Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
a u Ewuni się dziś 8 pojawiła  :brawo_2:

ta z tym gotowaniem, prasowaniem, sprzątaniem to u mnie kiepsko też  ::) ale jak mus to mus...nie raz trzeba  ;)
ale zakupów nie robię...jedynie ciuchowe  ;D ;D ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
wzorem idelanej gospodyni, to ja nie jestem,
ale wzorem organizacji to napewno.

co do prasowania to mnie by szlag trafił jakbym co dziennie miaławyciagac deskę do prasowania. a przy młodej prasowac sie nie da, bo ta uwielbie na desce uskuteczniać wspinaczke alpejską....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
jaką deskę?
ja prasuję na łożku na rozłożonym ręczniku.... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
aaaaa i nastapiła jasność !

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
hehe,
ja uważnie wieszam pranie i potem nic nie prasuję ;)  chyba, ze coś wyjątkowo trzeba, to wtedy przed wyjściem

romans z żelazkiem miałam jeden - przed urodzinami Tymka - z radością wyprasowałam mu wyprawkę! :P
potem przestało mnie to bawić, szybko zarzuciłam ;)
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
taaa wieszanie to też jest patent
np dzisiaj rano nie musiałam prasować fartucha do pracy
mąż go tak rozwiesił, że był praktycznie gładki, spodnie do fartucha podobnie, no ale nie każdy materiał jest taki....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
I nie każda pralka tak nie pogniecie ubrań - jak z mojej coś wyciągnąć, to wyglądają ubrania jak wyciągnięte psu z gardła :) i nawet ładne powieszenie nic nie da (mamusia nauczyła). Ale i tak prawie w ogóle nie prasuję - bo mi się nie chce deski wyciągać :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
po wirowaniu na 1300 obrotach mało co nie jest pogniecione...
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Moja pralka wyciąga tylko 700 i 900 :) ale również nie wypłukuje proszku czy płynu - czas na zmianę :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Ja prasuję tylko dlatego żeby zmiękczyć ubranka. Moja woda jest przeraźliwie twarda :-[
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
ja mam małża urzędasa więc 5 koszul w tygodniu murowane mam do prasowania, plus spodnie na kantke itp. nie przepadam za prasowaniem ale zwyczajnie nie mam wyjścia. taki los żony

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja Ewcinych rzeczy od dawna już nie prasuję, no chyba że jakieś wyjściowe ubranko. Nasze rzeczy oststnio prasuje moja mama, bo nudzi się wieczorami w domu i nie jest w stanie siedzieć bezczynnie, a jak ja już prasuje to cała stertę za jednym posiedzeniem, przy włączonym filmie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ale zwyczajnie nie mam wyjścia. taki los żony

no nie żartuj...
mąż może sobie wyprasować sam...dla mnie żadne wytłumaczenie...
u nas każdy prasje sobie, no chyba, że w razie W ktoś kogoś poprosi...nie ma siły, która by mnie zmusiła do prasowania hurtowego czy prasowania rzeczy męża w ilości większej niż jakiś akurat potrzebny ciuch, no i on akurat by nie mógł, bo np sraczka zatrzymałaby go w kiblu  ;D ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Ech to prasowanie......w domu nie prasuję kompletnie NIC. Serio. Robi to Rafał. Łącznie z firankami...jeżeli zachodzi taka potrzeba.
...ale w pracy prasuję ilości liczone w metrach....tygodniowo wyjdzie lekką ręką ze 100m....
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2009, 18:49 wysłana przez liliann »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie mam firanek  ;D   thanks God
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
 thanks God

Własnie  ;D Ale za to szykują mi się zasłonki do Ewcinego pokoju, ale jeszcze przemyśle czy to dobry pomysł przy czepiającym się wszystkiego jak rzep dziecku.

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
Mój mąż też sam sobie prasuje koszule , wystarczy że ma wyprane na czas :)  Chociaż wprowadzałam to stopniowo :)
A teraz to czasami i inne np moje rzeczy wyprasuje bo ja po prostu czasami nie mam siły.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
w Twoim stanie to zrozumiełe...

to by była nawet dla mnie niezła pokuta....prasować wszystko...
— Richard M. Devos

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
Niby tak, ale wiesz jak wraca ze szkoły ze Szczecina po weekendzie zmęczony a na następny dzień do pracy, a ja cały weekend odpoczywałam to czasami mam wyrzuty sumienia.
Ale na szczęście mam wyrozumiałego męża :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lila...już widzę jak te swoje firankowe sznurki prasujesz...jeden po drugim ;D ;D ;D.... ;)

Ja wogóle w robotach domowych to jestem lewus. Jak mi się nie chce posprzątać to se sprzątne jutro albo za tydzień...ewentualnie się
Rafi zlituje na stanem "otoczenia" i posprząta. Za to w kuchni mogę siedzieć cały dzień, bo lubię. A to wszystko przez to...że się w niedzielę urodziłam.... :D ;)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
noo niby to nie wytłumaczenie, ale jak widzę jak on się do tego zabiera to mi ręce opadają i wolę zrobić to sama.

Właśnie Lilian jak się sprawdzają makarony? ja mam nadal na nie chrapkę :) Odmawiam sobie bo usilnie zbieram pieniądze na kredyt i mieszkanie. Nie wiem czy kiedykolwiek to się uda, ale to moje marzenie. Może za rok... dwa...  ???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
makarony mają się dobrze
nadal nie były prane - uprzedzam ewentualne pytania....
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
A myslalam, ze tylko ja jestem inna i nie prasuje :P
Po co prasowac jak i tak zaraz sie wygniecie 8)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Po co prasowac jak i tak zaraz sie wygniecie 8)

Zdrowe podejście ;) :P
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline jagodka24

• Chuck Norris
wiecie jak sie pracuje koszule????? tylko tą część co widać pod marynarką  ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
taaa znam tą metodę
czysto teoretycznie póki co...
niestety jak już to mój mąż lubi sobie marynarkę rozpiąć...
dlatego prasuje sam ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ja juz kiedys pisalam na wątku wrednych żon ze ja prasuje raz na długi długi czas (mężu codziennie chodzi w koszulach) ale jak juz prasuje to kilka na raz i opowiadam o tym caly dzien
i on jest mi wtedy strasznie wdzięczny

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no baaaaaaaaa...
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
pozdrawiamy mamę i Ewcię..... dawno sie nie odzywałam...
mój mąż musiałby miec parę sztuk koszul nadających się do spalenia podczas jego prób prasowania... nie wiem czy on kiedykolwiek w życiu żelazko miał w ręku - mamusia wszystko za niego robiła. teraz powoli się przyzwyczaja, że ja to nie mamusia, ale brak kakao rano do dziś mi wypomina.....
jagodka24 - ja też mojemu o tych koszulach ciągle nawijam  ;D ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
to ja się odnosnie prasowania nie bede wypowiadać.....bo mnie zlinczujecie   ::)