Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
lilia prawd ajest taka ze ona pewno sama zacznie sie budzic na to nocne karmienie i to nie z przyzwyczajenia ale z potrzeby papu
w koncu jak dopadnie ją skok wzrostowy to sie zacznie budzic

moja zaczela przesypiac nocki jak miala ok 2 mies ale co z tego
jak tylko zaczely sie zeby tzn ok 4-5 mies zaczela sie budzic z nocy i nic nie pomagalo tylko butla
nawet teraz (chociaz bardzo żadko) obudzi sie o mojej ulubionej 3:30 i coś wsunie
ale generalnie spi

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Lila u nas właśnie tak było
jak zaczął jeść inne rzeczy bo na moim cycku nie utułczył się zbytnio.
wiesz ja bym nie "tuczyła" ewy powiedzmy "na siłę" ale rozumiem, że przez nocne karmienia chcesz podtrzymac swoją laktacje
jakbyś zobaczyła synka mojej koleżanki - od początku ważyli tyle samo (co mati) a potem mój Grubolini zaczął nabierać fałdek a Witek wydłużył sie ale chudzina jest nieziemska.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
lilia prawd ajest taka ze ona pewno sama zacznie sie budzic na to nocne karmienie i to nie z przyzwyczajenia ale z potrzeby papu
w koncu jak dopadnie ją skok wzrostowy to sie zacznie budzic

dokładnie Jagodziu jak ją głód przypili, to najgłębszy sen nie pomoże...

Tetku moja tez ma urodę patyka...ja to się śmieję, że po ojcu....

Ania żadnego tuczenia...Boże broń...ona sama ssie w nocy aż miło. Śpi przy tym, ale ciągnie. Z resztą gdzie ona się na moim cycku utuczy  ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ja małego nigdy nie budziłam do jedzenia w nocy :) A mój spioch po skonczeniu miesiaca wogóle nie budził sie od ok.22 do  7 rano i tak mu zostało :) Nie budziłam do karmienia a i tak jest "dorodnym" dzieciem :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Global Moderator
  • Chuck Norris
 ;D ;D ;D
mój nawet jak ssał cyca z 5 razy w nocy (!!!) niestety  czasem tak było - to też sie nie utuczył  ;D
ale potem zupki, kaszki, deserki i  mam Gruboliniego w domu  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
No i drugi miesiąc za nami...ciekawe kiedy to leci.

A wracajac do temetu jedzenia itp.
Tak moje dziecko kształtuje się na siatkach centylowych

nic tylko patyk...
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiej fajnej siatki stosunek wagi do wzrostu (mam gdzieś na starym mieszkaniu, muszę poszperać) to byłby dopiero fajny wykesik.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
No to gratulujemy 2 MIESIĘCY!!!
Oj leci...nie wiadomo kiedy..

W siatkach Łucji zupełnie odwrotnie...urosła tylko 2 cm...a przybrała na wadze spooooro.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ona ma dopiero dwa miesiące
nawiasem mówiąc ja pierwsza składam najserdeczniejsze życzonka  :-*
i jeszcze 10 razy sobie zmieni i będzie mały grubasek

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Gratuluje 2 miesiecy razem :0
Ale czy napewno ? :) Nie myli sie licznik ?  :P
Jak to zleciało !!!!
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Eluś na pewno...
13 wszak się urodziła...

Normalnie koszykarka mi rośnie  ;D ;D ;D ;D...
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Buziaki dla 2-miesięcznej Ewci :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Najlepsze życzonka dla dwumiesięcznej Ewuni :)

PS. Pati spadła z 97 centyla na 90... ciekawe po kim ona to ma.... wzrost po tatusiu ale wagę? ???

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
DLa Ewusi moc buziaczków :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Buziaki dla Ewci  :-* :-* :-* Rośnie śliczna pannica  ;) ;D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Dwa miechy , no no :)
Lilian mam pytanie - gdzies wyczytalam ze jak dziecia na siatce centylowej wagi i wzrostu  dzielą dwa kanały centylowe to powinno sie zapalic czerwone swiatelko ze cosik jest nie tak. To prawda ? Kacperkowski ma 75 cm i 12 kg - znaczy mam sie bac ? Nasza pediatra powiedziala ze ma wziasc na luz - nic zlego sie nie dzieje.Mlody przybiera na 2 miesiace 600 g. 

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Antalis a zobacz u mnie na siatki....mam sie bać??? Ile ją dzieli kanałów pomiędzy wzrostem a wagą???

To co piszesz jest prawdą. Takie są "sztywne" zalecenia.

A Twoja pediatra ma racje.
Kacpus do chudych z tego co pamiętam nie należał. Schudnie...a jak nie to go trochę odchudzisz i bedzie oki...ale na pewno nie teraz. Albo Ci w górę strzeli. A na wadze przybiera dobrze, tyle ile powinno dziecko w czwartym kwartale pierwszego roku.
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Juz widac ze mniej przybiera na wadze, duzo mniej. Je duzo mniej no i zaczal chodzic.No i troche Go wyciaglo - nie widac po nim ze tyle wazy, kiedys tak ale teraz nył :) Zreszta kto Go widzi bierze Go za starszego.
Dzieki za odpowiedz.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no i mamy w domu katastrofę...

...padła nam karuzelka....
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
O maj gat  :-\

A co się z nią stało, że się zepsuła ??? Młoda ją zajechała :P Przecież to z Fishera była, co nie ??? Myslałam, że te się nie psują ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
..z Tiny Love...

Krzycho twierdzi, że silniczek padł....
Grała sobie grała...nagle zaaaaaaaciąnęła...i stanęła...

Katastrofa. Nie mam czasozajmowacza dla dziecka, sam bujaczek nie styknie....kicha jak nic...
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
łooooj

nasza "jeszcze" gra. Silniczek działa, a Paweł dorobił zasilanie z sieci, by baterii nie wymieniać co rusz.

Da radę Waszą naprawić na własną rękę , czy do reklamacji???

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nasza gra przez 8 miesięcy - juz baterie trochę siadły - juz nie ma prądu, żeby sie zwierzaki sie kręciły ale muza gra dobrze  ;)

kiepsko, kiepsko ...
Da radę Waszą naprawić na własną rękę , czy do reklamacji???
no właśnie?

Offline jagodka24

• Chuck Norris
o kurcze to pewno trafiła sie jakaś trefna bo te sprzety sie raczej nie psują
nasz fisher nadal chodzi chociaz juz w pawlaczu zamkniety

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
jak pech to pech...
Trafił sie jakiś egzemplarz ze chorowanym silnikiem i nie pociągął.
Sprzecior jest ewidentnie do reklamacji....

Kurka chyba kupię jakś zastępczą...

Napisali, że czas reklamacji 14 dni...kicha jak nic, albo nawet dwie kichy...
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann, a może ktoś ma pożyczyć na te 2 tygodnie - ranyy faktycznie katastrofa, bez jaj - ja się nie śmieję

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anusia mnie poratuje. Jutro karuzelkę odbieram...

A dzisiaj toczę nierówną macierzyńską walkę z dzieckiem. Nierówną, bo pozbawiona jestem pewnej kolorowej kręcącej się broni.
Co gorsza nie mam też wozu, co zauważyłam przed chwilą....nie stoi pod oknem i nie ma kluczyków.
I jestem uziemiona do nie wiadomo której godziny - czekam na kuriera (zabawki dla Ewy).

W geście rozpaczy zjadłam 5 ciasteczek owsianych-musli. Resztę spakowałam i dam meżowi do pracy....kurka tym systemem ngdy nie schudnę...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Normalnie koszykarka mi rośnie 
ja bym powiedziala ze raczej modelka   ;D ;D

Juz widac ze mniej przybiera na wadze, duzo mniej. Je duzo mniej no i zaczal chodzic.No i troche Go wyciaglo
to teraz nasłuchasz się ze ci dziecko schudło. Widzę po swojej córce i komentarzach niektórych osob. A  tez jak była mała to obastała w sikorki. teraz wszystkie spodnie lecą z brzucha.

z popsutą karuzelą niepomogę. faktycznie kicha. szczegolnie przy tak beznadziejnej pogodzie.

ALili w ramach przypomnienia to kiedyś kiedyś obiecywałaś nam fotki łazienki.....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Łazienka...hmmm dobrze...pomyślę o tych fotach.

Kurier zrobił mnie  baloooona - nie przyjechał. Poczta Polska nie jest lubianą przeze mnie instytucją, bo bywa, że coś gubi a pierwsze awizo nie dociera, ale firmy kurierskie to "szit" jakich mało...

O prosze kuriera co prawda niet, ale właśnie mąż wtargał coś wiekiego...co i tak nie zmienia faktu, że dzień mialam do dupy, bo siedziałam w domu.
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Lilian a jaką Wy macie tą karuzelkę z tiny love? z odgłosami natury i z tym żelem?

Mój Kamil przybrał przez 2 tygodnie 660g. Na tych siatkach i centylach się kompletnie nie znam i nie orientuję. Będę za tydzien na kontroli (1miesiąc) u lekarza to mam nadzieję, że mi wytłumaczy :-\

Buziaki dla Was :-* :-* :-*
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dokładnie tą Nadziejko.
Podobno trzasła pozytywka i gość już nam ją wysyła.

Bardzo ładnie Ci przybrał. Noonooooo. Czasem tak bywa w pierwszym miesiącu życia, niczym sie nie musisz martwić. Wszystko jest w porzadku. Karm synka grzecznie dalej.
— Richard M. Devos