Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 367252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Udostępnię potrzebującym pokój :D Z Lilą już o tym gadałam.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
... ja gotuję mineralną...jakies dwie minuty góra, jak juz pisałam.
Zwykłej mineralnej nie daję, bo nawet ta nisko zmineralizowana ma za dużo co niektórych jonów jak na przerób małych nerek dziecka.
Kranówki nawet przegotowanej bym nie dała.
Z resztą są wody z atestem Instytutu Matki i Dziecka i te się nadają dla dzieci....dla mniejszych w formie przegotowanej, dla straszych "z gwinta"

Co będę robić za kilka miesięcy nie wiem pewnie będę mniej rygorystyczna....
Teraz tez nie przesadzam, bo jak zwykłam mówić "zdrowi ludzie żyją w brudzie". Dziecko w graniach rozsądku powinno wychowywać się w normalnych warunkach, a nie w sterylno-cieplarnianych.
Wyśle potem do żłobka czy przedszkola i ciaglę będę mieć chorego szkraba...a ja musze pracować, a nie odbębniać ZUS ZLA.

Jak Ola wspomniała obiacała udostępnić miejce na "dojenie"....mam tylko nadzieję, że pojadę już z elektrycznym laktatorem, a nie z tym ręcznym skrzypiącym cudem, do którego nie mam nerwów.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Liluś a mogę spytać jakiej wody używasz?? Ja zywiec zdrój, ma atest..mam nadzieje ze dobrze robie...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...również...ale np woda Gerbera jest mniej zmineraizowana (wczoraj w nocy przejrzałam opakowania) i ta byłaby lepsza.
Nie wiem jak Aquarel Nestle (też używam)...ale opakowania są juz w śmietniku...a w necie składu nie mogę znaleźć...z reszta Ewka mi sie drze...

do tej pory uzywłam tych trzech u jeszcze jakiejs atestowanej....zalezy co maz kupi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
mój brzdąc już duży i pije mineralną z "gwinta" ;) najczęścej żywiec, ale szczerze mówiąc nie sprawdzałąm składu innych.

Jestem werna zasadzie, żeby nie łączyć wody gotowanej z surową, nawet mineralną. Już sama nie pamiętam dlaczego nie wolno ;) sama dla siebie też tego nie robię.
dlatego zastanawiam się, czy można mineralną wodę (przecież jest surowa) tylko podgrzać ;) czy jak już się ją ociepla, to nie trzeba zagotować?
czy coś mi się ubzdurało...
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...obejrzałam trochę ulotek mineralek i doszłam do wniosku, że jak ma atest, to sie nie przejmowac tylko dawać i już.
Tych składów niejednkrotnie nie da sie porównać...ja tam patrze, żeby była niskosodowa ze względu na nerki...

A gotowanie (zagotowanie) zmniejsza zawartość niektórych jonów głównie soli magnezowych i wapniowych i pewnie ze względu na to każą gotować ot tyle...
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
a ja powiem wam ze gdzieś byly jakies badania robione na wodach , tylko nie pamiatem kto mi to mowil
ze jakby zywiec zdrój leciał z kranu to samepid odciał by wode :)
nie wiem ile w tym prawdy ale ja daje małej żywca
chociaz większe zaufanie mam jednak do gerbera ktorego nigdy nie przegotowywałam i poki co jest ok
tylko to cholerstwo drogie
a teraz mała pije kranówe przegotowaną z brity ale u nas nawet nie taka zła woda
zresztą ona juz duza jest

kamyczku ja wlasnie tak robilam
nigdy nie gotowalam mineralki

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Z atestem jest tez Primavera.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ale druga sprawa czy rzeczywiscie ktos bada te wody

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Agata - bada i to ktoś ode mnie z rodzinki, jak mi zakomunikowała co jest w Żywcu to ja podziękowałam, dziecku to bym na bank nie zaserwowała ale jak to się mówi - czego oczy nie widzą...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
no o żywcu sama czytałam bardzo złe opinie  ::) ale ja ją pijam...

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
JEŚLI nie zywiec to co??

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
jakbysmy znaly sklad wszystkich rzeczy, ktore jadamy i pijemy... o zgrozo :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...dokładnie...a jaką pewność mam, że Gerber cz Aquarel  to czystość nad czystościami...

Dajmy se na luz..urośnie i też bedzie piła żywca  ;D ;D ;D ;D

A w kranie to niby wiem co mi leci...a skad mam wiedzieć też że np filtr Britty działa na pewno...
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Tak, jak napisałam - czego oczy nie widzą....wiele też zalezy od tego kto zlecił badania, nie czarujmy się ale ktoś musi miec w tym swój interes ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dzisiaj z rana moja córa odpowiedziała na mój uśmiech....uśmiechem...takim jeszcze nieśmiałym i nieco koślawym ale odpowiednio długim....rozbrajające.

Tato został podobno obdarzony takowym przy wczorajszym wieczornym zmienianiu pieluszki...a ja doczekałam się dzisiaj.

Ale poza tym od rana nie wie czego chce. Je na raty. Zasypia na cycu...ba nawet na butli...
Sen ma płytki, krótki i przerywany....a w przerwach pomiedzy spaniem i karmieniem jest płaczliwa.

Najpierw marchewka (uśmiech dla mamy) potem kij (całodniowy marudzacz)

Po południu wyprawa do Galerii Centrum...musze kupić sukienkę...mam nóż na gardle.
Fryzjer najbliższy od mojego domu poszedł na urlop...jak nie urok to przemarsz wojska... ::) ::) ::)

— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
pierwszy uśmiech... pierwszy ząbek.. niezapomniane chwile  :Serduszka:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Podobno uśmiech maluszka zmiękcza każdego rodzica ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dzisiaj mam prawdziwy dzień wariata.

Ewa non stop płacze...z przerwą na jazdę samochodem, łażene po sklepie, cycka i butle.
Zrobiła trzy kupy...jak na dziecko żywione w przewadze mieszanką dziwne. Aczkolwiek żadna nie podchodzi mi pod kupę patologiczną - sprawdziłam wszystkimi zmysłami poza słuchem ( z wiadomych względów) i smakiem...
A może po prostu więcej najadła się z piersi...chciało by się...ale jakoś mało realnie to widzę.
Na chorą też mi nie wygląda...

...czy ja aby nie szukam dziury w całym????
— Richard M. Devos

Offline BETI

• maniak
Lilkuś nie szukasz tylko po prostu się martwisz,jak każda dobra mama o swoje dziecko. Pewnie jest wsio oki.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
lilian moze pogoda jej nie odpowiada?
każdy moze miec gorszy dzien
a kupy to jutro będą juz ładne zobaczysz

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Niestety mam inne podejrzenie.
Być może jest to kolka...reszty podejrzeń nie będę wyciągać, jak się powtórzy będę powoli eliminować.

Wczoraj po południu non stop płacz. Nie pomagało noszenie, bujanie - nic.
Uspokoiła sie na godzinę, kiedy leżała przytulona do mnie i do termofora (na okolice brzucha). Potem przy suszarce kiedy strumień powietrza ogrzał jej brzuch.
Ostatecznie w okolicach północy tato wsadził ją do wozu i jeździł...nie wiem jak długo, ale po tym zasnęła i obudziła się dzisiaj o 6:45 na karmienie - teraz też śpi.
Krzyś twierdził, że w okolicy północy były bączki...ja wzdętego nadmiernie brzucha nie widziałam...czy podkurczała nóżki, to z tego wszystkiego naprawdę nie wiem...nie pamiętam.

Do tej pory takiech ekstrasów nam nie serwowała...

Jeśli to wina mojej diety, to mam potencjalnego winowajcę...zobaczymy co bedzie dzisiaj...

A tak w ogóle to miałam sobie dietkę rozszerzać...tralalala juz widze jak to robię...
niech to zając kopnie...
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
Lila przeżyłam to z Tosią. Nic nie pomagało. Dawałam plantex i infacol...bo mi to kochana na kolke wygląda....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mi też....

...osiwieję...wyłysieję...

a na poprawę humoru ja i córa sprzed 5 dni...

xxxxxxx

« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2009, 12:33 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Lilu- dasz radę, a na kolkę ten infakol jest podobno rewelacyjny

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
ja dawalam infakol i pomagal, oraz grzanie brzuszka.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Sab simplex ponoc najlepszy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Sab Simplex mamy i dajemy....zobaczę co bedzie dzisiaj....
Najlepsze jest to, że te wszystkie preparaty zawierają jedną substancję - simetikon...to sam o w Espumisanie np...a cudowny Sab Simplex najlepszy...
Efekt producenta??? ...właściwie Pfizer to dobra firma farmacutyczna...Viagre w końcu oni wymyślili  ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
wpółczuję i mam nadzieję, ze to jednak nie kolki:/

A fotka super, bliźniaczki:)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Fociak słodki,a  co do kolek, to trzymam kciukasy, co by to jednak nie były kolki wredoty!