam