Autor Wątek: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie  (Przeczytany 223066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Odp: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie
« Odpowiedź #3240 dnia: 20 Lipca 2009, 09:36 »
tak samo jest tez z bujaniem na dworzu najchetniej to by sie caly dzien bujał :)
Jak narazie to wozek nowy zakupiony słuzy, procz małych wad przynajmniej Milek w nim wysiedzi a nie jak w tamtym.
Co do jedzenia to słoiczki poszly w odstawke.A apetyt dopisuje. Boroweczek juz tez probowal, a tesciowa go poczestowala brzoskwiniami i...walczylismy z rozwolnieniem....ktore na szczescie trwalo 1 dzien.
Dzisiaj mąz jest w Szczecinie załatwia ostatnie sprawy zwiazanez nowa praca,gdyz z tamtej nici,skonczylo mu sie zwolnienie,pracy nadal nie ma,wiec nie bedzie czekal wiecznosc az cos mu zaproponuja.
A do mnie w sprawie stazu sie nie odzywali,mysle ze potrwa to dluzej niz mysle.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3241 dnia: 20 Lipca 2009, 10:04 »
taak huśtawka króluję. rozważ zakup huśtawki domowej mocowanej do futryny. Takie huśtawki mają swoje wady ale tez i zalety, bo i wyżej sie hustają i bardziej przypominają te podwórkowe i jest to wybawienie na jesienne brzydkie dni.

u mnie rozwolnieni było po lodach śmietankowych...obecnie coś muszę wykąbinować z dietą Zuzi bo zaczyna mieć bardziej zatwardzenia...10 przymiarek do kupy to mało  ::)

trszymam kciuki za pracę

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3242 dnia: 20 Lipca 2009, 10:35 »
My mamy hustawke ale taka rozladanymi nozkami ale jakos srednio sie na niej chce bujac.Jak byl mniejszy to takk a teraz woli chyba  podworkowa.
Nio i kolejny krok do przodu z pracą męża - testy psychologiczne i psychiatra zaliczony, jutro internista i to by bylo na tyle.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3243 dnia: 20 Lipca 2009, 11:14 »
suuuper .

Wiesz jak Zu miał ponad 1,5 roku to teściowa przywiozła taką huśtawke bo swoich starszych od Zu o rok wnuczkach i wyobraź sobie mała wcale nie chciała się wniej huśtać bo mało odchylała się ta huśtawka. była za wolna i dla nas. tażke rozważ zakup takiej domowej. koszt chyba w miarę niewielki bo ok .30 zł a ile radosci w domu....i zawsze małemu możesz powiedzieć że pochuśta się w domu na duuużej huśtawce. byc może czasem będziesz miała mniejszy płacz jak wracacie z placu zabaw.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3244 dnia: 21 Lipca 2009, 22:53 »
Narazie i tak wygrywa hustawka osiedlowa :) i piaskownica w ktorej po czasie Miłek slini rączke,zanurza do piasku po czym wyciaga języczek i ją oblizuje.
Ale i tez ostatnimi czasy chodzimy sobie do parku z sąsiadem i jego pieskiem i Miłkiem,piesek biega za patykiem a Milek za pieskiem,a dzisiaj nawet znalazł w trawie 5 gr :).A do domku przychodzi padniety :)
Nio i jak to z babciami bywa--tesciowa--nie rozumie "nie dawac mu tłustego" sosu,zupy,itd..tak tłustego,ze tłuszcz sie potem oddziela od reszty i pestkowych owocow typu, winogrono,brzoskwinie i netarynki nie moze i tyle,  a ja mam nocke z głowy.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3245 dnia: 22 Lipca 2009, 07:25 »
Ewelina podwrórkowej piaskowinicy i huśtawek oraz gwaru dzieci nic nie przebije...nie ma szans.
Ja z Zu jako tako perfidnego zjadania piasku nie przerabiałam ale piaskowy prysznic jak najbardziej tak...w pewnym momencie przestałam zwracać na ten prysznic uwagę, chyba, że obsypywała inne dzieci.

a czy to nie teściowa ostatnio miała na noc Miłka ? Jeśli tak to zawsze możesz jej powiedzieć ze jak małemu jeszcze raz da coś tłustego albo owoc, którego mu nie wolno to od razu zostawiasz go na noc u niej i zobaczy jak się młody męczy...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3246 dnia: 22 Lipca 2009, 08:48 »
napiszę krótko - to ty jesteś matką i powinnaś teściowej wybić z głowy dokarmianie Miłka rzeczami, które mu nie służą.
to nie twoje widzimi się tylko chodzi o jego zdrowie.

jesooooooo.......idę policzyć do 10! bo się wqrwiłam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3247 dnia: 22 Lipca 2009, 09:15 »
Gośka dobrze gada...gdyby mi ktokolwiek napasł dziecko tym czego sobie nie życzę, to nockę spędza u tegoż delikwenta...
jak sobie nie pośpi i ponosi na rączkach słodki ciężar to się może nauczy
w życiu trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów..
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3248 dnia: 23 Lipca 2009, 12:30 »
To samo powiedzialam mężowi a on na to ze babcia sie obrazi.Ale przy nastepnej wizycie napewno duzo uwag moich usłyszy.
Poza tym dzisiaj mija 14 miesięcy jak Miłoszek jest z nami :) ale ten czas leci.
A z Miłka mała "papuga" sie robi ostatnio S zabijał ose kapciem,po sprawie Milek wziął kapcia i w tym samym miejscu bił klapkiem.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3249 dnia: 23 Lipca 2009, 14:35 »
...jak tak się martwi o mamusię, to następnym razem do bolącego brzucha niech wstaje on nie Ty...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3250 dnia: 23 Lipca 2009, 15:36 »
Taaaa...co do wstawania nocnego to nic sie nie zmienilo..tatus spi jak zabity...A jak chrapie to wyganiam go do 2 pokoju bo tyak chrapie i sapie ze Milosz sie budzi a ja spac nie moge.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3251 dnia: 23 Lipca 2009, 15:40 »
no więc sama widzisz...
czas na zmiany...
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #3252 dnia: 23 Lipca 2009, 15:44 »
czas najwyższy bym rzekła  ;)

u nas to ja jestem co spał, śpi  i będzie spał w nocy  ;D nawet jak karmiłam to na sipocha, cyca dawałam a cała reszta należała do tatunia...
ale ja to jestem wredna i wygodna  :P

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3253 dnia: 23 Lipca 2009, 15:45 »
a miłosz spi z wami w pokoju?

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3254 dnia: 23 Lipca 2009, 15:58 »
Tak spi we 3 razem.On w łóżeczku my na tapczanie.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3255 dnia: 23 Lipca 2009, 20:56 »
a nie chcesz go wyeksmitowac do innego pokoju?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3256 dnia: 24 Lipca 2009, 12:57 »
a może mężowi zakup takie klamerki na nos...ostatnio takie reklamowali w tv. I przemyśl wyeksmitowanie siebie lub miłka do innego pokoju.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3257 dnia: 24 Lipca 2009, 13:58 »
To raczej my powinnismy sie wyeksmitowac bo spimy w jego pokoiku.
Jak narazie mamy pobudki o 6:30 bo Miłka budzi smieciarka - a smietnik mamy praktycznie pod oknem,wczesniejj sie ak nie tłukli a teraz strasznie glosno to robia.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3258 dnia: 25 Lipca 2009, 14:44 »
Czas na nowe fotki Milka - nie zawsze jednak jestem uśmiechniety --taki niewyspany

Z łezka

A tu juz usmiechniety

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #3259 dnia: 25 Lipca 2009, 19:47 »
Ale Miłek już duży :o :o :o :o Niby półtora miesiąca mnie nie było a tu takie zmiany :o :o :o

buziaki przesyłam i postaram się być jak najczęściej mi się uda

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3260 dnia: 27 Lipca 2009, 11:14 »
A mi sie dziecko zepsólo  ??? i nie wiem czemu czy to wina zębow czy czego.
Jesc je tak smao duzooo :) ale za to wstaje juz o 6-7 chociaz idzie spac tak jak wczesniej.
Czy spi 1 czy 2 razy w dzien jest marudka jak nie wiem, teraz duzo czasu spędzamy na dworzu bo wkoncu sie cieplej zrobilo i nie pada.
Wczoraj bylismy nad jeziorkiem i spal tylko 1 raz -- od 12 nie spal wiec o 20 juz padł,i wstal o 7:30.
A jak spi 2 razy tzn tak jak teraz i potem ok 15-16 do gdzies 17.To mamy męczarnie wieczorem bo niby zmęcozny niby nie sam nie wie czego chce.Ale jak spi tylko 1 raz to o godz 17 juz jest taka maruda ze tez sam nie wie czego chce.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3261 dnia: 27 Lipca 2009, 11:52 »
Miłek jest su[perowy i uroczy. przepiekne zdjęcia portretowe ma.

Słuchaj a może on się budzi tak wcześnie bo jest głodny ?

Ze spaniem w dzień to ciężki orzech do zgryzienia. Moze zrób mu jedną drzemkę w południe ? i w tedy jest duża szansa na to, że pójdzie spać padnięty, pośpi 2-3h i do spania wieczorem jeszcze zdąrzy się zmęczyć. (tak jak córcia mojej koleżanki, która jest niewiele starsza od Miłka)
Może po drugiej drzemce trzeba go totalnie wymęczyć, zabrać do piskownicy, na spacer tak aby o 21 sam padł.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3262 dnia: 27 Lipca 2009, 12:00 »
Dostaje butle i juz sie budzi. hm...
Gdy przetrzymuje go w dzien by spal 1 raz np o 13-14 i pospal sobie to on nie spi dłuzej niz 1,5h to max przewaznie do 1h.
A po 2 drzemce jest męczony wychodzimy po drzemce i jedzonku i wracamy dopiero na kapiel oczywiscie bierzemy ze soba przekąske i idziemy to do parku by z pieskiem pobiegał to na bujawki,do piaskownicy,na slizgawke.I wiekszosc na nożkach oczywiscie.
I jesli ma 2 drzemki to i tak "fisiuje" wieczorem.
Teraz spi,wstał o 7:15 i zasnal ok 10:30 jak go obudze by spal tez 2 raz popoludniu to bedzie marudka - wiadomo ze sie nie lubi jak ktos nas budzi--a jak sie sam obudzi za 10 minut to popoludniu bedzie ciezko do 20.

ehhh...musze cos ustalic i zmienic bo tak sie nie da.
A Dziękujemy.
Portretowe byly robione tel kom i taka dobra jakosc wyszla.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3263 dnia: 27 Lipca 2009, 12:08 »
wiesz ale 13-14 to późno jak na drzemkę. myślałam o kładzeniu o 11-12 najpóźniej.

choć na pocieszenie powiem Ci, że w weekend moje dziecię też się ze spaniem popsuło. Teraz już wiem, że cięzko jej wytrzymać bvez dziennego snu ale dobrze by było aby był on w rozsądnych granicach i o rozsądnej porze.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3264 dnia: 27 Lipca 2009, 12:10 »
Nio wlasnie musze jakies rozsadne granice snu wytyczyc,bo teraz spanie do 17:30 na 2 drzemce jest napewno za pozno.
Z tego co slysze to rówiesnicy Miłka spia po 1 raz juz wiec moze on tez juz chce sie przestawic a poprostu narazie kombinuje.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3265 dnia: 27 Lipca 2009, 12:25 »
Jeszcze spi wiec napewno dzisiaj spanie tylko 1 raz. A po obiedzie spacerkowo-zabawowo.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3266 dnia: 27 Lipca 2009, 12:59 »
A kuku:

Na bujawkach dziewczynka chciala go bujac

A tu na Miedwiu wyprawa ten co kocha wode nie odpuscil musil nozki pomoczyc

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3267 dnia: 27 Lipca 2009, 13:26 »
Ewelina cóa mojej koleżanki ma 1,5 roku i spi na życzenie koleżanki raz dziennie w południe.

Moja zu miała raz jedną a raz dwie drzemki. Jedna była 3 h po porannym przebudzeniu, a druga wypadała ok.14-15.  A czasami tej drugiej nie było, a Zu zachowywała się normalnie. Czasem bywało tak, że jak popołudniu pospała 15 min. to wieczorem był problem. Także różnie to się kształtowało. Na jedna ale dłuższą drzemkę czyli tak trwająca 2,5 -3 h przestawiła się w wieku roku i 7 miesięcy.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #3268 dnia: 27 Lipca 2009, 16:33 »
Moc całusków dla Miłoszka od Matiego , Róży i Dziadka  :-* :-* :-* ale fajne fotki  ;D :-* :-* :-*

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3269 dnia: 28 Lipca 2009, 12:07 »
Cześc TATKO buziaki dla Rodiznki :-* :-* :-*

Miłek wczoraj był na placu zabaw i bylo super jak mi sie uda to załącze 2 króciotkie filmiki z zabawy.
Ale oczywiscie o 16-17 sie zdrzemnął tak strasznie marudzil.A o 21 tez zasnął bez problemu chociaz nocka byla ( to juz 5 z kolei) ciężka,ja nie wiem o co chodzi.Ale wstał o 8.