Autor Wątek: Zaobrączkowani! ... czyli najpiękniejsze dwa dni Natienki i Tituska 21.06.  (Przeczytany 121216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aga198
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.09.2008
dzekuje rowniez za podpowiedz z tymi fejewerkami,napewno wezme to pod uwage. Jak milo ,ze jest ktos kto moze cos doradzic i podpowiedziec :) :) :)

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
Piękna ta prezentacja, bardzo profesjonalnie zrobiona. Cudne fajerwerki!

Morgan
  • Gość
sliczne poranne zdjecia :) zmeczeni ale szczesliwi :)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
ach co to był za ślub  :mdleje:
mieliście naparwde super ślubik, wesele super nam to wszystko tu przedstawiasz a ile wrażeń i niespodzianek i te fanatastyczne fajerwerki pięknie!!!!!!!!!!!
zdjęcia boskie bardzo mi sie podoba te przy torcie jak jesteście tak troche w tyle za tortem oraz te przy wschodzie słońca
a te ostatnie  :o :o :o bossskie!!!!!!!!
czekam z niecerpliwością na dalszą częśc relacyjki  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
 :-* :-* :-* :-* :-*

Dzięki Kochane - cieszę się że doceniacie pisanie - aż chce się siedzieć i myśleć nad tym jak by Wam tu urozmaicić oglądanie  :P

Gabiś
  • Gość
Natienko ślicznie... wzruszyłam się bardzo  ::) ::) ::)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Natienko, bardzo pieknie.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
jakoś sie tak rozmarzyłam jak doszłam do tych zdjęć porannych przy wschodzi słońca  :)
faktycznie wyglądaliście na zmęczonych ale takich spokojnych  :) aż miło na Was popatrzeć  :D

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
No dobrze to koniec z tym cyrkiem ;) pierwsze (i prawie ostatnie) foteczki z poprawin!

Po poranku spędzonym z szampanem w jacuzzi i ekhem... no... śnie :P (bardzo krótkim zresztą) obudziliśmy się koło 9.30.. nastawiliśmy sobie budzik z takiego powodu, żw paru znajomych wyjeżdzało wcześnie i chcieliśmy się pożegnać.

Całusy całusy, itd, no i w końcu śniadanko - przepyszne! To co nas przekonało (tzn. jeden z wielu punktów) do tego lokalu, to fakt, że na poprawinach, oprócz dań z poprzedniego dnia, były 4 nowe ciepłe potrawy! (no i przekąski zimne).

Oto moja pierwsza kreacja tego dnia:

...drugiej coś cholera nie mogę znaleźć na zdjęciach które mam w Londynie, ale obiecuje, że jak tylko zdobędę inne, to je wkleje - ale to ta sama którą miałam u kuzynki na weselu - można ją zobaczyć tu: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=9293.570 - ta srebrna ;)

Gdzieś przed trzynastą przyjeżdza Kapela Goleniowska 8) Rozstawiają się... a ja przymieram strachem że będzie tragicznie. W końcu ile można bawić się przy muzyce ludowej ???

No ale po paru pioseneczkach, gdy sala powoli przekonuje się, że muzyka jest wesoła, skoczna i odpowiednia do tańca, zaczynamy podrygiwać. Tu następuje gwóźdź programu - inscenizacja ludowych
oczepin
:P :P :P

Otóż orkiestra tak się przejęła naszym weselem, że nie dość, że byliśmy wpisani w ich harmonogram koncertowy na stronie internetowej ::) to jeszcze bardzo się starali przygotować coś wyjątkowego. I przygotowali!

...ba, nawet scenariusz dostaliśmy, hihi!

Scenka rodzajowa nr 1 pt. Jak załatwia się warkocz? Telefon do mamy, poniedziałek przed ślubem. Właśnie odbieramy obrączki. Niby się mam cieszyć, ale mama coraz bardziej zafrasowana.. ściskam te obrączki,
a mama mówi - "No trudno, jakoś to będzie... nie, no my nie załatwimy zresztą nie ma czasu... jak się nie uda to trudno..."

Ja przejęta bo myślę, że to coś z naszym bandem na wesele - nie mogą przyjechać czy coś?

Natienka (myśli): "No tak, trzeba było nie brać orkiestry aż z Wałcza! Co ja narobiłam! I co teraz!" (obrączki dalej się mielą w mych rękach)
Mama w końcu odkłada słuchawkę..

Mama: Nie mamy warkocza.
Wszyscy gapią się na mamę.
Mama: Do oczepin.
W. drapie się w głowę.
Mama (już zdenerwowana): No ludowych!
Wszyscy (udają że rozumieją): Aha...

Następuje wyjaśnienie, że potrzebny jest warkocz do inscenizacji oczepin, podczas której się go zetnie 8) No i panie chciały wiedzieć czy nie mamy jakiegoś na zbyciu :D ale obiecały, że będą kombinować. I wykombinowały - wełniany!

Tu Mama przyczepia...

Tu świadkowie odczytują swoje role (a języki im się łamały bo to po staropolsku ;D )

"Obtańcowanie" Pary Młodej

Scenka rodzajowa nr 2 pt. "Podajcie łyski!"
Kapela śpiewa, po staropolsku, coś tam że nam dadzą garnki i łyżki. Ale że regionalnie, to im wyszło "łyski". Co mój Tata zrozumiał jako "whisky" ::) ::) ::) ;D ;D ;D

No więc grzecznie biegnie po samoróbne "whisky" i nalewa paniom śpiewaczkom :P :P :P :P

I znów błogosławieństwo... (ale nam się będzie w życiu szczęścić :P )

A tutaj dochodzi już do momentu, kiedy trza mi ściąć tego warkocza... strasznie rzewną piosnkę panie zaśpiewały...

Najpierw welon "oczepiony", potem rozplatanie i ścinanie warkocza...

CD nastąpi jak znajdę inne zdjęcia z poprawin  :P

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
 :szczeka: :szczeka: :szczeka:
szaaaał...olalalalalaa!!!!!! ;D ;D ;D

Offline mystikala

• entuzjasta
No fajna sprawa takie oczepiny  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
ale poprawiny  :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka:
świetne  :D

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
HAhahahahah  :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Wygrzebałam parę skarbków  ;D ;D

Oto ja przed oczepinami - mając tragicznie czarne nogi po bieganiu po ogrodzie postanowiłam je umyć 8)

A tu jest nagranie "Czerwonego jak cegła" z poranka po weselu - nagranie jest świetne... jest oczywiście główny bohater, i my, i Mama drepcząca w tle z życzeniami od nas w ręku, i zmęczone panie kelnerki które w pewnym momencie Wojtek wyciąga na salę żeby zaczęły sprzątać już, nie martwiąc się o nas, jest kolega który dorwał się do działającego mikrofonu i zaczął podśpiewywać, i mój tata przez moment... hihihi

<a href="http://natienka.wrzuta.pl/film/z7yGJ0Rb5S/" target="_blank">Czerwony jak cegła - poranek po weselu[/url]
;)

I kolejny filmik -
<a href="http://natienka.wrzuta.pl/film/6mxQGJO2Jk/" target="_blank">Moja fryzurka świeżo z fotela fryzjerskiego[/url]  8)

A tu już mniej śmieszne  8) Tu tańczę z W. kolegą z pracy (był na filmie powyżej)

Ola z tatą i z chłopakiem

Jeszcze raz my rano... ktoś nas złapał na zdjęciu z daleka

A to już poprawiny. Orkiestra raz jeszcze:

Dziadek tańczy z "Kapelanką"

Przymierzamy się do malucha Gabi...

A tu kolejny jubileusz przypadający w nasze wesele... imieniny Dziadka... skorzystaliśmy z okazji i podziękowaliśmy mu za jego pomoc przy weselu, piękny samochód, oraz tą wspaniałą Kapelę Goleniowską! Dziadek się bardzo wzruszył...

Moja rodzinka oczywiście szybko rytm załapała i zaczęła podśpiewywać...

...Babcia zaczęła śpiewać przepiękne, rzewne pieśni ukraińskie... to był drugi moment w ciągu tych dwóch dni, kiedy się bardzo wzruszyłam...

Generalnie zabawa była przednia i wszyscy potem wspominali przy odjeździe że Kapela to świetny pomysł... a ja się cieszyłam że ugryzłam się w język miesiąc wcześniej i zgodziłam na to  ::)

Jak widać, przy odjeździe też zabawa trwała!

A w poniedziałek po weselu, gdy Rodzice pojechali dopełnić formalności i zabrać wszystko co zostało, oto co zrobili - poszli do naszego apartamentu...

...szukać czy czegoś nie zostawiliśmy!

A oto nasze pamiątkowe pudełko... kartki z życzeniami (przepiękne!)... zebrane grosiki... podwiązka... welon... bukiet do zasuszenia... rejestracje samochodowe... ozdoby z wódki - podwiązka i krawacik... kuferek na koperty... księga pamiątkowa... (nie pokazałam wam jej - jakoś nie było jej na zdjęciach a była taka piękna! - potem pokażę..)...

...a że akurat przypadał Dzień Ojca - 23 czerwca - na podsumowanie dnia był torcik  ;D

...no i cóż... tyle... wspomnienia mamy przecudowne... z obu dni... i goście podobno też... ech, miło tak w tej relacyjce powspominać!
« Ostatnia zmiana: 2 Sierpnia 2008, 16:44 wysłana przez Natienka »

Morgan
  • Gość
widac ze wszystko cudownie sie udalo :)) piekna macie pamiatke slubna :) super zdjecia :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Bajecznie!!!!

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
Widać, że zabawę mieliście przednią, atrakcji coniemiara  :)

A Twój dziadek to chyba niezły agent, co?  ;)

Gabiś
  • Gość
Rewelacja !!!

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
agatonek - o moim Dziadku to możnaby osobny wątek założyć  ::) ::) ::) ::)

Morgan
  • Gość
Natienka to załóż czekamy  :P

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
Morgan  :P :P :P Nie mogę tak rodzinnych sekretów wydawać  8)

Morgan
  • Gość
Nikt nie mówi, że wszystko ma byc ujawnione :) hihi ale trudno to co widac musi Nam wystarczyc ;) buziaki

Offline baska98

• Chuck Norris
aż bark mi słów...
wszystko tak piękne  :D

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
Czy ja wiem czy pięknie... raczej zabawnie! Naprawdę, drugi dzień był super. Ponieważ to spory ośrodek i cały wynajęty tylko dla nas na te dwa dni, wszyscy czuli się swobodnie... niektórzy na sali, inni w ogrodzie, jeszcze inni na ławkach przy wejściu... z pieczonym mięskiem, piweczkiem, przecudowną pogodą, świetną skoczną muzyką... nie mogło się udać lepiej!

ps. Próbuję właśnie powybierać dla Was zdjęcia z plenerku ale jest ich milion...  :-\ i biję się z sobą - pokazać Wam dużo (podobnych) i Was zanudzić czy powybierać perełki i zrobić to szybko... hmmm... propozycje?

Morgan
  • Gość
Nati daj jak najwięcej, powybieraj co tylko chcesz, przecież na zdjęciu są inne juz osoby, jestescie WY!!! Też chcemy Was zobaczyc :)

Offline justek ;)

• forumowicz
 :o widzę, że poprawiny też były udanae, super :brawo_2:
a co do zdjęć z plenerku wszystkie na pewno są piękne, a my chcemy zobaczyć jak najwięcej ;D

Offline Maga

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30. 08. 2008
Wszystko po prostu rewelacyjne ! Nawet nie ma co napisac, bo wszystko juz zostalo skomentowane i mozna sie tylko powtorzyc, ze rewelacyjnie, pieknie i cudownie !
Zapraszam do mojego odliczania:)

Offline salomea

• forumowicz
  • data ślubu: 29.06.2008
To już trochę późno na komentarze, ale wcześniej mnie tu nie było. Chciałam Ci napisać, że miałaś cudowny welon - po prostu jestem nim zachwycona. I te zdjęcia z plenerku - fotograf był bardzo pomysłowy potrafiąc chwycić kilka wyjątkowych acz prostych kadrów - co jest dowodem na to, że zwykła ulica może być ciekawym miejscem na plener zdjęciowy. pozdrawiam!

Offline kitki82

• uzależniony
Rewelacyjna zabawa byłą u was i moc atrakcji suuuuper!!!!
A torcik jaki śliczny  :D

Offline mystikala

• entuzjasta
 :tupot:

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
salomea a to Cię ucieszę bo od ulicy zacznę nasz prawdziwy plener  8)

mystikala, kitki82, Maga, justek ;), Morgan, baska98, Gabiś, agatonek, myszkasc, Kora29 :-* :-* :-* :-*

A tak a propos tej Księgi która się nie załapała na zdjęcia - oto ona, już trochę przybrudzona po weselu, ale dalej przepiękna... ten wzór i nasze imiona i data zostały wycięte laserowo - naprawdę delikatnie i dokładnie... okładka z jedwabiu w prążki złote, a w środku piękny gruby papier ecru... jesteśmy z niej bardzo zadowoleni!

A to pierwsza strona... za blisko zrobione zdjęcie i nie widać - jest na błyszczącym złotym papierze

ps. Widzicie te zdjęcia?
« Ostatnia zmiana: 3 Sierpnia 2008, 15:44 wysłana przez Natienka »