Oj pewnie odziedziczył

My dzis wstalismy o 8:40 tzn mama musi budzi o tej porze bo Milosz chetnie by spal do....ale ja wstaje zaczynam sie krecic i wiercic i dziecko wstaje

a i tak idzie na drzemke ok 12-13.Chociaz na 1,5h.
A ja mam zagwostke:
Obecnie korzystamy z MOPS-u,moj pracownik socjalny poinformował mnie ze bedzie taka akcja w zwiazku z tym ze..MOPS bedzie robił kursy roznego rodzaju dla osob bezrobotnych...w tym kursy prawo jazdy oczywiscie kurs do 1 egzaminu sponsorowany przez nich,ale zeby nie bylo tak łatwo jest tylko 38 miejsc, i nie wszyscy sie kwalifikuja;/ ja jestem na liscie.
A to dokładny plan tej "akcji":
Planuje się, że w ciągu 6 miesięcy trwania programu uczestnicy projektu skorzystają z instrumentów aktywnej integracji, w tym:
treningów psychologicznych,
treningów zawodowych z doradcą zawodowym,
porad i konsultacji prawnych,
profesjonalnego szkolenia komputerowego,
szkolenia zawodowego,
kursu językowego,
kursu na prawo jazdy kat."B".
Kwiecien w zasadzie nie daleko. Mozliwosc zrobienia prawka za darmo,to jest tylko dla osob bezrobotnych--jak znajdziesz prace to wypadasz z listy, jezeli podejme jakąkolwiek prace to mi prawko przepada.A na um.zlecenie zawsze moge nie przedłuzyc umowy. u nas w miescie wiekszosc pracy jaka jest to umowa zlecenie na co ja juz chyba jestem za "stara",wiec chyba lepiej zrobic to prawko i "poczekac" na "prawdziwa"prace ? jezeli podejme jakąkolwiek prace to mi prawko przepada.A na um.zlecenie zawsze moge nie przedłuzyc umowy.