Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
a moja nieśmiale udarza dłońmi jakby dziwiona tym co robi...
na porządne klaskanie ma jeszcze czas - statystycznie do 10 mż  ;D ;D

a Twój urwisek w awaratku jest śliczny....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Dziekuję :-*

Kochana z klaskaniem to poczekaj aż zacznie się domagać oklasków w podzięce za swoje wyczyny :D

Ja nie wiem czy on w ogóle kuma o co chodzi z tymi kosi kosi ::) ale mu się to wyraźnie podoba ;)
« Ostatnia zmiana: 2 Marca 2009, 20:56 wysłana przez nadzieja »
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
czy kuma to nie wiem...
ale powtarza ruch po mnie ;D

podobnie jak nasze poronne "pappaaa"
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
łi tam
moja Szczerzuja robi kosi kosi po własnym czerepie-jak sie pacnie za mocno najpierw oczy jak 5zł potem wyje :P :P :P

jak tam Lila apetyt córci?

ja sie wpadłam pochwalic ze próbe glutenową mamy za sobą 8)
i
uścisnąc Ciebie ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
hehe tetku, to musi śmiesznie wyglądać ;D

Lila, to poronne papa będzie coraz bardziej precyzyjne. Lepiej pilnuj, żeby tylko nie tylko Tobie tak robiła ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
apetyt jak apetyk
dzisiaj zjadła wszystko zgodnie z rozpiską
wczoraj KATEGORYCZNIE odmówiła obiadu - zjadła na oko jakieś 60g
jak odmówiła to nie dostała...a co ja się tam będę...zjadła se deserek a potem kaszkę kolacyjną  ;D ;D

moja się potrafi pacnąć klockiem...i też potem wyje
i ja się pytam po co najpierw się paca a potem wyje.....no??????????????

pappaaaa robi mi i tacie jak odmeldowuje się do pracy...
— Richard M. Devos

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
Jak tam Ewuni dwie perełki, bo mnie ciekawośc zżera jak prezentują sie podczas jej uśmiechu  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
prezentują się marnie, bo jedna wystaje jakieś dwa milimetry a druga jeden ponad grunt...
wyszły, ale dalej nie rosną

za to dzisiaj Młoda przygryzła sobie o ww perełki język...
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Ojj bidulka, pewnie musiała płakać.

Uściskaj tą swoją Czarnulkę.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
uściskam

hmmm płakać nie płakała...chyba
Dzisiaj niania poinformowała mnie, że Ewa ma coś na języku - plaśniawkę być może.
założyłam, że to może aft z nalotem włóknikowym a może faktycznie pleśniawka
Umyłam ręce, zajrzałam spokojnie do dzioba, a to ani jedno ani drugie; po prostu zwykłe przygryzienie, a toto białe to fragment naskórka, który zdążył się oddzielić
...
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
O! No i dobrze. Tzn niedobrze że sobie jęzorek przygryzła, ale dobrze że to nie pleśniawki  :D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
co do robienia kupy na siedzaco, to mysle ze jej się zmieni jak tylko ruszy na nogi......bedzie robila w biegu.....i kupsko i siku....no moze przy tym pierwszym na chwile się zatrzyma  ;)  

co do leniwca t ja tez tak myslałam o moim dziecku, a dzis stwierdzilam, ze ma aktywowała jej się opcja "adhd" nawet jak jadla to skakała mimo iż  chodzenie na spacerze powinno ją zameczyc.

i gratuluję i papa i kosi kosi. na pewno wie o co biega.

a jesli chodzi o drzemkę to ja nigdy nie moglam za nia nadarzyc. raz była jedna raz dwie.....życzęe aby pozostało na dwóch. tak bedzie dla was lepiej.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dziękuję Gosiaczku...

póki co jest jak jest

moje podejrzenia co do ewcinej nietolerancji pokarmowej - wolę nie używać słowa alergii - się potwierdzają
potencjalne "alergeny" to mleko krowie i żółtko jaja kurzego

Próbując oswoić nieznanego wroga znalazłam już przepis na budyń bez mleka i naleśniki bez jaj i mleka :)
Pożeram sprowadzone z niemcowa ewcice biszkopty - niestety na opakowaniu jak byk napisane Zutaten: Vollei...zatem nie da niej...

Ponieważ czuję się lekko skołowana i nie wiem jak temat ugryźć, żeby nie zaszkodzić, ale i nie przedobrzyć, planuję wizytę u alergologa...
— Richard M. Devos

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
A jak wygląda taki badanie alergologiczne u tak malutkiej istotki?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
badanie jak każde inne zapewnie

generalnie mam szereg pytań co do postępowania z Małą, kwestia rozszerzania diety, co? jak szybko? co odroczyć? na jak długo?
ewentualnie czy jest sens robienia testów etc...etc...
mam już całkiem pokaźną listę
musze skonfrontować moją teoretyczną wiedzę z praktyką, bo nie ukrywam, że się gubię, a przy własnym dziecku zazwyczaj traci się zdrowy rozsądek;

na razie jestem po telefonie do chrzestnej Ewy, która ma mnie skontaktować z polecaną przez nią lekarką
w przyszłym tygodniu pewnie wizyta i mam nadzieję, że będę mądrzejsza....a na pewno spokojniejsza
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
O! Lila, przypomniałaś mi, ze miałam umówić Gabrysię do alergologa...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no widzisz....
nie tylko Ty ;D ;D
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
Ja już od stycznia zwlekam. Najpierw zapalenie oskrzeli i była na zyrtecu, więc wizyta musiała być odłożona, cały luty miałam jej dawać zyrtec, ale sobie darowałam, a do lekarza zapomniałam zawitać.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
co to ja chciałam :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie:
aha
powiedziec ze było mi zajeb-iście miło,ze zrobiłas mi fantastyczną niespodzianke dzisiaj...
i ze lubie z Tobą gadac oporowo,lubie wiedziec ze sie nie nudzisz w naszym(Szczerzujowym i moim) towarzystwie :los: :los: :los: :los:
ps ucalowałas Ewke od mła?? :fajka:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ucałowałaś...

ale jaka ona jest marudna...
no żesz...
i gryzie sobie rękę namiętnie
tyle, że cos mi się wydaje, że zamiast górnych jedynek to jej zaczeły wzrastać te dolne jedynki...normalnie głupia jestem...
ale dlaczego to ją tak męczy skoro one się juz dawno przebiły???

i zrobiła niani "papa"   ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 6 Marca 2009, 16:07 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
Widze, że u ciebie zaczyna sie walka z alergią :-\ My też mamy problem ale potencjalne testy dopiero po 8 miesiącu, kiedy K. wyjdzie z dołka immun. :-[

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
powiem Ci, że się zastanawiam, czy zalecą nam testy czy nie...
się pożyje się zobaczy

W każdym razie moje dziecko będzie bardzo biedne w mniemaniu cioć i babć...bo prawie nic nie wolno mu bedzie jeść
ani lodzika, ani wafelka z nadzieniem, ani czekoladki...baaa nawet bułeczki drożdżowej

przynajmniej śpi i mogę spokojnie popracować
ale coś mi się widzi, że wieczorkiem będę musiała skiknąć do Kliniki, bo tam mam zsieciowany komputer
a z domu nie mogę nigdzie wejść, tam gdzie mi akurat potrzeba
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A ja Cie Lila podziwiam, że dajesz rade. Ja wczoraj wrodziłam z seminarium i Prof. dal taka kobyle do opracowania, że chciałam wyjść i uciekać i pomyślałam sobie przez moment, o ja głupia, że też dr przed nazwiskiem mi się zachciało. A ty masz regularną i ciężką pracę i małe dziecko i pewnie jeszcze jakąś działalność naukową i dajesz rade, tu ukłon  :Najlepszy: i przy tym jesteś świetną mamą. Więc co mi tam rozprawa na temat za czy przeciw niepodległości Kosowa.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lilu...ja do tych zębów....sprawdzałam każdego dnia....nie było nic - jeszcze wczoraj...a dzisiaj jeden przecineczek, przebił się przez dziąsło...tak szybko ???..no i bez objawów...może poza nieznacznym marudzenie...ale w zasadzie zero reakcji...wcześniej to i owszem...przez ostatnie trzy dni podskakiwała mi w czasie ciągnięcia flaszki....przy łyżeczce też..ale jadła ostro...a wcześniej butli odmawiała...zgłupiałam...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
mamle łapkę bo moze juz ją górne dziasła swedza i denerwuja a te na dle dodatkowo rosną. zabkowanie jest jak dla mnie straszne. dzieki bogu ze juz prawie mam je za soba. jeszcze tylko 4 i 2/4 zębów i całe 20 bedzie.

niezazdroszcze nietolerancji. mam nadzieje ze z niej szybko wyrosnie.

zapytam cie bo nie wiem kogo mam zapytac. pediatre chce dopiero w kwietniu zobaczyc,  alergolog jeszcz bardziej dalej( jesli w ogole) .Zuzia ma czasem na twarzy takie suche zmiany. na nóżce i raczce tez sie pojawiły. są one małe i nie wystepuja w zgieciach tak jak przy typowej alergi czy skazie. na raczce sa takie dwie małe plamki, na nózce ze trzy. na buzi sa one bardziej widoczne. zastanawiam sie co moze byc przyczyną. czy danio i kakao (wszystkie produkty mleczne?) czy parówka czy cos innego. byl taki okres ze nie jadła parówek (około tygodnia) a poprawy nie było.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Haaaa Gosiu a tego to Ci nie powiem
W parówkach jest np mleko w proszku, ale żeby to wyłapać co uczula, to trza by spokojnie eliminować składnik potencjalnie podejrzany i czekać 2-3 tygodnie, bo tyle czasu znikają zmiany. Ale jak składnik to np mleko to wywalasz wsio co mam mleko...i to trudne, bo i drożdżówka leci i parówka i jogurcik i serek...
Mojej było sotosunkowo łatwo to zrobić i zubożyc jej dietę, a teraz powoli włączać potencjalny "uczulacz" - stąd wiem co i jak. Ale dietę mamy pierwotną  ;D ;D

Ząbkowanie jest straszne dla niani, bo Ewka daje jej czadu....pocieszam ją, że jak dwa zęby już mamy i czekamy na 18 pozostałych i że jak będą iść dwójkami, to jeszcze tylko 9 takich akcji w wykonaniu Ewki.

Aaneta o tym Kosowie, to bym se chętnie poczytała....a ja wcale nie taka gites, bo do pracy nie pojechałam, jutro się czaję na zakupy i chyba dopiero z rańca w niedzielę będę taka super naukowa  ;D i pojadę połączyć sie z siecią  ;D
Śwetną mamą mówisz....taaa...włączyłam dzisiaj Ewce przed drzemką, żeby do niej dojrzała mini-mini, posadziłam przed telewizorem .....baaaaaaa nawet pilot dałam do łapki, niech ma i niech nie buczy...bo ja akkurat musiałam siedzieć w PubMedzie...
« Ostatnia zmiana: 7 Marca 2009, 01:21 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
bilans tygodnia

Ewa nie przybrała...mama nic nie schudła  ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
to u nas gorzej  :-\
Adi z wagą bez zmian...za to mama do przodu o 1kg  :-X

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
 ;D ja się na temat wagi nie wypowiem haha zwłaszcza wagi mojego dziecka :-X ::) :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Agusia Twój Synek to jest niesamowity wagowy egzemplarz

Mama po zakupach kosmetykowo- perfumeryjnych i legginsowo-gattowych, które oczywiście pociągną za sobą zakup kilku stosownie dobranych tunik ;D
oraz we wspaniałym humorze...bo....miło patrzeć kiedy przechodnie w markecie przyglądają się córci wymieniając jak najbardziej jednoznacze spojrzenia...kiedy wręcz odprowadzają wózek wzrokiem...trącają się łokciami w geście "no zobacz, tam na tą dzidzię"...

...wiem...wiem...

...jest śliczna...

;D ;D ;D ;D

— Richard M. Devos