Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364167 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Majciu ja Cię z chęcią zacytuję...

Dosiado prześlę Ci książke "do usypiania" na e-mail...

Jagodziu od chrzestnych Ewa dostała po złotym medaliku z łańcuszkiem; od dziadków kasę i jeszcze srebrną łyżeczkę pamiątkową z wygrawerowaną datą...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lilu - to ja też poproszę o ksiażkę....

Offline Zabcia

• forumowicz
tez bym chetnie poczytala i zastosowala, poprosze rowniez

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
już ślę....

Młoda zasnęła po trzech minutach od położenia do łóżka...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
ja narazie (odpukać ) nie potrzebuje :P ale jak cos będe uderzac...
Ja sie wpadlam pochwalic ze Maja na 25centylu-ale mimo wszystko dostalismy zalecenia kupienia takiego "wspomagacza kalorycznego"nutrici.
Zobaczymy.
a się pochwale ze mamy zielone światlo na cielęcinke ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
super!!! i centyl i cielęcinka...
— Richard M. Devos

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
liliann - fajowe rurki!!
Podkreślają figurkę, świetnie sie prezentują.

Co do niani -rewelacja,że się spisuje!!!
Będziesz spokojnie pracowała.
A masz ją z polecenia od kogoś?
pewnie to przeoczyłam w wątku.

No i gratulacje z tą godziną wstawania....
Ja za żade skarby świata nie dałabym się zrzucić z łóżka wcześniej,niż muszę  ;) ;D

No i brawa za usypianie!
Nie znam tej metody(ja stosowałam Trecy Hog),chociaż książke gdzieś mam.Ale jesli działa i się sprawda- to brawa!!!

pozdrawiam!!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Lilus ja tez poprosze o ta ksiazke na mail :-D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
ja też,
może pomoże w dziennym usypianiu :-\
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline morgaina

• Chuck Norris
ja też poproszę

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
oki...
dzisiaj wyślę...
Ewa zasnęła o stałej porze po 7 miutach cichego marudzacza....
we własnym łóżeczku
zawsze o tej porze zasypia na spacerze, ale dzisiaj spacer bedzie po południu, w porze drugiej drzemki...
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Asiek brawa to się niani należą - ona lubi uporządkowany dzień u dziecka, łącznie ze stosownym spaniem...
Fakt, że książkową metodę zaproponowałam ja, bo też mi po głowie chodziło, że niania może mieć ze snem problem. A przecież ona też musi mieć chwilę wytchnienia, a ja po południowe wyspane dziecko...

natomiast niania to czysty przypadek...nie,  nie jest z polecenia

już w październiku Krzycho dał ogłoszenie w necie, że szukamy niani od stycznia
zgłosiły się dwie,
z pierwszą nie romawialiśmy nawet z pewnych względów
a drugą zaprosiliśmy na rozmowę
przyniosła referencje, a przy okazji rozmowy okazało się, że pilnowała córeczki moich znajomych ze studiów z roku...
potem tylko telefon do nich i po tym co koleżanka mi powiedziała stwierdziłam, że nie ma co szukac, bo lepsze bywa czasem wrogiem dobrego...

i tak zostało...
— Richard M. Devos

Offline asiek

• Chuck Norris
liliann święta racja!!! też nie szukałabym innej osoby.
z naszą też było podobnie - od razu decyzja zapadła,jak tylko wyszła z mieszkania.Spojrzeliśmy z mężem i basta :)

a co do uregulowanego trybu - bardzo dobrze,że taka jest,to ważne dla dziecka i dla.. matki  ;)

pozdrawiam!!

Offline dosiado

• uzależniony
Dzięki Lila za mejla z książką - zaczynam czytać, bo się przyda na pewno!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dobra lektura do poduszki...

w przyszłości mam nadzieję, że trochę się rytm dobowy mojego dziecka poprzesuwa...
teraz wstaje o 8-8:30
pierwsza drzemka 11:30-13:00
druga 15:00 - 17:00 w najlepszym układzie - dzisiaj spała do 16

jak zarzucę poranne karmienie piersią (czyli jak zarzucę karmienie w ogóle) to powinna się budzić z głodu około 7 rano
wtedy pierwsza drzemka ok 10-10:30
obiad o 12
i druga drzemka ok 14 do 16....
tak bym chciała, ale do tego musi mi wcześniej wstawać, a póki co nie wstaje, z wiadomych względów...
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
dziękuję :-*

my nie mamy aż tak uporządkowanych pór drzemek a chciałabym :-\
po lekturze zacznę w tym kierunku działać
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
u mnie motorem napędowym jest niania.... ;D ;D ;D

a tak na marginesie wieczorem Ewa zasneła po 3 minutach od odłożenia do łóżeczka....
po południu zajęło jej to 21 minut...i spała nie za długo bo około godziny, ale spała...

— Richard M. Devos

Offline Zabcia

• forumowicz
ewa ma calkiem ladny rytm dnia, u nas niestety kazdy dzien wyglada inaczej, tylko posilki sa w miare o stalych porach ale tez juz byly dni, ze jamie nie jadl przez 6 godziny bo spal. jeszcze tylko tydzien i pierwszy dzien pracy!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
uporządkowany plan dnia  i dla dziecka i dla rodziców jest bardzo ważne i wygodne...
Adik odkąd zaczął przesypiać całe nocki ma krótkie 2 drzemki w ciągu dnia...o 17 kapiel i o 18 ląduje w łóżeczku i tego bardzo pilnuje...efekt jest taki że po paru minutach gadania Adi smacznie śpiocha...a rodzice maja wieczór dla siebie...i o to chodzi ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Zabcia nie strasz.... ;D
wiem, że tylko tydzień...

ale nie pracy się boję...boję się tego czym muszę zająć się po pracy....ehhhhhhh
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Lilcia ,przeslij mi takze jak mozesz.Ja zapodam kuzynowi.
pro-root@o2.pl

Lila mam pytanie z serii idotycznych:
czy ten preparat(nie zagęszcza on wcale potraw ani mleka-ale jest zrdódłem duzej dodatkowej liczby kalorii) moze byc przyczyna tego ze Maja jest dłuze syta np po zupce do której go dosypałam?jak myślisz?Moje dziecko jak zwykle dzis nie odczuwału głodu ::) ::) :-\

Lila a Ty dajesz juz Ewci słoiki 190ml?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tetku bardzo możliwe, ale pozwolisz, że ja sobie jeszcze o tym preparacie poczytam, bo za bardzo się nie orientuję...

Ponieważ jemy Gerbera, a on po 5 m-cu ma jedynie słoiczki 130g, to 190 g-owych nie jemy, ale za to jemy prawie dwa słoiczki, zatem łącznie wychodzi nam około 170-230g, zależy od dnia.
Mam zatem nadzieję, że czekające w szafce 190g - owe słoiczki po 6 m-cu zostaną skonsumowane w całości  ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
ja jestem na 99% przekonana ze wciągnie te 190...

Offline asiek

• Chuck Norris
to apetyt ma niezły.Oby tak dalej :)))
A co do stałych pór - to generalnie przestrzegam je do dziś. Oczywiście zdarza sie nam ostatnio wiele przesunięć, z różnych powodów,ale ponieważ iłek ma prawie 3 latka,to wiem,że krzywdy mu tym nie robię.
Aczkolwiek widzę sama, że jk ma zahwiany rytm dnia, to gorzej funkcjonuje.

a jak był malutki,jak Ewcia,to miał podobne pory spania, ale te, jakie chcesz mieć w przyszłości. On od początku wstawał wcześniej  :-\

pozdrowionka!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Asiek moje dziecko generalnie zje więcej z łyżeczki niż z butli....tak już ma...
kocha słoiczki, kocha kaszkę...
mleko jedynie lubi...

ahhh jeszcze cycusia kocha, ale najbardziej o 5 rano...
— Richard M. Devos

Offline asiek

• Chuck Norris
hehe, życie....  ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
tetuś a co to za preparat?

a jesli chodzi o uporządkowany dzien to tez bardzo to lubie
niestety musisz byc przygotowana ze za jakiś czas jej sie zmieni i znowu trzeba będzie sie przyzwyczajać

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wiem Jagodziu...
ja bym nawet chciała, żeby się cokolwiek zmieniło...

gorzej z nianią będzie... ;D ;D ;D ;D ona ostatnio miała dwulatkę wyregulowaną maksymalnie, ale to dwulatka a nie półroczne dziecko...

Młoda wczoraj dała sie namówić na siedzenie w wannie, trochę ją siła wyporu onieśmielała, ale dzisiaj odkryła chlapanie rączkami, zatem siedzenie w wodzie jej się spodoba...

i podobno dzisiaj popełzła do tyłu...chyba trochę nieświadomie....nie wiem czy mam mężowi wierzyć czy nie  ;D ;D ????

— Richard M. Devos

Offline asiek

• Chuck Norris
wierzyć wierzyć, to możliwe  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wiem, że dzieci zaczynają raczkowanie właśnie do tyłu...zatem dlaczego i nie pełzanie....
ale czy to aby nie za wcześnie...

— Richard M. Devos