Autor Wątek: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie  (Przeczytany 222990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie
« Odpowiedź #3330 dnia: 12 Września 2009, 21:58 »
wow...
my się jutro wybieramy...

Praktycznie jesteśmy tam co roku.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #3331 dnia: 12 Września 2009, 22:01 »
A ja nie bylam bo jakos mi nigdy nie bylo "po drodze".

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3332 dnia: 14 Września 2009, 08:02 »
super.  Fajne jest to zdjęcie z tym ogromnym kołem.

Ewelinko a jak po ślubie. Pokażesz jak cudnie wyglądałaś ?

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3333 dnia: 14 Września 2009, 10:00 »
A na slubie bylo fajnie. Byly zdjęcia w studio i potem w plenerze. Ale zdjęcia dopiero para Mloda dostanie pod koniec tego tygodnia wiec jak tylko bede miala to napewno wkleje. Na Miedwiu poczęstunek i obiad a potem jeszcze pojechalam z Para Mloda do nich do domku i z Pania Mloda wypilysmy sobie szampana,same. I potem mnie odwiezli do domku.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3334 dnia: 14 Września 2009, 10:24 »
A i chcialabym malego zaszczepic na grype.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3335 dnia: 14 Września 2009, 12:25 »
ale fajnie. miły dzień spędziłaś.

co do szczepionki to zaszczep. zawsze, jeśli zachoruje, to będzie łaggodniej przejdzie chorobę i szybciej wyzdrowieje.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #3336 dnia: 20 Września 2009, 08:01 »
Miłej niedzieli Ewelinko i dużo całusków dla Miłoszka  :-* :-* :-*  czasami coś napisz bo tu taka cisza  :-*

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3337 dnia: 21 Września 2009, 11:54 »
w czasie zuziowego kataru i na patrząc na to,  że u małża(ale pewnie i u mnie) ludzie do pracy przychodzą chorzy to tez dumam nad ta szczepionka. Na razie dumam, bo teraz ma katar więc i tak ze szczepienia nici....

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3338 dnia: 21 Września 2009, 12:18 »
Witam.

Wąteczek powoli sobie zyje swoim trybem a raczej zanika. Nie ma o czym za bardzio pisac a moze jest tego tyle ze poprostu nie wiem od czego zacząć.
Mąż zakonczyl juz wszystkie działania w sprawie nowej pracy -- teraz czekamy na wiaodmosci "od tej drugiej strony", ja nadal bez stażu.
Miłoszek za to coraz bardziej robi sie synkiem mamusi,albo maminsynkiem,nie wiem czy to moze bo ząki mu idą i najlepiej mu przy kims a moze poprostu dlatego ze ja spędzam z nim wiekszosc dnia i wszystko robimy razem.Czy poprostu własnie przezywczajenie,ale jak tak dalej pojdzie to ja nawet do WC nie bede mogla wyjsc dlatego staram sie go oduczyc,choc stoi i płacze i tupie ze chce na moje rączki bo od tatowych ucieka.
I mamy tez problem spaniowy łóżeczko kontra duze łóżko z mama. A i ja chcialabym sie wyspac,bo przenieslismy sie do 2 pokoju,ale to nic nie daje,ja wędruje miedzy pokojami,bo i S i Milosz chca spac ze mna a ja chodze niewyspana.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #3339 dnia: 21 Września 2009, 12:50 »
Chodzisz między pokojami, bo obaj chcą spać z Tobą?? mama śpi z tatą a dziecko osobno.. koniec kropka.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3340 dnia: 21 Września 2009, 14:40 »
tak ja o tym wiem i tez myslalam ze tak bedzie,ogolnie Milosz nie ma wyjmowanych 2 szczebelkow w łóżeczku,bylo tez tak ze zdarzylo sie tak ze spał ze mna i sie nauczyl albo i  przezwyczaił.Teraz w nocy sie budzi i....krzyczy,ryczy,wyje.....

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #3341 dnia: 22 Września 2009, 09:23 »
No nie wiem jak dziewczyny sobie z tym radziły, ja nie miałam tego problemu.... ale jak teraz nie odzwyczaisz Miłoszka to będzie jeszcze gorzej... może zastąp mu Ciebie jakąś maskotką z bluzką o Twoim zapachu...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3342 dnia: 22 Września 2009, 10:47 »
Oj to się porobiło. Miłoszek się popsół. Tak jak wiele dzieci w jego wieku. U mnie cyrki ze spaniem zaczęły się jak mała miała 1,5 roku.

Wiesz z doświadczenia powiem tak, że dobrze, że przenieśliśce sie do drugiego pokoju. Ja z mężem zrobiłam to później i chyba  za późno. A w międzyczasie jak na weekend spaliśmy w dużym, to w nocy też latałam pomiędzy jednym, a drugim pokojem i jak tylko wziełam małą z łóżeczka na ręce (nie dało rady inaczej bo się wieszała na mojej szyi i byla strasznie upłakana) i położyłam się z nią na łóżku, to szybciej od niej usypiałam....

Więc mój plan działania jest taki...albo spisz przy łóżeczku Miłosza i jak się juz przyzwyczai ze sam w pokoju nie śpi, to stopniowo, odsuwasz materac od jego łóżeczka.  

Albo przenieś go na "normalne łóżko" (może się budzi bo w łóżeczku mu za ciasno na jego wygibasy) i jak będzie się budził, to idź do niego, przytul, uśpij. Ale sama nie zasypiaj. I wracasz do łóżka z mężem w środku. Tak ja zrobiłam teraz. Nie jest łatwo. Łobuziara potrafi dalej się budzić, wołać mnie i pytać "gdzie spałam", a potem poklepać poduszkę i mówić "tu śpij".  Za każdym razem jak wchodziłam do jej pokoju to wołam "ciiii mamusia śpi w pokoju obok".  Jakieś niewinne światełko w tunelu widzę.

Musisz zastanawić się dlaczego Miłoszek się budzi. Czy budził się wcześniej i sam zasypiał ? Może się budził, widiał was śpiących w łóżku i było ok. A teraz was nie ma w jego pokoju i on nie wie co się dzieje, boi sie (?).

Ewelinko ja wędrowałam i wędruje nadal. Choć teraz to mnie pęcherz budzi  ;) ale sprawdzam jak młoda, czy nie wylazła z pod kołdry/koca, bo jak zmarznie to na bank się wybudzi. U mnie młoda w nocy nie toleruje nikogo innego, nawet męża. W dzień i wieczorem tak, bo tata na więcej pozwala, ale w nocy tylko i wyłącznie mama...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3343 dnia: 24 Września 2009, 13:35 »
A wiec teraz jest tak Milosz spi w duzym łózku jak PAN, a my w 2 pokoju.Co prawda jestem przy nim jak zasypia to trwa jakies 30minut.Kladzie sie tuli do podusi i spi,czasem sie troszke powierci.A potem ja ide do 2 pokoju spac, jest tak juz moze z 4 dzien i musze powiedziec ze...wkoncu spie normalnie.Pierwsza noc ja sama nie moglam spac bo to czy nie spadnie czy nie bedzie krzyczal czy sie nie wystraszy ale jak sie mąz obudzil o 6 rano i mnie pytal czy bylam u malego chociaz raz a ja ze nie to znaczylo ze bylo oki, i tak teraz jest e sie budze o 6 rano daje mu butle i ide spac dalej do 8-9.Tak tez spi Milosz,wiec przepuszczam ze mu poprostu juz za ciasto w łózeczku.

A to moj mały pomocnik :)

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #3344 dnia: 24 Września 2009, 16:02 »
Z tym zasypianiem i spaniem dużo jest cyrków też u mnie, Maks budzi sie w nocy i histeryzuje, zaśnie dopiero jak dostanie pić, teraz spotęgowane to jest bo ma katar i kaszel, więc dodatkowo go to męczy i nie daje spać.
Dobrze, ze szybko sobie poradziłaś z Miłoszkiem, ja bede miała dłuższą przeprawę pewnie.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #3345 dnia: 24 Września 2009, 16:08 »
Ewelinko chyba przyszła pora zakupić dla Miłoszka większe łóżeczko  :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3346 dnia: 24 Września 2009, 16:40 »
Martulko coś w tym jest  ;) zapał do sprzątania Miłoszek chyba ma po ...Wujku Mateuszku  ;D ;D ;)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #3347 dnia: 24 Września 2009, 17:01 »
Żeby tylko chłopcom ten zapał do sprzątania nie minął z wiekiem  ;)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3348 dnia: 24 Września 2009, 20:28 »
Oj chyba bede musiala,zakupic duze dzieciowe łóżko ale poki co ma jeszcze tam gdzie my spalismy.Mimo ze moja mama...twierdzi ze jest za mały na spanie sam i w duzym lozku.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3349 dnia: 25 Września 2009, 08:15 »
Ewelina nie daj się mamie. Na spanie samemu nie jest za mały. Bardzo dobrze, ze teraz przenieśliscie się do drugiego pokoju. ?Ja to zrobiłam później i ....dziś w nocy znowu nie spałam za dwie godziny.... I znów słyszałam "musisz śpić tu, ze mną" . Naprawdę im dzieć starszy tym bardziej mądry i jest trudniej.....

A że śpi w dużym łóżku...cóż. Napewno mu wygodniej, masz pewność, że nie zleci jak z węższego tapczanu (pod łóżkiem możesz rozłożyć poduszki). Ma więcej miejsca na nocne wędrówki.

Cieszę się, że w końcu się wyspałaś.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #3350 dnia: 26 Września 2009, 12:24 »
Nie ty jedna Ewelinko męczysz się z tym problemem. U nas Mati też się rozregulował.Zasypiał sam ładnie w pokoju przytulony do swojego prosiaczka a teraz co?....u mamusi na kolankach bujany.Inaczej niet!! Ewentualnie czasem zaśnie jak leżę obok i daję mu rączkę do potrzymania. A jak w nocy wstanie i zobaczy,że jest w swoim łóżeczku to histeria,b o chce do nas przejść. I też nie wiem jak to się stało,że się tak wszystko pozmieniało.

Z Miłoszka super pomocnik  ;)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3351 dnia: 26 Września 2009, 13:39 »
A Miloszek juz nawet w dzien spi na duzym łóżku i...budzi sie wstaje sam i przychodzi do nas mowiac da da pi pi..

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3352 dnia: 28 Września 2009, 07:44 »
pięknie, super ! gratuluję !

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3353 dnia: 28 Września 2009, 08:37 »
...wygoda dziecka to priorytet  ;) ;D moc całusków dla Miłoszka i Mamusi  :-* :-* :-*

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3354 dnia: 30 Września 2009, 07:16 »
co się Moja Kochana Córeczka rozpisuje w wątku Miłoszka to historia  ;) całuski dla Miłoszka  :-* Kochanie skrobnij coś  :-*

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3355 dnia: 30 Września 2009, 14:01 »
A komp mi sie zepsuł nie zepsół i musze czekac az kolega naprawi...Poza tym to...duzo sie nie dzieje,,jeszcze korzystamy zpogody poki jest i na dworku siedzimy..Miloszek wariuje ostatnimi czasy wchodzi gdzie popadnie,a przeedwczoraj poszedl spac o 23 bo mu sie nie chcialo ile to ja go razy probowalam polozyl to historia...ale sie nie dalo sam padl.
A tak to szukmy pracy ja jakiejs dorywczej powiedzimy a sebek na okres kiedy to go nie przyjmą w Wojsku,i na razie to będę Konsultantką w Oriflame...i dodatkowo jeszcze moze jakies tam ubepieczenia--wiecej sie dowiem jutro bo ide na spotkanie...co to i o co chodzi,wiec dodatkowy grosz bedzie.

Jak mi sie uda to wkleje zdjęcia Miłka.
To zabawa po 22 :)

A tu wyczyn mojego dziecka

Oczywiscie mama stala obok i asekurowala a po zdjeciu zostal szybko zabrany stamtad
« Ostatnia zmiana: 1 Października 2009, 16:41 wysłana przez liliann »

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3356 dnia: 30 Września 2009, 14:11 »
cóż...rośnie mały alpinista.

mam nadzieję, że z pracą wam wyjdzie. Tylko jak pójdziecie oboje do pracy to z kim Miłek będzie? a może do przedszkola pójdzie ?

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3357 dnia: 30 Września 2009, 14:17 »
Oj te jego alpinistyczne wyglupy nie są fajne bo mame o zawał przyprawiają.
Miłek -- jak narazie za mały na przedszkole,złobek odpada. Babcie mają czas na zmiane i prababcia.Jesli S.dostanie prace stała a to ja wtedy tylko "dorywcza" poki nie pjdzie do przedszkola czyli jeszcze troszke wiecej niz rok.
A moze mi sie uda dostac jakas stala prace to wtedy S.bedzie dorabial albo zajmowal sie synem.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3358 dnia: 1 Października 2009, 20:29 »
Milosz dzis cały dzien nie spal i nie wiem o co mu chodzilo jak chcialam go polozyc to nie,mimo maslanych oczu,ok 14 pojechal do tesciowej tam tez nie spal.Przyjechal do domu myslelismy ze padnie a on po kapieli jeszcze szalaał do 21 i zasnal,nie wiem o co mu chodzilo tak naprawde.
A z tymi ubezpieczeniami to jedenn wielki NIEWYPAŁ.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3359 dnia: 2 Października 2009, 09:15 »
Ewelinko takie dni sie zdarzaja. U nas się zdarzały i dalej czasem się zdarzają. Ale wieczorem jest już taak marudna że wszystko jest na jedno wielkie NIEEEE

Szkoda ze nie wypaliło.

A za rok to Miłosz będzie miał 2,5 roku, a jak babcie w przedszkolach pracują to może załatwią Ci miejsce. Wiem, że niektóre przedszkolaki maja 2,5 roku.  A poza tym, któraś babcia zawsze by go doglądnęła  ;)