Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1650 dnia: 11 Października 2008, 22:37 »
Ale Ci dobrze ;D

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1651 dnia: 11 Października 2008, 23:15 »
Lila TAKIE ŻYCIE TO JA ROZUMIEM :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1652 dnia: 11 Października 2008, 23:16 »
Rybka ty się tak nie ciesz bo jeszcze stracisz stołek Prezeski KWM

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1653 dnia: 11 Października 2008, 23:24 »
Marta ja tam nie mam lęku - ja znikam na 3 dni w tygodniu i zostawiam młodą z NIANIA, nie robie wtedy NIC poza lataniem po sklepach, piciem kawy i jedzieniu ciastek, wpadaniu na ploty do koleżanek itd itd itd. Nie omijam fryzjera (srednio 2 x w tyg ide sie modelowac), robie sobie korekty paznokci - stopu i dłonie, depilacje itd itd itd. WSZYSTKO byle nie siedzieć w domu :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1654 dnia: 11 Października 2008, 23:28 »
No tak, ale ty już jesteś doświadczoną "wyrodną" matką, a Lila dopiero zaczyna. W tym tempie to nie wiadomo co będzie za 1,5 roku  ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1655 dnia: 11 Października 2008, 23:31 »
Nauczy się :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1656 dnia: 11 Października 2008, 23:34 »
Żeby tylko nie prześcignęła MISTRZA  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1657 dnia: 11 Października 2008, 23:37 »
A nawet jak to IDEALNIE pasuje  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1658 dnia: 11 Października 2008, 23:39 »
baaa ja się szybko uczę... ;D ;D ;D ;D

ale póki co stołek prezesa jest bezpieczny...
Moją wyrodność zakłóca ciągła walka o cyca, budzenie córki po nocy, żeby tegoż cyca opróżniła (gdyby nie to spałabym sobie błogo do godziny 6 rano)...

Pozostawienie jej z ojcem to też wyrodność minimalna - on jest rewelacjną opiekunką...gybyście widziały co on Młodą nauczył w tym tygodniu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1659 dnia: 12 Października 2008, 00:06 »
Co?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1660 dnia: 12 Października 2008, 08:43 »
już Ci piszę...

kupilśmy Młodej nadmuchiwanego helem balona w kształcie kurczaka Tweetiego. Przywiązanego go leżaczka Młoda obserwowała z wielkim OOOOOOOOO na ustach. Tatuś nauczył ją jak w niego kopać.
I tak.... Ewka podnosi lewą nogę do góry a potem energicznie prostuje w stawie kolanowym i łup w Tweetiego.

Siedze sobie rano przy kopmie, dziecko zajęte karuzelką leży w łożeczku...ale słyszę takie głuche łup....łup...łup dobiegające mnie z jej pokoju. Idę, patrzę a ona napierdziela tą samą metodą co w Tweetiego w pozytywkę od karuzelki tudzież w łóżko. I robi to naprawdę z wielką siłą....taaaa tyle, że Tweeti był jakby nie patrzeć miękki, a łóżko nie koniecznie. Ale ona nic sobie z tego nie robi....
Normalnie nindża....no taki ma wykop jak nindża dokładnie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1661 dnia: 12 Października 2008, 08:55 »
Wiesz :) Tatko uczy córci samoobrony  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1662 dnia: 12 Października 2008, 09:47 »
ło matko Ewcia jest bezbłedna :D
Adik tez  nie raz noga uderzy o lozeczko dosc mocno, lub  głowką stuknie o moja głowe i wydaje mi sie ze bardzo go musialo to zabolec a on...nic, zero reakcji ???

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1663 dnia: 12 Października 2008, 14:26 »
U mnie balonik helowy od 2 tygodnia życia dynda nad łóżeczkiem, ale u mnie to wiadomo..wystarczy podejsc do pracowni i rozkręcic butlę z helem. Mała uwielbia go obserwować, szczególnie jak je. A napindala w niego rączkami, babcia ją tego nauczyła, dodatkowa atrakcja to szeleszczenie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1664 dnia: 12 Października 2008, 20:39 »
nasz balonik helowy zdycha...niestety. Moze podejdę gdzieś i dopełnię go po prośbie...

ale niestety kopanie w łożeczko w stylu nindża nie obyło sie bez strat....Ewa ma złamany panokieć, obrzek i zaczerwienienie palca na stopie....tyle, że zupełenie nic sobie z tego nie robi...
ja ona nie...to ja tez nie...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1665 dnia: 12 Października 2008, 21:10 »
u na balon z helem przetrwał dwa dni, potem królikowi zwiedły uszy i sie wkurzylam i wyrzuciłam balona. Ale Ewa goścówa jest nie zła.

z tym paluszkiem to Zuzia miala podobnie tylko bez złamania. A zrobiło sie jej to po obcieciu pazurka. zrób jej okład z roztworu sody ( dwie łyzeczki sody na pół szklanki wody) i szybko oraz ładnie zejdzie opuchlizna oraz stan zapalny.

dzieki lilus za odpowiec

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1666 dnia: 12 Października 2008, 21:26 »
Gosiu jako wyrodna matka niczym tego palca nie potraktuję...  ;D ;D ;D skoro jej to nie boli, to ja nie znam obrzęku, który by sam sobie w końcu nie zszedł...
...po prostu nie chce mi się....obejrzałam go dzisiaj zawodwym okiem i stwierdziłam - zejdzie...
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1667 dnia: 12 Października 2008, 21:29 »
W sklepach internetowych  można kupić jednorazowe butle z helem, wystarczy w googlach wpisać i zaraz wyskakuje adres sklepu. Koszt - około 120 zł, ale myślę, że w każdej firmie dekoratorskiej dopompują bez bólu. U mnie jeden balon wisi 2 tygodnie, tajemnica to baaaaaardzo dokładne zawiązanie balonika, im szczelniej tym balon dłużej wisi. A jeśli ubytek helu jest mniejszy niz 50% to można balonika dodmuchać buzią a i tak będzie latał ale będzie nieco cięższy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1668 dnia: 12 Października 2008, 21:33 »
Kaha no 120zł nie zainwestuje dla jednego Tweetiego... :D :D :D
już patrzyłam na allegro..

Tweeti jeszcze sie trzyma a ma już 2 tygodnie....ale tułow i nóżki ma plaskate...łeb pomarszczony....
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1669 dnia: 13 Października 2008, 09:40 »
Złamała paznokcia i nic sobie z tego nie robi  ??? hmmm zadziwiające jak na małą kobietkę ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1670 dnia: 13 Października 2008, 10:16 »
Bo to paznokieć u nogi i teraz nie widać, co innego latem ;) ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1671 dnia: 13 Października 2008, 10:23 »
..dokładnie, a ona ma stópki zakryte....
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1672 dnia: 13 Października 2008, 10:28 »
eeee no to wszystko jasne :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1673 dnia: 14 Października 2008, 16:15 »
Wczoraj przekroczyliśmy niemowlęcy Rubikon…magiczne trzy miesiące.
Cudowną granicę, kiedy to dziecko przestaje wiecznie płakać, zaczyna więcej kumać itp….
Wiecznie płakać Ewa przestała jakieś pół miesiąca temu…a kumanie wychodzi jej coraz bardziej z każdym dniem.
Teraz płacze już jedynie z jakiejś  przyczyny i nie wystarcza tak jak kiedyś zapchanie dzioba cycem i bliskość maminego ciała…
Trzeba zlokalizować przyczynę płaczu i ją usunąć…a przyczyny bywają przeróżne.

Kształtują się stałe pory jedzenia i stosowne wielkości butli oprócz towarzyszącego im cyca…
A nawet i drzemka...od tygodnia córka ustaliła sobie sama jej porę...średnio się ona mamie podoba, ale ingerować nie mam zamiaru.

Martwią mnie jedynie znowu brzuszkowe problemy….
— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1674 dnia: 14 Października 2008, 16:21 »
oj, a co się z brzuszkiem Ewuni dzieje??

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1675 dnia: 14 Października 2008, 16:21 »
Jeszcze troszkę i sobie mama z córką pogada o babskich sprawach, gratuluję 3 miesięcy!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1676 dnia: 14 Października 2008, 16:30 »
brzuszek ... jak to brzuszek boli...
nie jest wzdęty, kupy nie różnią się zbytnio od poprzednich, ale często mamy bolesne wiatry....tak bolesne, że zmuszają do oderwania się od piersi czy butli...

początek wiąże z trzecią dobą mojej antybiotykoterapii, podałam probiotyki i czekam aż coś to pomoże...dzisiaj zmieniam preparat...
zobaczę czy po kilku dniach bedzie poprawa...

Wczoraj bidulka z bólu nie mogła zasnąć...zasnęła Krzysiowi na ręku; położył ją sobie na przedranieniu, tak że dłoń masowała brzuszek...ostatnio do takich wybiegów uciekaliśmy sie w szóstym tygodniu jej życia...
— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1677 dnia: 14 Października 2008, 16:42 »
biedne maleństwo, mam nadzieję, że szybko miną te bóle...

no i gratuluję 3 miesięcy :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1678 dnia: 14 Października 2008, 19:44 »
O nawet nie wiedziałam, że po 3 miesiącu dzidzia mniej płacze. Choć o tych regulowanych porach karmienia owszem. U nas też tak już jest od około 2 tygodni, że Mała płacze tylko jak ma powód i je bardziej regularnie, co ułatwia nam życie.

Z brzuszkiem poradziłyście sobie jakoś??? Jakie probiotyki jej podałaś?

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1679 dnia: 14 Października 2008, 19:46 »
Biedna Ewcia. A może ciepłe masaże brzuszka pomogą?